NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Edviin
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la Edviin » 06 sep 2020, 13:38

Ma glupa rasprava totalno, i jedan i drugi su usrali motiku, glupost traziti izgovor za jednog a za drugog ne, tako da... Kako Lebron tako i Kawhi, moraju igrati u PO mode svaku utakmicu ako misle doci do finala, a ondah pricati sta i kako kad budu igrali jedan protiv drugog.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 sep 2020, 13:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
06 sep 2020, 13:35
ronaldo99 je napisao/la:
06 sep 2020, 13:16
@Nez nisam bas ni siguran da ce Clipe doci do finala konferencije,ono sto je denveru falilo je Harris,koji sve vise i vise pocinje igrati kako se od njega ocekuje.

Sa druge strane Houston je po meni u prednosti u odnosu na LAL,koji osim Jamesa i AD nemaju bas nista vise,kad neko kaze imaju Kuzmu men dodje da prestanem pratiti NBA
To cemo sve vidjeti.Svakako da je veliki neuspjeh i za LAC i za LAL neosvajanje titule, a da ne pricamo o ispadanju u 2.rundi.To bi bilo porazavajuce.Nista nije garantovano.Kako i ti rece, James i Davis imaju vrlo malo pomoci, dok ovamo LAC nemaju nikakvu igru.To se vidjelo i sinoc kad Kawhi igra lose.Da li je mozda recept za njih pokusati zaustaviti njega(pominjao sam vec udvajanja) i natjerati druge da te dobiju??:hmmmmm:

@L-Train MIA je izuzetak od pravila.Oni igraju stil koji je SA igrao 2014 godine.Bez superstara u prajmu,sa AS igracem, ali jakim kolektivom koji vec duze vrijeme igra zajedno i koji je odlicno vodjen.Imaju i potrebnu sirinu na pozicijama koje se najbitnije u danasnjem NBAu, a to su krila.
Vidjecemo vcrs reakciju LAL,ako ode na 0-2 ne vjerujem da se mogu vratiti. James i Davis moraju svaku tekmu kombinovano imati izmedju 50-60 poena ako misle da imaju sanse u toj seriji.

Sa druge strane meni Denver ima neki fazon u igri koji fali Clipama,ako Khwai bude i dalje ovako zaustavljen onda je to jednosmjerna ulica isto,iskreno i volio bi da ispanu jer su rijetko odvratna ekipa u nba,ne znam ko sve skupi takve olose u jednu ekipu

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2020, 13:45

Edviin je napisao/la:
06 sep 2020, 13:38
Ma glupa rasprava totalno, i jedan i drugi su usrali motiku, glupost traziti izgovor za jednog a za drugog ne, tako da... Kako Lebron tako i Kawhi, moraju igrati u PO mode svaku utakmicu ako misle doci do finala, a ondah pricati sta i kako kad budu igrali jedan protiv drugog.
Glupo zvuci rasprava kad je pogresno interpretirano ono sta sam ja zellio reci neku noc, a i napisao odmah poslije tekme, kad je James zavrsio sa 0p u zadnjoj cetvrtini.

Tada sam rekao da se James samo "ugasio" u zadnjoj cetvrtini i to nakon sto je 3/4 igrao fantasticno na oba kraja parketa.Tad sam se pitao da li je to zbog godina i da li je to mozda cijena kad u tim godinama imas toliku potrosnju na obje strane!??

To je nesto sto pisemo i o cemu svi diskutujemo cijelu sezonu.LAL previse traze i oslanjaju se da James uradi sve.Sasvim je realno upitati se da li to covjek moze sve u ovin godinama?? Vrijeme ce pokazati, jer sve o cemu pisemo su pretpostavke, dok se sve i ne odigra...

@Ronaldo Mislim da LAL veceras uzimaju. U pogledu LAC, ne mogu ih nikako ni ja.DEN izgleda dobro jer ova ekipa je izgradjena kroz draft, dugo se svi znaju i logicno je da imaju bolju igru kao tim.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2020, 13:50

lac je odigrao bez energije prvo pol, drugo pol je bilo bolje sto se toga tice, no generalno ih sut nije slusao

pojacace lac kad bude trebalo, realno, dosta su bolji od den

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 sep 2020, 13:54

Vjerovao sam uvijek da je Murray dobar igrac,ali da je ovako brutalno dobar jebote to nisam ni slutio.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 06 sep 2020, 13:59

@Nez

Kako je zbog godina tako je i zbog potrosnje na oba kraja parketa, to je jasno, glupo bi bilo reci da je sta drugo, zato bi covjek vise ocekivao od igraca ko sto su kuzma, green, kcp, da izginu u odbrani kad su vec u napadu minus igraci, ali ocekivati nesto od igraca tipa kuzma, sto u 2 godine nije uspio napredovati u nijednom segmentu igre je isto glupost.

Lakersima najvise fali Bradley i to jih vjerovatno moze kostati kako finala tako i titule...

Pustimo da vidimo kako ce biti danas pa ce mo pricati, nek jim bude da jim je stetila pauza od sedmicu dana.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 sep 2020, 14:02

ronaldo99 je napisao/la:
@Nez nisam bas ni siguran da ce Clipe doci do finala konferencije,ono sto je denveru falilo je Harris,koji sve vise i vise pocinje igrati kako se od njega ocekuje.

Sa druge strane Houston je po meni u prednosti u odnosu na LAL,koji osim Jamesa i AD nemaju bas nista vise,kad neko kaze imaju Kuzmu men dodje da prestanem pratiti NBA
Kad sam govorio da je roster Lal (mimo dvojca) bara obicna, skakali su pojedeni kao da trollam a ja inace ozbiljan ozenjen covjek :kafa:

Ako klepimo ove, klepit cemo i Lac, nista pokazali nisu, dapace da je Prizgonja osto zdrav zahukatalo bi se i protiv Dallas. Nahajpani na papiru, u praksi nista posebno.

@delinjo

Reko da ce Murray biti prvi igrac Denvera ima godina dana, ne slusate nista :kafa:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2020, 14:08

Ko je uopste treci najbolji igrac ovih Lakersa sad kad nema Bradleya,to je gotovo nemoguce za reci :D pozdrav Aleme,nek si i ti malo navratio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2020, 14:09

@alem Brada i tvoj tim imaju priliku kao nikad da se "operu" od svih epiteta koji ih prate, ako osvoje ove sezone.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 sep 2020, 14:12

alemsa je napisao/la:
06 sep 2020, 14:02
ronaldo99 je napisao/la:

Kad sam govorio da je roster Lal (mimo dvojca) bara obicna, skakali su pojedeni kao da trollam a ja inace ozbiljan ozenjen covjek :kafa:

Ako klepimo ove, klepit cemo i Lac, nista pokazali nisu, dapace da je Prizgonja osto zdrav zahukatalo bi se i protiv Dallas. Nahajpani na papiru, u praksi nista posebno.

@delinjo

Reko da ce Murray biti prvi igrac Denvera ima godina dana, ne slusate nista :kafa:
Dugujem ti izvinjenje,nisam ti vjerovao stvarno :mrgreen: :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 sep 2020, 14:14

L-Train je napisao/la:
06 sep 2020, 14:08
Ko je uopste treci najbolji igrac ovih Lakersa sad kad nema Bradleya,to je gotovo nemoguce za reci :D pozdrav Aleme,nek si i ti malo navratio.
Kazu Kuzma :urnebes: :urnebes:

Babuka i obrva bukvalno sami igraju i zavise od toga hoce li ovi irgeti pogadjati otvorene trojke.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 sep 2020, 14:16

06 sep 2020, 14:09
@alem Brada i tvoj tim imaju priliku kao nikad da se "operu" od svih epiteta koji ih prate, ako osvoje ove sezone.
Zesci su underdogs u obje serije (Lal i Lac) tako da i to dodaje dodatni bonus na uspjeh :kafa: Ovu seriju ce poderat, nema ga ko cuvat, jedino da ga duplaju nonstop, onda bi se moro rijesit lopte pa se nema sta zamjerit, a inace 35 ppg hladno. Nema razloga da ne igra kao prvu tekmu 68% scored & assisted poena dok je bio na parketu. S druge strane napuni reket i pusti Brona i AD da daju ove teske dvojke, s tim cemo zivjeti cijelu seriju.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 sep 2020, 14:22

Tako je to, Lakersi moraju u ovoj seriji dobiti konkretne stvari od svojih role igrača (pogađanje otvorenih šuteva i bolja odbrana), dok su jirgeti Houstona (PJ, Covington) u G1 radili velike stvari, posebne pohvale za kontrolu skoka :thumbup:
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2020, 14:24

delinjo je napisao/la:
06 sep 2020, 14:14
L-Train je napisao/la:
06 sep 2020, 14:08
Kazu Kuzma :urnebes: :urnebes:

Babuka i obrva bukvalno sami igraju i zavise od toga hoce li ovi irgeti pogadjati otvorene trojke.
Kazu najbolji limitirani igraci su oni igraci koji znaju svoje limite,Kuzma svojih nije svjestan,taj tip kad krene u dribling ili iz trka uzme sut za tri ko da je jbni JJ Redick ospem se citav.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 06 sep 2020, 14:31

alemsa je napisao/la:
06 sep 2020, 14:02
ronaldo99 je napisao/la:

@delinjo

Ja sam jos prosle sezone govorio da LaL nece uspjeti uci u PO na pocetku sezone pa me ismijase,a na kraju tako bilo. Ove vazda govorim da oni meni nisu ekipa za finala,jer osim ove dvojice tu je hrpa hedalja koji ne mogu nista posebno napraviti na ovoj sad razini sto PO zahtjeva.

Po meni je Houston fav ovu seriju,ali eto fav ne pobjedjuju uvijek.

Lac imaju samo sirinu i to je njohova prednost,oni barem imaju 3-eg igraca ekipe u vidu Loua koji moze svakome natrpati 20-ak poena sto LAL nemaju,a ocekuje se to od antitalenta Kuzme

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2020, 14:36

Ma kakvi crni favoriti,James i AD moraju ovo rijesiti.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2020, 14:38

alemsa je napisao/la:
06 sep 2020, 14:16
06 sep 2020, 14:09
Zesci su underdogs u obje serije (Lal i Lac) tako da i to dodaje dodatni bonus na uspjeh :kafa: Ovu seriju ce poderat, nema ga ko cuvat, jedino da ga duplaju nonstop, onda bi se moro rijesit lopte pa se nema sta zamjerit, a inace 35 ppg hladno. Nema razloga da ne igra kao prvu tekmu 68% scored & assisted poena dok je bio na parketu. S druge strane napuni reket i pusti Brona i AD da daju ove teske dvojke, s tim cemo zivjeti cijelu seriju.
LAL ce se sigurno pokusati prilagoditi.Vidicemo kako ce to teci u nastavku!? ;) Ono sto je bitno za vas, a sto je POR uzasno radio u prethodnoj seriji je je limitirati off.skok LAL.To im je jedan od bitnijih segmenata u igri kroz cijelu sezonu.Gotovo svim timovima su nametali svoju dominaciju u reketu, a 1.tekmu su imali problem u tome protiv vas sto je pomalo kontradiktorno, obzirom da igrate bez C.Tu su strasan posao uradili Tucker i Covington.McGee skoro nikakav faktor u 1.tekmi, isto tako i Howard, pa je vec pocela prica da bi Davis mogao startati na C.Pitanje je onda samo ko ce biti 5. clan startne petorke?
Takodje, tim potezom bi LAL fakticki ukinuli minute ili Howardu ili McGeeu, a vjerovatno bi ih dali Waitersu ili Smithu.Dakle, imaju oni opcija za small ball, ali se onda postavlja pitanje uigranosti, jer je to nesto sto nisu radili tokom cijele sezone.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 06 sep 2020, 14:41

I veceras ce krenuti s istom petorkom,prilagodjavanja ce krenuti ako bude 0:2,doduse moguce da ce jos vecerad AD vise zaigrati na 5ici nego li sto je do sada radio,ali pocetna petorka ostaje ista,siguran sam u to.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 06 sep 2020, 14:41

Moraju se prilagodit ali nemaju igraca za to, njihov small ball opet mora biti sa AD Bron i Kuzmom, 0 poena.

Vidjet cemo veceras sta i kako, veceras ce biti bolja slika stvari

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 sep 2020, 14:44

Aleme dzaba se nadas i ja sam se nadao poslije prve. A Portland je imao centre.
Davis unistava veceras, ocekujem 40 poena.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.