Na bazi cega ce se stvoriti mit kad je danas poprilicno sve transparentno? Cisto na bijelo se vidi, isto kao sa Seferovicem. Onda su ipak drugacija vremena bila.ASD je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:55Ne koristim ja ništa, samo pišem da ako momak uspije. Stvorit će se taj mit kao što se stvorio za Ibrahimovića. Iako lik nikada drugu opciju nije ni imao.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Al koji je to magarac i beta od insana.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:56Momak se preračunao, Akanji, Elvedi, Schar i još mu za leđima pušu mladi talenti poput Stergiou-a.
Prije neki dan na twitteru kad su objavili spisak, Švicarci pitaju otkud Bećira a Stergiou nije pozvan.
Kako god, iako ne upiše nastup, ne želim ga vidjeti ni u kakvim kombinacijama, gotovo je!
Glupan Tanković bi imao sasvim pristojan status u reprezentaciji s obzirom da mora sa Duljom da se bori za prvih 11, sad je klupa u Hammarby-u![]()
.
Do kad će ovi zaluđeni dijasporci shvatiti, kako god okreneš veću važnost i bolji status ćeš imati u Bosni, ali eto..

Do sada bi imao 10-15 minimum utakmica u A-reprezentaciji, bio dio A tima ako nista. Igrao 100 % u puno jacoj ligi. Na kraju ce mu omladinski fudbal u Fulhamu biti vrhunac karijere, i ako on zaradjuje ogromne pare i zivi fin zivot.. znajuci sta je sve mogao uraditi, a na kraju provedes vecinu zivota u Allsvenskan, to je bas tesko progutati. Ubi se trazece angazman van Svedske zadnji godinu dana ali nece pa nece. A blize je da zaigra za hrvatsku reprezentaciju nego svedsku ponovo.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 01 sep 2020, 12:07, ukupno mijenjano 2 puta.
@igrajlopte 🐦
Vecinom ti ovde ljudi koji zive u BiH podrzavaju sto Omeragic igra za Svicarsku. Isto kao da navijaju da igra za njih. Nevjerovatno kakav je to mentalni sklop. A kad doktor raspali za Njemacku ili Emirate, isto tako podzravaju, yebes ti Bosnu, sta je tebi Bosna dala, nego sta ces drugo nego ici. A fakta je ta da je Bosna puno vise ulozila u jednog doktora, nego sto je bilo koja drzava svojih novaca u jednog fudbalera, jer se ne finansira direktno iz drzavne kase. Ovde su najvise ljudi ogorceni na sve u BiH, pa im sve smeta.Maestro je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:41@NeumjesanTip
Kazem ti svoje roditelje nazivaj tako. Prikladno je tada, jer su zasluzni za tvoje neprimjerno ponasanje. Sva sreca nema Tilija vise da te casti rijecima.
Servette je ulozila a svicarski savez profitirao. Oni nisu ulagali nego jedino profitirali od dobrog rada servetta.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
@Rex Ne znam šta je sa Seferovićem, ali on je primjer kako je odluka da igra za Svicarsku ipak bila dobra, igrao je EURO i Svjetsko, sad će opet EURO igrati..
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Pa ja.. Sto da ne. Jel ovo bas degutantno da se raspravljamo medjusobno zbog neki svicaraca, svedjana, njemaca sto su odlucili se igrati za svoju novu drzavu. Njihov izbor i sve, ali ne treba se barem ovdje pisati.Red1946 je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:31Apsolutno si u pravu.ReX je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:25Zasto pisete i dalje o nekom sto nit je Zaboravljen nit je Potencijalan?![]()
![]()
Predlozio bi da napravite temu Odbjegli sinovi, ili nesto slicno gdje ce se pisati o igracima koji su "bosanci i hercegovci" ali igraju za druge zemlje jer one su im dale sve. I da na spamate pdf o nekim strancima. Al ozbiljno..![]()
Imati temu na ovom pdf : Bosanci u drugim repkama, čisto da znamo za koga da (ne) navijamo...staviti Vočkiće, Tankoviće, Šimunovića Arslanagiće, Halilovića etc
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Džaba ti transparentnost kad ljudi svoje gone.Tristan10 je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:58Na bazi cega ce se stvoriti mit kad je danas poprilicno sve transparentno? Cisto na bijelo se vidi, isto kao sa Seferovicem. Onda su ipak drugacija vremena bila.
Često se piše zašto ga se ranije nije zvalo iako se zna da nas je već jednom izradio prije par godina kad je "htio" preći. Pa onda pričao kako će ostati u švicarskim mladim repkama ali bi u našu seniorsku došao.
Jakupovic, Seferovic, Omeragic... Svicarci su definitivno najveci izrodi
A imao sam i priliku da posjetim tu zemlju jednom i vidim sto sta.. ali eto da ne etiketiram jer mozda ima ovdje neki iz Svicarske pa da se ne nadju uvrijedjeni 

Zadnja izmjena: ReX, dana/u 01 sep 2020, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
Sta je transparentno sa Seferovicem?
Haris je htio igrat za BiH, Safet i ekipa ga izvozali da se napravi mjesto za TSS i slicne.
Poslije veliki insajderi tvrde da je njegov babo kriv, isto bi tvrdili za Mirsu da smo zakasnili mjesec i danije bilo Misketa da izgura stvar.
Kod Safeta je Juka B. bio glavna veza sa dijasporom.
Kod Omeragica jesmo zakasnili, ali je imao sasvim dovoljno prilike i korektnog odnosa da ixabere nas.
Ispo je smrad u toj igri sjedebja na dvije stolice.
Naravno da cemo "gonit" svoje. Da slucajno necemo gonit pricu likova koji otvore sampanjac kad nas neko iz dijaspore odbije, a satro su dobronamjerni.
Haris je htio igrat za BiH, Safet i ekipa ga izvozali da se napravi mjesto za TSS i slicne.
Poslije veliki insajderi tvrde da je njegov babo kriv, isto bi tvrdili za Mirsu da smo zakasnili mjesec i danije bilo Misketa da izgura stvar.
Kod Safeta je Juka B. bio glavna veza sa dijasporom.
Kod Omeragica jesmo zakasnili, ali je imao sasvim dovoljno prilike i korektnog odnosa da ixabere nas.
Ispo je smrad u toj igri sjedebja na dvije stolice.
Naravno da cemo "gonit" svoje. Da slucajno necemo gonit pricu likova koji otvore sampanjac kad nas neko iz dijaspore odbije, a satro su dobronamjerni.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 01 sep 2020, 12:24, ukupno mijenjano 1 put.
Svedi nam polako dolaze tobe

Vidi nesto, mozda je sad malo i patetika od moje strane ali stvarno vjerujem da bi ovo mogao biti presedan u mnogim stvarima. Hadzija i Ahmed su vrlo mladi igraci a otvorli su put mnogim nasim igracima da se ne trebaju bojati da izaberu BH. U to Ahmedhodzic ima ogroman uticaj, jer on je ove sezone jedan od top igraca i kao takav izabere BH nije mala stvar. Mozda ce strah da popuste neke druge igrace ako se nadju u istoj situaciji.
Evo naprimjer ovaj mali Amel Mujanic, on ako bude bio aktuelan za A-tim 100 % uzima BH. Gigovic takodjer (i ako je imao onaj intervju) siguran sam da bi ako savez budeo imao isti pristup da ce izabrati nas. I tako dalje.
Svedska je inace, kao i skandinavija, zabacena i puno manje prostora se daje nasprem zemalja centralne evrope. Ali ima toliko talenta ovdje i nadam se da ce polahko da pocnu dobijati sve vise prostora i da se oni nece bojati da urade kao sto je Anel a to je da i ako si top igrac u domacoj ligi da kazes ne hvala ali moje srce kaze Bosna.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 01 sep 2020, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦
- ASD
- Kontakt:
Svrati na fb profil od Juke Bećirovića gdje većina ljudi, čak i on krive Misketa.Tristan10 je napisao/la: ↑01 sep 2020, 11:58Na bazi cega ce se stvoriti mit kad je danas poprilicno sve transparentno? Cisto na bijelo se vidi, isto kao sa Seferovicem. Onda su ipak drugacija vremena bila.
Ovaj Juka nam se motao oko repke, svaka mu čast na pomoći, ali lik veze nema. On je od onih što vjeruju na riječ, a nema pojma šta se zapravo dešava.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Juka jede ****ASD je napisao/la: ↑01 sep 2020, 12:28Svrati na fb profil od Juke Bećirovića gdje većina ljudi, čak i on krive Misketa.
Ovaj Juka nam se motao oko repke, svaka mu čast na pomoći, ali lik veze nema.
⚜️~⚜️~⚜️
Slazem se putpuno. To sto su Ahmedhodzic i Hadzikadunic izabrali BiH ispred Svedske, ce znaciti i za druge igrace koji su u istoj dilemi, da je prihvatljivo i sasvim ok da izaberu BiH.ReX je napisao/la: ↑01 sep 2020, 12:28Vidi nesto, mozda je sad malo i patetika od moje strane ali stvarno vjerujem da bi ovo mogao biti presedan u mnogim stvarima. Hadzija i Ahmed su vrlo mladi igraci a otvorli su put mnogim nasim igracima da se ne trebaju bojati da izaberu BH. U to Ahmedhodzic ima ogroman uticaj, jer on je ove sezone jedan od top igraca i kao takav izabere BH nije mala stvar. Mozda ce strah da popuste neke druge igrace ako se nadju u istoj situaciji.
Evo naprimjer ovaj mali Amel Mujanic, on ako bude bio aktuelan za A-tim 100 % uzima BH. Gigovic takodjer (i ako je imao onaj intervju) siguran sam da bi ako savez budeo imao isti pristup da ce izabrati nas. I tako dalje.
Svedska je inace, kao i skandinavija, zabacena i puno manje prostora se daje nasprem zemalja centralne evrope. Ali ima toliko talenta ovdje i nadam se da ce polahko da pocnu dobijati sve vise prostora i da se oni nece bojati da urade kao sto je Anel a to je da i ako si top igrac u domacoj ligi da kazes ne hvala ali moje srce kaze Bosna.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 01 sep 2020, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.
Hvala na prevodu!
Samo bih jos volio da debituje za Svicarce u ovim utakmicama i da definitivno otpadne svaka mogucnost igranja za nas. Ne sumnjam da bi se, u slucaju da ne debituje, ovdje na forumu mnogi ponizavali i govorili kako on nije izgubljen i kako ga treba zvati.
Sta Miske veli na ovo od Danilovica? Hoce li i on igrati srcem sad za nas ili ce mu isto nastaviti da titra na Srbiju, mozda da mu pustimo Boze pravde prije tekme... 

Hajmo se sad praviti da Šunjić, Krunić i ostali Srbi i Hrvati iz repke ne bi igrali za te zemlje da su mogli, nego bi kao prave patriote izabrale BiH.
Prvi Misimović, pa svi ostali, jbt, nije niko budala šta vam je. Ne možeš ti ljudima zabraniti da vole te druge države kada imaju svako pravo na to.
Prvi Misimović, pa svi ostali, jbt, nije niko budala šta vam je. Ne možeš ti ljudima zabraniti da vole te druge države kada imaju svako pravo na to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Bošnje su previše naivne, ljudi imaju svoje crkve, vežu se za etničku pripradnost, matica Srbija / Hrvatska. Hebiga, to je Dejtonska Bosna.
Ne treba im hebat po spisku a ne treba im se ni umiljavati, tako je kako je.
Odnosi su nam korektni, osim u slučaju Vranješ koji javno podržava četničke koljače.
⚜️~⚜️~⚜️
- ASD
- Kontakt:
Nije da ne znam jednog Bošnju koji prati ili igra fudbal, a navija protiv Reprezentacije BiH.