Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Admir_Sa » 16 dec 2010, 00:15

Gledaj za vikend biathlon

Inace ona mi je vrh vrhova sto se tice svih zena na svijetu :D
nema potpisa

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2010, 00:16

D1n0 je napisao/la:Wow, samo jedna ekipa dalje?

Calcio is dead.

Gjde je Juve? Gdje je Roma? Gdje je Lazio?

Steta!
Juve je izdzarao. Roma je u LS. Lazio ne igra u Evropi ove sezone.

Gde je Deportivo? Gde je Bilbao? Gde je Mallorca?

Wow, La Liga es muerte.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 dec 2010, 00:20

Moracu to upratit....a ni biathlon kao sport nije los...a tek ona :mrgreen: :D :D

daj jos preporuci tih snijeznih kraljica hahahha :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 16 dec 2010, 00:22

sarajlija89 je napisao/la:Moracu to upratit....a ni biathlon kao sport nije los...a tek ona :mrgreen: :D :D

gledaj Curling tamo su sve boli glava..
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 dec 2010, 00:24

muXmania je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:Moracu to upratit....a ni biathlon kao sport nije los...a tek ona :mrgreen: :D :D

gledaj Curling tamo su sve boli glava..
hmmm da, pravo dobre cure. Sidorova iz Rusije dominira. Imas u skijanju Vonn i Mancuso, Lara Gut je isto slatka
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 dec 2010, 00:25

hahahhaha :lol: :mrgreen:

haj dobro... :mrgreen: :mrgreen: hhhhh

da se mi vratimo temi serie A jel tako....

aquillani ima najbolju trebu hhhhhhhhh :lol: :mrgreen:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 16 dec 2010, 00:26

sarajlija89 je napisao/la:hahahhaha :lol: :mrgreen:

haj dobro... :mrgreen: :mrgreen: hhhhh

da se mi vratimo temi serie A jel tako....

aquillani ima najbolju trebu hhhhhhhhh :lol: :mrgreen:
Aquilani je bolja treba od svoje trebe, moj favorit je Ilary Blasi, Tottijeva mala.

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 16 dec 2010, 00:28

pricajte vi sta hocete, ali sto se tice sportasica, tu su odbojkasice top :D

mada ni princeze zimskih sportova ne zaostaju :D
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2010, 00:29

@Sarajlija89

Jbga, kad su kolicina uspeha i kolicina sumnjivih radnji u direktnoj korelaciji.
Od velikana u Italiji postujem sva tri, ali samo Milana mogu da svarim. Jedino oni imaju ime u Evropi, sto po mom misljenju pokazuje da se nije samo namestanjima dolazilo do trofeja na domacoj sceni. Takodje, dali su najvise klasnih igraca i za razliku od Intera - nikada nisu izgubili italijanski identitet.
U Evropi navijam za sve Italijane, pa i za Juve. Jedini put kad sam navijao protiv Juvea je bilo 1997. u finalu sa BD.
A posteno je bilo (manje - vise) do 1960ih, dok nije Avvocato gurnuo brata na mesto sefa FIGCa i posteno je bilo od 1985-95. (od kraja Trapove do pocetka Lippijeve ere) i posteno je od C`polija do danas - ovo vazi za Juve.
I da: steta za Kovacevica, koliko je samo dao golova dok je ulazio sa klupe. Mnogo su se ogresili o njega Ancelotti i drugari.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 dec 2010, 00:31

nevjernik je napisao/la:pricajte vi sta hocete, ali sto se tice sportasica, tu su odbojkasice top :D

mada ni princeze zimskih sportova ne zaostaju :D
joj tacno, ono fakat nemoguce naci neku "ruznu". Sutra gledjate na areni Zvezdu, imaju 4-5 betona u ekipi, pola sam ih dodao na fejsbuk :D Kad je zvezda igrala sa onim poljakinjama i kod tih poljakinja nema groba majke mi, ja ne znam sta je ono. A tek Pesaro iz Italije, ma drama ba. Ima zenska talijanska odbojka na eurosportu svake subote u 20:30, prava uzivancija za oci
nema potpisa

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 dec 2010, 00:34

Ma aquilanijeva je vrh...

Magica...ti poznajes calcio..sta ti mislis hahha :mrgreen: :lol:

I ovo je u okviru serie A jel tako...tako da nije off :mrgreen:

@magica

po tom tvom nista juventusovo nije posteno....i kazes nije zbog kvaliteta i dominacije..nego nekih drugih stvari

haj mi onda objasni kako je Juve od 70-tih do danas u svakoj deceniji igrao finale LP...ne racunajuci ovu,koja je tek na pocetku..kako je uopste uzimao evrospke trofeje..ako vec spominjes milan i njihove uspjehe u evropi...

Juventus je sve osvojio...bio prvi klub koji je to uradio..i jos izgubio 8 finala ukupno u LP i Kupu Uefa....

mislim da je smijesno reci da Juventus tih godina nije bio najbolji....jer je i u evropi imao rezultate...ako vec tako gledas
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 16 dec 2010, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2010, 00:49

@Sarajlija89

Juventus jeste osvojio sve sto postoji, ali je to sve pod velikim znakom pitanja. 70ih su bili dominantni u Calciu, ali nisu uspevali da uspehe prenesu u Evropu (sem uzimanja Kupa UEFA). Pocetkom 80ih su bili dominantni u Evropi, ali ih prate ozbiljne optuzbe za namestanja u Serie A (+ finale 1985. su osvojili sa nepostojeceg penala). Moggijev period sam objasnio - optuzbe za doping i namestanja (na kraju i dokazana - koliko god likovi poput B.Jovanovica, tebi poznatijeg kao "juventusworld" /ili nesto slicno/ sa juvebalkana to pokusavali da nazovu "Farsopoli"). Ono sto ostaje izmedju - to je titula u Kupu UEFA kad je trener bio Zoff (cini mi se) protiv Viole. Kapa dole na tome.
Titule pre 60ih ne bih da komentarisem, jer je to vreme koje se moze nazivati praistorijom - zato su u mojim ocima vece 7 Milanovih ECa od 9 Realovih.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2010, 00:51

Najjaca treba nekog fudbalera u Calciu je ona Zambrottina. Video sam joj slike u kupacem, ali ne znam tacno na kom sajtu. Mrzi me da googlam, nadjite sami.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 16 dec 2010, 00:55

MaGiCa je napisao/la:Najjaca treba nekog fudbalera u Calciu je ona Zambrottina. Video sam joj slike u kupacem, ali ne znam tacno na kom sajtu. Mrzi me da googlam, nadjite sami.
Valentina Liguori, ima si** za troicu...

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 dec 2010, 00:59

Necemo se mi dogovorit oko toga izgleda... ;)

Po dosta stvari Juventus nije medju najvecim,nego i najveci klub na svijetu...citirat cu se sto sam nekad napisao
Juventus ima sve i tradciju i trofeje i sve ostalo.....neke nevjerovatne rekorde taj klub ima..samo procitajte.pa to nema niko...nije sto sam navijac juventusa..al to su fenomenalne stvari....po mnogim stavrima najveci klub na svijetu

sigurno bi bili da nismo od 7 finala Lige prvaka izgubili 5 i od 6 u kupu uefa 3 smo izgubili....da smo uzeli jos 4-5 trofeja od tog...ma niko se ne bi mogo poredit a ne nesto vise....

Evo npr. od 1990 do 2000 samo...

1990 - osvojili kup uefa
1991-polufinale kupa kupova
1992- nismo igrali u evropi
1993-osvojili kupe uefa
1994-cetvrtfinale kupa uefa
1995-finale kupa uefa
1996-osvojili ligu sampiona
1997-finale lige sampiona
1998-finale lige sampiona
1999-polufinale lige sampiona
2000-osvojili intertoto kup

necu govorit o domacem prvenstvu i kupovima ;) ...pa kakva je ovo dominacija u evropi bila...tesko da ce ko ponovit...slicno je bilo sredinom 70-tih do sredine 80-tih kada smo sve osvojili i postali prvi klub koji je sve osvojio...u 13 sezona 9 puta sampionoi serie A tih godina :roll: :roll: :mrgreen: ..inace od 70 nesto sezona serie a mi smo 50 i nesto puta bili medju prva tri tima..pa to je strasno....

Pa prvi klub koji je sve Uefine trofeje osvojio..i jedni klub na svijetu koji je osvojio sva kontinentalna takmicenja i internacinalnu titulu svjetskog sampiona, racunajuci intertoto kup..da ne govorim o 7 igraca koji su birani za najbolje od tog platini 3 puta zaredom kao jedini igrac kojem je to uspjelo a ranije rossi tako da smo 4 puta zaredom dali najboljeg igraca svijeta,da ne govorim o buffonu i zoffu dva najveca golmana svih vremena,pa o DEL PIERU vjerovatno najvecem(ne najboljem) al najveci sigurno po vjestini i fair playu koji je igro ovu igru,u finalu SP-a 2006 je bilo cak 8 igraca juventusa,1978 u argentini se desilo da svih 11 igraca talijanseke reprezentacije budu igraci juventusa,to je nemoguce,klub koji je dao najvise igraca na svjetskim prvenstvima do dana danasnjeg,od 1994 do 99 odigrali 60 i nesto utakmica u evropi zaredom a da nisu ispali do finala..pa ko to jos ima....al eto......i po skoro svemu najveci klub na svijetu.....al eto...jbg citajte malo o staroj dami ;) :D

slucajno ili ne osnovani smo 1.11. 1897....sve u znaku broja 1 :mrgreen: ....
ako je i ovo namjesteno i slucjano..ja nezz onda sta nije...to su nemoguci rekordi

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 16 dec 2010, 01:01

Rubentus nije posteno ni 5 scudetta osvojio, najvece mafioze u svijetu fudbala :mrgreen:

edit: @sar, lahko vam je sve to bilo osvojiti kad ste namjestali, da je bilo pravde ispali bi davno u seriju B i ne bi onda se imali cemu ponositi :roll:
Zadnja izmjena: vuvu_zzz, dana/u 16 dec 2010, 01:05, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 16 dec 2010, 01:04

Juventus je po mnogim stvarima najveci klub na svijetu..pa vi vidite

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 dec 2010, 01:21

@Sarajlija89

Sve te rekorde (sem Kupa UEFA i igraca u reprezentaciji - kapa dole za to) Milan je prebacio: vise titula u KES/LS, vise KPKa, vise titula prvaka sveta, vise Super kupova Evrope, veci igraci, vise rekorda u transferima... Jedino sto Juve ima vise to su titule u Italiji, a razlika je napravljena od 20ih do 50ih godina XX veka, u eri praistorije fudbala.
Najveci Italijanski tim svih vremena je Sacchijev Milan, koji je napravio najznacajniju revoluciju u fudbalu od Cruyffovog Ajaxa do Guardioline Barce, i koji je izabran za najtim XX veka u ostroj konkurenciji brazilskih reprezentacija iz 1970. i 1982. A evo kako je Juve uzeo najznacajniju titulu u svojoj istoriji:

[youtube][/youtube]

Penalom posle faula (mozda ni njega nije bilo) na 20 metara od gol linije.

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 16 dec 2010, 01:26

MaGiCa je napisao/la: [youtube][/youtube]

:shock: :o :| nemogu da vjerujem za ovo :oops: ovo stvarno nisam znao, a vjerujem nije ni sarajlija valjda bi nam kazao :|

gladam na wiki-ju tabelu, tada je vjerovatno Roma trebala i zasluzila da bude prvak :|
Zadnja izmjena: vuvu_zzz, dana/u 16 dec 2010, 01:32, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 16 dec 2010, 01:32

MaGiCa je napisao/la:@Sarajlija89

Sve te rekorde (sem Kupa UEFA i igraca u reprezentaciji - kapa dole za to) Milan je prebacio: vise titula u KES/LS, vise KPKa, vise titula prvaka sveta, vise Super kupova Evrope, veci igraci, vise rekorda u transferima... Jedino sto Juve ima vise to su titule u Italiji, a razlika je napravljena od 20ih do 50ih godina XX veka, u eri praistorije fudbala.
Najveci Italijanski tim svih vremena je Sacchijev Milan, koji je napravio najznacajniju revoluciju u fudbalu od Cruyffovog Ajaxa do Guardioline Barce, i koji je izabran za najtim XX veka u ostroj konkurenciji brazilskih reprezentacija iz 1970. i 1982. A evo kako je Juve uzeo najznacajniju titulu u svojoj istoriji:

[youtube][/youtube]

puno lajkam, Juve je u Evropi u rangu Bencife ;) dovoljno je raci da je Sacciev Milan 3 najbolji tim svih vremena
1) Garinchin i Peloev Brazil
2) Madjarska laka konjica
3) Ac Milan - trener A Sacci

ne potcjenjujem juve, ali ako cemo od omacim titulama sta onda reci na Rangerse drze svijetski rekord 51 put prvak drzave, ali dzaba im to kada je Celtic osvajao eurokupovei daleko priznatiji klub (:
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 16 dec 2010, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []