Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ghuraba
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Ghuraba » 01 sep 2020, 11:16

Sta pise ovdje? Nije u formi teksta da mogu kopirati i prevesti na GT. :mrgreen:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 sep 2020, 11:17

Manite se tog propaliteta.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 sep 2020, 11:21

Ghuraba je napisao/la:
01 sep 2020, 11:16
Sta pise ovdje? Nije u formi teksta da mogu kopirati i prevesti na GT. :mrgreen:
Kako smo ga mi takođe htjeli sebi, ali on je rođen u Švicarskoj, ima njihov pasoš jedino i da je ponosan Švicarac.

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 01 sep 2020, 11:23

Samo kod nas možeš vidjeti da ljudi jbu mater momku koji je rođen u nekoj drugoj državi, kad mu je ta druga država dala sve, tamo počeo igrati fudbal i prošao sve njihove omladinske selekcije... Šta ste očekivali?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

R.I.P. Mamba

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 01 sep 2020, 11:24

Zukanovic je napisao/la:
01 sep 2020, 11:07
To je sve normalno. da je igrao za nas bi isto rekao samo u nasu korist.
tacno

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 sep 2020, 11:25

Zasto pisete i dalje o nekom sto nit je Zaboravljen nit je Potencijalan? :oops: :crazy:

Predlozio bi da napravite temu Odbjegli sinovi, ili nesto slicno gdje ce se pisati o igracima koji su "bosanci i hercegovci" ali igraju za druge zemlje jer one su im dale sve. I da na spamate pdf o nekim strancima. Al ozbiljno.. :kafa:
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 sep 2020, 11:27

NeumjesanTip je napisao/la:
01 sep 2020, 11:23
Samo kod nas možeš vidjeti da ljudi jbu mater momku koji je rođen u nekoj drugoj državi, kad mu je ta druga država dala sve, tamo počeo igrati fudbal i prošao sve njihove omladinske selekcije... Šta ste očekivali?
Nije mu nista dala. Da nije znao igrati odj.ebali bi ga davno. Servette je u njega ulozila a to je u principu firma. A kako je odj.ebao servette tada i raspalio se u zürich zna svako ko ga malo duze prati. Zato me ne cudi sto su neqad i beqir zaj.ebali Misketa.
I treba mu se svega napsovati. Karakter nula kako babo tako i sin.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 sep 2020, 11:28

ReX je napisao/la:
01 sep 2020, 11:25
Zasto pisete i dalje o nekom sto nit je Zaboravljen nit je Potencijalan? :oops: :crazy:

Predlozio bi da napravite temu Odbjegli sinovi, ili nesto slicno gdje ce se pisati o igracima koji su "bosanci i hercegovci" ali igraju za druge zemlje jer one su im dale sve. I da na spamate pdf o nekim strancima. Al ozbiljno.. :kafa:
Pa još je potencijalan. Ako ga Švicarci iskuliraju onda više neće biti "Ich bin Stolz darauf, Schweizer zu sein. "

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 01 sep 2020, 11:31

Maestro je napisao/la:
01 sep 2020, 11:27
Nije mu nista dala. Da nije znao igrati odj.ebali bi ga davno. Servette je u njega ulozila a to je u principu firma. A kako je odj.ebao servette tada i raspalio se u zürich zna svako ko ga malo duze prati. Zato me ne cudi sto su neqad i beqir zaj.ebali Misketa.
Kako mu nije ništa dala, jesi li ti retardiran? Ko mu je omogućio da trenira, infrastrukturu, trenere, mogućnost da se nametne? Da nije kojim slučajem BiH? Mi trebamo biti kivni na one koji su rođeni ovdje a odaberu igrati za neku drugu državu, nikako za one koji su rođeni vani i igraju za tu državu u kojoj su rođeni...

R.I.P. Mamba

Red1946
Kontakt:

Post Postao/la Red1946 » 01 sep 2020, 11:31

ReX je napisao/la:
01 sep 2020, 11:25

Apsolutno si u pravu.
Imati temu na ovom pdf : Bosanci u drugim repkama, čisto da znamo za koga da (ne) navijamo😎...staviti Vočkiće, Tankoviće, Šimunovića Arslanagiće, Halilovića etc
FKS*Champion**2x Yu //84/85 , 66/67//
FKS*Champion; 5xB&H //19/20 , 18/19 , 14/15 , 06/07 , 98/99 //
Cup winner BiH* 8x //24/25, 20/21 , 18/19 , 13/14 , 04/05 , 01/02 , 97/98 , 96/97 //

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 sep 2020, 11:35

01 sep 2020, 11:31
Maestro je napisao/la:
01 sep 2020, 11:27
Kako mu nije ništa dala, jesi li ti retardiran? Ko mu je omogućio da trenira, infrastrukturu, trenere, mogućnost da se nametne? Da nije kojim slučajem BiH? Mi trebamo biti kivni na one koji su rođeni ovdje a odaberu igrati za neku drugu državu, nikako za one koji su rođeni vani i igraju za tu državu u kojoj su rođeni...
Rijeci tipa „retardiran“ koristi kod kuce kad sa svojim najblizima pricas. Sa mnom neces tako.

Sve mu je servette zeneva omogucila. Oni su terene pravili koje je on koristio. Tako da su oni zasluzni za to a ne savez svicarske. A za daljni razvoj je zürich ulozio a i dobice ostetu ako uspije da se proda. Znaci oni su ulozili i oni ce dobiti nesto za to. A ne savez.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

NeumjesanTip
Kontakt:

Post Postao/la NeumjesanTip » 01 sep 2020, 11:38

Maestro je napisao/la:
01 sep 2020, 11:35
Rijeci tipa „retardiran“ koristi kod kuce kad sa svojim najblizims pricas. Sa mnom neces tako.

Sve mu je servette zeneva onogucila. Oni su terene pravili koje je on koristio. Tako da su oni zasluzni za to a ne savez svicarske. A za daljni razvoj je zürich ulozio a i dobice ostetu ako uspije da se proda. Znaci oni su ulozili i oni ce dobiti nesto za to. A ne savez.
Te riječi koristim kad je prikladno, kao recimo sad. Koji god klub u Švicarskoj da mu je omogućio razvoj, on se nalazi pod upravom švicarske fudbalske federacije, što znači da je ta organizacija neposredno ulagala u njega i on se sad odužuje na način da bira njih ispred nas, koji mu ništa osim imena i prezimena nismo dali.

R.I.P. Mamba

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 sep 2020, 11:40

Maestro je u pravo. Puno veca kradja je kad ti zdravstveni radnik ode iz BiH za Njemacku. Njemacka nista ne plati BiH, a novac iz budzeta BiH je ulozen u razvoj radnika. Ovako u fudbalu daleko najvece troskove razvijanje fudbalera snose privatni klubovi i privatne kompanije. Ima tu isto da je drzava ulozila u terene kroz neke programe, ali vecine troskova snose klubovi.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 sep 2020, 11:41

@NeumjesanTip
Kazem ti svoje roditelje nazivaj tako. Prikladno je tada, jer su zasluzni za tvoje neprimjerno ponasanje. Sva sreca nema Tilija vise da te casti rijecima.
Servette je ulozila a svicarski savez profitirao. Oni nisu ulagali nego jedino profitirali od dobrog rada servetta.

Tuta Petrov

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 01 sep 2020, 11:46

Budalite radi momcica koji kod nas ne bi prismrdio startnoj postavi sve dok Sunjic i Bicakcic (i Zuka ponovo kad nadje klub) mogu hodat ... a vec dvojica novih sad cekaju u redu da se ovi invalidi rada odkuce od repke ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 sep 2020, 11:50

Najgora stvar od svega je da ako momak uspije, seljaci će pisati kako je htio igrati za nas ali ga mi izradili.
Kao kod Ibrahimovića što se stvorio mit. Iako ni promil šanse nismo imali.
I za Tankovića se piše iako nas je najmanje pet puta izradio ovako kao Omeragić.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 01 sep 2020, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 01 sep 2020, 11:51

Koliko još stranica mislite ispisati sa njim. Priča završena, pomirite se s tim. Pokušali smo, nismo uspjeli. Necu ulaziti u to sta je bilo, kako je bilo. Hrvati svoje potencijalni igrače zovu sa 14-15 godina na kampove i osiguraju ih sebi, a mi čekamo da budu formirani igrači.
Uostalom, svako neka bira za sebe kako hoće. Ne treba nametati nikome naciju, ako se isti ne osjeća. Svako ima svoj izbor. Neka igra za svicu i gotovo. Treba se naravno boriti, ali dok god mi ne počnemo stvarati igrače u našoj ligi, i skautirati pravilno u inostranstvu, biće ovako igra na sreću, i nadanje hoce li ili neće za nas igrati.
A ovdje se zamaramo s tim igračima koji nas odbiju do iznemoglosti, pa ide psovanje svega živoga, želje da se povrijedi itd. Opustite se. Sergino Dest se odlučio za ameriku a ne za Holandiju, iz Ajaxa mu poželjeli sreću, isto je bilo sa Schalke-om i Kolasincem.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 01 sep 2020, 11:53

ASD je napisao/la:
01 sep 2020, 11:50
Najgora stvar od svega je da ako momak uspije, seljaci će pisati kako je htio igrati za nas ali ga mi izradili.
Nije tacno, nego koristis slucaj Omeragica koji nas je odbio za slucaj Ibrahimovica. Ne vidim da neko pise za Seferovica da smo mi krivi osim par ljudi, nego se vecinom zna da je on izabrao Svicarsku.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 01 sep 2020, 11:55

Tristan10 je napisao/la:
01 sep 2020, 11:53
ASD je napisao/la:
01 sep 2020, 11:50
Nije tacno, nego koristis slucaj Omeragica koji nas je odbio za slucaj Ibrahimovica. Ne vidim da neko pise za Seferovica da smo mi krivi osim par ljudi, nego se vecinom zna da je on izabrao Svicarsku.
Ne koristim ja ništa, samo pišem da ako momak uspije. Stvorit će se taj mit kao što se stvorio za Ibrahimovića. Iako lik nikada drugu opciju nije ni imao. Isti mit imaju i Hrvati, a to je samo zato što je lik postao superstar.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 01 sep 2020, 11:56

Momak se preračunao, Akanji, Elvedi, Schar i još mu za leđima pušu mladi talenti poput Stergiou-a.

Prije neki dan na twitteru kad su objavili spisak, Švicarci pitaju otkud Bećira a Stergiou nije pozvan :rol: .

Kako god, iako ne upiše nastup, ne želim ga vidjeti ni u kakvim kombinacijama, gotovo je!

Glupan Tanković bi imao sasvim pristojan status u reprezentaciji s obzirom da mora sa Duljom da se bori za prvih 11, sad je klupa u Hammarby-u :oops: :oops: .

Do kad će ovi zaluđeni dijasporci shvatiti, kako god okreneš veću važnost i bolji status ćeš imati u Bosni, ali eto..
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 01 sep 2020, 12:00, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Beduin, BosnianDragon2024, katalinski i 28 gostiju.