FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ma mozda on generalno ima pravo nastupa, ali ima sigurno neki interni dogovor izmedu klubova da ne nastupa.
-
- Kontakt:
Ma samo ih ne smijemo podcjeniti, ostalo je sve na nama.
Kikseva ce biti, al to treba svesti na minimum.
Jaki smo, favoriti smo... Po pobjedu aBd
Kikseva ce biti, al to treba svesti na minimum.
Jaki smo, favoriti smo... Po pobjedu aBd

Admir Sehovic sudi u srijedu.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ti si meni cudan likajdohordas je napisao/la: ↑13 sep 2020, 09:56
Ako ne zabije gol to ne znači da je loš bio tu utakmicu. Ahmo je kod nas milijarde puta ostao bez pogotka u utakmici ali je bio medju boljim na terenu, zbog svog razigravanja, situacija kada smiri loptu, zadrži je i odbaci na krilo itd itd. To je upravo ono što je i Nedim radio protiv komšinicaa i protiv nas, izvlačio maximume iz svake situacije u kojima je bio a u Mladosti sa onakvom ekipom je i nemoguće zabit sedam golova u sedam utakmica... to bi onda bio vanserijski talenat.
Slažem se da su igre u akademiji prošlost, ali isto tako one pokazuju da on ima šlifa i da ima potencijala, ne može momak za godinu zaboravit igrat fudbala, to je pokazao u ovih par utakmica od kako se vratio u BiH.
I da se nadovežem za malog Hajdarevića, sa 17 godina bi se svugdje u svijetu mogao gurati talenat u prvi tim, kod nas u ligi je to jako teško, gotovo pa nemoguće i smatram da je prerano talente od 17 godina gurati medju drvosječe i sirovine kao što su Jakovljević, Regoje, Šubert, Pandža itd i sa fizičkog i sa psihičkog aspekta ali na stručnom štabu je sve...![]()
S jedne strane podvlacis 50 golova u juniorima kao dokaz da je dobar pa onda, da je i kad ne da gol dobar???
Pa jel golgeter il nije?
Nije ni slican Mersi po stilu igre i to je totalno promasena usporedba, Nedim nije targetmen niti je ikada bio ni igrao slicno....
Sav hype oko njega je nastao na konto da je on "Suarez" i rasni golgeter...medjutim to nikad nije prenio u seniore...
Nema on ni snage ni brzine posebne, napeo se ko zaba i dao sve od sebe u ove 2 tekme jer mu je bitno jer i dalje pati jer se nije pokazao na najvisem nivou, to ima dosta nasih bivsih igraca, npr. Bilbija...a obje ekipe su ih potcjenili kao tim zbog bolovanja korone....
U trenutnoj ekipi on nema nista da ga stavis prije Ahmeta,Hareta,Krste u ekipu, a kazem posto imamo Akademca tu apsolutno je suvisan....cak ocekujemo boljeg uskoro i od te trojice.....
Djokanovic,Danilovic,Salcin, Sabanadzovic su sve mladji igraci od njega koji su miljama daleko odmakli u razvoju...njegove vrsnjake ne smijem ni spomenut....njemu je 21 a na proljece 22. god
Nije preludo dat 7 iz 7 tekmi, pogotovo ne slabijim od kona i nas, to bi trebalo biti lagano....no glava i motiv mu nisu tu....pa eto 5 iz 7 bi idalje bilo respektabilno...ponavljam Armin Hodzic i Ivan Lendric su sa 19.god. prekucavali ovu ligu sa 20+ golova...i dalje su to ok igraci....nikakvi terminatori...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
50 golova u akademiji je dokaz da ima potencijala u sebi i da ima prostora da napreduje jer je mlad još uvijek.Denchi je napisao/la: ↑13 sep 2020, 12:26Ti si meni cudan likajdohordas je napisao/la: ↑13 sep 2020, 09:56
Ako ne zabije gol to ne znači da je loš bio tu utakmicu. Ahmo je kod nas milijarde puta ostao bez pogotka u utakmici ali je bio medju boljim na terenu, zbog svog razigravanja, situacija kada smiri loptu, zadrži je i odbaci na krilo itd itd. To je upravo ono što je i Nedim radio protiv komšinicaa i protiv nas, izvlačio maximume iz svake situacije u kojima je bio a u Mladosti sa onakvom ekipom je i nemoguće zabit sedam golova u sedam utakmica... to bi onda bio vanserijski talenat.
Slažem se da su igre u akademiji prošlost, ali isto tako one pokazuju da on ima šlifa i da ima potencijala, ne može momak za godinu zaboravit igrat fudbala, to je pokazao u ovih par utakmica od kako se vratio u BiH.
I da se nadovežem za malog Hajdarevića, sa 17 godina bi se svugdje u svijetu mogao gurati talenat u prvi tim, kod nas u ligi je to jako teško, gotovo pa nemoguće i smatram da je prerano talente od 17 godina gurati medju drvosječe i sirovine kao što su Jakovljević, Regoje, Šubert, Pandža itd i sa fizičkog i sa psihičkog aspekta ali na stručnom štabu je sve...![]()
S jedne strane podvlacis 50 golova u juniorima kao dokaz da je dobar pa onda, da je i kad ne da gol dobar???
Pa jel golgeter il nije?
Nije ni slican Mersi po stilu igre i to je totalno promasena usporedba, Nedim nije targetmen niti je ikada bio ni igrao slicno....
Sav hype oko njega je nastao na konto da je on "Suarez" i rasni golgeter...medjutim to nikad nije prenio u seniore...
Nema on ni snage ni brzine posebne, napeo se ko zaba i dao sve od sebe u ove 2 tekme jer mu je bitno jer i dalje pati jer se nije pokazao na najvisem nivou, to ima dosta nasih bivsih igraca, npr. Bilbija...a obje ekipe su ih potcjenili kao tim zbog bolovanja korone....
U trenutnoj ekipi on nema nista da ga stavis prije Ahmeta,Hareta,Krste u ekipu, a kazem posto imamo Akademca tu apsolutno je suvisan....cak ocekujemo boljeg uskoro i od te trojice.....
Djokanovic,Danilovic,Salcin, Sabanadzovic su sve mladji igraci od njega koji su miljama daleko odmakli u razvoju...njegove vrsnjake ne smijem ni spomenut....njemu je 21 a na proljece 22. god
Nije preludo dat 7 iz 7 tekmi, pogotovo ne slabijim od kona i nas, to bi trebalo biti lagano....no glava i motiv mu nisu tu....pa eto 5 iz 7 bi idalje bilo respektabilno...ponavljam Armin Hodzic i Ivan Lendric su sa 19.god. prekucavali ovu ligu sa 20+ golova...i dalje su to ok igraci....nikakvi terminatori...
Sa druge strane, napadač nekad ne mora zabiti gol a može odigrat extra utakmicu.
Šta ti ovdje nije jasno jbt ???
Nisam ti poredio njega i Mersu uopšte, nego sam ti naveo primjer Ahmetovića, koliko nekad njegova igra znači i onda kad on ne zabije gol ? Nikakve komparacije njihovih karakteristika i motoričkih sposobnosti nisam pravio.
Tvrdoglav si frajer jbt kad zacrtaš nešto svoje ne daš sebi dogovorit ništa drugo. Cijelo jutro ti pokušavam objasniti da ga ne treba dovoditi pod svaku cijenu, već da treba obratiti pažnju na njega ako nastavi sa ovako dobrim partijama i ti mene cijelo jutro ubjedjujes da je to kloc od igrača i da je totalni promašaj.
Eto ti imaš svoje mišljenje, ja svoje i to je to.

Na kraju krajeva, lagano je u Mladosti imat 7/7, posebno kad ti srahoviti vezni red čine Vazda, Hiroš, Dedić pa te pitaju loptama svaku utakmicu.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma miki je stari kopi pejster

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pozzzzzzzzzzzzz cuclajte ga dušmani

- ElCartel11
- Kontakt:
Sa Slobodom u nedjelju izgleda
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
- RajaBa1983
- Kontakt:
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A
A da mu nije tih 50 golova malo pomogla najbolja generacija akademije iza njega??? Hmmmajdohordas je napisao/la: ↑13 sep 2020, 12:50
50 golova u akademiji je dokaz da ima potencijala u sebi i da ima prostora da napreduje jer je mlad još uvijek.
Sa druge strane, napadač nekad ne mora zabiti gol a može odigrat extra utakmicu.
Šta ti ovdje nije jasno jbt ???
Nisam ti poredio njega i Mersu uopšte, nego sam ti naveo primjer Ahmetovića, koliko nekad njegova igra znači i onda kad on ne zabije gol ? Nikakve komparacije njihovih karakteristika i motoričkih sposobnosti nisam pravio.
Tvrdoglav si frajer jbt kad zacrtaš nešto svoje ne daš sebi dogovorit ništa drugo. Cijelo jutro ti pokušavam objasniti da ga ne treba dovoditi pod svaku cijenu, već da treba obratiti pažnju na njega ako nastavi sa ovako dobrim partijama i ti mene cijelo jutro ubjedjujes da je to kloc od igrača i da je totalni promašaj.
Eto ti imaš svoje mišljenje, ja svoje i to je to.
Na kraju krajeva, lagano je u Mladosti imat 7/7, posebno kad ti srahoviti vezni red čine Vazda, Hiroš, Dedić pa te pitaju loptama svaku utakmicu.![]()

Posto vidim taj ti je argument kad ne zabije , sto znaci i obrnuto vazi

Ja samo govorim da u ligi nema spica koji nama treba, znaci da odmah kvalitetom upadne u prvih 11....ovo nabrajanje svakog naseg bivseg igraca je glupost pogotovo ovi kojima je i PLBiH veliki izazov....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- AlfredNobel
- Kontakt:
Hahahahahahahahah kakvi kraljevi.. Kontam Olimpik Mbappea doveo, kad anemični Milanović u pitanju.

Tek mi je jaka ova komparacija u vezi Kouadija

Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Morati cuhordasDoboj je napisao/la: ↑13 sep 2020, 08:18![]()
![]()
![]()
Hajd nekad kad budes imao vremena uzmi onaj video Ibrahimovica 'I'm just warming up' i stavi Ahmetove golove![]()

Amer Dupovac!
- PeppermintSA
- Kontakt:
Apropo napadača. Ne može me bog ubijediti da klub ne može naći nekog kvalitetnog mladog Afrikanca ili Juznoamerikanca za neku pristojnu cifru, koji bi grmio u ovoj ligi. Uvijek samo gledamo u komsiluk, pa ako ne možemo dovesti Ozegovica, kao najvece ime, onda razmišljamo o nekom drugom, manje bombastičnom špicu iz regiona ili palamudimo o osrednjim premijerligaskim napadačima ala Nedim Hadžić. Ja bih uvijek tražio nekog crnca. Puna Afrika talentovanih fudbalera, nema evropskog kluba bez afričkih igrača - treba kopati slabije lige - kiparsku, bugarsku, izraelsku, ex-sssr, lihtenštajnsku, drugu tursku, rumunjsku itd. Sjetite se onog Ikandea. Otjerali su čovjeka **** motikom iz nekog svog hira, tvrdeći da je lud jer dolazi na trening u šarenim odijelima (ziva istina), a bio je igračina. Pa i Fanima, koji jeste odličan igrač i to će pokazati ove sezone kada uđe u punu formu, dovela je Mladost iz **** Doboja kod Kaknja. Dakle, može se. Afrički igrači popravljaju krvnu sliku ekipe koja je vrlo cesto anemična i tempaška. Treba naći nekog mladog, malo poznatog ali kvalitetnog špica kojeg kasnije možeš prodati, a koji ti donosi kvalitet. Sjetite se onog Afrikanca koji je igrao za onaj neki malteški klub, a koji je prošle godine izbacio Hajduk iz Evrope s dva eurogola. Ako su takvog igrača doveli Maltezani, možemo i mi. Samo trebamo izaći iz okvira balkanskih menadžerskih mreža i malo zaroviti po tržištu. Prije 3 godine si poluraspadnutog Saida, koji nije sakupio 12 minuta u sezoni, plaćao blizu 20.000 mjesečno. Za te pare možeš naći špica koji će ti davati 25 golova po sezoni.
Nije to komparacija nego sjećanje na jednu glupu situaciju. Jbt Milanović.AlfredNobel je napisao/la: ↑13 sep 2020, 13:44Hahahahahahahahah kakvi kraljevi.. Kontam Olimpik Mbappea doveo, kad anemični Milanović u pitanju.
Tek mi je jaka ova komparacija u vezi Kouadija. Dupla kruna se priželjkuje, nada se plasmanu u Ligu Evrope, a ukenjali se ebenog Milanovića.
ISTINA ZA VEDRANA!
Nedim suarez kad je iz akademije usao u nas prvi tim par puta pokazivo je taj x faktor.
Cinimi se da je dao go da je izvuko penal protiv zelje fulili smo ga. Mislim da bi nedima trebalo pustit da igra do kraja sezone i ako da 8-9 golova i mladost ostane dovest ga i poslat ga na posudbu u velez ili pazar.
Mislim da on nabaci 10kg i da igra sa boljim igracima da bi on bio bas dobar igrac, mislim ne ko mersudin prosle godine al u rangu lendrica jer dosta je njemu slican..
To sto slavi go treba da ga slavi sto da ne mdk ga placa dati go barceloni bosanskoj nije lahko, eto da je na grbavicama tenerifi go nije ga slavio jer klub u kojem sad igra je kvalitetom tenerifa sa grbavice..
To sto je on dao 50/60 golova u juniorima to treba da ostane u juniorima sad ima dovoljno staza u seniorima i to treba gledat..
Milanovic treba da igra za olimpic ako ga olimpic treba, a mi treba da uzmemo otocane ozbiljno jer oni su sad nabtijani jer su veleza uzeli imaju teren los na koji su navikli, dok nasi treniraju na tipizima odigrali sve utakmice dosad na dobrim tetenima osim bjeljine..apsulutno bi izasao sa najacim sastavom i ako budemo vodili sa 2-3 u prvih 45 izvrsio bi odma svih 5 izmjena..
Olimpic se nesmije pocjenit jer mladost je pokazala i protiv nas zelje pa i zrinjskog da nisu igrali sa 10 igraca citavu utakmicu pitanje je sta bi madari uradili
Sad samo olimpic treba bit u fokusu, a o jasminu imamovicu posle utakmice sa vucovima, jel im ime sad olimpic ili olimpik ili ili olimpicko
Cinimi se da je dao go da je izvuko penal protiv zelje fulili smo ga. Mislim da bi nedima trebalo pustit da igra do kraja sezone i ako da 8-9 golova i mladost ostane dovest ga i poslat ga na posudbu u velez ili pazar.
Mislim da on nabaci 10kg i da igra sa boljim igracima da bi on bio bas dobar igrac, mislim ne ko mersudin prosle godine al u rangu lendrica jer dosta je njemu slican..
To sto slavi go treba da ga slavi sto da ne mdk ga placa dati go barceloni bosanskoj nije lahko, eto da je na grbavicama tenerifi go nije ga slavio jer klub u kojem sad igra je kvalitetom tenerifa sa grbavice..
To sto je on dao 50/60 golova u juniorima to treba da ostane u juniorima sad ima dovoljno staza u seniorima i to treba gledat..
Milanovic treba da igra za olimpic ako ga olimpic treba, a mi treba da uzmemo otocane ozbiljno jer oni su sad nabtijani jer su veleza uzeli imaju teren los na koji su navikli, dok nasi treniraju na tipizima odigrali sve utakmice dosad na dobrim tetenima osim bjeljine..apsulutno bi izasao sa najacim sastavom i ako budemo vodili sa 2-3 u prvih 45 izvrsio bi odma svih 5 izmjena..
Olimpic se nesmije pocjenit jer mladost je pokazala i protiv nas zelje pa i zrinjskog da nisu igrali sa 10 igraca citavu utakmicu pitanje je sta bi madari uradili
Sad samo olimpic treba bit u fokusu, a o jasminu imamovicu posle utakmice sa vucovima, jel im ime sad olimpic ili olimpik ili ili olimpicko
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Da li je realno kako je čovjek odigrao utakmicu

Uvjek je dobro igrao, al ovu je odigrao tri nivoa iznad nase lige. Vidio sam da je prije utakmice planinario, mozda mu godi cist zrak, treba ga slat na Bjelasnicu svakog vikenda

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, ErosViverosViv, kontra, leo1946, mnon46, N3R3D, napoleon72, NazorUso, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OsmanhodzicBuco, propoklopac, ShofaII, zagorski i 158 gostiju.