Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

haris334
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la haris334 » 14 dec 2010, 19:50

Romariooo je napisao/la:Manchester ima svega, al najvise srece, dvije lige prvaka osvojili su ponajvise zahvaljujuci ogromnoj sreci, prvo ona dva gola Bayernu, a onda i protiv Celzija zahvaljujuci tome sto se Terry okliznu kad je izvodio penal za pobjedu. Imao je United uvijek i kvalitet, al srece je uvijek bila glavna, i sinoc je sreca presudila
LP se ne osvaja jednom tekmom, pogledaj malo svih 13 tekmi koje je Mancho odigrao npr 2008 u LP pa vidi sta je tu u pitanju sreca ili pak kvalitet. Ustvari, jedno je jasno, ne moze se srecom doci do naslova EPL, LP te biti klupski prvak svijeta. Ne bi vise o ovoj temi, bezveze se raspravljate oko toga :roll:
FC Manchester United

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 14 dec 2010, 20:33

sto bosco popizdi haha, al posteno slazem se sa svim sto je covjek rekao

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 14 dec 2010, 20:35

Ma bice to bolje
Rođen s tobom da budem

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 14 dec 2010, 20:59

Bosco je napisao/la:Al' ako ništa sinoć se makar desila jedna pozitivna stvar za Arsenal, a ona je Vojčeh Šezni (Wojciech Szczesny): Super je branio, iako je imao par nesigurnih ispucavanja, ali zato je sjajno zaustavljao lopte i dobro pratio igru. (presjekao loptu koju je nap branič vratio, a Rooney umalo ukrao). Od sinoć je nastupila njegova era, zapamtite šta kažem. Što se tiče gola, on uopšte nije kriv nego je kriv taj sjajni fancuski iskusni veličanstveni štoper Squillaci. E moj Wengeru pa za njega si dao 8 miliona eura, a za Spahica nisi mog'o dat isto toliko ili milion-dva više. Bruka !
I ja se slažem s tobom oko ovog poljaka,stvarno je momak odlično branio i siguran sam da bi i onaj udarac parka odbranio da lopta nije imala onoliki luk,ali brate naši su sramotno odigrali u napadu.Pa ako vide da ne ide kolektivna igra **** mater probaj pretčati onog flečera,rafaela ili vidica i faktički time stvaraš igraca više,nego se zavuku u čošak i samo 2 ili 3 pasa izmjene sanja i nasri i tu se sva priča završavala,volkoto je imao sigurno 3 ili 4 dobre šanse da pretrči igrača po onoj desnoj strani i to je sigurno mogao uraditi uspješno da je pokušao i odmah gol šansa za šamaka

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 dec 2010, 22:00

Odlicno ja mali brani, gol Uniteda je bio cista frljoka, kad kinez da gol glavom, zna se da je neka frljoka. Bude li taj golman imao prilike da brani jos koju utakmicu, mozda se i dokaze kao jako dobar golman, sinoc mu je koliko sam vidio jedina greske bila ono jedno ispucavanje na pocetku
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 14 dec 2010, 22:36

Šešnji ili kako se vec zove ce biti sjajan golman, neodoljivo me podsjecana Davida de Geu, cijelom pojavom, od izgleda do pokreta.. Sinoc je odlicno branio imajuci u vidu da mu je bio debi i mislim da ce biti mnogo bolji od Fabianskog, treba ga sto vise forsirati jer ocigledno da puca od zelje da se dokaze.. definitvno ogroman potencijal
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 14 dec 2010, 23:43

Bošnjanin_89 je napisao/la:Šešnji ili kako se vec zove ce biti sjajan golman, neodoljivo me podsjecana Davida de Geu, cijelom pojavom, od izgleda do pokreta.. Sinoc je odlicno branio imajuci u vidu da mu je bio debi i mislim da ce biti mnogo bolji od Fabianskog, treba ga sto vise forsirati jer ocigledno da puca od zelje da se dokaze.. definitvno ogroman potencijal
Šezni :)
A trenutno i Fabianski brani ludoooo pa mi mu bio grijeh uzet mjesto prvog golmana, ali opet treba to nekako iskombinovati da i Vojčeh dobije prilike.

Samir Nasri francuski igrač godine. 8-)
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... award.html

Evo jedna fakat Epic slika. :mrgreen: Samo još da u pozadini piše Jagomir. :mrgreen:

slika

slika

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 14 dec 2010, 23:56

@Bosco, npr.

slika

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 15 dec 2010, 00:02

Bosco je napisao/la:Šezni :)
A trenutno i Fabianski brani ludoooo pa mi mu bio grijeh uzet mjesto prvog golmana, ali opet treba to nekako iskombinovati da i Vojčeh dobije prilike.

Samir Nasri francuski igrač godine. 8-)
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... award.html

Evo jedna fakat Epic slika. :mrgreen: Samo još da u pozadini piše Jagomir. :mrgreen:

slika

slika
Fabianski je dobar ali ne ulijeva nimalo sigurnosti, sklon je nekim glupostima koje su netipicne za golmane svjetskog kalibra kakav treba Arsenalu iako u zadnje vrijeme pokazuje napredak, sto kazes treba ih nekako iskombinovati ali mislim da bi Šezni sa ovakvim potencijalom vrlo brzo mogao zauzeti mjesto prvog golmana..

P.S. Slika je za antologije :D
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 dec 2010, 00:14

@OTNYS_YNWA
Hahaha, svaka čast, meni se to nije dalo radit.

@Bošnjanin_89
Fabianski je eksplodirao ove sezone, brani fenomentastično. :mrgreen: Da se pomjerim sa mjesta, ove sezone nam je spasio minimalno 6 bodova, a kaze se da veliki golmani spase ekipi godišnje 12 bodova. Super brani i kako Wenger kaže konačno pokazuje zašto je doveden i konačno pokazuje na terenu kakav je na treninzima.

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 15 dec 2010, 00:23

pored barcelone,arsenal je bio klub koji sam najvise simpatisao..al zahvaljujuci ovom paji nesto mi se klub jednostavno ogadio..
-PAJA Fan Club!!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 dec 2010, 00:23

_Bad_boy je napisao/la:pored barcelone,arsenal je bio klub koji sam najvise simpatisao..al zahvaljujuci ovom paji nesto mi se klub jednostavno ogadio..
Hajd nek ti se zbog mene opet svidi. :mrgreen:

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 15 dec 2010, 00:27

Bosco je napisao/la:Fabianski je eksplodirao ove sezone, brani fenomentastično. :mrgreen: Da se pomjerim sa mjesta, ove sezone nam je spasio minimalno 6 bodova, a kaze se da veliki golmani spase ekipi godišnje 12 bodova. Super brani i kako Wenger kaže konačno pokazuje zašto je doveden i konačno pokazuje na terenu kakav je na treninzima.
Dobro sezona je duga, one najteze utakmice tek dolaze i tu ce se vidjeti da li zaista zasluzuje stajati na glu Arsenala, mene jednostavno asocira na problematicnog golmana, nesto poput Gomesa iz Totenhema, brani nemoguce, a onda u po frke postane Bartez iz najgorih dana.. al eto vrijeme ce pokazati koliko zaista vrijedi..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 15 dec 2010, 00:34

Ma forsirati Szczesny na golu, on je budućnost za Arsenala. ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 dec 2010, 00:47

slika
U velikom derbiju engleske Premier lige između Manchester Uniteda i Arsenala, nakon povreda Manuela Almunie i Lukasza Fabianskog, priliku da stane na gol Topnika dobio je Wojciech Szczesny.
Sa 20 godina Szczesny je dobio priliku da debituje za Arsenal u Premier ligi i to ni manje ni više, nego u susretu sa Manchester Unitedom. Sjajni Poljak je to odlično iskoristio i pokazao u nekoliko navrata da posjeduje ogroman kvalitet.

"U ovom trenutku ja sam rezervni golman i trebam da iskorsitim svaku priliku koja mi se ukaže", rekao je Wojciech Szczesny, te dodao:

"Osjećao sam se vrlo dobro za debi u Premier ligi. Nažalost nismo došli do pobjede, ali ovo je moja velika prilika. Moram je iskoristiti."

Szczesny je na Emirates došao 2007. godine iz varšavske Liegije. Pirliku je dobivao u kupu, a prošlu sezonu je preoveo u Brentfordu na posudbi. U dosta utakmice uspio je sačuvati mrežu Pčela netaknutom, što je sugeriralo Wengeru da ga vrati u London.

Nedavno je potpisao novi, petogodišnji ugovor, iako se špekulisalo da će napustiti redove Topnika zbog male minutaže. Također treba napomenuti da je prije dvije godine na treningu slomio obje ruke. Međutim, odmah po povratku na gol pružao je sjajne partije.

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 15 dec 2010, 01:03

Čitao sam ovo već ranije i nisam znao da li da plačem ili da se smijem, kada sam pročitao da je na treningu slomio obje ruke. Koji levat ili talenat moraš biti da bi to uradio :roll:
Helem, sa svojadva metra, ima veliku šansu da postane Ceh. Mislim to ozbiljno, Pokriva gol za desetke. Ono što mu je mana, jeste što ne hoda po liniji nego stoji mnogo dalje od linije. Zato ste primili gol, a iz jedne bezazlene situacije umalo da ga Roney lobuje, ali je ipak sa dugim rukama i sa svoja dva metra to stigao.
There got to be something for Liverpool big number nine ...

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 15 dec 2010, 01:07

Jbg Rizo, čovjek radio benč, iskliznula mu šipka iz ruku, tako nešto je bilo i slomila mu obe ruke. Može se svakom dogoditi.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 15 dec 2010, 04:16

Jah. Nekada tamo sam pisao o razlici između Man. Utd-a i Arsenala. Odbrana. Gledao sam utakmicu. Utakmicu je dobila zadnja linija Mančestera, na žalost. Pod zadnjom linijom mislim na štopere + defanzivne vezne igrače(bekovi Man. Utd-a i Arsenala se donekle i mogu porediti). Veoma je prosto uočiti majstorstvo Fergusona i ko zna koji kiks Vengera. Pa i blesanu je jasno da ne ide ovako:

----------------Skvilaći-----Košelni---------
-----------------------Song---------

vs

----------------Karik------Flečer
--------------Vidić-------Ferdinand

Ova četvorica su pojela Arsenal(još nisam računao Andersona). Na žalost, uvijek će tako biti. Pa pogledajte defanzivne kvalitete Man. Utd-a i Arsenala. U Man. Utd-u su "samo" dva igrača fol lošiji u defanzivi. Runi i Nani. I to je upitno. Odnosno, jesu lošiji u odnosu na ostatak ekipe.

S druge strane imaš Arsenalove kreativce :roll: Rosicki, Aršavin, Vilšir, Nasri, Čamak. Samo jedan pravi, klasični razgraditelj, Song. Imao sam osjećaj da su igrali još par sati da im ovi ne bi dali gola.

Neko će reći fale Diabi i Vermalen. Jah. Life sucks. To je do Wengera. Lik drži RVP u ekipi godinama a ovaj mu se oduži tako što je pola sezone povrijeđen, četvrtinu se vraća u formu i jednu četvrtinu odigra briljantno. ****, što ti se igrači povređuju.

Na kraju sam popizdio, Venger se vadi na travnjak :lol: Lik je nevjerovatan u pronalaženju isprika. Počinje da me nervira :mrgreen:

PS nisam pisao pravilno prezimena igrača, nemam pametnijeg posla, prekasno je:mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

ensadek
Kontakt:

Post Postao/la ensadek » 15 dec 2010, 17:24

nikad_izvini je napisao/la:Jah. Nekada tamo sam pisao o razlici između Man. Utd-a i Arsenala. Odbrana. Gledao sam utakmicu. Utakmicu je dobila zadnja linija Mančestera, na žalost. Pod zadnjom linijom mislim na štopere + defanzivne vezne igrače(bekovi Man. Utd-a i Arsenala se donekle i mogu porediti). Veoma je prosto uočiti majstorstvo Fergusona i ko zna koji kiks Vengera. Pa i blesanu je jasno da ne ide ovako:

----------------Skvilaći-----Košelni---------
-----------------------Song---------

vs

----------------Karik------Flečer
--------------Vidić-------Ferdinand

Ova četvorica su pojela Arsenal(još nisam računao Andersona). Na žalost, uvijek će tako biti. Pa pogledajte defanzivne kvalitete Man. Utd-a i Arsenala. U Man. Utd-u su "samo" dva igrača fol lošiji u defanzivi. Runi i Nani. I to je upitno. Odnosno, jesu lošiji u odnosu na ostatak ekipe.

S druge strane imaš Arsenalove kreativce :roll: Rosicki, Aršavin, Vilšir, Nasri, Čamak. Samo jedan pravi, klasični razgraditelj, Song. Imao sam osjećaj da su igrali još par sati da im ovi ne bi dali gola.

Neko će reći fale Diabi i Vermalen. Jah. Life sucks. To je do Wengera. Lik drži RVP u ekipi godinama a ovaj mu se oduži tako što je pola sezone povrijeđen, četvrtinu se vraća u formu i jednu četvrtinu odigra briljantno. ****, što ti se igrači povređuju.

Na kraju sam popizdio, Venger se vadi na travnjak :lol: Lik je nevjerovatan u pronalaženju isprika. Počinje da me nervira :mrgreen:

PS nisam pisao pravilno prezimena igrača, nemam pametnijeg posla, prekasno je:mrgreen:
Da upravu si sve što si rekao.Mančaster već par godina arsenala dobiva samo zahvaljujući odbrani.
Ali,eto ja ipak mislim da će arsenal ove godine biti ispred mančaster.Arsenal je sa teškim utakmicama u gostima skoro,pa završio(mislim da jedno teško gostovanje ima još totenhemu),a mančaster ide čelziju(gdje će vjerovatno zijaniti),liverpulu,arsenalu,totenhemu,ipak puno teži raspored po meni do kraja sezone za united,a ako još uzmemo činjenicu da imaju samo jednu pobjedu u gostima ove sezone nepiše im se dobro

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 16 dec 2010, 11:32

Murinho nudi Benzemu za Clichy-a...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Invincibles14, Jet2Holiday, Markinhio i 18 gostiju.