ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Federer ni na jednoj podlozi nije bolji od Djokovica. Na mec loptu Federara u GS finalu protiv Djokovica ne bi smio staviti kucu ali bi jednu dobru svotu novca jer sam siguran da je Djokovic bolji, mentalno jaci i kvalitetniji teniser koji bi ga glat okrenuo.
Ne razumijem kretensku odluku Nadala da ne igra na USO. Prvo Djokovic ne briljira i izgleda prilicno umorno. drugo za legacy mu je bitniji GS van sljake, pogotovo USO gdje bi se eventualnim osvajanjem izjednacio sa Samprasom kao najtrofejnijim igracem na tom turniru. Pauziras sedam mjeseci pa mozes odigrati par turnira valjda, ali on se izgleda odlucio igrati na sigurno a to je RG.
Ne razumijem kretensku odluku Nadala da ne igra na USO. Prvo Djokovic ne briljira i izgleda prilicno umorno. drugo za legacy mu je bitniji GS van sljake, pogotovo USO gdje bi se eventualnim osvajanjem izjednacio sa Samprasom kao najtrofejnijim igracem na tom turniru. Pauziras sedam mjeseci pa mozes odigrati par turnira valjda, ali on se izgleda odlucio igrati na sigurno a to je RG.
rafa nije još ni RG potvrdio
Mozda nije ali jasno je svima da ce igrati, jedino da nije povrijedjen a opet kako bi mogao biti kada ne igra vise od pola godine.
Naravno da ne razumijes jer da razumijes ne bi po forumima provodio cijele dane nego bi milione zaradjivao koliko glumis pametnog lika.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Nisam ja pametan lik samo pored glupana na ovoj temi djelujem pametno pa im to izgleda ko gluma. A sto se tice zarade, u Bosni pametni ljudi rijetko zaradjuju milione, a da pazljivo pratis vidio bi da bas i ne provodim cijele dane po forumima ali bitno je probati suknuti pa i laz prolazi.
Ne djelujes ti pametno nego naprotiv djelujes glupo.
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ima neko stream za ovaj Us Open ?
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
O US Openu na temi Grand Slam pišite.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Za one kojima je usporavanje podloga mit
Usporavanje podloga nije mit ali je preuvelicano. Inace ne znam u cemu je opcenito problem sa usporavanjem? Pa usporavanje podloga je donijelo tenisu globalnu popularnost i atraktivnije meceve i ucinilo ga sportom u kojem je potrebno puno vise vjestine da bi se bilo na vrhu nego sto je to prije bilo. Ja znam da bi nekima odgovaralo da je u finalu Wimbledona Federeru bilo dovoljno za pobjedu sto samo lupa i ubacuje prvi servis dje ili udara asove, servis vinere ili jednostavno servisom stekne prednost ali zao mi je to nije nikome zanimljivo, yebes sport u kojem je dovoljno biti drvosjeca i lupati servise. A realno podloge nisu toliko usporene jer i dan danas takvi igraci mogu daleko dogurati cak i na GSu. Niko ne zeli da gleda kako se 90% poena zavrsava u 2-3 razmjene, ljudi zele vidjeti raznovrsnost, trku, razlicite udarce i vjestine to donosi gledaoce i novac.
potpuno glupa grafika van svakog konteksta koja uopste nista ne govori. po njoj bi se eto moglo zakljuciti recimo kako rafa igra puno ofanzivnije i manje trci od noleta ili eto da je trava puno sporija od sljake. a trcanje u stvari najvise zavisi od duzine meca i broja odigranih poena pa tek onda o brzini podloge ili stilu igre igraca. logicno je da ce igraci vise pretrcati u 5 tijesnih setova nego u tri seta gdje neko pregazi nekoga sa recimo 2-1-2. pokupio sam sa jednog stranog foruma podatke za te iste turnire i pretrcanu distancu u metrima ali po poenu u mecu i slika je naravno potpuno drugacija.
RG 2019 - 14.13 meters
Wimbledon 2019 - 13.65 m
USO 2019 - 14.46 m
AO 2020 - 12.85 m
Nije glupa grafika niti je van konteksta - u kratkim crtama, što je sporija podloga, duži su poeni, slučajnost? Malo morgen.
Ovo je samo za one koji su tvrdili ovdje da su podloge iste/brže nego prije, nisam se dotakao da li je neko profitirao od ovoga - rekao sam samo da je činjenica da su podloge usporene i ovo trenutno je najsporiji mogući tenis koji može da bude.
Novak na 2020 izgubio 3 seta, od Struffa jedan, od Thiema 2 - nikakvi maratonski mečevi da bi došla do izražaja ovolika distanca - nema ni potrebe da kažem šta to znači.
I btw. Rafa dakako igra ofanzivniji tenis u odnosu na prije, više SiV nego što je ikada radio, što mu i jeste donijelo preporod u ovom periodu 2017-2020.

Ovo je samo za one koji su tvrdili ovdje da su podloge iste/brže nego prije, nisam se dotakao da li je neko profitirao od ovoga - rekao sam samo da je činjenica da su podloge usporene i ovo trenutno je najsporiji mogući tenis koji može da bude.
Novak na 2020 izgubio 3 seta, od Struffa jedan, od Thiema 2 - nikakvi maratonski mečevi da bi došla do izražaja ovolika distanca - nema ni potrebe da kažem šta to znači.
I btw. Rafa dakako igra ofanzivniji tenis u odnosu na prije, više SiV nego što je ikada radio, što mu i jeste donijelo preporod u ovom periodu 2017-2020.

pricas gluposti, pa na AO2020 je nole po poenu istrcao daleko manje od svih tih navedenih turnira. po toj grafici i tvojoj logici ispada da je RG daleko ali daleko brzi od vimblija a nigdje veze. logika 0 poena (naravno da je RG najsporiji a W najbrzi slem i to je tako uvjek bilo).
sto se tice rafe i noleta ko je ofanzivniji evo odnos vinera u njihovim duelima na slemovima (a mislim da bi na ovim ostalim turnirima to samo jos vise bilo u noletovu korist!):
nole vs rafa vineri u slem duelima:
AO 2019: 34 - 21
W 2018: 73 - 72
RG: 2015: 46 - 16
RG2014: 43 - 43
USO 2013: 43 - 28
RG 2013: 59 - 58
RG 2012: 40 - 33
AO 2012: 64 - 63
USO 2011: 46 - 31
W 2011: 26 - 20
USO 2010: 40 - 41
RG 2008: 34 - 24
prva 2 slem susreta je nole predao rafi pa nisam ni trazio statistike.
sto se tice rafe i noleta ko je ofanzivniji evo odnos vinera u njihovim duelima na slemovima (a mislim da bi na ovim ostalim turnirima to samo jos vise bilo u noletovu korist!):
nole vs rafa vineri u slem duelima:
AO 2019: 34 - 21
W 2018: 73 - 72
RG: 2015: 46 - 16
RG2014: 43 - 43
USO 2013: 43 - 28
RG 2013: 59 - 58
RG 2012: 40 - 33
AO 2012: 64 - 63
USO 2011: 46 - 31
W 2011: 26 - 20
USO 2010: 40 - 41
RG 2008: 34 - 24
prva 2 slem susreta je nole predao rafi pa nisam ni trazio statistike.
@aa23. dobar si, ali paji i lakom je uzalud išta objašnjavati 

da nikako da shvatim da je u stvari RG 30% brzi od vimblija sto grafika jelte dokazuje. i da je RG daleko najbrzi a vimbl ubjedljivo najsporiji slem.
da mi je vas mozak na nekih 7 dana da se malo odmorim
da mi je vas mozak na nekih 7 dana da se malo odmorim
bas

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.