U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21, U-19, U-17
Nova u21 su igraci 2000-2001?
Skaljo jel nam akademija spremila kojeg novog dragulja iz te generacije. Kakvog superstara ala pidro il kovacevic?

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Da Akademija . Kadusic u Celju, Mustafic u Nitri-Slovacka(svaku minutu odigrao), Catakovic u Tercin-Slovacka(standardan), Kurdic i Resic zaradjuju hljeb igrajuci i uceci u Akademiji. Zeljkovic u Velezu vrh igrac. Na selamet izasli Kovacevic,Djokanovic,Pidro,Salcin. Bit ce ih jos aBd.
Hodzic+Sadiku+Mustafic+Catakovic+Mihojevic= 1, 4 mill€. malo li je za kokuznu PL. Malo li je @Maestro. Moze i bit ce bolje aBd, za 5 god. dosta.
Ne bih o drugim ,ali evo iz Zelje Hodzic(Dinamo), Gojak(Dinamo),Bajic,Sehic... Pomozi @Osim13

Naravno i drugi klubovi su dali djeci da zive od igre zvane fudbal/nogomet.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
@samozdravlje. Brate sve je to ok ali to su sve krs ekipe. Klubovi iz jednako losi liga prodaju jednog igraca za pare koje su fks i zeljo za sve te igrace dobili.
Ali dobro nekom je izgleda to dovoljno.
Ali dobro nekom je izgleda to dovoljno.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Maestro je napisao/la: ↑08 sep 2020, 20:49Nisam citao sve nit gledao tekmu. Ali da odgovorim na post od @samozdravlja.
Otisli smo na U-17 EP onog momenta kad je Uefa prvenstvo prosirila. Kad su dvije ekipe iz grupe otisle na EP.
Recimo U-19 gdje ide samo prvi na EP nema nas nigdje. Nece nas nikad ni biti sve dok nama prve violine stizu iz akademije i slicni domaci k.arina pogona.
OK postujem.Ako mozemo lijepo razmjeniti misljenje

Ti kazes da je akademija nista, a ja da je Akademija(A)FKS super projkat kojem treba vise struke. Pazi sad:
Hodzic(Suarez)+ Sadiku+ Mihojevic+ Mustafic+ Catakovic+ Mujakic= 2,3-2,5mill€ i jos:
Kovacevic,Djokanovic,Pidro,Salcin,Kurdic,Resic i dr. 2 Titule + Kup . NE ZELIM NIKOG IRITIRATI; PISEM O MLADIM IGRACIMA KOJIH IMA OD NEUMA DO BRCKOG. Ove znam jer navijam za FKS. Pozdrav , samo razmjenjujemo misljenje.

- ASD
- Kontakt:
Ma sve je to ok.
Uz ta minimalna ulaganja je to iznad očekivanja što se izbacuju igrači u našoj državi.
Gledam Bugarsku, Bjelorusiju, Kazahstan neki dan čiji klubovi imaju veće budžete, a slabije izbacuju igrače od nas.
U Bugarskoj najveća zvijezda Kostadinov kome je vrh Arsenal Tula. Stub odbrane je Dimitrov koji je rang Mujakića.
Uz ta minimalna ulaganja je to iznad očekivanja što se izbacuju igrači u našoj državi.
Gledam Bugarsku, Bjelorusiju, Kazahstan neki dan čiji klubovi imaju veće budžete, a slabije izbacuju igrače od nas.
U Bugarskoj najveća zvijezda Kostadinov kome je vrh Arsenal Tula. Stub odbrane je Dimitrov koji je rang Mujakića.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 08 sep 2020, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da sam to vec jednom pisao. U zadnjih 6 godina, samo 3 mlada igraca iz BiHPL su otisla u nesto bolje lige i klubove i odma postali standardni; Cimirot, Bajic i Hadziahmetovic. I to je jedino mjerilo, i pokazatelj da smo svi u qurcu.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 08 sep 2020, 21:33, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Dok sam pisao , ovo mi promaklo. Da u pravu si, ali necemo se sad predati. Bit ce bolje za fudbal

Druze to je po meni sve malo. Nije samo fks akademija u pitanju nego svi omladinski pogoni u drzavi. Pa mi realno nismo igraca proizveli u drzavi zadnji deset godina da sta valja.Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:33
Dok sam pisao , ovo mi promaklo. Da u pravu si, ali necemo se sad predati. Bit ce bolje za fudbal, ako Bog da.
![]()
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:
Maestro je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:36Druze to je po meni sve malo. Nije samo fks akademija u pitanju nego svi omladinski pogoni u drzavi. Pa mi realno nismo igraca proizveli u drzavi zadnji deset godina da sta valja.Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:33
Dok sam pisao , ovo mi promaklo. Da u pravu si, ali necemo se sad predati. Bit ce bolje za fudbal, ako Bog da.
![]()
Nekom casa polupuna , a nekom poluprazna. Samo sam misljenja da bez OP i afirmacije mladih igraca nema hajra bh fudbalu..

Tacno ali nema mladog igraca da valja u plbih.Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:40Maestro je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:36Druze to je po meni sve malo. Nije samo fks akademija u pitanju nego svi omladinski pogoni u drzavi. Pa mi realno nismo igraca proizveli u drzavi zadnji deset godina da sta valja.Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:33
![]()
Nekom casa polupuna , a nekom poluprazna. Samo sam misljenja da bez OP i afirmacije mladih igraca nema hajra bh fudbalu..![]()
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Beduin
- Kontakt:
Evo vidimo druze koliko ti akademci daju reprezentaciji, ravno nuli. To sto ce otici u Slovacku, Sloveniju ili slicnu zemlju ako nam je uspjeh, e j3baji ga onda.Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:16
Da Akademija . Kadusic u Celju, Mustafic u Nitri-Slovacka(svaku minutu odigrao), Catakovic u Tercin-Slovacka(standardan), Kurdic i Resic zaradjuju hljeb igrajuci i uceci u Akademiji. Zeljkovic u Velezu vrh igrac. Na selamet izasli Kovacevic,Djokanovic,Pidro,Salcin. Bit ce ih jos aBd.
Hodzic+Sadiku+Mustafic+Catakovic+Mihojevic= 1, 4 mill€. malo li je za kokuznu PL. Malo li je @Maestro. Moze i bit ce bolje aBd, za 5 god. dosta.
Ne bih o drugim ,ali evo iz Zelje Hodzic(Dinamo), Gojak(Dinamo),Bajic,Sehic... Pomozi @Osim13![]()
Naravno i drugi klubovi su dali djeci da zive od igre zvane fudbal/nogomet.
Sigurno da ima i da su trebali biti pozvani neki igraci, ali iz ovih ili onih razloga nisu u U21. Takodjer veliki grijeh cini sam selektor kao i Savez, ali to je vec ispricana prica. Cinjenica je da ima kvalitetnijih igraca ispred tih akademaca u koje se kunes i hvalis ih, a vecina ih nece napraviti karijeru skoro pa nikakvu. Od svih nabrojanih valjda je neko trebao bilo kakvu prevagu na terenu praviti, odskakati talentom i znanjem, kao sto je bilo momaka u ranijim ciklusima.
Ovo sto radi godinama unazad Spahic u juniorima Slobode je podvig i velika stvar, ovakvi strucni i predani momci zasluzuju da vode nase mlade selekcije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Ok tvoje misljenje. Ono cije je misljenje najrelevantnije su porodice(roditelji) Mustafic, Gojak , Hodzic , Kadusic ...
O ovom ja pricam , a Ti o visokim zahtjevima i kvalitetu koji ne moze uspjeti , jer su uslovi za OP jednaki 0.
Da li je igrati u Turskoj,Sloveniji,Austriji , Slovackoj lose. Da za tebe , ali za roditelje vjerovatno odlicno.
Mi pricamo o podizanju kvaliteta reprezentacije, a ne sta je njima ugodno ili uspjeh. Kako ti je sad bolje nego ranije? Kako su ti ti igraci bolji od npr Veldina Muharemovica koji je Zambrotta prema ovim sto smo danas gledali?Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:51
Ok tvoje misljenje. Ono cije je misljenje najrelevantnije su porodice(roditelji) Mustafic, Gojak , Hodzic , Kadusic ...
O ovom ja pricam , a Ti o visokim zahtjevima i kvalitetu koji ne moze uspjeti , jer su uslovi za OP jednaki 0.
Da li je igrati u Turskoj,Sloveniji,Austriji , Slovackoj lose. Da za tebe , ali za roditelje vjerovatno odlicno.
Meni nije jasno kako je ovo nekom uspjeh. Prica o nekim akademijama itd. a plasmana na EP nemas.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Dobrodošao na forum druže, ne bi bilo suludo pomisliti da je to istina.dukipajser je napisao/la: ↑08 sep 2020, 19:51Ja nisam nikad komentiro al tu sam pratim forum svaki dan, nema dana da nisam uso na forum ovaj, Moldavija nam ima ovakav posjed lopte, to znaci ja da je istina, necu reci da je Turkes trebo ikada dobit poziv, neznam ime agenta managera pojma, uglavnom cjena ne bila 10 000 franaka za mladu, a sad se trazi od Turkesa 20 000 franaka, i da je dao igro bi protiv Poljske, i od vecine momaka iz dijaspore se traze pare, netreba ovo nista ni pratiiti ni gledati, uglavnom licno znam za Turkesa ovo gledo sam poruke na viberu, samo neznam od koga su inace zivim u Lausanne.
Postavlja se pitanje, koji je cjenovnik za domaće talente?
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
dukipajser je napisao/la: ↑08 sep 2020, 19:51Ja nisam nikad komentiro al tu sam pratim forum svaki dan, nema dana da nisam uso na forum ovaj, Moldavija nam ima ovakav posjed lopte, to znaci ja da je istina, necu reci da je Turkes trebo ikada dobit poziv, neznam ime agenta managera pojma, uglavnom cjena ne bila 10 000 franaka za mladu, a sad se trazi od Turkesa 20 000 franaka, i da je dao igro bi protiv Poljske, i od vecine momaka iz dijaspore se traze pare, netreba ovo nista ni pratiiti ni gledati, uglavnom licno znam za Turkesa ovo gledo sam poruke na viberu, samo neznam od koga su inace zivim u Lausanne.
Cime se inace bavi taj Turkes i koju poziciju bi volio igrati? Za te pare ce u A timu biti kapiten.
Ne kontam u kom kontekstu akademija FKS radi dobro?Samozdravlje je napisao/la: ↑08 sep 2020, 21:30Maestro je napisao/la: ↑08 sep 2020, 20:49Nisam citao sve nit gledao tekmu. Ali da odgovorim na post od @samozdravlja.
Otisli smo na U-17 EP onog momenta kad je Uefa prvenstvo prosirila. Kad su dvije ekipe iz grupe otisle na EP.
Recimo U-19 gdje ide samo prvi na EP nema nas nigdje. Nece nas nikad ni biti sve dok nama prve violine stizu iz akademije i slicni domaci k.arina pogona.
OK postujem.Ako mozemo lijepo razmjeniti misljenje![]()
Ti kazes da je akademija nista, a ja da je Akademija(A)FKS super projkat kojem treba vise struke. Pazi sad:
Hodzic(Suarez)+ Sadiku+ Mihojevic+ Mustafic+ Catakovic+ Mujakic= 2,3-2,5mill€ i jos:
Kovacevic,Djokanovic,Pidro,Salcin,Kurdic,Resic i dr. 2 Titule + Kup . NE ZELIM NIKOG IRITIRATI; PISEM O MLADIM IGRACIMA KOJIH IMA OD NEUMA DO BRCKOG. Ove znam jer navijam za FKS. Pozdrav , samo razmjenjujemo misljenje.![]()
Meni je drago ako su ti transferi zadovoljavajući za ambicije kluba i navijača FKS.
Ok mi je i ako klubovi u kojim igraju ti talenti, sa po 22,23,24 godine, zadovoljavaju klub i navijače.
Međutim, za mene kao navijača reprezentacije je to daleko od OK. Tačnije krajnje loše.
Navodno najbolja bhpl akademija, nije proizvela nijednog igrača koji ima kvalitet za ambicije U21 Bih, a kamo li za ambicije seniora.
Kad kažem ambicije U21, to je da barem dođemo do baraža za EP,SP.
Hodzic, Sadiku, Mustafic, Catakovic, Mihojevic, Kadusic, Kurdic, Resic...su igrači s kojima se možemo boriti za prestiž uz konkurenciji pribaltičkih država. Bez pretjerivanja.
Za naše ambicije omladinske i seniorske , nijedan nije ni za klupe.
I tebi puno selama i rahatluka.
- DonerKebab
- Kontakt:
Doces u grupi sa Njemackom i Belgijom u baraz za Cevljanovice.
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!
Bilo je i prije baraža.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.