FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

losmi
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la losmi » 14 dec 2010, 15:47

Romariooo je napisao/la:losmi

Ovi uspjesi Barcelone su produkt savrsene timske igre, po meni se tu ne omgu izdvajati neki igraci posebno, istina je da Messi trpa najvise, ali opet sve je to samo realizacija savrsene timske igre. Messi je gladan golova, vide se koliko se zalaze da ih postigne sto vise, nekad je cak malo i sebican, vidi se da zeli da obori sve rekorde, ali neka, bolje da je tako motivisan. I u narednim kolima mislim da ce biti golijada, jer najjaci igraci nasi mislim da nece igrati u kup utakmicama, barem se ja nadam da ce ih Pep odmarati, a da ce priliku dobiti Fontaa, Tiago, Bojan i ostali koji su vise na klupi, a tako cemo za ligaske utakmice imati uvijek svjeze prvotimce zeljne igre i nadigravanja, sto bi trebalo rezultirati novim golijadama.

Po meni licno, kup nam ne bi trebao biti prioritet, a opet mozemo do finala stici i sa sarolikim sastavom. Naredna ligaska utakmica protiv uvijek nezgodnog Espanjola je bitna, red je i da njih jednom posteno nakantamo, uvijek smo s njima imali problema, sad cemo abd, u subotu da nastavimo ovu nasu hegemoniju i da Espanjola raskujemo ko šupicu.
Pa jam sam rekao da je Barca (2008) imala bolju igru,koja je bila rezultat dobre realizacije,naravno da se lakse i lepse igra kad zabijes protivniku brzo dva komada :D Al mi ove sezone nesto Messi nije u elementu,Jest da ne normalno postize golove,al pri vecini golova.najvecu zaslugu imaju Xavi i iniesta,koji su po meni najbolji u ovoj sezoni.Tim je prosle godine igrao slabije al je zato Messi fantasticno igrao.Vec sam bio ranije rekao,da ove sezone ne vidjam messia sa puno prodora kao i prosle sezone il da postize golove presevajuci po 5-6 igraca kao sto je radio protiv Zaragoze ili kada je postiga het trik protiv Valencie,invidualnim golovima.Ove sezone najcesce postize golove na asistenciju,xavia,inieste,villa ili pedra.Nema puno solo prodora,al sve dok barca pobedjuje,meni ne smeta :D :D
MVP - Messi-Villa-Pedro

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2010, 16:00

Tako je to drug jbg, kad je timska igra dobra golovi dolaze, istina da Messi vecinu golova postigne laganini, ali i bolje je tako, nego da se mora slomiti da ih postigne. Bitno je da golovi sipaju, a sad kako, ne moze se u to gledati. Po meni bolje je ovako, da svi igraci ucestvuju u igri, a ko ce kome dodati, ili ko ce postici gol, nije tako bitno, dobra je stvar da Messi nema potrebe driblati po pet igraca kako bi dao gol. Njegov individualni kvalitet doci ce do izrazaja u onim najjacim utakmicama lige prvaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 14 dec 2010, 17:15

Trener Barselone Pep Gvardiola samouvereno je izjavio da je njegov tim bolji nego pre dve godine kada su osvojili šest titula.

- U ovoj godini igramo najbolji fudbal otkada sam ja preuzeo tim. Verovatno je napredak rezultat vremena koje je ova ekipa provela zajedno. Divim se mojim igračima, jer na terenu pokazuju fudbal za sladokusce. Nemaju oscilacija i verujem da se svi dobro zabave kada dođu da nas gledaju - rekao je Gvardiola.
MVP - Messi-Villa-Pedro

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 14 dec 2010, 17:21

Jedina SUPER Barca-tekma ova godina je bila protiv Reala.

Ove protiv Zaragoza, Santander, Getafe... WHO CARES? I Hrvatski Dragoljevac bi pobijedili ove katastrofe-teams.

Jedva cekam 17 APRIL!
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 14 dec 2010, 17:38

D1n0 je napisao/la:Jedina SUPER Barca-tekma ova godina je bila protiv Reala.

Ove protiv Zaragoza, Santander, Getafe... WHO CARES? I Hrvatski Dragoljevac bi pobijedili ove katastrofe-teams.

Jedva cekam 17 APRIL!
...e ovo je stvarno previse,haj se sakri i ne izlazi dok ne shvatis da je barca najjaci klub na svijetu,sto i mnogi strucnjaci potvrdjuju... :lol: :lol: :lol: ...a 17.aprila cete opet primiti petaka...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2010, 18:35

Ko hebe Real i njegove navijache

Za koji dan ce nam se prikljuciti i Afelay, jedva cekam da ga vidim da zaigra u svetom dresu, i da vidimo kako ce se snaci, kao oi koju poziciju ce igrati, dal u napadu kao krilo, ili u sredini terena.

U subotu igramo protiv Espanjola, samo da i i tu zabiljezimo pobjedu, pa onda slijedi petnaestak dana bozicno-novogodisnje pauze, tek 2. januara je naredna utakmica, i to protiv Levantea, abd tu cemo i vidjeti Afelaya, kao i u utakmicama kupa protiv Bilbaoa u januaru. Dakle ,pobjeda nad gradskim rivalima pa zasluzeni odmor.

Sjajna stvar je sto imamo srece i sa povredama, Boga cemo moliti da tako ostane i do kraja sezone, a Pep ce sigurno uciniti sve da tako i ostane sa onim svojim rotiranjem i odmaranjem igraca. Dolaskom Afelaya, otvara se prostor i za Xavija, Iniestu i Messija da mogu vise odmarati, Puyol i Piqe kad odmaraju sjajno ih mijenja Abidal kao stoper.

Bojan se cini mi se popravlja, posto ne vjerujem da ce biti novih pojacanja u januaru, Bojanče će imati dosta vremena i prostora do kraja sezone da se konacno u potpunosti afirmiše. Ako razočara, prodaja ili posudba mu ne ginu, kao i dovodjenje nekog novog napadaca narednog ljeta.

Sve u svemu, situacija u klubu je sjajna, idila, ugovor sa katarskom fondacijom donijet ce ogroman novac, koliko god da nam je krivo sto je tradicija prekinuta, ipak je taj ugovor dobar za klub. Bice para za pojacanja i na ljeto sigurno, onih 25 miliona sto nam Milan dodje za Ibru, te vjerovatno opet nekih 50 miliona za pojacanja, opet cemo moci dovesti koga hocemo, dal Toresa, Cesca, Bale-a, Coentra, Davida Luiza... ostaje da se vidi, uglavnom hegemonija Barce ce da potraje.

Sto se tice titula ove sezone, kako igramo, mora se desiti pravo cudo da opet ne osvojimo spansku i ligu prvaka.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 14 dec 2010, 18:40

Barca je u posljednjih 7 mecava postigla 32 gola :shock: :shock: :roll:

ne treba nista vise reci....

Sto se tice titula ove sezone, kako igramo, mora se desiti pravo cudo da opet ne osvojimo spansku i ligu prvaka.

Bice tesko do kraja sezone ovako igrati..toga su svi svjesni....

I chelsea je tako igrao prosle godine..pa dodje mart i april..nigdje ih..kad je najpotrebnije...isto je sa Juventusom bilo 2005 i 06....do tad gazili

najvaznije je u aprilu bit u formi ;) bar sto se LP tice...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2010, 18:48

sarajlija89 je napisao/la:Barca je u posljednjih 7 mecava postigla 32 gola :shock: :shock: :roll:

ne treba nista vise reci....

Bice tesko do kraja sezone ovako igrati..toga su svi svjesni....

I chelsea je tako igrao prosle godine..pa dodje mart i april..nigdje ih..kad je najpotrebnije...isto je sa Juventusom bilo 2005 i 06....do tad gazili

najvaznije je u aprilu bit u formi ;) bar sto se LP tice...

Naravno, bitno je da kljucni igraci budu zdravi do kraja sezone. Budu li zdravi, bice i u formi sigurno, ovo kako igramo u zadnjih mjesec dana nije nikakvo cudo niti su igraci u nekoj nevjerovatnoj formi,koju bi mogli izgubiti u nastavku. Mogu oni sigurno jos i puno bolje, svijet ce se diviti igrama Barcelone jos dugo, a titule ce padati jedna za drugom . Barca je ekipa u kojoj nema oscilacija, samo cudo moze ih sprijeciti da ne osvoje ligu prvaka, kao sto je to bilo prosle sezeno recimo, ali cuda se ne desavaju svake godine. Vidjet cete da u narednih 5 sezona Barca jos 3 titule prvaka evrope uzeti.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 14 dec 2010, 18:53

Auh Romario pucas visoko,sreca,sudije,povrede,neki poraz da se izgubi samopouzdanje,pa neko s formacijom kakvu je Mou imo prosle god s Interom protiv vas,to su sve razlozi zbog kojih se ne uzima liga prvaka tako lahko...ipak reci 3 titule LP za 5 god je TESKA RECENICA....
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 dec 2010, 19:50

van gall je napisao/la:Auh Romario pucas visoko,sreca,sudije,povrede,neki poraz da se izgubi samopouzdanje,pa neko s formacijom kakvu je Mou imo prosle god s Interom protiv vas,to su sve razlozi zbog kojih se ne uzima liga prvaka tako lahko...ipak reci 3 titule LP za 5 god je TESKA RECENICA....
Zna se ko je to osvojio :lol:

U subotu/nedjelju (kad igrate sa Espanyolom?) nasa braca iz Katalonije ce nam vjerovatno osigurati prvo mjesto na tabeli 8-)

slika
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 dec 2010, 19:54

Najteza utakmica sezone,bez obzira igrali ovi dobro ili ne,a sad su odlicni kuci jos uvijek nemaju poraza...najgore sto ce ovi noge lomit ko i uvijek,i samo zbog tog nevolim ovu utakmicu...stvarno je mrska za gledanja za mene licno
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 14 dec 2010, 20:02

Portillo je napisao/la:
van gall je napisao/la:Auh Romario pucas visoko,sreca,sudije,povrede,neki poraz da se izgubi samopouzdanje,pa neko s formacijom kakvu je Mou imo prosle god s Interom protiv vas,to su sve razlozi zbog kojih se ne uzima liga prvaka tako lahko...ipak reci 3 titule LP za 5 god je TESKA RECENICA....
Zna se ko je to osvojio :lol:

U subotu/nedjelju (kad igrate sa Espanyolom?) nasa braca iz Katalonije ce nam vjerovatno osigurati prvo mjesto na tabeli 8-)

slika
pf oslanja te se na druge klubove da uzemete ligu.
A sto se tice te utakmice bice vrlo zanimljiva,s obzirom u kakvoj je formi barcelona nadam se pobjedio od 2 ili 3 razlike.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2010, 20:05

Jeste Espanjol neugodan, al jbg ljudi, valja nam priznati da smo i mi mnogo neugodni za protivnike
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 14 dec 2010, 20:10

Nezgodna utakmica, uvijek bila, pa i sad... :|

sta reci, nego da se nadam pobjedi, naravno ... al opet, bit' ce tesko... ;)

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 14 dec 2010, 20:56

"Da biste bili najbolji igrač u svijetu nije dovoljno samo igrati dobro, već vas i ljudi moraju voljeti. Mislim da Ronaldovo ponašanje pomalo narušava njegovu igračku veličinu", iskrećno je Alves, dodavši:

"Mislim da bi najbolji nogometaš svijeta trebao biti miran, skroman i dobar dečko. Lionel Messi to sve ima, dok Cristianu često nedostaju takve kvalitete."
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 dec 2010, 20:57

Ad0 je napisao/la:"Da biste bili najbolji igrač u svijetu nije dovoljno samo igrati dobro, već vas i ljudi moraju voljeti. Mislim da Ronaldovo ponašanje pomalo narušava njegovu igračku veličinu", iskrećno je Alves, dodavši:

"Mislim da bi najbolji nogometaš svijeta trebao biti miran, skroman i dobar dečko. Lionel Messi to sve ima, dok Cristianu često nedostaju takve kvalitete."
slika
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 14 dec 2010, 20:59

sta ta slika tacno pokazuje?

losmi
Kontakt:

Post Postao/la losmi » 14 dec 2010, 21:02

Portillo je napisao/la:
Ad0 je napisao/la:"Da biste bili najbolji igrač u svijetu nije dovoljno samo igrati dobro, već vas i ljudi moraju voljeti. Mislim da Ronaldovo ponašanje pomalo narušava njegovu igračku veličinu", iskrećno je Alves, dodavši:

slika
Ne znam sta oces sa tom slikom,Messi je pljunuo na teren,sto radi 99 % igraca,nije imao nameru da pljune igraca.Sto se nebi moglo reci Za Kristinu koja je na Sp pljunula direktno u kameru. :evil: :evil: :evil:
MVP - Messi-Villa-Pedro

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 14 dec 2010, 21:05

mandraX je napisao/la:Nezgodna utakmica, uvijek bila, pa i sad... :|

ja sam nekako siguran u pobjedu jer ove sezone sve te teske utakmice smo dobro odigrali
zato mislim da cemo i ovu dobiti ;)
.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2010, 21:35

catalonia je napisao/la:
mandraX je napisao/la:Nezgodna utakmica, uvijek bila, pa i sad... :|

ja sam nekako siguran u pobjedu jer ove sezone sve te teske utakmice smo dobro odigrali
zato mislim da cemo i ovu dobiti ;)
I ja sam, mislim da cemo ih pregazit, mogla bi i petarda pući, nije nama bitno protiv koga igramo nego kako mi odigramo, svi su igreaci zdravi, ova utakmica je zadnja prije pauze, odigrat ce to sa maximalnim zalaganjem, bice poderačina, derali smo i jace od njih
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []