Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 27 avg 2020, 13:19

Kenonan je napisao/la:
27 avg 2020, 13:05
U rukometu ne postoji u21, postoje samo kadetska u18 i juniorska u20

Zar BiH nema bar juniorsku reprezentaciju. Bez toga nema uspjesne A vrste.
Ma prije je imala učestvovali smo i na EP generacija Vražalić-Panić-braća Burić i co, a poslije smo bili domaćini SP i tad smo imali repke od tad šta se dešavalo niko ne zna, ženske mlađe selekcije imamo i one se okupljaju al tu nemamo A tim, a u muškom valjda imamo A tim a nemamo mlađe ma cirkus
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Kenonan
Kontakt:

Post Postao/la Kenonan » 27 avg 2020, 13:59

Da sjecam se SP na Zetri, zato mi i cudno da sad nema te juniorske ekipe.

Besparica nije opravdanje za savez.

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 27 avg 2020, 19:08

ham19 je napisao/la:
26 avg 2020, 10:59
Trigger je napisao/la:
26 avg 2020, 00:19
Ko li u stvarnosti 'vodi' reprezentaciju - selektor Šuman ili igrač Terzić :shhh: ?

:mrgreen:
Mislim da je vrijeme da se savez zahvali sumanu (ne)uradjen posao i napokon poslozi kockice od pocetka do vrha.
Postaviti Damira Doborca na mjesto selektora reprezentacije i za pomocnika staviti nekog od iskusnih strucnjaka( dokic, obralic, antovic, junuzovic)
Formirati u-21 i selekciju premijer lige u kojoj mogu biti i igraci koji su potencijalni reprezentstivci u inostranstvu a ne spadaju u starosne kategorije (od 22 do 25 god)koja ce sluziti za prelazak u A selekciju.
Po kojem kriteriju Doborca, čovjek gubitnik i u BiH ligi. Pusti lokalpatriotizam

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 27 avg 2020, 19:27

brzi je napisao/la:
27 avg 2020, 19:08
ham19 je napisao/la:
26 avg 2020, 10:59
Trigger je napisao/la:
26 avg 2020, 00:19
Ko li u stvarnosti 'vodi' reprezentaciju - selektor Šuman ili igrač Terzić :shhh: ?

:mrgreen:
Mislim da je vrijeme da se savez zahvali sumanu (ne)uradjen posao i napokon poslozi kockice od pocetka do vrha.
Postaviti Damira Doborca na mjesto selektora reprezentacije i za pomocnika staviti nekog od iskusnih strucnjaka( dokic, obralic, antovic, junuzovic)
Formirati u-21 i selekciju premijer lige u kojoj mogu biti i igraci koji su potencijalni reprezentstivci u inostranstvu a ne spadaju u starosne kategorije (od 22 do 25 god)koja ce sluziti za prelazak u A selekciju.
Po kojem kriteriju Doborca, čovjek gubitnik i u BiH ligi. Pusti lokalpatriotizam
Sta znaci "gubitnik"???
Prije 3 godine on je dosao u gracanicu,tada su oni bili u 2 ligi.
A danas:

slika

Najvecu zaslugu za ovako brz uspjeh ima upravo Doborac,koji vec sada (i ako je 12 godina mladji) ima vise trenerskog znanja od Bilala Sumana kojem je reprezentacija BIH prvi ozbiljni angazman u trenerskoj karijeri.
Po mom misljenju Damir bio trebao biti nasa trenerska perspektiva (nemamo mi ni posebno nadarenih mladih trenera - to i jeste veliki problem) i već su ga sada trebali uključiti u stručni štab reprezentacije - sta Basic tu trazi koga je i 1 dan trenirao?
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 28 avg 2020, 14:08

visegrad8392 je napisao/la:
19 avg 2020, 14:17
DaVinci je napisao/la:
19 avg 2020, 12:10
visegrad8392 je napisao/la:
19 avg 2020, 06:15

drug moj jesili ti poznavao onog momka sa nikom "bandit". uvijek je imao informaciju vise i odjednom nestade sa foruma.
Zar je moguce da smo mi namah skontali da si ti nash @edinjo a da ti vec godinama ne kontas da sam ja taj nestali forumas ... :wave:
hahaaa nemogu da vjerujem. naslutio sam bio, al moram priznati da nisam bio 100% siguran. i vec odavnooo sam te htjeo direkt da pitam. "bandit" jedini forumas sa superlativima (i po TACNIM informacijama koje je imao i po kulturi pisanja!) e nek si tu brate, toliko ni je zao bilo da je jedan takav forumas nestao.
Pa ja sam kont'o da si ti skonto da sam to ja ... pa ko bi ti onako pis'o na PP osim mene ... :)

Zato sad ja kontam sto mi nikad neodgovori nista ... :mrgreen:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Zijo79
Kontakt:

Post Postao/la Zijo79 » 09 sep 2020, 18:23

Salih1984 je napisao/la:
21 avg 2020, 01:24
Terzic Mirsad je po mom misljenju jedan od najboljih BIH rukometasa svih vremena,on da ne valja nebi igrao 11 godina u Veszprem-u.
Normalno je da je njegova kvaliteta opala obzirom da ima 37 godina.
Od svih starijih igraca sto imamo u reprezentaciji,mislim da on jedini i sada ima dovoljan kvalitet da bude starter za reprezentaciju,ali samo da igra odbranu
Problem je u tome sto on kod Sumana vrlo cesto organizuje napad :crazy: ,mislim da i vodonose iz Veszprem-a znaju da Terzic ne moze organizovati napad nijednog tima.
Ali eto to Bilal Suman(trener u pokusaju) nazalost ne zna,ili mozda i zna ali nema dovoljan autoritet da zabrani Terzicu organizovanje napada
Izgleda da imaš ličnih problema sa Bilalom, iz svake tvoje napisane riječi izvire mrznja....

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 09 sep 2020, 18:28

Jok druže,mislim da Bilal nije los covjek ja njemu zelim sve najbolje u zivotu
Samo kritikujem njegovo vodjenje reprezentacije,kritika nije mrznja
Vecina forumasa ovdje pise isto sto i ja

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 10 sep 2020, 12:01

Idi, Bilale, čekaju te kurtizane i pikado.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 10 sep 2020, 13:08

Zijo79 je napisao/la:
09 sep 2020, 18:23
Salih1984 je napisao/la:
Terzic Mirsad je po mom misljenju jedan od najboljih BIH rukometasa svih vremena,on da ne valja nebi igrao 11 godina u Veszprem-u.
Od svih starijih igraca sto imamo u reprezentaciji,mislim da on jedini i sada ima dovoljan kvalitet da bude starter za reprezentaciju,ali samo da igra odbranu
Problem je u tome sto on kod Sumana vrlo cesto organizuje napad :crazy: ,mislim da i vodonose iz Veszprem-a znaju da Terzic ne moze organizovati napad nijednog tima.
Ali eto to Bilal Suman(trener u pokusaju) nazalost ne zna,ili mozda i zna ali nema dovoljan autoritet da zabrani Terzicu organizovanje napada
Izgleda da imaš ličnih problema sa Bilalom, iz svake tvoje napisane riječi izvire mrznja....
Znam i za druge, ali ako iko kritikuje Šumana onda to radim ja, ali to uvijek i argumentujem, a rezultati i igra ("taktika") su to i pokazali i dokazali.
Apsolutno ne mrzim Šumana, dapače - bio mi je drag kao igrač ali kao 'trener' je amater i njemu je trenerski posao ustvari 'hobi' - čovjek ima profesionalni posao u Danskoj. Šumana i ne krivim puno - Savez je taj koji bira selektora, a valjda im je takav trebao i odgovarao za njihove 'rabote'... :evil:
Njegovo selektiranje igrača i vođenje ekipe daju svakom za pravo da ga kritikuje,a ko misli drugačije ima pravo da ga hvali i čak naziva 'genijem'.

Eto, da se zna. Sumnjam da iko na Forumu 'mrzi' Šumana, a najmanje je bitno da li u sportu nekog voliš ili ne - najvažnije je da taj 'neko' ima rezultate ili barem napredak u igri i protežiranje mlađih, perspektivnih igrača. Ništa više ali ni manje od toga.
Bosno moja poharana....

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 11 sep 2020, 00:40

Trigger je napisao/la:
10 sep 2020, 13:08
Zijo79 je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
Znam i za druge, ali ako iko kritikuje Šumana onda to radim ja, ali to uvijek i argumentujem, a rezultati i igra ("taktika") su to i pokazali i dokazali.
Apsolutno ne mrzim Šumana, dapače - bio mi je drag kao igrač ali kao 'trener' je amater i njemu je trenerski posao ustvari 'hobi' - čovjek ima profesionalni posao u Danskoj. Šumana i ne krivim puno - Savez je taj koji bira selektora, a valjda im je takav trebao i odgovarao za njihove 'rabote'... :evil:
Njegovo selektiranje igrača i vođenje ekipe daju svakom za pravo da ga kritikuje,a ko misli drugačije ima pravo da ga hvali i čak naziva 'genijem'.

Eto, da se zna. Sumnjam da iko na Forumu 'mrzi' Šumana, a najmanje je bitno da li u sportu nekog voliš ili ne - najvažnije je da taj 'neko' ima rezultate ili barem napredak u igri i protežiranje mlađih, perspektivnih igrača. Ništa više ali ni manje od toga.
Ni ja ne mrzim Sumana ... pa on je legenda BH rukometa ... kad se samo sjetim njegovih akrobacija s krila, bilo je milina gledati ... ali biti igrac i biti trener su, na njegovu i nasu zalost, 2 skroz razlicita svijeta u kojem se on nije snasao jer jednostavno nema slifa za to ... i zato bi najbolje bilo kad bi ova trenerska licenca bila ta koja bi ga udaljila od selektorske klupe ... ne mora svaka legenda nam biti 'potrosena' ko neka stvar ... pa nek onda ganja kakvu rukovodecu funkciju u Savezu, tu bi bio vise od koristi rukometu ... :salut:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 11 sep 2020, 01:06

Trigger je napisao/la:
10 sep 2020, 13:08
Zijo79 je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:

Slazem se,vrhunski objasnjeno :clap: :thumbup:
Suman je legenda BIH rukometa i sigurno ga postuju svi ovdje,daleko od toga da ga iko "mrzi"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 sep 2020, 17:44

Ode Bilal hvala Bogu,haj ti uzimaj nekom drugom pare haha
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 sep 2020, 17:53

delinjo je napisao/la:
15 sep 2020, 17:44
Tugo moja - imali selektora bez trenerske licence (i znanja) i tek sada to spoznali u Savezu!!!
Pa Savez i šuster Umičević valjda bi toliko trebali znati da se ne zapošljava bez potrebne dokumentacije (svaki konkurs zahtjeva određenu dokumentaciju) - hehe, lagao ih i zaposlili ga "na riječ"! Još ako nas EHF/IHF žešće kazni (a hoće, garant) ode sve u helać...
O zemljo "otvori se"... :evil:
I onda se čudimo što nam je rukometna reprezentacija u "Ž-klasi" europskog rukometa! :shifty:
Bosno moja poharana....

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 sep 2020, 18:00

Trigger je napisao/la:
15 sep 2020, 17:53
delinjo je napisao/la:
Tugo moja - imali selektora bez trenerske licence (i znanja) i tek sada to spoznali u Savezu!!!
Pa Savez i šuster Umičević valjda bi toliko trebali znati da se ne zapošljava bez potrebne dokumentacije (svaki konkurs zahtjeva određenu dokumentaciju) - hehe, lagao ih i zaposlili ga "na riječ"! Još ako nas EHF/IHF žešće kazni (a hoće, garant) ode sve u helać...
I onda se čudimo što nam je rukometna reprezentacija u "Ž-klasi" europskog rukometa! :shifty:
Majke mi nije vise ni zalosno nego smijesno ,znas onaj smijeh od muke :urnebes: :urnebes:

Pazi selektor laze da ima licencu,a zaposli ga savez koji to ne provjeri nikako,zamisli apsurdistana u pm,pa gdje mi zivimo :urnebes:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2020, 19:12

:kralj:
delinjo je napisao/la:
15 sep 2020, 18:00
Trigger je napisao/la:
15 sep 2020, 17:53
delinjo je napisao/la:
Majke mi nije vise ni zalosno nego smijesno ,znas onaj smijeh od muke :urnebes: :urnebes:

Pazi selektor laze da ima licencu,a zaposli ga savez koji to ne provjeri nikako,zamisli apsurdistana u pm,pa gdje mi zivimo :urnebes:
Rukometni znalci, prvo provjerite od kad je pravilo u vezi master coach. mozda i najbolji rukometni trener Nikolaj Jakobsen neposjeduje master coach. Jer tek treba da zavrsi kurs.

Jeste zalosni.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 15 sep 2020, 19:26

kurs inace traje 6 godina?
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 15 sep 2020, 19:54

Pasha je napisao/la:
15 sep 2020, 19:26
:mrgreen: :mrgreen:

Eto volim kad neko napise dobar komentar i rijesi me pisanja :mrgreen:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2020, 22:17

Pasha je napisao/la:
Master Coach Course 2019-2020
Schedule
Intended 27,5 days * 6 hours = 165 hours. (33 classes in total)
Because of the practical implementation we’ll organise 11 weekends (15 hours per weekend).
Starting on Fridays (18-21 hrs.)
Saturdays (9-16 hrs.)
Sundays (9-16 hr)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2020, 22:19

delinjo je napisao/la:
15 sep 2020, 19:54
Pasha je napisao/la:
:mrgreen: :mrgreen:

Eto volim kad neko napise dobar komentar i rijesi me pisanja :mrgreen:
Nek je tebi njegov komentar dobar. A to sto obadvojica veze nemate o rukometu...

Realno kvarite obadvojica temu na forumu vezanom za sport, a ne ko mrzi Sumana vise.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 15 sep 2020, 22:24

Suman ima problem ako vec nije nasao mjesto u danskom ili hrvatskom rukometnom savezu za kurs. Jer tek ce se opet kurs nuditi u 2022, mozda i kasnije zbog korone.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.