Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Zabit
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Zabit » 04 sep 2020, 02:48

Ghuraba je napisao/la:
04 sep 2020, 02:33
Zabit je napisao/la:
04 sep 2020, 02:21
Juka radi Mirzin posao
I ja sam ovo prvo pomislio. :mrgreen:

Bravo za Juku, ovo je odlicna stvar, koja bi ga mogla odigrati znacajnu ulogu da Garza sto prije zaigra za nas.

Btw, upravo sam sebi pustio ovaj intervju i onako ponesto uhvatim dok gledam nba. Djeluje da je momak cvrsto na zemlji, da odlicno poznaje sve svoje nedostatke i da ce vrijedno raditi na njihovom ispravljanju. Spomenuo je lateralne kretnje, igru u defanzivi itd.

Edit: Hare, ekskluziva je, nije ranije izlazio s tim informacijama. Na kojoj minuti govori o tome, da ne slusam sve ovo? :mrgreen:
Trenira vamo u okolini DC-a sa bas ozbiljnom ekipom momaka koji su buduci NBA ili kvalitetni koledz igraci. Uglavnom ozbiljno on radi, a cini mi se da ga stari pravo gura sa tim treniranjem. Starom mu upo med u kasiku sa zenom i njenom porodicnom sportskom historijom i genetikom pa covjek hoce to da iskoristi :mrgreen:
Zadnja izmjena: Zabit, dana/u 04 sep 2020, 02:50, ukupno mijenjano 1 put.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 sep 2020, 02:49

Ovo bi trebalo završiti priču sa Slovenijom, rekao je da je u procesu dobijanja dvojnog državljanstva, da je u kontaktu sa selektorom i da planira već narednog ljeta igrati sa rođakom Amarom za reprezentaciju.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 04 sep 2020, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 04 sep 2020, 03:22

Momak je nakon Nurkica nas daleko najveci potencijal na poziciji petice i nadam se da ce to iskoristiti do kraja. Ne vjerujem da ce zbog defanzive dobaciti do nba, ali velika karijera aBd ne bi trebala doci u pitanje (mada se uvijek sjetim Penave i zakocim kod ovakvih recenica, ali ni Ajdin jos uvijek nije izgubljen).

Ne bih previse da smaram i ponavljam ono sto sam vec vise puta pisao o njegovoj igri, ali on recimo u fazi napada ima nekih stvari na kojima mu i Nurkic moze pozavidjeti. Meni samo nije jasno kako je onako raznovrstan, spretan i okretan na low postu, a opet dijemetralno suprotan kad brani protivnickog centra isto na niskom postu. Tad imas utisak da smotanijeg i nejaceg centra jos od Kikanovica nisi gledao. :mrgreen: Dodao bih jos da jako brzo i lagano izbacuje s distance i da je opasna prijatnja u sutu za tri.

U svakom slucaju, trebao bi aBd biti veliko pojacanje za nasu reprezentaciju i bas me obradovalo sve ovo u vezi njega. :D

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 04 sep 2020, 11:46

Damir Hadzic 3 skoka i 4 asistencije u porazu Virtus Rome 114-71 od Sassarija.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 04 sep 2020, 23:40

Alibegovic 18min- 12p, 5sk
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 05 sep 2020, 14:27

Sta kaze novinar ss.ba za Garzu:
On bi mjesto u reprezentaciji BiH mogao dobiti i kao stranac i kako stvari stoje itekako je "zagrijan" da u budućnosti obuče dres naše selekcije.
Ako ce igrati kao stranac, onda nam ni ne treba.

Poducite se bar nekim osnovama kad pisete ove clanke.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 05 sep 2020, 15:05

Ghuraba je napisao/la:
05 sep 2020, 14:27
Sta kaze novinar ss.ba za Garzu:
On bi mjesto u reprezentaciji BiH mogao dobiti i kao stranac i kako stvari stoje itekako je "zagrijan" da u budućnosti obuče dres naše selekcije.
Ako ce igrati kao stranac, onda nam ni ne treba.

Poducite se bar nekim osnovama kad pisete ove clanke.
Bosnic je prije par mjeseci u jednom interviju rekao da postoje problemi oko njegovog pasosa.
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 05 sep 2020, 15:20

Bassha je napisao/la:
05 sep 2020, 15:05
Bosnic je prije par mjeseci u jednom interviju rekao da postoje problemi oko njegovog pasosa.
Znam to, ali ne mora znaciti da su problemi zbog kojih on uopste ne moze dobiti pasos. Znamo svi ko su mu djed i mama i ne vidim razloga zasto on ne bi mogao doci do naseg pasosa. Besmisleno je racunati ga kao stranog kosarkasa, pogotovo sto bi u slucaju igranja nekog prvenstva na toj poziciji imali Nurkica s 30 sigurnih minuta. U prevodu, potrebniji nam je stranac na svim drugim pozicijama.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 05 sep 2020, 15:24

Nije Bosnic govorio da Luka ima bilo kakav problem sem toga sto nema nas pasos pa ga ne moze pozvati. Pored toga je spomenuo da ide tamo na univerzitet pa dok god ide, ne moze se posvetiti i nama. To je Bosnic rekao.

Ako bi Luka pokrenuo proceduru za dobijanje pasosa, vjerujem da bi brzo zaigrao.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 05 sep 2020, 15:28

Garza nije igrao za mladje generacije USA. Mama mu drzavljanin BiH(koliko znam ona je i uposlenik ambasade BiH u Washingtonu), tako da bi on morao biti "domaci" igrac i prema pravilima FIBA-e. Mada znajuci da oni tumace svoja pravila kako im ceif, svasta moze biti...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 05 sep 2020, 15:47

Hare1902 je napisao/la:
04 sep 2020, 02:32
U ovom podcastu Luka kaze da je u kontaktu sa savezom te da je pokrenuo proces promjene sportskog drzavljanstva te da njegov rodjak vec igra za BiH i zeli da igra sa njim. Ne znam je li vec to izjavljivao ili je ekskluziva. :D
Dobra vijest :D
Zadnja izmjena: Salih1984, dana/u 05 sep 2020, 15:51, ukupno mijenjano 1 put.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 05 sep 2020, 15:48

:mrgreen: :bih:

slika
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 sep 2020, 16:20

DeeWa je napisao/la:
05 sep 2020, 15:24
Nije Bosnic govorio da Luka ima bilo kakav problem sem toga sto nema nas pasos pa ga ne moze pozvati. Pored toga je spomenuo da ide tamo na univerzitet pa dok god ide, ne moze se posvetiti i nama. To je Bosnic rekao.

Ako bi Luka pokrenuo proceduru za dobijanje pasosa, vjerujem da bi brzo zaigrao.
Nevezano za Garzu samo, ovo samo mi imamo probleme sa igracima sa koledza jer smo nesposobni. Uvijek je kao prica odu na koledz ne mogu igrati za reprezentaciju, a ovamo gledas Filipa Petruseva koji je igrao redom i redovno za U16, U17,U18 i U19 Srbije dok je igrao na koledzu.

Jedino sto ne mogu je igranje ovih nakaradnih fibinih kvalifikacija, sve ostalo je moguce samo je stvar koliko si azuran i sposoban.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 sep 2020, 23:43

Virtus Roma 69-90 Brindisi / Damir Hadzic - 11 poena, 3 skoka, 2 asistencije

Sikiras nije igrao za Fuenlabradu nakon 17 minuta u prosloj utakmici.
#MFFL
Som-Hi Barça

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 07 sep 2020, 13:58

Ghuraba je napisao/la:
04 sep 2020, 03:22
Momak je nakon Nurkica nas daleko najveci potencijal na poziciji petice i nadam se da ce to iskoristiti do kraja. Ne vjerujem da ce zbog defanzive dobaciti do nba, ali velika karijera aBd ne bi trebala doci u pitanje (mada se uvijek sjetim Penave i zakocim kod ovakvih recenica, ali ni Ajdin jos uvijek nije izgubljen).
za penavu sam ti ja davno rekao da od njega nema nista... garza je sasvim druga prica, on cak moze i u ovom nba igrati jer izuzev 6,7 centara niko ne igra odbranu... naravno morat ce ojacati ali to je sastavni dio nba... a cak eto i da ne bude tamo garza je uz nurkica jedini nas igrac koji bi mogao igrati i euroligu
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 07 sep 2020, 14:09

ovaj Garza neki veliki katolik izgleda...mislim, hebe mi se...ali cudno da sa majcine strane nije nista usvojio.vecina ovih iz mijesanih brakova postanu ateisti.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 07 sep 2020, 16:26

AirRamiz je napisao/la:
07 sep 2020, 14:09
ovaj Garza neki veliki katolik izgleda...mislim, hebe mi se...ali cudno da sa majcine strane nije nista usvojio.vecina ovih iz mijesanih brakova postanu ateisti.
Tako je to u Americi, to je zemlja asimilacije. Između 1892. i 1924. godine u SAD se naselilo oko 1500 Bošnjaka i oni koji su pokušali pronaći njihove potomke nisu uspjeli naći ni jednog koji nije stopostotni Amerikanac.
Arif Dilić (1888–1961) bio je rodom iz Gračanice kod Gacka, a Anka Kapić (1883–1956) iz Gorskog Kotara u Hrvatskoj. Arif je došao u Chicago 1906. godine i bio je jedan od uspješnijih Bošnjaka, budući da je bio predradnik u građevinskoj firmi “Paschen Construction Company”, koja ja radila na izgradnji čikaške željeznice, a za nju su radili deseci Bošnjaka. Tokom druge i treće decenije 20. stoljeća porodica Dilić jedno je vrijeme živjela u Montani, gdje je Arif, poput desetaka drugih Bošnjaka, radio u rudnicima bakra.

Nakon finansijskog kraha 1929, porodica Dilić je u zamjenu za izgubljeni novac u banci dobila farmu u Woodstocku blizu granice s Wisconsinom, gdje su se često okupljali čikaški Bošnjaci za vjerske i državne praznike. Arif je zapamćen po tome što je donirao sredstva u obnovu džamije u svom rodnom selu kod Gacka 1926. i 1959. godine. Arif je usvojio Ankinu kćerku iz prvog braka Helen, a potom je s Ankom dobio sina Asima i kćerku Meliku. Helen se 1932. godine udala u Bosni za Arifovog bratića Saita Dilića, pa je s njim došla u Chicago 1933, gdje im se rodio sin Numan “Norman” (1933–1990).

Potom su se vratili u Bosnu 1934, nakon čega su dobili i kćerku Sylviju (1939–1984), a u Bosni su proveli i Drugi svjetski rat. Nakon razvoda od Saita, Helen je opet došla s djecom u SAD 1946. godine. Norman je bio oženjen s Jessie Clancy i poginuo je u automobilskoj nesreći na Floridi. Penny Sylvia bila je konobarica i bila je udata za Theodora Thedforda.

Arifov sin Asim najprije se oženio američkom Hrvaticom Anom Jurić, koja je umrla na porođaju kada mu je rodila kćerku Anne. Ona je udata za američkog Rusa Johna Grofika, s kojim ima sinove Johna i Georgea. Živi u Huntingtonu, u državi New York. Nakon smrti supruge, Asim je 1939. godine po želji svog oca otišao u Bosnu da se oženi. No, Asim se ženi u Foči učiteljicom porijeklom iz Poljske Helenom Grzybek, koja je predavala u školi u Kalinoviku. Po dolasku u SAD, rodila mu je kćerku Adele i sina Michaela. Adele je bila udata za Jamesa Sullivana, a živi u okolini Chicaga. Michael je poznati forenzički ekspert za sigurnost u saobraćaju, oženjen je s Lisom i živi u Evanstonu kod Chicaga.

Melika, najmlađe Arifovo dijete, udala se je u Chicagu 1953. godine za Chrisa H. E. Rolfsena, norveškog imigranta koji je doselio u Ameriku. Nestala je 1958. u čikaškom naselju Lakeview.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 07 sep 2020, 17:01

Jucer sam upoznao covjeka na druzenje, dosao 50tih kao mladic vamo. Covjek nije imao ikog da prica nas jezik i polahko ga zaboravio, onda kad su 90tih dosle izbjeglice haman iznova ucio bosanski sa njima. Bas me ova situacija rastužila moram priznati, isto kao i ova prica iznad. Nije lahko u Americi drzati do svoga, sto kazes asimilira te pravo, **** ti tuđinu. A sto se tice Garza on je isao u katolicku osnovnu i srednju tako da to ne cudi

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 07 sep 2020, 18:37

Ne kontam kako odrastao covjek moze zaboraviti maternji jezik, ma gdje se asimilirao ...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 10 gostiju.