Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Makaveli
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Makaveli » 24 nov 2010, 23:18

Richard Bach: galeb jonhatan livingston :))

prava knjiga,pravi umjetnik..

za kunderu, pitam jer sam poceo sa njim,sa besmrtnoscu...prejeben je..bas mi se svidja.. :) pa eto,ako imas preporuka za dalje....

btw. to sto si ti onoffon procitao...za mene je ,bez da se neko uvrijedi,molicu ...cistokrvna glupost..

cim lokalni kriscanin/musliman napise roman o religiji i podvaljuje (prodaje) je pod beletristiku...to je osudjeno od mene....
istina da ne znam kakvo je to djelo..al' mi se bljuje od toga...

mada,najgore je sto ce se auditorijum najvise obradovati "dokazu" kako je njegova vjera u ono pravo...te je masovno umnozavati...."bolje je ne citati,nego pogresne stvari citati" ...ja u to sada ne vjerujem,jer sam dovoljno izgradjen.. al' ko zna...za neke ovo i vrijedi

sve u svemu fuj....

al' eto moje misljenje...

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 24 nov 2010, 23:55

Ma to se zove komercijalna, losa knjizevnost.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 nov 2010, 00:03

Ovu temu sam mozda 1-2 puta otvorio :D izbjegav'o sam je ko i biblioteku... :D
Al' moram priznati da sam u zadnjih godinu dana procitao dosta knjiga, ugl ovih skolskih lektira al bolje ista nego nista :D natjerali me oni kecevi :mrgreen:
Za razliku od dosta vas ovdje, Rusima sam naprosto odusevljen, pogotovo mi je Zlocin i kazna legla, a Sto godina samoce, koju sam zadnju zavrsio mi je mozda i najdraza, nije dosadna - stalno se nesto desava, a citao sam je jednu nedjelju od 1 sat ujutro (poslije izlaska :D ) pa nekad do rucka sam je zavrsio :D

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 25 nov 2010, 00:09

The Game je napisao/la:Ovu temu sam mozda 1-2 puta otvorio :D izbjegav'o sam je ko i biblioteku... :D
Al' moram priznati da sam u zadnjih godinu dana procitao dosta knjiga, ugl ovih skolskih lektira al bolje ista nego nista :D natjerali me oni kecevi :mrgreen:
Za razliku od dosta vas ovdje, Rusima sam naprosto odusevljen, pogotovo mi je Zlocin i kazna legla, a Sto godina samoce, koju sam zadnju zavrsio mi je mozda i najdraza, nije dosadna - stalno se nesto desava, a citao sam je jednu nedjelju od 1 sat ujutro (poslije izlaska :D ) pa nekad do rucka sam je zavrsio :D
Je li rucak u podne ili sehur? :D
Ako si je citao za vrijeme ramazana nista ti ne znaci jer je puna sexa/incesta.
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 nov 2010, 00:12

Thunderstruck je napisao/la:
The Game je napisao/la:Ovu temu sam mozda 1-2 puta otvorio :D izbjegav'o sam je ko i biblioteku... :D
Je li rucak u podne ili sehur? :D
Ako si je citao za vrijeme ramazana nista ti ne znaci jer je puna sexa/incesta.
Ne, ne. Rucak u podne :D
Za Ramazan sam u ta doba visio na forumu :mrgreen: :mrgreen:

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 25 nov 2010, 00:49

ja takodzer volim procitati dobru knjigu...dosadne i glupe knjige zaobilazim,primjer stepski vuk...iako sam je procitao,mislim morao sam,ostace mi u pamcenju kao najgora i najteza knjiga koju sam citao...za mene totalno neshvatljiva knjiga..

a djelo koje mi se jako svidjelo,njega sam prosle godine citao,a to je kakfin proces...ne mogu opisati kako mi je ta knjiga legla..iako je takodzer teska,ali kako sam dalje citao sve vise i vise sam ostajao bez daha...za mene je knjiga bila stvarno fenomenalna...
sljedece sto je u planu,to je carobni brijeg...pa da li je ko citao tu knjigu,vidio sam da je iz dva djela i da ima puno puno puno stranica...pa ako je zanimljiva da se bacim na citanje...ako nije,da je preskocim ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 30 nov 2010, 20:04

...moze li mi netko od ovih sto su citali roman sjene narova drveta izdvojiti po 2,3 citata za glavne likove koji ih opisuju...unaprijed hvala... ;)

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 06 dec 2010, 00:17

Sad citam SF knjigu Neverless od Davida Zindella prepručujem svima koji vole onako fantaziju, i ličnim dijelom glavnog
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 14 dec 2010, 15:52

Jel iko čitao knjigu Girl with Dragoon Tatoo :?
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 14 dec 2010, 19:05

Frutek je napisao/la:Jel iko čitao knjigu Girl with Dragoon Tatoo :?
Zasto pitas? :)
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 14 dec 2010, 19:07

gollum je napisao/la:
Frutek je napisao/la:Jel iko čitao knjigu Girl with Dragoon Tatoo :?
Zasto pitas? :)
Nako čini mi se zanimljivom pa čim zavrsim onu nekoliko postova iznad kontam da je pročitam a vec imam nekih u redu pa da ne gubim vrijeme :mrgreen:

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 14 dec 2010, 19:21

Nisam je citao jer bas ne preferiram tu vrstu knjizevnosti, ali knjiga je medju najcitanijim i najprodavanijim u zadnje vrijeme, kao i sve Larssonove, sto bi trebalo znaciti da je dobra. :)

Ja sam danas na sajmu kupio "Fudbalom protiv neprijatelja", nisam vec cijelu godinu procitao knjigu sportske tematike. :) Nije losa, ima dosta stvari koje nisam znao.

Ako si vec zagrijan za citanje, moje preporuke se "Sjena vjetra" (Carlos Ruiz Zafon) i naravno "Lovac na zmajeve" Khaleda Hosseinija. Ako volis trilere, onda "Holcroftova pogodba" Roberta Ludluma.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 14 dec 2010, 19:30

MA ja najvise volim SF a imam podugu listu toga sto moram procitati a u to se mogu ubacit samo Balašević, Brown i neki kvalitetan triler :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 dec 2010, 21:09

gollum je napisao/la:Nisam je citao jer bas ne preferiram tu vrstu knjizevnosti, ali knjiga je medju najcitanijim i najprodavanijim u zadnje vrijeme, kao i sve Larssonove, sto bi trebalo znaciti da je dobra. :)

Ja sam danas na sajmu kupio "Fudbalom protiv neprijatelja", nisam vec cijelu godinu procitao knjigu sportske tematike. :) Nije losa, ima dosta stvari koje nisam znao.

Ako si vec zagrijan za citanje, moje preporuke se "Sjena vjetra" (Carlos Ruiz Zafon) i naravno "Lovac na zmajeve" Khaleda Hosseinija. Ako volis trilere, onda "Holcroftova pogodba" Roberta Ludluma.

Je li to od Simona Kupera,imam tu knjigu,prosle sam je godine kupio na sajmu,veoma dobra, dobitnik nagrade "William Hill" sto je nagrada za najbolju knjigu iz oblasti sporta.Vredi procitati. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 14 dec 2010, 22:08

Upravo ta. Najvise me zaintrigirao dio o Dinamu iz Kijeva, Lobanovskom i njihovom sistemu rada.

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 14 dec 2010, 22:46

gollum je napisao/la:Upravo ta. Najvise me zaintrigirao dio o Dinamu iz Kijeva, Lobanovskom i njihovom sistemu rada.
jesil na ovom zimskom sajmu nabavio, ako jesi orijentisi me, da ne trazim :D
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 15 dec 2010, 00:54

nevjernik je napisao/la:
gollum je napisao/la:Upravo ta. Najvise me zaintrigirao dio o Dinamu iz Kijeva, Lobanovskom i njihovom sistemu rada.
jesil na ovom zimskom sajmu nabavio, ako jesi orijentisi me, da ne trazim :D
Kad udjes, ides ravno do kraja pa onda skrenes desno u manju prostoriju gdje su izlagaci iz Srbije. Prvi stand je "Zalihica", a ova knjiga je na drugom ili trecem, ne sjecam se koji izlagac. Eto. :)

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 15 dec 2010, 00:55

e hvala ti, znam da bi trazio bar pola sata ko ljetos sto sam trazio ;)
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 16 dec 2010, 17:43

moram reci da sam je jedva nasao, namucio sam se pravo, mislim da je to bio poslednji primjerak

i moram se stvarno pozaliti na slabu ponudu sportske literature...ja ne znam kako je na drugim sajmovima jer nisam posjecivao, al ovo je stvarno slabo, prinudjen sam da nabavljam iz inostranstva

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 16 dec 2010, 17:55

de nam u kratkim crtama opisi :D budi kolegijalan..neki nemamo priliku kupiti tu knjigu...

ili je ostalo primjeraka,pa da odem potraziti :roll:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 7 gostiju.