UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Beduin
- Kontakt:
Re: UEFA Nations League | Italija - BIH / BiH - Poljska (4.9 / 7.9)
U Ligi A su bolje pare, ako se dobro sjecam? A to je napacenoj BiH uvijek najpresudnije. Kamo srece jos da se te pare ulazu u nasu ligu, infrastrukturu...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Sve si dobro napiso osim ovo zadnje, prioritet imaju drugi, treci i cetvrti plasirani u A ligi nego pobjednici u B, C i D.mire96 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:09U kvalama za SP ce iz 10 grupa 10 drugoplasiranih ekipa ici u baraz + ce im se pridruziti najbolje dvije ekipe koje su pobjednici svojih grupa u Ligi Nacija a koje nisu obezbijedile plasman. Tako ce prioritet imati cetiri pobjednika grupa u A ligi, zatim cetiri pobjednika grupa u B ligi, pa u C itd. Tako sam ja barem shvatio.atomac123 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 11:53Ima li igdje da pise zasto se igra Liga nacija ove godine, ok za proslu vrijedilo je za baraz. Vjerovatno ima negdje pise na ovoj temi ali eto ako neko mogne da ponovo objasni, ima li ovo neke veze za kvalifikacije za SP ili se igra samo za bolje mjesto u iducoj Ligi nacija? Hvala
Naprimjer vako ako su svi timovi iz liga A dosli prvi i drugi u svoje kvalifikacijske grupe osim mi i svedska ta dva baraz mjesta dobijajamo mi i svedska i ako smo imi i svedska zavrsili 4 u nasoj ligi A.
Druga stvar sto Ove nations League utakmice odreduju je u koji cemo sesir biti kad bude izvlacenje u decembar za kvalifikacije sp 2022
- akisarajevo92
- Kontakt:
Stevanovic na krilu u ovim utakmicama bi nam leg'o k'o samar budali
Don't believe the hype.
-
- Kontakt:
Znaci mi vec imamo osiguran baraz za sp?Nedo je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:43Sve si dobro napiso osim ovo zadnje, prioritet imaju drugi, treci i cetvrti plasirani u A ligi nego pobjednici u B, C i D.mire96 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:09U kvalama za SP ce iz 10 grupa 10 drugoplasiranih ekipa ici u baraz + ce im se pridruziti najbolje dvije ekipe koje su pobjednici svojih grupa u Ligi Nacija a koje nisu obezbijedile plasman. Tako ce prioritet imati cetiri pobjednika grupa u A ligi, zatim cetiri pobjednika grupa u B ligi, pa u C itd. Tako sam ja barem shvatio.atomac123 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 11:53Ima li igdje da pise zasto se igra Liga nacija ove godine, ok za proslu vrijedilo je za baraz. Vjerovatno ima negdje pise na ovoj temi ali eto ako neko mogne da ponovo objasni, ima li ovo neke veze za kvalifikacije za SP ili se igra samo za bolje mjesto u iducoj Ligi nacija? Hvala
Naprimjer vako ako su svi timovi iz liga A dosli prvi i drugi u svoje kvalifikacijske grupe osim mi i svedska ta dva baraz mjesta dobijajamo mi i svedska i ako smo imi i svedska zavrsili 4 u nasoj ligi A.
Druga stvar sto Ove nations League utakmice odreduju je u koji cemo sesir biti kad bude izvlacenje u decembar za kvalifikacije sp 2022
S obzirom da ce Dusko veceras vjerovatno izaci u znatno izmijenjenom sastavu, prizeljkujem ovih 11:
Begovic - Kvrzic, Bicakcic, Sanicanin, Civic - Cimirot, Besic, Gojak - Milosevic, Hajradinovic - Dzeko
U drugom poluvremenu da udju Danilovic/Sabanadzovic, Duljevic/Menalo i Koljic.
Ovo je moja neka zelja, mada vjerujem da ce to sve dosta drugacije izgledati. Sanicanina treba jos provjeriti, tako da bih volio da on ostane u startnih 11. Ovaj vezni red je umoran, tj. Cimirot i Gojak imaju po 90 minuta u Italiji, pa ocekujem da bar jedan ispadne iz prve postave. Ove ostale (Begovic, Kvrzic, Civic, Milosevic i Hajradinovic) bih volio vidjeti iz prostog razloga sto su skoro svi prve rezerve na svojim pozicijama, pa ih treba isprobati i uigrati ako ne daj Boze dodje do povreda onih koji inace startaju.
Begovic - Kvrzic, Bicakcic, Sanicanin, Civic - Cimirot, Besic, Gojak - Milosevic, Hajradinovic - Dzeko
U drugom poluvremenu da udju Danilovic/Sabanadzovic, Duljevic/Menalo i Koljic.
Ovo je moja neka zelja, mada vjerujem da ce to sve dosta drugacije izgledati. Sanicanina treba jos provjeriti, tako da bih volio da on ostane u startnih 11. Ovaj vezni red je umoran, tj. Cimirot i Gojak imaju po 90 minuta u Italiji, pa ocekujem da bar jedan ispadne iz prve postave. Ove ostale (Begovic, Kvrzic, Civic, Milosevic i Hajradinovic) bih volio vidjeti iz prostog razloga sto su skoro svi prve rezerve na svojim pozicijama, pa ih treba isprobati i uigrati ako ne daj Boze dodje do povreda onih koji inace startaju.
Zadnja izmjena: Ghuraba, dana/u 07 sep 2020, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Nebi reko da je bas osiguran, imas nekoliko timova iz liga A, Island, Poljska, Danska, Svedska, Ukraina, Svicarska koji mozda necu doci top 2 u svoju grupu u kvalifikacije.zeljovac21 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:53Znaci mi vec imamo osiguran baraz za sp?Nedo je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:43Sve si dobro napiso osim ovo zadnje, prioritet imaju drugi, treci i cetvrti plasirani u A ligi nego pobjednici u B, C i D.mire96 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:09
U kvalama za SP ce iz 10 grupa 10 drugoplasiranih ekipa ici u baraz + ce im se pridruziti najbolje dvije ekipe koje su pobjednici svojih grupa u Ligi Nacija a koje nisu obezbijedile plasman. Tako ce prioritet imati cetiri pobjednika grupa u A ligi, zatim cetiri pobjednika grupa u B ligi, pa u C itd. Tako sam ja barem shvatio.
A velike su nam sanse da mi dobijem taj baraz mjesto preko liga A ako bi opet kiksali u kvalifikacijama.
Nations League nije toliko nebitno kao sto neki misle
sve da i nema takmicarsku vaznost, a ima, bilo bi bolje od besmislenih prijateljskih tekmi protiv irana, japana isl.
kako je samo lijepo otvoriti flashscore a tamo nasa tekma prva na listi, jedna od 2 najjace tog dana, ljepota.
Poslije ovog boda iz italije, morali bi napasti jedno od 3 mjesta i izboriti ostanak u a ligi.
kako je samo lijepo otvoriti flashscore a tamo nasa tekma prva na listi, jedna od 2 najjace tog dana, ljepota.
Poslije ovog boda iz italije, morali bi napasti jedno od 3 mjesta i izboriti ostanak u a ligi.
Eh zahvaljujem, evo i ja sam malo procitao na Wikipediji. Govori se samo o pobjedncima grupa, tako da izgleda nije onaj sistem kao za EP gdje u baraz idu ekipe iz grupe A bez obzira jesu li prvaci tih grupa, pa onda grupe B itd. Znaci ako svi pobjednici grupe A prodju u regularnom dijelu takmicenja (a hoce) ucesnik baraza se onda trazi medju pobjednicima grupe B, pa opet pobjednicima grupe C itd. Sto bi znacilo da je nekad bolje ostati u losijim grupama. Cudan sistem.mire96 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:09U kvalama za SP ce iz 10 grupa 10 drugoplasiranih ekipa ici u baraz + ce im se pridruziti najbolje dvije ekipe koje su pobjednici svojih grupa u Ligi Nacija a koje nisu obezbijedile plasman. Tako ce prioritet imati cetiri pobjednika grupa u A ligi, zatim cetiri pobjednika grupa u B ligi, pa u C itd. Tako sam ja barem shvatio.atomac123 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 11:53Ima li igdje da pise zasto se igra Liga nacija ove godine, ok za proslu vrijedilo je za baraz. Vjerovatno ima negdje pise na ovoj temi ali eto ako neko mogne da ponovo objasni, ima li ovo neke veze za kvalifikacije za SP ili se igra samo za bolje mjesto u iducoj Ligi nacija? Hvala
Slazem se definitivno, odlicna stvar ali jos dosta toga nije jasno obicnom navijacu recimo kao sto sam ja.sve da i nema takmicarsku vaznost, a ima, bilo bi bolje od besmislenih prijateljskih tekmi protiv irana, japana isl.
TŽV!
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Nazire li se sastav za večeras?
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Sama činjenica da smo zahvaljujući Ligi Nacija i dalje u konkurenciji za plasman na prvo Euro dovoljno govori koliko nije nebitno. Bez toga bi samo imali propast kvalifikacije, jedne od najgorih od nezavisnosti.
Walk on
Nije tako nego baraz dobijaju drugi, treci i cetvrti plasirani u A ligi a ne pobjednici u B, C i D. Znaci bolje je biti u ligu A nego ligu B i C, D.atomac123 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 13:35Eh zahvaljujem, evo i ja sam malo procitao na Wikipediji. Govori se samo o pobjedncima grupa, tako da izgleda nije onaj sistem kao za EP gdje u baraz idu ekipe iz grupe A bez obzira jesu li prvaci tih grupa, pa onda grupe B itd. Znaci ako svi pobjednici grupe A prodju u regularnom dijelu takmicenja (a hoce) ucesnik baraza se onda trazi medju pobjednicima grupe B, pa opet pobjednicima grupe C itd. Sto bi znacilo da je nekad bolje ostati u losijim grupama. Cudan sistem.mire96 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:09U kvalama za SP ce iz 10 grupa 10 drugoplasiranih ekipa ici u baraz + ce im se pridruziti najbolje dvije ekipe koje su pobjednici svojih grupa u Ligi Nacija a koje nisu obezbijedile plasman. Tako ce prioritet imati cetiri pobjednika grupa u A ligi, zatim cetiri pobjednika grupa u B ligi, pa u C itd. Tako sam ja barem shvatio.atomac123 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 11:53Ima li igdje da pise zasto se igra Liga nacija ove godine, ok za proslu vrijedilo je za baraz. Vjerovatno ima negdje pise na ovoj temi ali eto ako neko mogne da ponovo objasni, ima li ovo neke veze za kvalifikacije za SP ili se igra samo za bolje mjesto u iducoj Ligi nacija? Hvala
Slazem se definitivno, odlicna stvar ali jos dosta toga nije jasno obicnom navijacu recimo kao sto sam ja.sve da i nema takmicarsku vaznost, a ima, bilo bi bolje od besmislenih prijateljskih tekmi protiv irana, japana isl.
Zar ovaj ciklus Lige nacija uopste ima neke veze sa SP-om? Tek naredni bi trebao imati, tj. obezbijedit ce baraz onaj ko i narednom ostvari povoljan plasman u LN.
Ovako će i za nas praviti ako se plasiramo na Euro, a možda i neće, jer se strani komentatori uopšte i ne trude da pravilno izgovore prezimena naših igrača.

Iz Europe ide 13 drzava na SP. Dakle 10 pobjednika grupa ide direkt, a 10 drugoplasirani + 2 iz lige nacija se bori za tri mjesta. Dakle bice kao i za EP dvostruki nokaut.zeljovac21 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:53Znaci mi vec imamo osiguran baraz za sp?Nedo je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:43Sve si dobro napiso osim ovo zadnje, prioritet imaju drugi, treci i cetvrti plasirani u A ligi nego pobjednici u B, C i D.mire96 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 12:09
U kvalama za SP ce iz 10 grupa 10 drugoplasiranih ekipa ici u baraz + ce im se pridruziti najbolje dvije ekipe koje su pobjednici svojih grupa u Ligi Nacija a koje nisu obezbijedile plasman. Tako ce prioritet imati cetiri pobjednika grupa u A ligi, zatim cetiri pobjednika grupa u B ligi, pa u C itd. Tako sam ja barem shvatio.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Ima veze. Dvije najbolje ekipe koje osvoje grupu će izboriti plasman u baraž za SP u Kataru.
Naredni ciklus se igra tek za dvije godine i od njega će ovisiti plasmani u baraž za Euro 2024.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Znaci, naredne godine se nece ni igrati Liga nacija?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 13:55Ima veze. Dvije najbolje ekipe koje osvoje grupu će izboriti plasman u baraž za SP u Kataru.
Naredni ciklus se igra tek za dvije godine i od njega će ovisiti plasmani u baraž za Euro 2024.
Ja sam mislio da ce se tad ponovo igrati LN i da ce to imati neku tezinu sto se SP-a tice, a da se ove godine igra cisto eto da zamijeni prijateljske utakmice. Trebamo mi onda dobro zapeti da osvojimo sto vise bodova, jer ce bar 10 reprezentacija iz Lige A 99% osigurati plasman na SP kroz kvalifikacije.
Begović da brani veceras 

nece, iduce godine se igraju regularno kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, pocev od marta.(ako ne bude novih pomjeranja svega zbog korone)Ghuraba je napisao/la: ↑07 sep 2020, 14:12Znaci, naredne godine se nece ni igrati Liga nacija?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑07 sep 2020, 13:55Ima veze. Dvije najbolje ekipe koje osvoje grupu će izboriti plasman u baraž za SP u Kataru.
Ja sam mislio da ce se tad ponovo igrati LN i da ce to imati neku tezinu sto se SP-a tice, a da se ove godine igra cisto eto da zamijeni prijateljske utakmice. Trebamo mi onda dobro zapeti da osvojimo sto vise bodova, jer ce bar 10 reprezentacija iz Lige A 99% osigurati plasman na SP kroz kvalifikacije.
Liga nacija se igra svaku 2.godinu.
Igrala se 2018., igra se ove 2020. i igrat ce se 2022.
Mislim da se nekima učinilo kao da smo zadnju LN igrali proslu jesen...dzaba je, vrijeme prebrzo leti.
A malo je i pometnja jer je EP odgodjeno...
...
Dakle:
2018. Sep-nov, LN za EP
2019. Mart-nov, kvalifikacije za EP
2020. Sep-nov, LN za SP
2021. Mart-nov, kvalifikacije za SP
2022. Sep-nov, LN za EP
2023. Mart-nov, kvalifikacije za EP
...ako se sta ne promijeni u medjuvremenu.
Igrala se 2018., igra se ove 2020. i igrat ce se 2022.
Mislim da se nekima učinilo kao da smo zadnju LN igrali proslu jesen...dzaba je, vrijeme prebrzo leti.

A malo je i pometnja jer je EP odgodjeno...
...
Dakle:
2018. Sep-nov, LN za EP
2019. Mart-nov, kvalifikacije za EP
2020. Sep-nov, LN za SP
2021. Mart-nov, kvalifikacije za SP
2022. Sep-nov, LN za EP
2023. Mart-nov, kvalifikacije za EP
...ako se sta ne promijeni u medjuvremenu.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 07 sep 2020, 15:17, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 17 gostiju.