Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ima li još ovakvih istinitih priča, baš volim o ovome da čitam i valjda je neko sačuvao barem malo našeg u sebi.
Znam d ahrvati imaju onog igrača u američkom fudbalu, a siguran sam da ima i naših samo što su im imena pa čak i prezimena izmjenjena.
Znam d ahrvati imaju onog igrača u američkom fudbalu, a siguran sam da ima i naših samo što su im imena pa čak i prezimena izmjenjena.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
I meni je to cisto preser@v@nje ... mozes ti ne pricat svoj jezik s drugima ali ti mislis na njemu, pricas ga 'sam sa sobom' ... moze jezik 'zahrdjat' ali ne moze se zaboravit ...Swanfilter je napisao/la: ↑07 sep 2020, 18:37Ne kontam kako odrastao covjek moze zaboraviti maternji jezik, ma gdje se asimilirao ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
-
- Kontakt:
Naravno jer je maternji jezik podsvijest. Zaboravljas priuceno, a maternji jezik to nije ...DaVinci je napisao/la: ↑08 sep 2020, 12:43I meni je to cisto preser@v@nje ... mozes ti ne pricat svoj jezik s drugima ali ti mislis na njemu, pricas ga 'sam sa sobom' ... moze jezik 'zahrdjat' ali ne moze se zaboravit ...Swanfilter je napisao/la: ↑07 sep 2020, 18:37Ne kontam kako odrastao covjek moze zaboraviti maternji jezik, ma gdje se asimilirao ...
Iskreno, ja se uhvatim nekad da razmisljam na engleskom, da li zbog posla i svega, jer bas dosta koristim isti, tako da me ne bi cudilo da ljudi imaju cak i tih problema, pogotovo neko ko je slabiji s engleskim, zamisli koliko situacija takve osobe imaju gdje recimo krenu u prodavnicu pa konstantno razmisljaju kako nesto na engleskom da izgovore, kako da pricaju s nekom osobom, tako da ne cudi da nakon odredjenog broja godina neko zaboravi i razmisljati na nasemDaVinci je napisao/la: ↑08 sep 2020, 12:43I meni je to cisto preser@v@nje ... mozes ti ne pricat svoj jezik s drugima ali ti mislis na njemu, pricas ga 'sam sa sobom' ... moze jezik 'zahrdjat' ali ne moze se zaboravit ...Swanfilter je napisao/la: ↑07 sep 2020, 18:37Ne kontam kako odrastao covjek moze zaboraviti maternji jezik, ma gdje se asimilirao ...

Ovaj Garza malo baca na Meyersa Leonarda? 

@igrajlopte 🐦
Nije covjek u potpunosti zaboravio ali koliko sam skontao poceo je da razmislja na engleskom i lakse mu se objasni na engleskom nego na nasem.
inace svi razvaljujemo nizozemski...
al' valjda je poenta da se vidi iz statistike, da je Penava za Mons imao 16 pts, 8 rb, 2 as...
al' valjda je poenta da se vidi iz statistike, da je Penava za Mons imao 16 pts, 8 rb, 2 as...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Bravo, samo neka tako nastavi! Zasto nije sutirao trojke? Imam utisak da je ovdje igrao peticu (ako ne sve vrijeme, onda bar jedan dio utakmice), pa mozda iz tog razloga nije imao priliku da uzme neki sut s distance. U svakom slucaju, Bosnic je poceo s njim i s jos jednom klasicnom cetvorkom (Caeneghem), tako da je jedan definitivno morao igrati peticu.
Zalijepite nam ovdje link ako se neki od narednih pripremnih meceva bude mogao gledati, jer slabo ko od nas prati belgijsku ligu. Selam za Vas od kobe24.
Btw, je li Filip ostao kod Bosnica?
-
- Kontakt:
Isti mi je Barisa Krasic ...
isti Karahodzic, ko da su blizanci
Campara 8 poena protiv Zadra, Topolovic 20 poena protiv OKK Slobode.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Suljo 6 poena 8 skokova protiv Madrida.
Mega: Smit 4 (5 asistencija i 4 ukradene lopte), Jovičić 2, Kljajević 3, Tepić 8, Mišković 2, Kazalon 3, Momirov 7, Cerovina 7, Simonović 19 (6 skokova, indeks 24), Petrušev 25 (9 skokova, indeks 33), Matković 2, Langović.
Kluž: Guzman 2, Tarolis 3, Santa 2, Grasu, Stipanović 22 (8 skokova), Edvards 8, Diabi, Vargas 10, Vida, Kuti 13, Ričard 10, Kolmenares 2.
Kluž: Guzman 2, Tarolis 3, Santa 2, Grasu, Stipanović 22 (8 skokova), Edvards 8, Diabi, Vargas 10, Vida, Kuti 13, Ričard 10, Kolmenares 2.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Campara ce po svemu sudeci imati ozbiljnu ulogu u Splitu. U dosadasnjim pripremnim utakmicama je redovno isao na dvocifren broj poena. Alibegovic u Virtusu iz Bologne takodjer ima solidnu minutazu i igra dosta dobro. Ako nastave ovako i u oficijelnim utakmicama, mislim da je vrijeme da njih dvojica dobiju svoju ulogu u reprezentaciji, odnosno da preuzmu minutazu Adamovica/Pasalica i Milosevica.
Sabitov sin u drugom Virtusu vec ima veliku minutazu (zasad igra preko 25 minuta) i ni njega ne treba otpisati. Nije da nam ne bi dobro dosao jedan kvalitetan suter na poziciji trojke.
Generalno su nam svi reprezentativci relativno raspolozeni u ovim pripremnim mecevima. Sulejmanovic je bio jako dobar protiv Reala, Atic igra dobro u Igokei, Gordic u Partizanu, Vrabac u Krki, Stipanovic u Rumuniji, Penava u Belgiji itd. Jos bih volio da Kamenjas ode u jaci klub, a dolaskom Albijanica u Spars to je valjda realno za ocekivati.
Zna li neko sta je s Lazicem, zasto ga nema u pripremnim utakmicama Mornara?
Sabitov sin u drugom Virtusu vec ima veliku minutazu (zasad igra preko 25 minuta) i ni njega ne treba otpisati. Nije da nam ne bi dobro dosao jedan kvalitetan suter na poziciji trojke.
Generalno su nam svi reprezentativci relativno raspolozeni u ovim pripremnim mecevima. Sulejmanovic je bio jako dobar protiv Reala, Atic igra dobro u Igokei, Gordic u Partizanu, Vrabac u Krki, Stipanovic u Rumuniji, Penava u Belgiji itd. Jos bih volio da Kamenjas ode u jaci klub, a dolaskom Albijanica u Spars to je valjda realno za ocekivati.
Zna li neko sta je s Lazicem, zasto ga nema u pripremnim utakmicama Mornara?
Emir Sulejmanovic 3 minute, 2 poena, 2 skoka (povreda?)
Ajdin Penava 5 poena
Ajdin Penava 5 poena
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Karlo Matkovic 6 poena, 6 skokova protiv Slobode Uzice.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Adin Vrabac 11 poena, 4 skoka, 4 asistencije protiv Cedevite.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Nasa Tica je neunistiva ...

'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock