Rijetko ovdje razumije sport ovaj.Bundesliga je napisao/la: ↑31 avg 2020, 09:48Od post Schumachera ere. Alonso je najbolji vozac, sa najvise vjestine. Hamilton i Vettel su tu negdje bili do prosle sezone kada Vettel pada na psiholoskom planu. Verstappen je iza njih, a trenutno je bolji vozac od obojice. Nova generacija ima mogucnost da postane bolja od njih, barem vjestinom jer imaju nevjerovatno realisticne simulacije koje su dosta slicne stvarnim trkama i uvjetima na stazi. Igraju gotovo svaki dan sto im je dodatni trening, ali dzaba im sve to kada bolidi na stazi nisu jednaki. Barem mogu vjezbati preciznost i rutinu.
Brate dovuci onakav Ferrari koji je brat bratu sporiji bio za pola sekunde, te sa onoliko nesposobnjakovica u timu i inzenjeringu do uske borbe za titulu je umijece, a jos vece kad to uradis dva puta. Licno sam ga mrzio ali eto kad je toliko bio dobar i razuvjerio me milion puta, da sam ga zavolio, to ti govori o njegovoj klasi.
Dva puta sa raspalim autom nam je cinio dvije godine zanimljivu utrku za titulu. Danas niko to nije u stanju, ali manje vise zbog prevelike dominacije Mercedesa, vece nego onomad Red Bulla.
Covjek navodi kao ko su Schumiju timske kolege bili, a Hamilton u zadnjoj krivini protiv timskog kolege uspio osvojiti titulu. Massu ne bih da podcjenjujem ali je covjek mrtvi prosjek i kao takav je Hamiltonu bio konkurencija.
Neka neki pogledaju protiv koga se Schumi u Benettonu borio i kako je to izgledalo. Varao je, trkao se kao ludjak, forsirao do zadnje sekunde covjek, nikad nije cmizdrio i tabao konkurenciju. Majstore covjek je klasa i ne moze Hamilton u istu recenicu, pogotovo jer na stazi kad treba preteci nekoga kao npr. Albona izvrne istog i to dva puta !
Tu je razlika izmedju njega i Alonsa, jer je Alonso brutalan bio povodom tog pitanja. Gledaj start kod covjeka u spaniji i kako se provlaci i sta radi- brutalonst i to silovita brutalnost.
Uostalom neka nam neko ovdje kaze gdje je bio Hamilton od 2009 do 2014 kad nije vozio u dominantnom autu ? Alonso se borio za titulu u realno podredjenijem autu i hvala mu sto nam je cinio sezonu zanimljivim a ne kao danas da gledamo vozanje u krug.