UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

michplatini
Kontakt:

Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)

Post Postao/la michplatini » 02 sep 2020, 11:16

Tristan10 je napisao/la:
02 sep 2020, 10:14
Drape je napisao/la:
02 sep 2020, 01:14
Hadžiahmetović jedini ima potencijal da bude otkriće u ligi nacija. On je malo i zaboravljen u BiH, u prošloj U21 generaciji je trebao biti jedan od glavnih igrača ali je u kvalifikacijama bio starter u samo 2 od 10 utakmica, ili ga nije bilo nikako u timu ili je bio spreman dovoljno samo za ulazak sa klupe.
Slazem se. Meni je on uvjek imao ono nesto, sto drugi igraci nemaju. Za u21 nije igrao puno, jer je tad imao one ozlijede koje su mu usporile razvoj. Jedini igraci iz nase lige koji su otisli iz domace lige u neku recimo bolju ligu, zadnjih 5-6 godina a da su odma upali u prvi tim i igrali su; Gojko Cimirot (PAOK), Riad Bajic (Konyaspor), i Amir Hadziahmetovic (Konyaspor). Sto u sustini pokazuje zasto nasa A reprezetnacija trenutno nema dovoljno kvaliteta.
Otišao je i Zakarić u jaču ekipu od tih Sporova ;)

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 11:19

michplatini je napisao/la:
02 sep 2020, 11:16
Tristan10 je napisao/la:
Drape je napisao/la:
02 sep 2020, 01:14
Hadžiahmetović jedini ima potencijal da bude otkriće u ligi nacija. On je malo i zaboravljen u BiH, u prošloj U21 generaciji je trebao biti jedan od glavnih igrača ali je u kvalifikacijama bio starter u samo 2 od 10 utakmica, ili ga nije bilo nikako u timu ili je bio spreman dovoljno samo za ulazak sa klupe.
Slazem se. Meni je on uvjek imao ono nesto, sto drugi igraci nemaju. Za u21 nije igrao puno, jer je tad imao one ozlijede koje su mu usporile razvoj. Jedini igraci iz nase lige koji su otisli iz domace lige u neku recimo bolju ligu, zadnjih 5-6 godina a da su odma upali u prvi tim i igrali su; Gojko Cimirot (PAOK), Riad Bajic (Konyaspor), i Amir Hadziahmetovic (Konyaspor). Sto u sustini pokazuje zasto nasa A reprezetnacija trenutno nema dovoljno kvaliteta.
Ne razumijem na sta ciljas. Konyaspor je tad bio ok klub, igrali EL, dok su drugi Turski timovi igrali CL. Puno bolja liga nego trenutno. U sustini ne bitno, ono sto bi realno trebali ocekivati da se desi svake godine, ili u najmanju ruku svake druge godine, da 3 mlada igraca iz BiHPL predju u srednju ligu, i odma igraju, nama se desi svake 5-6 godine. Ja sam samo podvukao crticu i sabrao na cemu smo.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 02 sep 2020, 11:28

Tristan10 je napisao/la:
02 sep 2020, 11:19
Tristan10 je napisao/la:

Ne razumijem na sta ciljas. Konyaspor je tad bio ok klub, igrali EL, dok su drugi Turski timovi igrali CL. Puno bolja liga nego trenutno. U sustini ne bitno, ono sto bi realno trebali ocekivati da se desi svake godine, ili u najmanju ruku svake druge godine, da 3 mlada igraca iz BiHPL predju u srednju ligu, i odma igraju, nama se desi svake 5-6 godine. Ja sam samo podvukao crticu i sabrao na cemu smo.
To je sve lijepo ali realnost je sasvim druga.Možeš ti pisati bajke o tom Hadžiahmetoviću ali ralnost njegovih nastupa,ekipe i lige u kojoj igra je sasvim nešto drugo.Ima tu dosta objektivnih okolnosti( povrede) ali on je morao taj talenat i taj kvalitet koji ti spominješ već dokazati prelaskom u jaču ligu i klub.Poštujem tvoje mišljenje ali turska liga nije pokazatelj nekog velikog igračkog napredka i uspjeha( moje lično mišljenje).
Što se tiče mladih igrača za nekog ko dosta prati omladinske lige( u regiji) i prilićno poznaje određena kretanja nije nikakvo iznenađenje tog malog broja mladih igrača koji su spremni za značajniji korak iz ove lige.Vrlo malo mladih igrača igrački dobije prostora ali i mogu odgovoriti kvalitetom seniorskog fudbala u BiH( loš rad u omladinskim pogonima prije svega).Trenutno imaš njih nekoliko a vrlo malo ih je na radaru klubova iz jačih liga.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 02 sep 2020, 11:34

02 sep 2020, 11:28
Tristan10 je napisao/la:

To je sve lijepo ali realnost je sasvim druga.Možeš ti pisati bajke o tom Hadžiahmetoviću ali ralnost njegovih nastupa,ekipe i lige u kojoj igra je sasvim nešto drugo.Ima tu dosta objektivnih okolnosti( povrede) ali on je morao taj talenat i taj kvalitet koji ti spominješ već dokazati prelaskom u jaču ligu i klub.Poštujem tvoje mišljenje ali turska liga nije pokazatelj nekog velikog igračkog napredka i uspjeha( moje lično mišljenje).
Što se tiče mladih igrača za nekog ko dosta prati omladinske lige( u regiji) i prilićno poznaje određena kretanja nije nikakvo iznenađenje tog malog broja mladih igrača koji su spremni za značajniji korak iz ove lige.Vrlo malo mladih igrača igrački dobije prostora ali i mogu odgovoriti kvalitetom seniorskog fudbala u BiH( loš rad u omladinskim pogonima prije svega).Trenutno imaš njih nekoliko a vrlo malo ih je na radaru klubova iz jačih liga.
Slazem se, samo imam utisak da nasa liga uopste nije u fokusu evropskih skauta. Uopste.
Vjerujem da i ako ima momaka perspektivnih oni niti u jednoj varijanti ne mogu u velike klubove bez presjedanja, ali onda se opet vratimo na ovo tvoje, iskorak bude transfer u Tursku i tu se staje.

Imam jos jednu teoriju da nasi momci prelaskom u bilo koju evropsku ligu dozive finansijsku stabilnost ,o kakvoj ni sanjali nisu, pa da se ne "grize" kao sto bi trebalo. :hmmmmm: Mozda grijesim.
tz tz tz tz tz tz

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 11:40

Ja ti samo govorim o cinjenicama. Neko ko ima 23 godine, ima preko 100 nastupa u Turskoj ligi unatoc ozlijedama, igrao EL sa 20 godina. To je meni zadovoljavajuce. Ne znam ja sta ti pratis, ni ti me to interesuje, samo drzava velicine i stanovnika ko BiH, bi trebala da producira svake ili svake druge godine ono sto uradi u 6 godina. U svakom slucaju se nadam da ce Misimovic i dalje aktivno pratiti igrace iz vana, da dignemo kvalitet.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 11:44

Turska liga je misterija.
Stvarno je teško vrjednovati igrače i klubove iz te lige.
Ne bi donosio sud o Hadžiahmetoviću, dok ga ne bi vidio na nekom relevantnom nivou.
Činjenica je da ne dominira, ne pokazuje ekstra kvalitet.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 11:48

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 11:44
Ne bi donosio sud o Hadžiahmetoviću, dok ga ne bi vidio na nekom relevantnom nivou.
Ja ti samo prica o cinjenicama, da kad bi mi svake godine ili svake druge godine imali ovakva 3 slucaja, umjesto svake seste godine, ne bi trenutno imali ovakav mrsav sastav.

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 02 sep 2020, 11:50

slusalica je napisao/la:
02 sep 2020, 11:34
02 sep 2020, 11:28
Tristan10 je napisao/la:

Slazem se, samo imam utisak da nasa liga uopste nije u fokusu evropskih skauta. Uopste.
Vjerujem da i ako ima momaka perspektivnih oni niti u jednoj varijanti ne mogu u velike klubove bez presjedanja, ali onda se opet vratimo na ovo tvoje, iskorak bude transfer u Tursku i tu se staje.

Imam jos jednu teoriju da nasi momci prelaskom u bilo koju evropsku ligu dozive finansijsku stabilnost ,o kakvoj ni sanjali nisu, pa da se ne "grize" kao sto bi trebalo. :hmmmmm: Mozda grijesim.
Vjeruj da jeste,jer danas se mnogo toga prati a naručito mladi igrači( od prije 4-5 godina dosta je fokus na Balkanu) .
Ova druga teorija ti je potpuno na mjestu i jeste sigurno jedan od velikih razloga daljeg stagniranja mladih igrača( ne samo iz BiH,nego i Hrvatske i Srbije ).

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 11:57

Tristan10 je napisao/la:
02 sep 2020, 11:48
DrFilgud je napisao/la:
Ja ti samo prica o cinjenicama, da kad bi mi svake godine ili svake druge godine imali ovakva 3 slucaja, umjesto svake seste godine, ne bi trenutno imali ovakav mrsav sastav.
Razumijem, ali naš nijedan igrač još nije napravio iskorak iz Turske.
Turski klubovi su sve lošiji i lošiji u eurokupovima.

Ne mogu reć da je turska liga na nivou bhpl ili neke malo jače tipa, Slovenije, ali djeluje da trenutno nije puno jača.
Uprkos velikom broju (bivših) kvalitetnih igrača i velikih klubova.
Ne znam koliko 100 utakmica u turskoj ligi znači u smislu kvaliteta.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 sep 2020, 11:58

Hadžiahmetović i Šabanadžović su po fudbalskom profilu jedini igrači koji mogu zamjeniti Pjanića.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 12:01

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 11:57
Tristan10 je napisao/la:
02 sep 2020, 11:48
DrFilgud je napisao/la:
Razumijem, ali naš nijedan igrač još nije napravio iskorak iz Turske.
Turski klubovi su sve lošiji i lošiji u eurokupovima.

Ne mogu reć da je turska liga na nivou bhpl ili neke malo jače tipa, Slovenije, ali djeluje da trenutno nije puno jača.
Uprkos velikom broju (bivših) kvalitetnih igrača i velikih klubova.
Ne znam koliko 100 utakmica u turskoj ligi znači u smislu kvaliteta.
Koliko je tebi godina fakat? Fino ti pisem, da ako imas ovakve igrace svake godine - svake druge godine, sto je realno za ocekivati drzava nase velicine, onda bi sigurno imao i kvalitetniju reprezentaciju nego sto sad imamo. Pa to su cinjenice, a ti guras pa guras svoju neku diskusiju ko sivonja.

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 02 sep 2020, 12:03

Drape je napisao/la:
02 sep 2020, 11:58
Hadžiahmetović i Šabanadžović su po fudbalskom profilu jedini igrači koji mogu zamjeniti Pjanića.
meni oni djeluju mlako
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 sep 2020, 12:09

Da skratim vašu diskusiju,

u velikim smo sran.jima.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 02 sep 2020, 12:11

Kako mislite da Hadžiahmetovic nije dominirao u Turskoj ?
Pa osvojili su Kup i borili se za titulu sa njim kao jednim od glavnih protagonista. Ako se ne varam Bajic je nakon te sezone i potpisao za Udineze. Momak je imao strasne povrede i to mu je onemogucilo da vise napreduje. Tek ove sezone se kako treba oporavio. Bio je u onoj generaciji U21 sa Gojakom, Čivicem, Todorovicem.. al je bas tada i dobio povredu tako da nije ni nastupao.

Sa tim povredama i sa toliko godina 100 utakmica je nesto sto treba da se postuje. Taman da je u Brotnju igrao. :D
A nije, igrao je za jedan od boljih timova u Turskoj.

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 02 sep 2020, 12:12

Konzerva je napisao/la:
02 sep 2020, 12:03
Drape je napisao/la:
02 sep 2020, 11:58
meni oni djeluju mlako
Zato pjana gazi kao tenk.
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 12:13

Tristan10 je napisao/la:
02 sep 2020, 12:01
Koliko je tebi godina fakat? Fino ti pisem, da ako imas ovakve igrace svake godine - svake druge godine, sto je realno za ocekivati drzava nase velicine, onda bi sigurno imao i kvalitetniju reprezentaciju nego sto sad imamo. Pa to su cinjenice, a ti guras pa guras svoju neku diskusiju ko sivonja.
Kakve igrače?
Standardne u Konyasporu, u borbi za opstanak u turskoj ligi.
Mi imamom takve igrače svake godine, barem jednog ili dvojicu, ali to nije kvalitet koji nas može negdje odvesti.

Hadžiahmetović, Bajić, Šabanadžović, Tomić, Kožulj, Zakarić, Hajradinović, Aničić, Vršajević, Bilbija, Menalo, Gaovac, Pirić, Kjosevski, Hodžić itd.
Sve su to igrači koji bi skupili 100 utakmica u Konyasporu i šta imamo od njih?

Za primjer nekog kvaliteta, uzimaš igrača koji ničim taj kvalitet nije pokazo i guslaš - da su nam takva dvojica svake godine. :roll:

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 02 sep 2020, 12:25

DrFilgud je napisao/la:
02 sep 2020, 12:13
Tristan10 je napisao/la:
02 sep 2020, 12:01
Kakve igrače?
Standardne u Konyasporu, u borbi za opstanak u turskoj ligi.
Mi imamom takve igrače svake godine, barem jednog ili dvojicu, ali to nije kvalitet koji nas može negdje odvesti.

Hadžiahmetović, Bajić, Šabanadžović, Tomić, Kožulj, Zakarić, Hajradinović, Aničić, Vršajević, Bilbija, Menalo, Gaovac, Pirić, Kjosevski, Hodžić itd.
Sve su to igrači koji bi skupili 100 utakmica u Konyasporu i šta imamo od njih?
Ako procitas fino, ja sam ti inicijalno napisao da je Hadziahmetovic jedan od 3 nasa mlada igraca iz BiHPL (Cimirot, Bajic, Hadziahmetovic) koji su otisli u bolju ligi u zadnjih 5-6 sezona, i odma postali standardni. Znaci odma. 18, godina, odma igra za Konyaspor, osvoji Turski kup, i igrao EL. 23, godine, unatoc povredama, i ipak preko 100 nastupa. Hajd mi molim te reci ko je to drugi uradio od tih igraca? Ne budi smijesan mozemo mi preci svakog od tih igraca sto si naveo i niko od njih nije napravio ovo. Hodzic jeste, nesto slicno ali ja sam napisao zadnjih 5-6 godina, a on je ranije napustio Zelju. Pa necu gledati 10 godina unazad, nego imas neki relevantan time span. Svemu u svemu moja glavna pointa je ta, da ako zelis da imas kvalitetnu reprezentaciju, moras da imas ovakve ili slicne rezultate svake ili svake druge godine, a ne svake seste. Zato i jeste ovakav status sa reprezentacijom, jer dugo godina nismo producirali igrace.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 02 sep 2020, 12:27, ukupno mijenjano 1 put.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 sep 2020, 12:26

Amir ima 23 godine, kao i Gojak. Da li je Amir bolji od Lončara, Ćavara, Mustedanagića, Danilovića, Šabanadžovića? Pa naravno da jeste i kvalitetom i iskustvom.

Nije pošteno da momka još poredimo sa Zakarićem Bajićem, Bilbijom i Hajradinovićem koji su nekoliko godina stariji od njega.

Ovo je njegov breakthrough moment, momenat kada ćemo znati da li može nešto reprezentaciji dati ili ne može.

Isto kao što je i Gojak isplivao u prošlim kvalifikacijama. A ja vjerujem da će se Amir dokazati i postati standardan član reprezentacije.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 02 sep 2020, 12:41

Problem je što Hadžiahmetovićev uspjeh ili kvalitet, mjerimo standardima turske lige.
Kao i Bajićev, a upravo na Bajićevom slučaju se vidjelo koliko je to irelevantno na visokoprofesionalnopm nivou, u Udineseu.

Cimirot je drugo, on se dokazo u dva kluba koji su dosta kvalitetniji od Konye i u ligama koje su, barem u zadnjih 5-6 godina, jače od turske lige.
I da ponvim, turska liga je zaista misterija, vjerovatno i haotična, i ne garantuje ništa.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 02 sep 2020, 12:47

Kolašinac misli da je ovo baraž za europsko prvenstvo, zato je tu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bhfanatic14, jozinho i 32 gosta.