FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 05 sep 2020, 20:00

RajaBa1983 je napisao/la:
05 sep 2020, 19:58
MortemHz je napisao/la:
05 sep 2020, 19:55
RajaBa1983 je napisao/la:
05 sep 2020, 19:54

čuj ga morto :urnebes:
:urnebes:
Gis molim te odjavi se :urnebes:

slika
Dok ti to uradis, i ja cu :mrgreen:
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 05 sep 2020, 20:02

Neko je ovdje spominjao Akademiju, a ja sam davno prije par godina pisao kako trebaju da se postave temelji akademije da bi imao vrhunske rezultate. Nisam pisao jer sam nesto pametan, nego odes i procitas kako se to radi npr u Ajaxu ako to vec sami ne znamo skontati.
Mozda neko nece skontati sta sam zelio reci al ja bih dao vecu platu trenerima u Akademiji nego glavnom sefu strucnog staba. A zasto??? Pa zato sto ti on pravi igraca za prvu ekipu.
Za trenere Akademije treba birati ozbiljne, skolovane, starije trenere koji nisu zeljni slave nego da rade sa djecom i od njih naprave prave igrace. Dok sam nekad pratio rad Dinamove skole, zadnjih par god ne pratim znam da su imali starije trenere i masno ih placali.

Npr neko ce se smijati ali meni bi prvi u Akademiji radio Slavko Petrovic.
Onda sjecam se onog Šegrta sto je bio trener cini mi se Zvijezde Gradačac.
Ljudi kojima das odlicnu platu, ljudi koji su posveceni poslu i radu.
Zamislite samo da imamo po 2(dva) vrhunska strucnjaka u Akademiji u svim uzrastima i U15, U17 i U19.
Kosta sve to, kostaju dobri treneri ali strpljenje i rezultat se vrijedi cekati.
Zatim, kao sto rekoh radi Ajax svojim trenerima, kazes svaki igrac koji izadje iz Akademije, zaigra za prvi tim i proda se vama ide procenat od npr 5%.
Prodas igraca za 1.500.000, treneri dijele 75.000km(nije malo)!!!
Samom tom nagradom trudili bi se da iznjedre sto bolje igrace i sto vise njih. Ne bi se mogao tada desiti da iz akadademije izadje igrac koji nije spreman odmah za prvi tim, jer bi izlazili samo najbolji.
Evo uslove za nasu zemlju imamo odlicne, imamo taj kamp. Imamo li pameti???
Meni je vaznije da se ako treba masno plate neki dobri treneri za Akademiju nego za prvi tim. Ti ljudi ce tu raditi dugorocno i to ce im biti posao, a sef strucnog staba je od danas do sutra.
A sad kad vidim ko je sve trener u Akademiji zadugo necemo imati kvalitetnog mladog igraca.
Ostaviti se mahale, jaranskih veza, guranja nekih propaliteta, dovodjenja djece iz drugih gradova i uzimanje para njihovim roditeljima da bi trenirao u Akademiji FKS.
Treba se napraviti dugorocna financijska kontrukcija za Akademiju i krenuti iz pocetka, a pocetak su treneri kvalitetni.
Kad to sve uradis i postavis na zdrave noge, onda kreces sa pravljenjem skauting sluzbe prvo u svojoj zemlji, a onda i dalje.
Sada kakva je situacija u Akademiji, ja bih je opisao odi mi dodji mi. Ne zna se izgleda ko sta radi. Sve cemo mi raditi samo necemo poceti praviti kako Bog zapovijeda. Zato upravo sjedi i uradi najvecu, najvazniju i najznacajnu stvar sredi Akademiju, dovedi prave trenere. Ostalo ce biti sve lako.
Halalite na dugom postu :D
Sad ce @Vanja opet da ruži :wave:

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 05 sep 2020, 20:05

miky_hz je napisao/la:
05 sep 2020, 19:50
ledesma je napisao/la:
05 sep 2020, 19:46
Ooo majku im yebem kiparsku ušljivu

Bravo Hadzibegicu
Cim je Faruk zamjenio Beqiraja odma progira CG i zabi 2 komada :)

Klupa mu je iducu :kafa:
Dabogda ga poslo kuci... Sad kad si mangup eto ti..
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Muderator
Kontakt:

Post Postao/la Muderator » 05 sep 2020, 20:06

ado-hz je napisao/la:
05 sep 2020, 20:02
Neko je ovdje spominjao Akademiju, a ja sam davno prije par godina pisao kako trebaju da se postave temelji akademije da bi imao vrhunske rezultate. Nisam pisao jer sam nesto pametan, nego odes i procitas kako se to radi npr u Ajaxu ako to vec sami ne znamo skontati.
Mozda neko nece skontati sta sam zelio reci al ja bih dao vecu platu trenerima u Akademiji nego glavnom sefu strucnog staba. A zasto??? Pa zato sto ti on pravi igraca za prvu ekipu.
Za trenere Akademije treba birati ozbiljne, skolovane, starije trenere koji nisu zeljni slave nego da rade sa djecom i od njih naprave prave igrace. Dok sam nekad pratio rad Dinamove skole, zadnjih par god ne pratim znam da su imali starije trenere i masno ih placali.

Zamislite samo da imamo po 2(dva) vrhunska strucnjaka u Akademiji u svim uzrastima i U15, U17 i U19.
Kosta sve to, kostaju dobri treneri ali strpljenje i rezultat se vrijedi cekati.
Zatim, kao sto rekoh radi Ajax svojim trenerima, kazes svaki igrac koji izadje iz Akademije, zaigra za prvi tim i proda se vama ide procenat od npr 5%.
Samom tom nagradom trudili bi se da iznjedre sto bolje igrace i sto vise njih. Ne bi se mogao tada desiti da iz akadademije izadje igrac koji nije spreman odmah za prvi tim, jer bi izlazili samo najbolji.
Meni je vaznije da se ako treba masno plate neki dobri treneri za Akademiju nego za prvi tim. Ti ljudi ce tu raditi dugorocno i to ce im biti posao, a sef strucnog staba je od danas do sutra.
A sad kad vidim ko je sve trener u Akademiji zadugo necemo imati kvalitetnog mladog igraca.
Ostaviti se mahale, jaranskih veza, guranja nekih propaliteta, dovodjenja djece iz drugih gradova i uzimanje para njihovim roditeljima da bi trenirao u Akademiji FKS.
Treba se napraviti dugorocna financijska kontrukcija za Akademiju i krenuti iz pocetka, a pocetak su treneri kvalitetni.
Kad to sve uradis i postavis na zdrave noge, onda kreces sa pravljenjem skauting sluzbe prvo u svojoj zemlji, a onda i dalje.
Sada kakva je situacija u Akademiji, ja bih je opisao odi mi dodji mi. Ne zna se izgleda ko sta radi. Sve cemo mi raditi samo necemo poceti praviti kako Bog zapovijeda. Zato upravo sjedi i uradi najvecu, najvazniju i najznacajnu stvar sredi Akademiju, dovedi prave trenere. Ostalo ce biti sve lako.
Cuj u Akademiju ozbiljne starije trenere?
A nase legende kojima su svaki put kad pretjeraju sa alkoholom puna usta FKS, ti bi sutnuo na ulicu jel? E pa nece da moze!

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 05 sep 2020, 20:07

@GospodinIzSarajeva @RajaBa1983 Imal problema kakvih?
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Hordanjezla1987
Kontakt:

Post Postao/la Hordanjezla1987 » 05 sep 2020, 20:13

ado-hz je napisao/la:
05 sep 2020, 20:02

ma ne mozes odma na Ajaxovu akademiju koja je najaca na svijetu ,mnogi jaki klubovi imaju isto ali vecinom dovode igrace ,a kod nas imas 3 terena i 2 kontejnera daleko je to jos od Akademije ,a ljudstvo u njoj nije doraslo tom zadatku ,za sve vise trebaju ozbiljne pare ,ako cemo se vec na to bazirati na proizvodnju igraca trebalo je sve uloziti u to a ne pocinjati i plan za stadion a ni dole nije 50 posto posla uradjeno ...

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 05 sep 2020, 20:15

Naši juniori u Butmiru izgubili od Želje 0:4 :( Za ovo mora neko odgovarati.

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 05 sep 2020, 20:19

Jel ima negdje sastav juniora što su igrali danas ?
A ne znam one prijašnje generacije juniora su bile dosta više ispraćene i dosta više međunarodnih turnira su igrali.
Salčin, Imamović, Sadiku, Resić, Mujakić, Pidro, Šabanović..svi su oni bili dobro popraćeni kroz juniore i nije nam bio neki veliki šok što su se dobro snašli. Još je tu igrača od Rondića, Ćatakovića, Suareza, Velažića koji su prodati iz akademije a ove novije generacije teško i upratim.
Doduše možda ovi što su poslani na posudbe imaju još pravo igrat i juniorima, ne znam, ne mogu biti pametan.
Za Uščuplića mi je isto teško povjerovat da je do njeg toliko. Jedan akademac koji je sad sa prvim timom mi je govorio da je on ponajbolji trener iz akademije koji ga je trenirao, da ima strašno razumijevanje igre i da mu je najviše pomogao..

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 sep 2020, 20:22

Koliko znam nasi si uradili to da ovi mladji generaciju igraju protiv starijih da bi igraci mogli prebaciti se u prvi tim.
Nor ova generacija tek sljedece godine ce igrati sa svojim vrsnjacima.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 05 sep 2020, 20:30

Treneri u Akademiji moraju biti k'o sto neko rece kvalitetni, alla Segrt, Basic pa i Vule Trivunovic...moze se to posloziti, kosta sve to jbg ali bi se dugoricno isplatilo.
Sve te promjene stoje, ali koliko jadan moras biti da se sprdas s Akademijom pa ismijavati kako "imamo dva kontenera" ?! Vise puta je nacrtano i obojeno da se ne gradi jer uhljebi na vlasti koce, ne daju dozvolu ! Al jok ismikavaj Tana, Nama sve zarad uslje koji nije 200 KM klubu donirao !!!
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 05 sep 2020, 20:35

slika

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 sep 2020, 20:36

Nije do trenera, nego do slabog kvaliteta mladih igrača. Naravno da ima i do trenera, ali sam ubijeđen da su generacije one prije 3, 4, 5 godina bile duplo kvalitetnije od ovih što su sad u akademiji. Đeno je radio i sa onom generacijom i sa ovom sad.
To se treba malo zaroviti u OP, odnosno školu fudbala i vidjeti kako da se to poboljša

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 sep 2020, 20:43

Zukanovic je napisao/la:
05 sep 2020, 20:35
slika
Ja koliko vidim ovo je u17...

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 sep 2020, 20:49

Pantelija je napisao/la:
05 sep 2020, 20:22
Koliko znam nasi si uradili to da ovi mladji generaciju igraju protiv starijih da bi igraci mogli prebaciti se u prvi tim.
Ma glupost obicna, vjeruj mi. Djecu od 17 godina gurati u U19, sa godinom ili cak dvije starijom od sebe da se nose sa njima. Ogromna je godina u omladinskom fudbalu. Stvara se pritisak na djecu vec na pocetku. Lose je to za razvoj, jer to ima poljedice na njihv fudbalski razvoj kasnije.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 05 sep 2020, 20:51

Stroj1946 je napisao/la:
05 sep 2020, 20:49
Pantelija je napisao/la:
Ma glupost obicna, vjeruj mi. Djecu od 17 godina gurati u U19, sa godinom ili cak dvije starijom od sebe da se nose sa njima. Ogromna je godina u omladinskom fudbalu. Stvara se pritisak na djecu vec na pocetku. Lose je to za razvoj, jer to ima poljedice na njihv fudbalski razvoj kasnije.
Ali će iduće sezone biti sa vršnjacima.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 05 sep 2020, 20:55

Stroj1946 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Cekaj brate. Hocemo da ubacujemo igrace od 17 i 18 godina u prvi tim a kad ih stavis da ocvrsnu protiv u19 kaze nemoj.
Ovo je upravo dobra stvarzl za njih da osjete jacinu duela i ojacaju jer su u19 skoro rang prvog rima sto se fizike tice. Vec na proljece garantujem ovi momci ce postati rang ovih ekipa a iduce godine ce pregaziti ligu... A imat ces 4-5 igraca koje ces moci poceti prikljucivati prvom timu a imat ce 18 godina.

Sta se palite **** ga u19 liga i poraz od kona kohaga boli ku.rac eno ih slave koda su reala dobili.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 05 sep 2020, 20:55

ajdohordas je napisao/la:
05 sep 2020, 17:39
:sick:
Sanchez1987 je napisao/la:
05 sep 2020, 16:59
ajdohordas je napisao/la:
05 sep 2020, 15:57

Nije nam idol nego čovjek zna radit svoj posao. U prilog tome ide činjenica da smo sa njegovim transferima, tj igračima koje je on doveo, većinu njih, osvojili duplu i odbranili titulu. To su činjenice... Kojim činjenicama ti možeš dokazat da je on loš za tu funkciju ?
Nemoj samo one mahalske priče da mijenja ugovor dan pred potpis i slično tome.
Ja pricam o zadnjem prelaznom roku koji je katastrofa,napadac i bek su trebali vec da igraju odavno, skrsio pare na igraca koji poslije 6 mjesrci ne moze meda,fanimo jos uvijek nista pokazao,kako se ocekivalo,pejovic je tek jedna tekma,hodzicu produzio ugovor koji nije ni za olimpika,i nije mu nasao zamjenu,salcina i pidru gurnuo na istu pozijicu zbog dovodjena zidana,a salcin je za njega zinedin zidan,rizikujes evropu i pare zbog nedovodjena napadaca i beka,a nisi dover jer ne znas pricat,itd itd,letic,milanovic,cruz sjedi 2 godine na klupi nema 20 min igre ne raskidas ugovor,a nekima poslije 6 mjeseci noga,slanje igraca na tribine,sto treba da bude zadnja opcija,transfer jedan imas u zadnje 2 godine ima dosta toga.
Salčin je gurnut na beka na prijateljskoj da se pokuša sa njim, momak se dokazao i ostao tu i ti to vrlo dobro znaš, a nije zbog Zinedina ostao na beku. Nemoj izmišljat nešto da bi opravdao svoje tvrdnje jbt.
Pejović je igračina i nema potrebe da ga osporavaš i da umanjis dobar posao Hadzije, ako se negdje grijesi i to kritikuje, onda treba i pohvalit. Momak bio u svim klubovima standardan i ako je kvalitet on odmah ispliva na vidjelo. Ti znaš da ne zna pričat ? Ti bio tu dok je on pregovarao ? Smiješno u najmanju ruku.
Slanje na tribine treba da bude prva opcija u slučaju bezobrazluka igrača i to nemoj ni pripisivat Hadžiji. Treba pustit da svako se.re po klubu kako se kome digne. Naravno da ne može. Ne znam šta si očekivao od Fanima ? Nismo doveli Sterlinga ili Depaya jbt, momak za sad i više nego korektan a odigrao tek 3-4 utakmice.
Milanović posudba, sasvim očekivana stvar, obzirom da se momak nije snašao za sad, data mu je još jedna prilika.
Zašto bi rizikovao Evropu? Niko nigdje nije najavio iskorak nego je nama guzica zinula. Znalo se da možemo velsane proći i sa Ahmetovićem a to je bio prvobitni cilj, sve kasnije je bonus.
Iako se slažem da je greška nedovođenje beka i napadača, to opet ne možemo znati je li do Hadžije, ako čiko sa vrha kaže nema dovodjenja onda se mi možemo izvratit ovdje, ali napadač neće doći.
Ne kažem da nema grešaka ali se ovdje predstavlja kao da je on rak rana kluba, činjenice govore drugačije.
Nekolicini normalnih forumaša kao i meni samom , gadi se više ući na temu fk Sarajeva gdje se kontanstno pljuje
I tjera i izmišlja a sve u cilju opravdanja nekih ličnih stavova koji su u najmanju ruku smiješni.
To za tribine kazem da je zadnja opcija,ako ne znas rijesiti problem to ti ostane samo,evo sloboda u pola sezone sporazumni raskid,cini mi se heric i jos neki,a cruz 2-3 godine kod nas zasto? Jel igra jel dobar? Hodzicu produzen ugovor zasto? A sto se tice pojacanja SD i trener treba zajedno da odlucuju,tako da je bezveze prica bio zelja trenera,on je trebao sjesti sa vinkom pa razmisliti dobro za zidana,ponudit mu prvo opciju salcin rahman recimo,jer placas obestecenje za nekoga a imas boljeg na toj poziciji,mislis da braco u bayern dovodi samo sto trener kaze? Al haj nebitno,po meni s njim nema nekog iskoraka,ne moze on pratiti ambicije kluba sa ovim znanjem i vezama.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 sep 2020, 20:56

fks74 je napisao/la:
05 sep 2020, 20:51
Stroj1946 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
Ali će iduće sezone biti sa vršnjacima.
Brate to se prebaci, 2,3 igraca, koja su pravo talentovana, a ne 10,12 odmah. Ne radi se to tako.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 sep 2020, 20:57

Stroj1946 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
E pa kolega bolje da se sad sa 17 nauce nosit sa pritiskom nego sa 20 da uce ovo sto sad uce...nekad moras dobiti po labrnji da bi sta naucio i neke stvari skontao....ovo je po meni super stvar ali ono sto ova balavurdija treba da ukapira da nije dovoljno samo ici redovno na trening nego moras ostaviti slauf i raditi na sebi trcati nabijati kondiciju raditi vjezbe snage ici u teretanu trenirati taekwondo bar 2 put sedmicno da bi ojacao misice i kosti i na taj nacin sprijecio ili umanjio broj povreda a u isto vrijeme bio mudator u duelima...

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 sep 2020, 21:03

gruezi je napisao/la:
05 sep 2020, 20:57
Stroj1946 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:
E pa kolega bolje da se sad sa 17 nauce nosit sa pritiskom nego sa 20 da uce ovo sto sad uce...nekad moras dobiti po labrnji da bi sta naucio i neke stvari skontao....ovo je po meni super stvar ali ono sto ova balavurdija treba da ukapira da nije dovoljno samo ici redovno na trening nego moras ostaviti slauf i raditi na sebi trcati nabijati kondiciju raditi vjezbe snage ici u teretanu trenirati taekwondo bar 2 put sedmicno da bi ojacao misice i kosti i na taj nacin sprijecio ili umanjio broj povreda a u isto vrijeme bio mudator u duelima...
To definitino. Danasnje generacije su ko kakve razmazene trebice. Jbte prije rata su treneri znali mokrim peskirom marisati poslije treninga. Ovim danas ako se na treningu malo jace dreknes, pocne plakati odmah.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, AngelDiMaria, BeYaZ, Direktorcic, Google Adsense [Bot], Hajdeee, Hamagara, jurisicduska, Lecler, mire971, moram, nedimmmm1337, riki46, rimljanin90 i 117 gostiju.