UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

emil02in
Kontakt:

Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)

Post Postao/la emil02in » 06 sep 2020, 13:50

Giljotina je napisao/la:
06 sep 2020, 13:16
Poljaci će nas rasuti!
Neće nas niko rasuti,poraz možda bude ali da će nas rasuti neće. Nema više vrtoglavo napadanja protivnika a spori stoper na 40m pa belaj.Jos nešto Duškovi pomoćnici to i jesu i rade svoj posao,tako da će ekipa znati svaku sitnicu o protivniku.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 sep 2020, 14:01

Bice zanimljiv duel izmedju Dzeke i Glika, koliko se sjecam kad su igrali Roma i Torino Edin je uvijek imao odredjenih problema sa njim.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 06 sep 2020, 14:02

Giljotina je napisao/la:
06 sep 2020, 13:31
Ne pratim niske strasti, odnosno hloptanje, ali mi je uvijek metafizika kad vidim koliko se koprcate oko tog hloptanja.

Selam za zenicki Celik i niske strasti.
Paradoksalni postovi nadrifilozofa. Ako ne pratiš, nemaš šta ovdje upise ostavljati. Nisi interesantan.
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 06 sep 2020, 14:08

Gdje se može na miru pogledati snimak Italija-BiH, nebitno koji komentator, jezik itd. :bih:
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 06 sep 2020, 14:09

Piše na temi
tvrdi da će nas Poljaci rasuti
kaze da ne prati hloptanje.

Dečko ima šizofrena cepanja.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 06 sep 2020, 14:12

Momak ti si ovdje zaluto
"We need to suffer. And we need to fight."

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 06 sep 2020, 14:15

ma na giljotinu,odmah:-)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 sep 2020, 14:21

Protiv Poljske zamijeniti barem jedno ili oba krila, jednog ili oba beka i dati priliku Danilovicu na mjesto Hadziahmetovica.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 06 sep 2020, 14:22

Je li mtel preuzeo i sponzorisanje reprezentacije? Mislim nijedne reklame na stadionu cudno..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 06 sep 2020, 14:31

alex1991 je napisao/la:
06 sep 2020, 14:09
Piše na temi

Još se registrovao na sportski forum da nam to saopšti ahhaha tipični SDA uhljeb sa FF UNSA-e
Samo Sloboda | COYG

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 sep 2020, 14:33

Kaze ne prati niske strasti. A tamo na temi fks-a komentare ostavlja. :urnebes:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 06 sep 2020, 14:36

Chapman1886 je napisao/la:
06 sep 2020, 14:31
alex1991 je napisao/la:
06 sep 2020, 14:09
Piše na temi

Još se registrovao na sportski forum da nam to saopšti ahhaha tipični SDA uhljeb sa FF UNSA-e
Uriniram ga.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 06 sep 2020, 14:36

Kad Hadzikundic i Ahmedhodzic dobiju papire, mi obavezno moramo igrati u 3-5-2...Savrsena formacija..Sanicanin-Hadzikundic-Ahmedhodzic bi bio fin trio, a i Demirovic bi se odlicno uklopio u ovu formaciju...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 06 sep 2020, 14:39

Kakva 3 5 2 i izmisljanja pozicija uozbiljite se. Treba dosta treninga da se to uigra a repka to nema. Neka se bore za poziciju stopera pa ko bude najbolji igrat ce u prvoj. Dobra je konkurencija hvala Bogu.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 06 sep 2020, 14:47

Ma za nas je idealna formacija 4-2-3-1.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 sep 2020, 14:59

Blok od 3 stopera se stavlja kada si nesiguran u odbranu, ne da sam nesiguran nego razmisljam da li ista postoji???

Od stopera imamo 0,5 jednog ali i nijednog beka...
Od destruktivaca nijednog

Uce neku djecu da to rade.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 06 sep 2020, 15:15

Na euru će Hadžikadunić i Ahmedhodžić da zabiju po gol Švedima i pošalju ih kući a nas dalje...
Samo Sloboda | COYG

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 06 sep 2020, 15:25

RacioEmocionalan je napisao/la:
06 sep 2020, 14:02
Giljotina je napisao/la:
06 sep 2020, 13:31
Ne pratim niske strasti, odnosno hloptanje, ali mi je uvijek metafizika kad vidim koliko se koprcate oko tog hloptanja.

Selam za zenicki Celik i niske strasti.
Paradoksalni postovi nadrifilozofa. Ako ne pratiš, nemaš šta ovdje upise ostavljati. Nisi interesantan.
RacioEmocionalan je napisao/la:
01 sep 2020, 15:05
Reprezentacija lopovluka, mita, korupcije i rođačkih veza nije moja reprezentacija. Nabijem ih sve na racku. :puke:

Bori se!

Ugursuze sitni.

eldo
Kontakt:

Post Postao/la eldo » 06 sep 2020, 15:46

avenija je napisao/la:
06 sep 2020, 14:22
Je li mtel preuzeo i sponzorisanje reprezentacije? Mislim nijedne reklame na stadionu cudno..
Od 01.01.2021 mtel je sponzor, zato nema reklama.
Na majicama za zagrijavanje jos stoji bhtelecom ;)

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 sep 2020, 17:09

Poljski mediji i danas ne prestaju sa kritikama selektora, samo za izjavu nakon Holandije da je vidio i dobrih stvari u igri Poljske ga je javno kritikovao veliki broj novinara, trenera i bivših reprezentativaca. Pritisak javnosti na selektore BiH je 1% od onog sa čim se suočava selektor Poljske.
Artur Wichniarek: Na crnoj sam listi Jerzyja Brzęczeka. Slabo!

Slabo je i to što su ljudi koji stvari vide i nazivaju imenima na crnoj listi Jerzyja Brzęczeka, na kojoj sam već dugo - piše u kolumni za Polsatsport.pl bivši napadač poljske reprezentacije, danas stručnjak naše stanice, Artur Wichniarek. Što točno znači, koje optužbe i zaključci donosi menadžeru? Odgovor u tekstu.

Momčad i Jerzy Brzęczek nikada nisu imali tako ugodnu situaciju kao prije utakmice s Nizozemskom! Prije utakmice znalo se što će biti objašnjenje mogućeg poraza. Primo - nismo se vidjeli više od 10 mjeseci i nema automatizma na terenu i normalnog igranja (kao da druge reprezentacije igraju i češće se sastaju). Samo da to nije sasvim točno.

Jer u meču u petak čak devet igrača iz posljednje 1: 2 utakmice s Nizozemskom 2016. godine igralo je ili je bilo u momčadi.Tako bismo u momčadi trebali vidjeti timski rad, razumijevanje i karakter, a vidjeli smo i grupu ljudi koja je samo u nekoliko trenutaka prvog poluvremena izgledala je kao tim, a ostatak meča šutirao je protivničke gležnjeve (izjava Depaya nakon sastanka).

Secundo - Robert nije ovdje (nije bio ni u Portugalu i odigrali smo dobar meč).

Stoga sam iznenađen što nije preuzet rizik. Stvarno, iako nismo bili favoriti, protiv Nizozemaca je bilo moguće odigrati normalnu utakmicu. Onu kakvu smo igrali u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Ono što smo vidjeli u Amsterdamu u petak ne odgovara normalnim uvjetima. Na moju nesreću još jednom. Unatoč činjenici da u reprezentaciji imamo dječake koji svakodnevno igraju u stvarno dobrim ili vrlo dobrim klubovima. Juventus, Napoli, Southampton, Leeds, Hertha, Lokomotiv ili Serie A, Premier liga, Bundesliga.

Što nedostaje ovom timu? Zašto ova momčad nije u stanju igrati učinkovito i lijepo i razvijati se na isti način kao pojedinačni igrači ove momčadi u svojim klupskim momčadima? Po mom mišljenju, nedostatak vidljive ideje u izgradnji tima često uzrokuje loše izbore.

Zašto opet izlazimo s Bereszyńskim na lijevu obranu kad su Rybus i Karbownik na raspolaganju, u ritmu meča?

Zašto Krychowiak ponovno igra defenzivnog veznog igrača, budući da već nekoliko mjeseci igra najbolje mečeve u nacionalnoj momčadi i klubu kao igrač koji se plasirao više?

Zašto se Klichu ponovno daje prilika, a Linetty je opet turist koji posjećuje Amsterdam?

Puno je ovih pitanja i radujemo se promišljenom i logičnom odgovoru osoblja za obuku. Jer vjerojatno nitko od trezveno gledajući reprezentacije navijača ne kupuje Jerzyja Brzęczeka koji nakon meča kaže da je zadovoljan.

Malo tko kupuje trenera koji nas pokušava uvjeriti da je "Bereś" odigrao vrlo dobru utakmicu. Trener je vjerojatno zaboravio da se utakmica prenosi na TV-u, a ne na radiju, a svi su vidjeli da je taj igrač probio ofsajd liniju i da ćemo nakon ove pogreške izgubiti gol.

Naravno, ne tražim žrtvenog jarca u Barteku, već samo obraćam pažnju na ono što već dugo slušamo. Nitko iz okruženja našeg tima ne može izravno reći da je to bio potpuno neuspješan test u pozadini vrlo dobre momčadi. Zašto ne bismo mogli čuti da bi mjera tim momcima trebala biti lijepa akcija cijele momčadi, nakon čega je Piątek dao jedini udarac u cilj i mi bismo trebali težiti takvoj igri? Zašto ne čujemo da je pozitivna stvar pokušaj smirenog odigravanja akcije Szczęsnyja i naših branitelja, a ne slijepo udaranje?

U ponedjeljak nas čeka još jedan meč, koji neće biti puno lakši. Po mom mišljenju, na ovaj bismo sastanak trebali ići u aranžmanu 1-4-4-2 s rombom usred Linette / Moder / Zieliński / Krychowiak ili Linetty / Krychowiak i široko pozicioniranim Szymańskim / Grosicki. U napadu moramo izaći s Milikom i Piątekom.

P. S. Slabo je i to što su oni koji stvari vide i nazivaju svojim imenima na "crnoj listi" izbornika, na kojoj sam već dugo.
CF: Stručnjaci snažno o Brzęczeku! "Čuvši kako mi je ispustio čeljust." "To su trenerski kompleksi"

U kafiću Futbol u nedjelju su naši stručnjaci komentirali raspoloženje reprezentacije koja je u petak slabo izgubila od nizozemske reprezentacije u utakmici Lige nacija. Ogorčenje gostiju Cafe Futbol izazvalo je posebno izjavom trenera Brzęczeka nakon utakmice koji je bio zadovoljan tokom utakmice.

- Izjave trenera toliko su se razilazile sa stvarnošću da su mi čeljusti padale kad sam čuo izjavu Jerzyja Brzęczeka. Mislio sam da će mu posipati pepeo po glavi, obratiti pažnju na pogreške, a ovdje je čak zadovoljan utakmicom, pohvalio je Bereszyński. Možda želi skinuti pritisak s momčadi poput Mourinha. Ako je namjerno, razumjet ću ga i čak prihvatiti ovu izjavu, ali ako ovako vidi ovaj meč, ne znam kada će biti zabrinut - komentirao je Cezary Kowalski iz trenera Brzęczeka.

Osoblje je ionako odsječeno od medija. U filmu "Nevoljeni" predstavljena je kao opkoljena tvrđava. Koliko puta možete ući u tezu da su navijači i novinari protivnici reprezentacije. Ovo je tim svakog navijača. Prestanimo stavljati opoziciju bivšim nogometašima, navijačima i novinarima. Ne pristajem na to - rekao je Roman Kołtoń.

Artur Wichniarek također je oštro komentirao Brzęczekovu izjavu.

- Na konferenciji za tisak također sam čuo da Wichniarek nije istina. To su nepotrebni kompleksi koji se prevode i u izjavu nakon utakmice s Nizozemskom. Naravno, možete imati slabiji meč, ali nakon njega morate izaći i reći da su to moje odluke, ja sam ih donio. Primjerice, taj Bartek Bereszyński, koji neće reći da je bio najgori igrač utakmice od petka, zapravo je pogriješio s nizozemskim golom. Izjava trenera namače nam oči i govori nam da je bilo sjajno, da je Bereszyński odigrao sjajan meč. Neka trener kaže da smo igrali protiv jakog protivnika, da su ranije takve varijante radile, ali u ovoj utakmici nije išlo. Napravit ćemo analizu i početi izlagati lijevog braniča lijevoj, a desnog braniča desnoj - dodao je Artur Wichniarek.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.