Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Ne znam kakav razlog osim impotencije mora biti, pa kupiti Cayenna tih godina i te kilometraže (upitne?), za cijenu s kojom faktički možeš birati SUV-a u premium segmentu ili novog ili godišnjaka.
-
- Kontakt:
Vjerovatno je ovaj ?
Porsche Cayenne 3.0 Diesel MOD. 2014 PANORAMA (70.000 KM)
https://www.olx.ba/r/34419260/2190553
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Ma nije na piku, iz Njemacke je, taj je iz 2013 a ovaj je iz 2014 ja msm. I ja mislim da je rizicna kilometraza.bombaysaphire je napisao/la: ↑10 sep 2020, 22:46Vjerovatno je ovaj ?
27.10.2020
-
- Kontakt:
leorey je napisao/la: ↑10 sep 2020, 22:48Ma nije na piku, iz Njemacke je, taj je iz 2013 a ovaj je iz 2014 ja msm. I ja mislim da je rizicna kilometraza.bombaysaphire je napisao/la: ↑10 sep 2020, 22:46Vjerovatno je ovaj ?
Ovom na PIK-u piše u naslovu 2014 godina , a u informacijima 2013 .
Je li moguće da je kod toga iz Njemačke i ovog ista kilometraža bukvalno 236000 ?

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
I vi ga ozbiljno shvatate

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Asterikse,kola gube vodu a ne znaju ni ona gdje gube.
Racve provjerio,u redu su,isparivac zamijenio,bocu zamijenio,glavu brusili dihtung zamijenili. Nigdje nema.mrlje od permanta ispod a postepeno gubi vodu tj.permant. na cepu od ulja i sipci nema emulzije, ne mijesa ulje i vodu. Grijanje radi normalno,nema vode u kabini da se kaze mali hladnjak.Ne puse crijeva...Imas li rjesenje osim da mijenjam vozilo
?
Renault Megane 1.4e.
Racve provjerio,u redu su,isparivac zamijenio,bocu zamijenio,glavu brusili dihtung zamijenili. Nigdje nema.mrlje od permanta ispod a postepeno gubi vodu tj.permant. na cepu od ulja i sipci nema emulzije, ne mijesa ulje i vodu. Grijanje radi normalno,nema vode u kabini da se kaze mali hladnjak.Ne puse crijeva...Imas li rjesenje osim da mijenjam vozilo

Renault Megane 1.4e.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Ima li ovdje majstora da me upute.. bmw e87, 2010.g, n47 motor 130kw. Odnedavno osjecam vibracije na cijeloj tabli, znaci odmah iza motora ispred vozaca.
Tabla pocne da vibrira uglavnom izmedju 1200-1800 obrtaja, i uglavnom vibrira u manjim brzinama, od 4 pa na gore se ne cuje nista.
Znaci nije bitno jel hladan ili zagrijan motor, vibracija je tu, a do prije par dana nije ih bilo.
Prvo sam mislio da mi je onaj plasticni poklopac motora negdje olabavio ali i kada ga skinem isto se cuje.
Nasekirao sam se da nije mozda nosac motora?
Ima li kakav bmw maher ovdje?
Tabla pocne da vibrira uglavnom izmedju 1200-1800 obrtaja, i uglavnom vibrira u manjim brzinama, od 4 pa na gore se ne cuje nista.
Znaci nije bitno jel hladan ili zagrijan motor, vibracija je tu, a do prije par dana nije ih bilo.
Prvo sam mislio da mi je onaj plasticni poklopac motora negdje olabavio ali i kada ga skinem isto se cuje.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
To strucnjak otkrije pomocu fluorescentnog aditiva koji se dodaje antifrizu te UV lampe.StrikeWarzone je napisao/la: ↑11 sep 2020, 00:00Asterikse,kola gube vodu a ne znaju ni ona gdje gube.
Racve provjerio,u redu su,isparivac zamijenio,bocu zamijenio,glavu brusili dihtung zamijenili. Nigdje nema.mrlje od permanta ispod a postepeno gubi vodu tj.permant. na cepu od ulja i sipci nema emulzije, ne mijesa ulje i vodu. Grijanje radi normalno,nema vode u kabini da se kaze mali hladnjak.Ne puse crijeva...Imas li rjesenje osim da mijenjam vozilo?
![]()
Renault Megane 1.4e.
Nesto na ovu foru
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
FrancescoTotti je napisao/la: ↑11 sep 2020, 12:02Ima li ovdje majstora da me upute.. bmw e87, 2010.g, n47 motor 130kw. Odnedavno osjecam vibracije na cijeloj tabli, znaci odmah iza motora ispred vozaca.
Kad pališ auto vidi da li ti se motor trese, ne bi trebalo da su nosači ako nema pojave treskanja i vibracija prilikom paljenja, za ovo drugo provjeri motor, svakako majstor je najbolja opcija
Ma nesto u vezi turbine 100%
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Nema treskanja pri paljenju, motor kad miruje bez dodavanja gasa radi sve super nista se ne cuje.AA23 je napisao/la: ↑11 sep 2020, 20:12FrancescoTotti je napisao/la: ↑11 sep 2020, 12:02Ima li ovdje majstora da me upute.. bmw e87, 2010.g, n47 motor 130kw. Odnedavno osjecam vibracije na cijeloj tabli, znaci odmah iza motora ispred vozaca.
Kad pališ auto vidi da li ti se motor trese, ne bi trebalo da su nosači ako nema pojave treskanja i vibracija prilikom paljenja, za ovo drugo provjeri motor, svakako majstor je najbolja opcija
Dok je drug palio auto a ja gledao u motor motor se zatrese samo pri paljenju onda mirno radi.
@brokula sumnjam da je turbina jer u 4. i 5. brzini pri normalnoj voznji kad potopim gas do kraja vuce odmah.
Znaci cudan zvuk se pojavljuje samo oko 1500 obrtaja i samo u 2. 3. Brzini dok auto ide.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Sta im je konkretno ?bhpremijerliga12 je napisao/la: ↑09 sep 2020, 05:49Zdravo, zanima me zna li neko da li se moze nesto uraditi sa socivima svjetala kod Passat B6? Ima li neko rjesenje ili se moraju kupovati novi farovi?
- bhpremijerliga12
- Kontakt:
Bukvalno su kao izgorila i svjetlost ne prolazi kroz vise od pola.jelle je napisao/la: ↑12 sep 2020, 10:49Sta im je konkretno ?bhpremijerliga12 je napisao/la: ↑09 sep 2020, 05:49Zdravo, zanima me zna li neko da li se moze nesto uraditi sa socivima svjetala kod Passat B6? Ima li neko rjesenje ili se moraju kupovati novi farovi?
Odakle si ....imas za te stvari piknalog rale ...ukucaj na google ...lik je doktor za farovebhpremijerliga12 je napisao/la: ↑12 sep 2020, 10:57Bukvalno su kao izgorila i svjetlost ne prolazi kroz vise od pola.jelle je napisao/la: ↑12 sep 2020, 10:49Sta im je konkretno ?bhpremijerliga12 je napisao/la: ↑09 sep 2020, 05:49Zdravo, zanima me zna li neko da li se moze nesto uraditi sa socivima svjetala kod Passat B6? Ima li neko rjesenje ili se moraju kupovati novi farovi?
- StrikeWarzone
- Kontakt:
E danas je zvanicno pomijesao ulje i vodu.Asteriks je napisao/la: ↑11 sep 2020, 16:06To strucnjak otkrije pomocu fluorescentnog aditiva koji se dodaje antifrizu te UV lampe.StrikeWarzone je napisao/la: ↑11 sep 2020, 00:00Asterikse,kola gube vodu a ne znaju ni ona gdje gube.
Racve provjerio,u redu su,isparivac zamijenio,bocu zamijenio,glavu brusili dihtung zamijenili. Nigdje nema.mrlje od permanta ispod a postepeno gubi vodu tj.permant. na cepu od ulja i sipci nema emulzije, ne mijesa ulje i vodu. Grijanje radi normalno,nema vode u kabini da se kaze mali hladnjak.Ne puse crijeva...Imas li rjesenje osim da mijenjam vozilo?
![]()
Renault Megane 1.4e.
Nesto na ovu foru
Detekcija nije skupa a sa takvim stvarima se ne smijes igrati. Cim prije majstoru.

Yebes Renaulta koji jednom u zivotu ne pomijesa ulje i vodu.
Pitanje kako je obradjena glava, da li je radjen hidro test itd.StrikeWarzone je napisao/la: ↑12 sep 2020, 17:42
E danas je zvanicno pomijesao ulje i vodu.![]()
Nije prvi put da nakon te neke polugeneralke bude ozbiljnih problema.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Sta podrazumijeva se pod tim hidro testom ? U ponedjeljak cu tek kod majstora. Sta se treba sve radit ?Asteriks je napisao/la: ↑13 sep 2020, 09:58Pitanje kako je obradjena glava, da li je radjen hidro test itd.StrikeWarzone je napisao/la: ↑12 sep 2020, 17:42
E danas je zvanicno pomijesao ulje i vodu.![]()
Nije prvi put da nakon te neke polugeneralke bude ozbiljnih problema.
I da li postoji opcija stavljanja druge glave ili ce se morat ravnati ova ili ide samo dihtung ?
Hidrotestom se traze eventualne pukotine zbog kojih moze gubiti tecnost.
U glavi se nalaze ventili, sjediste ventila, vođice itd.
Kod obrade ide prvo ravnanje baze glave motora, pa vjerovatno i obrada pomenutih sjedista ventila itd. Glavna greska pri sturom procesu je neravna obrada. Tolerancija baze glave na neke zakrivljenosti je 0.02 mm
Sad koje opcije ce da ti ponude zavisi od procjene nakon testiranja. Msm da bi trebao otici u kakav renomirani specijalizovani servis jer svaka usteda ovdje moze znaciti i dupli posao.
U glavi se nalaze ventili, sjediste ventila, vođice itd.
Kod obrade ide prvo ravnanje baze glave motora, pa vjerovatno i obrada pomenutih sjedista ventila itd. Glavna greska pri sturom procesu je neravna obrada. Tolerancija baze glave na neke zakrivljenosti je 0.02 mm
Sad koje opcije ce da ti ponude zavisi od procjene nakon testiranja. Msm da bi trebao otici u kakav renomirani specijalizovani servis jer svaka usteda ovdje moze znaciti i dupli posao.
Kakvi su ovi Varta akumulatori? Vakat mi da mijenjam akumulator. Trenutno jr u autu Banner akumulator, al vidim dosta se prodaju ovi Varta. Imaju sivi, plavi i crni. Vjerovatno je tako nekako i kvalitet.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.