Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Forma naših protivnika i potencijalnih protivnika u baražu u posljednjih šest zvaničnih utakmica:
Sjeverna Irska: Gol-razlika 4:18, 0 pobjeda, 2 remija, 4 poraza.
> Neki dan sam računao omjer šuteva i ako se sjećam bio je 30:106 u korist protivnika Sjeverne Irske. Posjed im je skoro u svakoj utakmici bio na 30%. Nisu izgubili od Rumunije gdje je omjer ukupnih šuteva bio 17:3, iščupali su se u 86. minuti. Drugi remi ostvarili protiv Holandije koja je imala dvostruko više šuteva i posjed na utakmici 71%.
Slovačka: Gol-razlika 8:9, 2 pobjede, 2 remija, 2 poraza
> Pobijedili Mađarsku i Azerbejdžan, igrali neriješeno s Izraelom i Velsom, izgubili od kvalitetnih ekipa.
Irska: Gol-razlika 3:6; 0 pobjeda, 4 remija, 2 poraza.
> Dakle 0 pobjeda, od toga igrali mečeve s Gruzijom, Bugarskom i Finskom. Protiv Irske izbjegli poraz u 93, protiv Danske u 85. i protiv Švicarske također u 85. minuti.
Gledajući kako su i s kim su igrali Slovačka i Irska dajem prednost Slovačkoj u ovom okršaju, pogotovo zato što je Irska, da nije golova u zadnjim minutama, lako mogla imati pet poraza u posljednjih šest zvaničnih utakmica umjesto spomenuta dva.
Bosna i Hercegovina: Gol-razlika 10:9, 2 pobjede, 1 remi, 3 poraza. Velika pobjeda protiv učesnika Evropskog prvenstva Finske (4:1), veliki remi protiv Italije (1:1). Protiv Grka primili autogol u 88. minuti, mada su realno zaslužili tu pobjedu. Protiv Italije preko Bešića imali odličnu šansu za povesti i pobijediti 2:1, preko Koljića i Višće sve odlične šanse za povesti protiv Poljske, na kraju ništa.
Mislim da prolazimo Sjevernu Irsku (mada ne očekujem da će to ići glat), a da nas onda u finalu baraža u Zenici čeka Slovačka. Naš četvrti baraž, u tri smo ispali. Smatram da ako ne možemo pobijediti ove dvije reprezentacije ne trebamo ni ići i neće mi biti krivo.
Sjeverna Irska: Gol-razlika 4:18, 0 pobjeda, 2 remija, 4 poraza.
> Neki dan sam računao omjer šuteva i ako se sjećam bio je 30:106 u korist protivnika Sjeverne Irske. Posjed im je skoro u svakoj utakmici bio na 30%. Nisu izgubili od Rumunije gdje je omjer ukupnih šuteva bio 17:3, iščupali su se u 86. minuti. Drugi remi ostvarili protiv Holandije koja je imala dvostruko više šuteva i posjed na utakmici 71%.
Slovačka: Gol-razlika 8:9, 2 pobjede, 2 remija, 2 poraza
> Pobijedili Mađarsku i Azerbejdžan, igrali neriješeno s Izraelom i Velsom, izgubili od kvalitetnih ekipa.
Irska: Gol-razlika 3:6; 0 pobjeda, 4 remija, 2 poraza.
> Dakle 0 pobjeda, od toga igrali mečeve s Gruzijom, Bugarskom i Finskom. Protiv Irske izbjegli poraz u 93, protiv Danske u 85. i protiv Švicarske također u 85. minuti.
Gledajući kako su i s kim su igrali Slovačka i Irska dajem prednost Slovačkoj u ovom okršaju, pogotovo zato što je Irska, da nije golova u zadnjim minutama, lako mogla imati pet poraza u posljednjih šest zvaničnih utakmica umjesto spomenuta dva.
Bosna i Hercegovina: Gol-razlika 10:9, 2 pobjede, 1 remi, 3 poraza. Velika pobjeda protiv učesnika Evropskog prvenstva Finske (4:1), veliki remi protiv Italije (1:1). Protiv Grka primili autogol u 88. minuti, mada su realno zaslužili tu pobjedu. Protiv Italije preko Bešića imali odličnu šansu za povesti i pobijediti 2:1, preko Koljića i Višće sve odlične šanse za povesti protiv Poljske, na kraju ništa.
Mislim da prolazimo Sjevernu Irsku (mada ne očekujem da će to ići glat), a da nas onda u finalu baraža u Zenici čeka Slovačka. Naš četvrti baraž, u tri smo ispali. Smatram da ako ne možemo pobijediti ove dvije reprezentacije ne trebamo ni ići i neće mi biti krivo.
Zadnja izmjena: TopRemove, dana/u 09 sep 2020, 16:22, ukupno mijenjano 1 put.
Za nas je veliki plus sto se dvije utakmice baraza igraju u razmaku od mjesec dana.Za ocekivati je da cemo proci Sj. Irsku.E,poznavajuci nas mi bi tu utakmicu finala sigurno izgubili jer ne mozemo uvezati 2 pobjede u razmaku od 3-4 dana.Ovako se koncentrisati na polufinale baraza,a u utakmicama LN probati sto bolje odigrati.Ionako smo tu autsajderi.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Cvikine tri dileme za Sjevernu Irsku: desni bek, jedan veznjak i lijevo krilo.

- Chapman1886
- Kontakt:
fali ovdje bešićvisegrad8392 je napisao/la: ↑08 sep 2020, 23:54-------------------------Sehic---------------------------
Nastic----Hadzikadunic----Sanicanin----Kolasinac
---------Hadziahmetovic---Pjanic---Cimirot--------
Hotic-------------------------------------------Duljevic
--------------------------Dzeko--------------------------
moguce izmjene: Stevanovic umjesto Duljevica i Krunic umjesto Cimirota
Samo Sloboda | COYG
Sehic
Sanicanin
Sunjic
Kolasinac
Cipetic
Cimirot
Hadziahmetovic
Pjanic
Hajradinovic
Visca
Dzeko
Ovo je po meni nasih najboljih 11 za baraz. Amir u sredini prije Radeta i Gojaka jer je mali pokazao da je pravi trkac u sredini terena i kao takav ce puno vise pomoci Pjanicu nego Gojak npr. Mozda Gojak na krilu moze umjesto Hajradinovica ali ja bih vise volio vidjeti brzo krilo koje moze napraviti visak. I za ovu jednu utakmicu Hajradinovic je pokazao vise nego Duljevic za 10 utakmica.
Sanicanin
Sunjic
Kolasinac
Cipetic
Cimirot
Hadziahmetovic
Pjanic
Hajradinovic
Visca
Dzeko
Ovo je po meni nasih najboljih 11 za baraz. Amir u sredini prije Radeta i Gojaka jer je mali pokazao da je pravi trkac u sredini terena i kao takav ce puno vise pomoci Pjanicu nego Gojak npr. Mozda Gojak na krilu moze umjesto Hajradinovica ali ja bih vise volio vidjeti brzo krilo koje moze napraviti visak. I za ovu jednu utakmicu Hajradinovic je pokazao vise nego Duljevic za 10 utakmica.
I ja sam razmišljao o Hadziahmetovicu pored Pjanica i Cimirota.
Mislim da bi to bio stabilan vezni red sto se tice posjeda lopte...brine me samo da nam nije preniska sredina terena s obzirom da Irci igraju na duge lopte i najopasniji su iz prekida?! - zbog toga i ne vjerujem u tu postavku. Ali eto vidjet cemo.
...
@dubrovnice, javi se. Vrijeme je.
Mislim da bi to bio stabilan vezni red sto se tice posjeda lopte...brine me samo da nam nije preniska sredina terena s obzirom da Irci igraju na duge lopte i najopasniji su iz prekida?! - zbog toga i ne vjerujem u tu postavku. Ali eto vidjet cemo.
...
@dubrovnice, javi se. Vrijeme je.

- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Hadziahmet će biti dobra opcija protiv Iraca, jer je fizički jako stamenit, i može se nositi sa njima.
Također će ovo pomoći Pjaniću da bude malo ofanzivniji, jer Amir je sasvim kompetentan DM.
Ima još nepoznanica, poput Stevanovića i Todorovića.
Također će ovo pomoći Pjaniću da bude malo ofanzivniji, jer Amir je sasvim kompetentan DM.
Ima još nepoznanica, poput Stevanovića i Todorovića.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Najsretniji bi bio kad bi ovako mogla igledat ekipa za finale baraža.
Kontam da S. Irsku prolazimo i sa rosterom iz prošle dvije tekme.
..................Šehić..................
d.bek...San/Bič...Šunjić...Kolašinac
..... Jajalo...Pjanić...Lulić....
.....Višća....Džeko....Gojak/Krunić.
Kontam da S. Irsku prolazimo i sa rosterom iz prošle dvije tekme.
..................Šehić..................
d.bek...San/Bič...Šunjić...Kolašinac
..... Jajalo...Pjanić...Lulić....
.....Višća....Džeko....Gojak/Krunić.
Stevanovica pod hitno na krilo.Krunic Pjanic Dzeko Gojak Stevanovic.Napad koji ubija.
- Chapman1886
- Kontakt:
bilo ko na krilo umjesto pišće
Samo Sloboda | COYG
Nekoliko stvari je jasno. Šehic ispred Begovica. Bešić ni blizu prvih 11, čak ni 3 opcija sa klupe da bude. Bičakčić klupa.
Ali ne sumnjam ni malo da ce ih Bajevic posložiti kako treba i da Irce prolazimo.
Ali ne sumnjam ni malo da ce ih Bajevic posložiti kako treba i da Irce prolazimo.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
1.

2.

3.

4. Cviko to sve slaže
⚜️~⚜️~⚜️
- Chapman1886
- Kontakt:
jelde nikakve su šanse da publika bude na tribinama
Samo Sloboda | COYG
I bolje da je nema da igraci u miru ovo odigraju, a selektor ako Bog zna da ne izmislja toplu vodu nego najjaci moguci sastav koji imamo u ove nadam se dvije utakmice pa odemo na Euro prvi a ne i posljednji put.
Mjau !
- Chapman1886
- Kontakt:
mi smo kita dok merlinovi beharovi ne zapjevaju sa tribina zato pitam
Samo Sloboda | COYG
Ma svejedno je ko slaže. Zvacemo ih Bajevic & Co.

Jel Cviko bio onaj sto je komandovao "Mala leđa", "na noge"..?

Nisam ga cuo protiv Poljaka. Cim on ne diriguje eto sta se desi.

Treba čovjeku reci da nije se niko smijao jer je sta znam glupo, nego je bilo simpatično. Samo neka nastavi sa tim i neka objasni sta znaci "Mala leđa".

Dotakao se na kraju i aktivnosti tokom utakmice. Kada je Lorenzo Insigne želio šutirati loptu, na to je uzviknuo: ‘Ne zna, ne zna…”
“Igračima ta aktivnost znači jako puno. Igrač za kojeg sam ja doviknuo košta 50 miliona eura, dok je, recimo, na drugoj strani bio naš igrač koji košta daleko manje. Svi znamo koliko je naša liga procijenjena… Kada ti onda jedan takav igrači skuplji dolazi u susret, treba igraču dobaciti nekad nešto pozitivno, dati mu dozu morala i samopouzdanja… Djeluje to na mentalni sklop. Bio sam igrač i znam šta govorim”, kaže Cviko i dodaje:
“Džeko kroz šalu kaže da bi Cviko to rekao i za Messija i Ronalda. Rekao bih, da, samo da moj igrač dođe do cilja. Cilj je bio da uzme lopta od Insignea.”
Drape je napisao/la: ↑10 sep 2020, 19:55![]()
Dotakao se na kraju i aktivnosti tokom utakmice. Kada je Lorenzo Insigne želio šutirati loptu, na to je uzviknuo: ‘Ne zna, ne zna…”
“Igračima ta aktivnost znači jako puno. Igrač za kojeg sam ja doviknuo košta 50 miliona eura, dok je, recimo, na drugoj strani bio naš igrač koji košta daleko manje. Svi znamo koliko je naša liga procijenjena… Kada ti onda jedan takav igrači skuplji dolazi u susret, treba igraču dobaciti nekad nešto pozitivno, dati mu dozu morala i samopouzdanja… Djeluje to na mentalni sklop. Bio sam igrač i znam šta govorim”, kaže Cviko i dodaje:
“Džeko kroz šalu kaže da bi Cviko to rekao i za Messija i Ronalda. Rekao bih, da, samo da moj igrač dođe do cilja. Cilj je bio da uzme lopta od Insignea.”

Cviko legenda vec sad.

Cviko nam je najveće pojačanje u ovom ciklusu.
Na klupi je jači od Hasana.
Na klupi je jači od Hasana.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Cviko mi je šuhveli,
vjerovatno naš novi selektor, već jest...

vjerovatno naš novi selektor, već jest...
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: Blackwargreymon, HariTz i 20 gostiju.