FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 30 avg 2020, 11:33

sombrero je napisao/la:
30 avg 2020, 11:29
zamislite da vlasnicima PSG, City, Chelsea ili Valencije hoće da ode bez odštete, poslali bi ga u gulag/pustinju ili neki koncentracioni logor za prevaspitavanje u Kini
Ja sam za to da ide,ako mu se ide (ako m je dokur..lo ili hoće da proba nešto drugo),ali da ode bez odštete nisam.
Razumijem i njega, nema ekipu ni blizu vrha koji zaslužuje i normalno je da hoće da ide. Ali ne džaba.
Pa jel sam sebi dao ugovor koji mu pruža opciju da ode između sezona za džaba? Uprava je pristala na to, uprava je njemu dala tu opciju. Jedina stvar koja će ih spasiti i što će dobiti novce ako ode su tehnikalije oko pomjeranja sezone zbog korone.

Nikakve priče sad ne bi bilo oko Messijevog odlaska bez odštete, da uprava njemu nije dala tu opciju. Odnosno u prijevodu, da nisu toliko bezobrazni i opušteni bili, Messi će ostat zauvijek **** nam se možemo radit šta hoćemo. Aha.

Messi očigledno želi da ode za pare, Bartomeu i ekipa ne žele da pregovaraju. Tako da jedina opcija koja ostane je otići za džaba.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 30 avg 2020, 11:37

messilla je napisao/la:
30 avg 2020, 11:31
Pa i nece frajer da ode besplatno, ali sta da radi kad ovaj majmun coravi nece ni da cuje za neke pregovore? Ja bih sad najvise volio da ode besplatno, mislim da bi Barto morao traziti azil negdje.
što je najgore ne bi...meni su u cijeloj ovoj priči najgori lokalni navijači kojih nema...zabranjena su velika okupljanja i to..ali su **** žešća i ne bi se ništa značajno desilo...i takvi su već dugo

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 30 avg 2020, 11:37

Trebaju ko Perez sto je sjeo s Ronaldom,rekao mu nadji klub nadji ponudu mi cemo spustit klauzulu i sve gotovo na lijep nacin.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 11:42

MElloo je napisao/la:
30 avg 2020, 11:37
Trebaju ko Perez sto je sjeo s Ronaldom,rekao mu nadji klub nadji ponudu mi cemo spustit klauzulu i sve gotovo na lijep nacin.
Jest ali je on mekusac i vidis da nece da se izjasni, nema karakter Ronalda.

Da je prvi dan rekao javno, hocu otici, sjednes, dogovoris se, nekih 100M i to je to.

Ali nee. Ljudi zaboravljaju ovdje da je Barcelona napravila Messija najvecim igracem svih vremena. Kao i najplacenijim igracem svih vremena. Godinama.

Lojalnost klubu pa onda bi u najgorem trenutku da ides besplatno. Evo ti qurac sto bi maminjo rekao.
27.10.2020

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 avg 2020, 11:54

Barxelona ganspravila najvecim hahahahahah
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 30 avg 2020, 11:55

Na kraju ispade da Messi nije ništa radio, samo eto došao u Barcu i sav talenat se odmah pojavio i kasnije je postao što je postao. Smiješna konstatcija. Barca treba da bude zahvalna što je jedan takav generacijski igrač bio tu i dao sve od sebe za taj dres.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 avg 2020, 11:56

leorey je napisao/la:
30 avg 2020, 11:42
Lojalnost klubu pa onda bi u najgorem trenutku da ides besplatno. Evo ti qurac sto bi maminjo rekao.
Konstantno uzimas samo ono sto ti odgovara tj onaj poslani faks. Koji dio nije jasan da Messi zeli najbolje rjesenje za obje strane, tj zeli pregovore. Bartin odgovor: mogu pregovori, ali o produzenju. Da ne govorim o bestidnoj ponudi ostavke ako ovaj ostane. Kobajagi se sad sjetio picka mu materina. Gledaj malo siru sliku **** te kratkovidna. Nasjeo si na sve zivo sto je Barto servirao.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 11:57

Lillard je napisao/la:
30 avg 2020, 11:54
Dobro, ti si Messiljubac i naravno da ti je on bitniji od kluba.
Barcelona je prezivjela odlaske Romaria, Ronalda, Figa, Rinaldinja, Inieste, Xavia, prezivjet ce i ovo.
Mi koji navijamo za klub, nastavit cemo to i dalje raditi.
Tebi niko ne brani da nastavis navijati za City, ili koga vec.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 12:01

messilla je napisao/la:
30 avg 2020, 11:56
leorey je napisao/la:
30 avg 2020, 11:42
Konstantno uzimas samo ono sto ti odgovara tj onaj poslani faks. Koji dio nije jasan da Messi zeli najbolje rjesenje za obje strane, tj zeli pregovore. Bartin odgovor: mogu pregovori, ali o produzenju. Da ne govorim o bestidnoj ponudi ostavke ako ovaj ostane. Kobajagi se sad sjetio picka mu materina. Gledaj malo siru sliku **** te kratkovidna. Nasjeo si na sve zivo sto je Barto servirao.
Prema faksu, Messi zeli da ode besplatno, tumaceci ugovor kako njemu odgovara. Da je obratno, ne bi niti slao faks. Ustanovi li se pravno da je rok taj za njegov transfer pomjeren, otici ce bez ikakve ostete i to je to. Tu vise onda niko nista ne moze uciniti.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 12:01

Sta objasnjavat liku kojem je drazi Tottenham. Normalno da jeste. Klub mu je dao priliku kad niko nije htio ni cuti. Placali mu lijecenje. Ispunio svaki hir koji je htio, pop.usio kod svakog produzenja.

Messi je klub zadnje 4 godine kostao circa 400M eura. Bayernov komplet tim toliko ne kosta i to zadnje 3 godine. Citam da su mu ugradili u ugovor i bonus koji ce dobit ako napusti klub. Kakvi amateri.

Da se razumijemo na njegovoj sam strani i apsolutno treba da ode ako mu se ne ostaje, nova motivacija, nova zelja, okeej, moze i to. Hvala za sve i dovidjenja.

Ali besplatno? Moze, ali sljedece ljeto nakon sto ti stadion gdje si zasluzio kip bude jedno 5-10 tekmi zvizdao.

Nemojte pus.it pricu da nece da pregovaraju s njim, covjek hoce BESPLATNO da ode sto je faxom i potvrdio JAVNO.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 avg 2020, 12:02

Evander je napisao/la:
30 avg 2020, 11:57
Lillard je napisao/la:
Barcelona je prezivjela odlaske Romaria, Ronalda, Figa, Rinaldinja, Inieste, Xavia, prezivjet ce i ovo.
Interesantno da si zaboravio jednog koji jedini od pomenutih može u istu rečenicu sa Leom...Maradonu ;)

A sad lepo izuzmi poslednju dvojcu (Iniesta, Xavi) pa napiši koliko ko od pomenutih ima godina provedenih u klubu i saberi koliko svi skupa imaju zajedno :think:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 30 avg 2020, 12:04

Evander je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Meni je Barcelona omrzla kroz godine, bilo sa Messijem ili bez njega. Previse lutanja i idiotizma za ono sto je klub nekad bio, a sve je laz. Mes Que Un Club, je al u qurcu.

Ovo je samo slag na tortu. Odlazi ti najveca legenda kluba ikad, a neki kobajagi navijaci staju na stranu uprave. Nije vas ni stid haha. Messi je imao sta je htio, istina, ali Messi je to zasluzio. Ono sto je dao ovom klubu nikad niko nece moc.

Messi nije zelio Griezmana, Dembelea, Coutinha... uprava je uradila te transfere. Da su ulagali u vezni redi o brani, mozda ne bi primili 8 golova.

Ali da, Messi je kriv za nepostojanje sistemske obrane. Dobijes 3 1 izgbis 3 0, dobijes 3 0 izgubiis 4 0. Logicno da je Messi kriv.

Faks je samo tu radi suda i mogucdg sudskog spora. Da se zna kad je zatrazio odlazak i raskid.
Pa oni nisu mogli legendu poput Suareza pozvat na sastanak i reci mu nego preko telefona ili kako ono bijase. Ko tako radi sa legendama? Urazumite se
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 12:05

@messilla, ako je tako kao sto kazes, sta ceka onda, sto se javno ne oglasi?

Pa on ima toliki utjecaj i brend da moze rec: Hvala za sve, zelim ici, City daje 100M eura ali uprava iz kluba ne zeli ni da pregovara, nakon svega sto sam ucinio. Bukvalno to moze da kaze bilo kako, bar preko instagrama, ali nece jer je pick.ica od karaktera i mekusac.

Kako ti nije jasno da hoce da ode besplatno jer je to jedini nacin da ga neko plati. 100M plata i jos nama 200M a zadnja godina ugovora? Pa i budala zna da to niko nece platiti.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 12:09

@Lillard sve to stoji sto si napisao, to su cinjenice, ali onda reci javno da zelis otici a ne izbjegavat treninge a tu bio 20 godina. Zbog samo jednog covjeka? Pa to mogu popus.it samo ovcice.

Messi je vjerovatno znao da zeli otici cim he Cityu skinuta kazna za LP, ali nije bio dovoljan karakter da to obznani klubu da se fino mogu pripremit.

Ko misli da mi necemo osvajat bez njega nista onda nek gleda individualni sport, tipa tenisa, teren cini 11 igraca, nemaju ni drugi Messija pa redovno osvajaju.

Raspali Rejal bez Ronalda, nepostojeceg Hazarda s pola klinaca mazne ligu.

1 LP Messija u 9 godina. Realno u najmanju ruku podjenake sanse sa njim i bez njega.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 30 avg 2020, 12:13

Romario = 2 godine

Ronaldo = 1 godina

Figo = 5 godina

Dihno = 5 godina

ZBIR = 13 godina + Maradona = 2 = 15 godina UKUPNO

Zbilja "podjednako" treba plakati za njima kao za Messijem... ;)

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 30 avg 2020, 12:15

parangal je napisao/la:
30 avg 2020, 12:02
Evander je napisao/la:
Lillard je napisao/la:
Interesantno da si zaboravio jednog koji jedini od pomenutih može u istu rečenicu sa Leom...Maradonu ;)

A sad lepo izuzmi poslednju dvojcu (Iniesta, Xavi) pa napiši koliko ko od pomenutih ima godina provedenih u klubu i saberi koliko svi skupa imaju zajedno :think:
Nabrojao sam samo one koje sam gledao. Radi Romaria sam poceo navijati za Barcelonu. Prva utakmica da navijam za njih i poraz 0:4 u finalu LP.
Najdrazi igrac ikad, Rivaldo i to se vjerovatno nece nikad promjeniti, jer kad si mladji sve nekako gledas sa vise strasti. U tom periodu, Rivaldo je bio kao neki vitez za mene, koji na ledjima nosi prosjecan tim i drzi ih pri vrhu. Kad je odlazio u Milan, znao sam da vise nije igrac kao prije, ali nisam zelio da ode. Sad je slicna situacija sa ovim mladjim navijacima i njihovim poimanjem Messia.

Messi je najveci igrac kluba ikad i svi mu na tome trebaju biti zahvalni, ali i on treba biti zahvalan klubu. Ovo sto sad radi, susta je suprotnost od zahvalnosti i odanosti, koju kao neko ko je ponikao u klubu i kome je klub sve apsulutno dao, bi trebao da ima. Ocito se njegvaa lojalnost klubu sve ove godine ogledala o to da mora imati najveci ugovor na svijetu i to ubijedljivo i da bude okruzen igracima koji su mu jarani. Ko koga ovdje ne postuje? Toti je znao da je Roma neka stvar od kluba, citavu njegovu karijeru, ali nije zelio da ode. A mogao je i u veci klub i za vece pare.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 30 avg 2020, 12:17

Nema se Barcelona šta pripremat. Barceloni bukvalno samo špic fali. Može se preživjeti i bez veznog i sa ovim bekovima, mada bi bilo fino upgradeovat bekove.

Da je poslao faks 10. juna, bilo bi gledaj pichke minira tim u po' sezone. Tek onda bi ga pušili. Ovako se može poprilično izvući iz situacije.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 12:18

Ne znam sto meni repliciraju za Messija kad znaju da sam mozda i najveci njegov fan, imaju postovi, sve se vidi.

Naravno da cu mu dalje pratiti karijeru i da mu zelim da osvaja i hara u Eng ligi, svakako odavno volim kako City igra sto i pisem n EPL.

Ali ovdje je rijec o poigravanju veeeelikog, uz Rejal i najveceg kluba i to je nedopustivo, nevezano za upravu, da, nedopustivo i za njega.

Yebe mi se za upravu vise, oni ce svakako letiti, covjek se poigrava s navijacima, drzi ih u neizvjesnosti, nesto sto Ronaldo nije radio s Madridom a manje je ucinio od Messija i jos je duplo manje bio tu nego Messi u Barceloni.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 30 avg 2020, 12:23

messilla je napisao/la:
30 avg 2020, 12:17
Nema se Barcelona šta pripremat. Barceloni bukvalno samo špic fali. Može se preživjeti i bez veznog i sa ovim bekovima, mada bi bilo fino upgradeovat bekove.

Da je poslao faks 10. juna, bilo bi gledaj pichke minira tim u po' sezone. Tek onda bi ga pušili. Ovako se može poprilično izvući iz situacije.
Da li zaista pus.is pricu da ce City izvalit 300M miliona za njega u zadnjem ugovoru kad racunas i njegovu platu?

I nije valjda da pus.is i pricu da ce City ponudit za njega tipa 100M i igrace kao sto su Bernardo Silva i Jesus. Ako da, onda bi se trebao prestat igrat managera.

2 greske Messija samo: bojkot kluba u kojem si proveo zadnjih 20 godina koji ti je STVORIO ime i ucinio te ne milionerom vec MILIJARDEROM.

I mislit da ces da odes besplatno samo jer si Messi.

Realno, da je na fin nacin, ne bi nista rekao ni za besplatno, tipa ostao ovu sezonu, sljedecu kaze necu produzit ugovor, zelim nove izazove i to je to.

Da li mozes zamislit Puyola, Xavija, Iniestu kako ovo rade? Ja ne mogu.
27.10.2020

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 30 avg 2020, 12:25

Ja se nadam iako ostajemo bez najboljeg igraca, da se ostali sada pokazu u jednoj vise ekipnoj igri, Messi je bio i ostao najbolji u to nema sumnje, ali na neke igrace je to imalo ne tako dobar utjecaj(Cou, Griz...), jednostavno svi se bojali nesto sami probati i najlakse je bilo gurnuti loptu Messiju pa sta bude(to nije kriv Messi da se razumijemo) i zato sad ocekujem dosta veci doprinos od ostatka ekipe.

Sto se tice transfera jedini pravi nacin bi bio da su se lijepo dogovorili i uz neku normalnu odstetu pustili ga da ide. Klub je dao Messiju sve sto je pozelio, Messi je dao klubu mozda jos i vise od toga... Ali danas je tako, jednostavno ne mozes sebi priustiti da pustis Messija dzabe, na stranu sve do sad ali za neki 100M je realno posteno za sve. Nadam se brzom raspletu situacije, a ne kao s Neyom..ako vec ide onda bolje sto prije da se ekipa pravi bez njega.
⚽FK Garaže⚽

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Quartararo i 3 gosta.