UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Zar se iko nada plasmanu na SP22? Taj ciklus će više poslužiti da se formiraju uloge pojedinaca (Demirovića, Gojaka, ovih Šveđana i sličnih) kako bi se stvorili kakvi-takvi uvjeti za ozbiljniju ekipu. Još će sigurno i novi selektor naći.
"We need to suffer. And we need to fight."
Ionako smo slabi, a sa svim ovim otkazima sigurno jos slabiji, ali sta je tu je - iskoristit ove dvije utakmice da se uigra ono sto se moze uigrat i da se isproba ko sta moze od ovih igraca koji i nisu u prvom planu kao moguci starteri za baraz.
Odbrana se moze bolje upoznat i uigrat: Kvrzic, Bicakcic, Sunjic i Kolasinac - to i jest nasa odbrana za baraz, eventualno moze upast Hadzikadunic umjesto Sunjica, ali i to je pitanje... Dal ce dobit papire do tad? Dal je stvarno i koliko kvalitetniji? Ici na iskustvo/uigranost u barazu?
Krila/napad - to je manje/vise to sto imamo i za baraz.
Pokusat vidjet kako najbolje izgledamo. Dzeko - normala, Visca manje/vise siguran (nazalost), vidjet ko najbolje funkcionise sa ovom dvojicom - Gojak, Duljevic, Milosevic?
Jedino mi je zao sto nema Stevanovica (ovdje se treba zalit UEFA-i da bi se pokusao sprijecit isti scenarij za baraz).
Jer meni se licno Stevanovic uvijek svidjao kao igrac, mozda moze biti i ozbiljna konkurencija dosadnom Visci...
Mozda i Krunic moze biti kandidat za neku od tih ofanzivnih veznih pozicija.
Defanzivni/centralni vezni, tu se bez Pjanica slabo sta moze uigrat jer on je da tako kazem temelj reprezentacije na tom dijelu terenu.
Znaci jednostavno provjerit u kakvoj su formi i sta mogu Besic, Cimirot i Hadziahmetovic. Neko od njih ce morat igrat uz Pjanica na toj poziciju u barazu...
Ostali pozvani mogu dobit samo koji minut da upisu nastup i da se ne forsiraju 180 minuta ovi koji su ionako sigurni za baraz (Dzeko, Bicakcic, Kolasinac...)
Dakle, sto se mene tice nama stvarno fale samo 3/4 igraca (Pjanic, Kriunic, Stevanovic, Hadzikadunic), ostali koji su izostali su relativno nebitni...
OK, mozda se moze razmisljati i o Demirovicu...
Odbrana se moze bolje upoznat i uigrat: Kvrzic, Bicakcic, Sunjic i Kolasinac - to i jest nasa odbrana za baraz, eventualno moze upast Hadzikadunic umjesto Sunjica, ali i to je pitanje... Dal ce dobit papire do tad? Dal je stvarno i koliko kvalitetniji? Ici na iskustvo/uigranost u barazu?
Krila/napad - to je manje/vise to sto imamo i za baraz.
Pokusat vidjet kako najbolje izgledamo. Dzeko - normala, Visca manje/vise siguran (nazalost), vidjet ko najbolje funkcionise sa ovom dvojicom - Gojak, Duljevic, Milosevic?
Jedino mi je zao sto nema Stevanovica (ovdje se treba zalit UEFA-i da bi se pokusao sprijecit isti scenarij za baraz).
Jer meni se licno Stevanovic uvijek svidjao kao igrac, mozda moze biti i ozbiljna konkurencija dosadnom Visci...
Mozda i Krunic moze biti kandidat za neku od tih ofanzivnih veznih pozicija.
Defanzivni/centralni vezni, tu se bez Pjanica slabo sta moze uigrat jer on je da tako kazem temelj reprezentacije na tom dijelu terenu.
Znaci jednostavno provjerit u kakvoj su formi i sta mogu Besic, Cimirot i Hadziahmetovic. Neko od njih ce morat igrat uz Pjanica na toj poziciju u barazu...
Ostali pozvani mogu dobit samo koji minut da upisu nastup i da se ne forsiraju 180 minuta ovi koji su ionako sigurni za baraz (Dzeko, Bicakcic, Kolasinac...)
Dakle, sto se mene tice nama stvarno fale samo 3/4 igraca (Pjanic, Kriunic, Stevanovic, Hadzikadunic), ostali koji su izostali su relativno nebitni...
OK, mozda se moze razmisljati i o Demirovicu...
Zar se nema mjesta za npr Vrancica, koji igra istu poziciju ko Pjanic. Ipak ima iskustvo igranja vecih utakmica. Mi ga sudimo po tome sto Man C pregazi Norwich. Meni bi on trebao da ima mjesto.
Hocemo li i mi protiv Italije igrati u novim dresovima?
"Fudbal je jednostavan, ali je teško jednostavno igrati!"
Johan Cruyff
Johan Cruyff
- JavierBosnia
- Kontakt:
U pravu si za sve, mada sam izostanak Pjanica je gori nego 5 njih. Uz to dodaj Lulica kojeg smo mislili vratiti, Todorovica, Krunica, Stevanovica.. svi se oni sem Pjanica mogu kvalitetno nadomjestiti realno
Ja za ovu utakmicu sad imam svoje ideje
Sehic
Civic Bicakcic Sunjic Kolasinac
Besic Cimirot
Gojak
Visca Dzeko Menalo
Begovic
Kvrzic Bicakcic Sanicanin Kolasinac
Cimirot Gojak Hadziahmetovic
Hajradinovic
Visca (Hodzic) Dzeko
Mislim da je nama sredina kljucna, ne dozvoliti tu neko prosipanje i prolaze na 20m do gola jer cemo primiti 5 komada. A ovako inace isprobati sto vise, za baraz bez puno eksperimentisanja, ako svi zdravi budu, Begovic, Kolasinac, Sunjic, Bicakcic, Todorovic, Besic, Pjanic, Gojak, Krunic, Dzeko, Visca
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
--------------------Begovic---------
--Bicakcic--Sunjic--Sanicanin-Civic---
----------------Cimirot--Besic---
-----------------------Gojak------------
-----Visca------------------------------Kolasinac--
---------------------Dzeko-------------
Sta kazete za ovo? Da se proba kolasinac kao lijevo krilo a bicakcica kao defensivni desni bek koji nikad netreba da ide u napad.
Sta kazete za ovo? Da se proba kolasinac kao lijevo krilo a bicakcica kao defensivni desni bek koji nikad netreba da ide u napad.
U svakoj kombinaciji trebao bi biti Vrancic da igra ulogu Pjanica a neka se odluce za Cimirota ili Besica. Ovako u veznom redu nemas igraca koji zna da stane na loptu i smiri igru.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 01 sep 2020, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Bicakcic je nebrojeno puta bio desni bek i nikad se nije proslavio ni protiv amatera. Kolasinac nikad u ovoj formaciji krilo nije bio niti moze biti nazalost jer nema tu kombinatoriku. Krilo po pravilu treba znati i predeiblati, proci 1 na 1, iskociti u stranu centeirati. Seo zna dupli pas odigrati i ubaciti, tu sva njegova kreativnost nestaje.Nedo je napisao/la: ↑01 sep 2020, 10:54--------------------Begovic---------
Da ne spominjem sta bi bilo kad se Civa prikljuci, pa kontra krene, rupa nazad
Begovića vratiti na gol kako bi pravda bila zadovoljena. Šeha je dobar, ali relano nije golman Asmirovog ranga. Znači Beg ponovo među stativama.
To bi jel bilo jedna ov važnijih stvari koje se trebaju desiti na ovim utakmicama. Za formaciju i taktiku očekujem od Bajevica neku caroliju i da se vec na prvoj utakmici vidi njegov "potpis". Nisam nikad gledao njegove ekipe i ne znam sta da ocekujem, nadam se necemu dobrom.
A posto je kod nas tradicija da se pisu sastavi i ja cu jedan.
Čivic(Kvrzic)-----Bicakcic---Šunjić-----Kolašinac
------Cimirot----Gojak------Bešić-------
Višća-------------------------------------Duljević
----------------Džeko-------------------------------
Duljevic se izgleda dotjerao malo u red https://www.youtube.com/watch?v=l6MBKIJwSV8
To bi jel bilo jedna ov važnijih stvari koje se trebaju desiti na ovim utakmicama. Za formaciju i taktiku očekujem od Bajevica neku caroliju i da se vec na prvoj utakmici vidi njegov "potpis". Nisam nikad gledao njegove ekipe i ne znam sta da ocekujem, nadam se necemu dobrom.
A posto je kod nas tradicija da se pisu sastavi i ja cu jedan.

Čivic(Kvrzic)-----Bicakcic---Šunjić-----Kolašinac
------Cimirot----Gojak------Bešić-------
Višća-------------------------------------Duljević
----------------Džeko-------------------------------
Duljevic se izgleda dotjerao malo u red https://www.youtube.com/watch?v=l6MBKIJwSV8
////////////////////////Begovic
Bicakcic////////Memisevic/////Sunjic////////Kolasinac
//////////////Krunic ////////////////////Pjanic
Visca ////////////////////Gojak////////////////// Lulic
///////////////////////// Dzeko/////////////////////////////
Ovo je nesto sto bih volio vidjeti u barazu. Eventualne izmjene su ovi svedjani koji su potpuni anonimusi, cimirot i demirovic.
Svaka druga opcija mi se ne svidja. Ovu ligu nacija ni ne racunam, nek izvede koga hoce i nek igra ko hoce.
Bicakcic////////Memisevic/////Sunjic////////Kolasinac
//////////////Krunic ////////////////////Pjanic
Visca ////////////////////Gojak////////////////// Lulic
///////////////////////// Dzeko/////////////////////////////
Ovo je nesto sto bih volio vidjeti u barazu. Eventualne izmjene su ovi svedjani koji su potpuni anonimusi, cimirot i demirovic.
Svaka druga opcija mi se ne svidja. Ovu ligu nacija ni ne racunam, nek izvede koga hoce i nek igra ko hoce.
NEMA NAZAD
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Sa prvom sugestijom se slažem, ali Bičakčić desni bek je loša ideja.Nedo je napisao/la: ↑01 sep 2020, 10:54--------------------Begovic---------
Da se ne bi previše izmišljalo, da vidimo malo Milosevića na toj lijevoj strani.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑01 sep 2020, 14:07Sa prvom sugestijom se slažem, ali Bičakčić desni bek je loša ideja.Nedo je napisao/la: ↑01 sep 2020, 10:54--------------------Begovic---------
Da se ne bi previše izmišljalo, da vidimo malo Milosevića na toj lijevoj strani.
Svaka opcija na desnom beku je losa ideja da budemo realni
NEMA NAZAD
- JavierBosnia
- Kontakt:
Trenutno Civic moze fin posao odraditi.
A u buducnosti Todorovic, Dedic, Salihamidzic
Vidjeti ko ce koliko napredovati

Koliko ja znam,Civic u zivotu nije igrao desnog beka
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
- JavierBosnia
- Kontakt:
I ja sam mislio, dok nisam vidio zadnju utakmicu kad je i gol zabio. Haman pa je desno krilo igrao
Boj te se, zabari, boj te ... mali Danilovic je u dobrom trenažnom procesu ... boljem nego svi vi zajedno ...Reprezentativci Bosne i Hercegovine su već drugi dan na pripremama u Zenici. Slaven Musa, trener u stručnom štabu bh. tima govorio je o aktivnostima naše najbolje selekcije.
- Ako pogledamo realno možda smo mi u boljoj poziciji nego što su naši protivnici Italijani. On su kasno završili prvenstvo, praktično se tek okupljaju za početak priprema, a mi od naših 25 igrača imamo 10 ili 12 igrača koji igraju cijeli mjesec. Imaju za sobom pet ili šest utakmica i u jednom su dobrom trenažnom procesu, rekao je između ostalog Musa.

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
U boljoj smo poziciji, naše igračine su odmarali i po 3-4 mjeseca na tribinama za ovu utakmicu.DaVinci je napisao/la: ↑01 sep 2020, 16:27Boj te se, zabari, boj te ... mali Danilovic je u dobrom trenažnom procesu ... boljem nego svi vi zajedno ...Reprezentativci Bosne i Hercegovine su već drugi dan na pripremama u Zenici. Slaven Musa, trener u stručnom štabu bh. tima govorio je o aktivnostima naše najbolje selekcije.
- Ako pogledamo realno možda smo mi u boljoj poziciji nego što su naši protivnici Italijani. On su kasno završili prvenstvo, praktično se tek okupljaju za početak priprema, a mi od naših 25 igrača imamo 10 ili 12 igrača koji igraju cijeli mjesec. Imaju za sobom pet ili šest utakmica i u jednom su dobrom trenažnom procesu, rekao je između ostalog Musa.![]()
⚜️~⚜️~⚜️
Sta je ovo Besic opet na okupljanju, pa zar nije taj amater otjeran iz reprezentacije dok ne odigra barem 3 utakmice za 12 mjeseci.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Joj, 2020. godina, ljudi ovo TE odvajaju od glagola, zemljo otvori se.DaVinci je napisao/la: ↑01 sep 2020, 16:27Boj te se, zabari, boj te ... mali Danilovic je u dobrom trenažnom procesu ... boljem nego svi vi zajedno ...Reprezentativci Bosne i Hercegovine su već drugi dan na pripremama u Zenici. Slaven Musa, trener u stručnom štabu bh. tima govorio je o aktivnostima naše najbolje selekcije.
- Ako pogledamo realno možda smo mi u boljoj poziciji nego što su naši protivnici Italijani. On su kasno završili prvenstvo, praktično se tek okupljaju za početak priprema, a mi od naših 25 igrača imamo 10 ili 12 igrača koji igraju cijeli mjesec. Imaju za sobom pet ili šest utakmica i u jednom su dobrom trenažnom procesu, rekao je između ostalog Musa.![]()
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Sjajna atmosfera na treningu reprezentacije BiH

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.