FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 12 sep 2020, 11:21

EVO TIĆA ,NIKOLIĆA.
slika

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 sep 2020, 13:01

Slavko Petrović se nada iznenađenju

Radnik gostuje u Tuzli
Radnik večeras gostuje u Tuzli kod ekipe Tuzla City i nada se iznenađenju.

13.09.20. 12:14
E. Škorić

Slavko Petrović se nada iznenađenju
Trener ekipe iz Bijeljine Slavko Petrović svjestan je da će ovo biti teško gostovanje, ali adut pronalazi u činjenici da im Tuzlaci - leže.

"Ekipa Tuzla Cityja dobila je par jako kvalitetnih igrača i sigurno im je cilj da dođu do mjesta koje vodi u Evropu, tako da nećemo imati lak zadatak. Ali, ekipa je u svih ovih šest utakmica išla maksimalno. Pokazali smo i u prethodnim utakmicama da nam Tuzla City ‘leži’, tako da vjerujem da možemo doći do iznenađenja", poručio je Petrović za portal "Sport Bijeljina".

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 sep 2020, 15:56

"tcity055" Ne oglašavaš se, kako si.Ako pročitaš ovo daj nam procjenu mogućnosti našeg tima za večeras..

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 sep 2020, 16:35

Nikola Popara neće večeras biti u ekipi Radnika.Ovo je loša vijest za bijeljince jer se radi o iskusnom defanivcu ,igraču koji za sobom ima solidnu karijeru.Da li će uz Mekića zaigrati Janjić ili nekood štopera iz rezerve vidjet ćemo.
Radnik ima uigran par štopera ,Novakovića i Šuberta.Novaković nakon odlaska iz Sarajeva nije više onaj stari.Očito mu je mnogo lakše bilo igrati u jakoj ekipi.Šubert prema TM napreduje i cijena mu raste.Ipak obojica su igrali za dosta dobrih klubova izvan Bih i u ovoj ligi su svakako pouzdani igrači.
Srbijanac Koraksić će pokušati zaustaviti Nukića.Mlad igrač ,ima 22 godine ali i karijeru u usponu.Na desnoj strani priželjkujem Vasića .Mislim da bi odgovarao Crnkiću.Na starca Đurića se mora obratiti pažnja.Ne teba njemu brojati godine, on je izazito dobar igrač, proigrava saigrače kao od šale.
Huseinbašić se čini se, nije najbolje snašao u prvih 6 kola.Usamljen je i nema neki učinak, no ,on je opasan zajedno sa Karićem kad je upitanju utrčavanje u iza leđa.Mi opet mamo problema baš s tim nevještim ofsadima.
- Vidjeti ćemo šta u glavi ima Nalić.On je ponovo kao trener u situaciji kao i u nekoliko prethodnih kola.Ili-ili.
Vjerujem da će momci pojačani Nikolićem ,konačno odigrati jednu utakmicu na nivou obzirom i da ide na TV.
Crnkić i Nukić a ne 4-4-2, to je moje viđenje.Fejzić na golu.
Vojo će večeras zabiti akoBogda.
Sretno" Nebesko plavi".
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 sep 2020, 22:50, ukupno mijenjano 2 puta.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 13 sep 2020, 20:55

0:0 poluvrijeme.Bile su šanse da povedemo(uglavnom za Ubiparipa) ali gola nema.Radnik imao jedan zicer.Imali smo posjed (67:33) ali iz toga nismo napravili mnogo.Sudija "skratio" poluvrijeme za minimum 3-4 minute.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 13 sep 2020, 20:59

Nista posebno od ovog Nikolica. Spor i bezidejan umjesto da loptu gura naprijed on je uglavnom vraca nazad.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 13 sep 2020, 21:09

1:0-Crnkić.Odbijanac.Nadam se da se sad nećemo povući i da idemo po drugi gol.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 13 sep 2020, 21:30

tcity055 je napisao/la:
13 sep 2020, 20:59
Nista posebno od ovog Nikolica. Spor i bezidejan umjesto da loptu gura naprijed on je uglavnom vraca nazad.
Dosta defanzivan, dosta sporo loptu prenosi. Mozda nam moze doprijeneti kad imamo rezultat da zadrzi loptu, i taj sut, do sad nisam vidio taj status '' pojacanja"
Tuzla City / Sloga Simin Han

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 13 sep 2020, 21:38

Ubiparip kao da je ograjisao a evo i Crnkić promašuje nemoguće

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 13 sep 2020, 21:58

CityCity je napisao/la:
13 sep 2020, 21:38
Pa sa ta dva zicera ko ja smo fulali, utakmica bi dobila drugu sliku. Realno u svim segmentima smo bili bolji, ali mi se ne svidza pad u zadnjih 15-20 minuta.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 13 sep 2020, 22:07

elvirbaljic je napisao/la:
13 sep 2020, 21:58
CityCity je napisao/la:
Pa sa ta dva zicera ko ja smo fulali, utakmica bi dobila drugu sliku. Realno u svim segmentima smo bili bolji, ali mi se ne svidza pad u zadnjih 15-20 minuta.
Tačno,dobro je na kraju da nismo kažnjeni jer obično kad se ispromašuješ slijedi kazna.
Sve u svemu pobjedi se ne gleda u zube,tri boda su tri boda i idemo dalje.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 13 sep 2020, 22:17

CityCity je napisao/la:
13 sep 2020, 22:07
elvirbaljic je napisao/la:
13 sep 2020, 21:58
CityCity je napisao/la:
Tačno,dobro je na kraju da nismo kažnjeni jer obično kad se ispromašuješ slijedi kazna.
Sve u svemu pobjedi se ne gleda u zube,tri boda su tri boda i idemo dalje.
Realno svaka pobjeda je zlata vrijedna, ono sto je jos dobro, stvaramo dosta prilika, i mora se priznati da smo Radnik totalno "zakocili" jer jedan sut za devedeset minuta, je dokaz koliko je Nalic digao ekipu.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 13 sep 2020, 22:26

Cestitke za pobjedu.

Ne znam - bilo je i pozitivnih i negativnih stvari...

Dobro smo igrali do gola, onda smo pali za nekih 30% . Desava se i boljima od nas, al mene takve stvari uzasno zivciraju.
Zasto prestanes igrat kad das gol???

Ja bi Ubiparipa poslao par utakmica na klupu. Jedan gol (iz igre) u 7 utakmica - mnogo lose...

Karjasevic strasno usporava ekipu... Ok razumijem da je OK defanzivno ali takav nepregled igre i meljanje lopte i svaki pas unazad... Nevjerovatno.. Zar mora bas svaki pas unazad, pa i ako ide unazad zar ne moze malo brze???

Nisu se danas nesto istakli ni Rugasevic ni Barisic ni Dzafic...Ma niko osim Nukica se nije istakao, eto mozda Kojic OK...

Dosta smo kvalitetniji od Radnika, trebali smo bit ubjedljiviji...
Na Nalicu je da nadje nacin da ove igrace natjera da igraju 90 minuta a ne samo kad ganjaju rezultat.

Cestitke jos jednom svima za pobjedu, znam da nema previse smisla ovoliko kritikovat nakon pobjede, ali sta cu - to je to sto ja vidim na terenu.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 13 sep 2020, 22:35

emir012 je napisao/la:
13 sep 2020, 22:26
Cestitke za pobjedu.

Ne znam - bilo je i pozitivnih i negativnih stvari...

Dobro smo igrali do gola, onda smo pali za nekih 30% . Desava se i boljima od nas, al mene takve stvari uzasno zivciraju.
Zasto prestanes igrat kad das gol???

Ja bi Ubiparipa poslao par utakmica na klupu. Jedan gol (iz igre) u 7 utakmica - mnogo lose...

Karjasevic strasno usporava ekipu... Ok razumijem da je OK defanzivno ali takav nepregled igre i meljanje lopte i svaki pas unazad... Nevjerovatno.. Zar mora bas svaki pas unazad, pa i ako ide unazad zar ne moze malo brze???

Nisu se danas nesto istakli ni Rugasevic ni Barisic ni Dzafic...Ma niko osim Nukica se nije istakao, eto mozda Kojic OK...

Dosta smo kvalitetniji od Radnika, trebali smo bit ubjedljiviji...
Na Nalicu je da nadje nacin da ove igrace natjera da igraju 90 minuta a ne samo kad ganjaju rezultat.

Cestitke jos jednom svima za pobjedu, znam da nema previse smisla ovoliko kritikovat nakon pobjede, ali sta cu - to je to sto ja vidim na terenu.
Dobar post.Dodao bih samo da nam po meni od svih pozicija u timu i dalje najviše nedostaje dobar ofanzivni vezni igrač.Neko ko može postići gol udarcem sa distance a koji zna i da "podvali" loptu.Maksimović mi nekako nije taj tip igrača (više je box to box) a tek ćemo vidjeti da li tu ulogu može odigrati Nikolić.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 13 sep 2020, 22:47

Nadigrali su ih u potpunosti,nazalost losa realizacija.
Ne ide Voju,ama bas nikako ,al ol desava se i boljim.
Dobra stvar je da ekipa.stvara mnogo sansi ,napada.
Statitsticki izgleda dosta dobro,bodovno takodje,treba bit zadovljan.
Sljedecu nema Barisica sto je na.neki nacin hendikep,ali koga nema bez njega se mora,neko ce dobit sansu pa eto prilike da se dokaze.
Cini mi se i Borac ima problema u zadnjoj liniji,suspenzije,kartoni,jos igraju evropu.
Treba ici po bodove,ima tu prostora.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 sep 2020, 23:08

Ovaj izvještaj mi se sviđa pa sam ga postavio
----------------------------------------------------------
RADNIK PAO U TVRDOJ UTAKMICI
Fudbaleri Tuzla Cityja večeras su sa minimalnih 1:0 savladali bijeljinski Radnik čime su upisali treći trijumf u isto toliko odigranih domaćih utakmica.

Tuzla se ovom pobjedom podigla na treće mjesto i definitivno djeluje kao ozbiljan kandidat za plasman na evropsku scenu, dok je Radniku ovo bio treći poraz od početka sezone i nakon ovog kola bijeljinski tim je jedini ostao bez ijedne pobjede.

Počela je utakmica agresivno od strane domaćeg tima koji je nastojao što prije doći do pogotka. Ipak, Radnik se branio kvalitetno i utakmica je bila dosta tvrda, a Tuzlaci nisu bili u stanju adekvatno zaprijetiti odbrani gostiju.

Nakon dvadesetak minuta igre, u redovima Tuzlaka počinje se isticati Nermin Crnkić, a domaći uspijevaju igru prenijeti na polovinu Radnika te počinju stvarati šanse. Ipak, Kozić je sjajno raspoložen i brani pokušaje Ubiparipa i Crnkića iz sjajnih pozicija.

U 25. minuti, sjajnu šansu za goste je pripremio Huseinbašić, koji je uposlio Karića, ali njegov udarac glavom odlično zaustavlja Azir Muminović.

Nastavak prvog dijela donio je još nekoliko kvalitetnih šansi za domaće, uglavnom nakon ubačaja sa strane, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, već u 47. minuti Nermin Crnkić pogađa za vodstvo Tuzla Cityja, nakon ubačaja iz kornera sa lijeve strane. Ovaj gol nije bitnije promijenio tok meča, ali Tuzla City je igrao nešto opreznije.

U 58. minuti, golman gostiju sjajno brani Ubiparipu, a potom brani još dva puta u izglednim šansama za domaće.

Radnik ponovo prijeti tek u finišu, kada Mahir Karić centrira do Saše Novakovića, a njegov udarac glavom odlazi preko gola. Promjena više nije bilo, pa je tuzlanski tim slavio četvrtu pobjedu od početka prvenstva.

Tuzla je sada na trećem mjestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova, a Radnik je deseti sa samo četiri boda.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 sep 2020, 23:11

Čestitka momcima na igri,i pobjedi.Na žalost ni 15 dana pauze nije donijelI oništa novo kad je igra ekipe u pitanju.Sporo sa nepotrebnim dizanjem lopte.Nema tečnih pasova .Tri pasa sastavimo na našoj polovini ali u zoni napada to je sve iskidano i beskrvno.Danas je Nukić žrtvovan postavljanjem na beka kako bi čuvao brzog Bradonjića.Na žalost tek pred kraj ušao je Đerić i Nukić se našao na svom mjestu, desnog krila.On je istina upućivao dalekometne lopte sa 50 metara prema šesnetercu protivnika.No, to su bekovski centaršuti a ne prodori krila u protivnički šesnesterac.U prvom poluvremenu osim ovog zapazio sam da Crnkić ne igra lijevo krilo ,nego je pomjeren prema unutra.Mjesto na lijevom krilu zauzeo je Džafić.Tek u drugom pluvremenu Crnkić je zaigrao svoju poziciju lijevog krila .Džafić je preseljen na desno krilo.Štoperi su odigrali perfektno .Bekovi Nukić i Rugašević također.Defanzivci se očito prilagođavaju jedan na drugog.Karjašević britka sablja.Nikolić odličan igrač.Gradi loptu i proigrava pasovima svoje saigrače.Istina, tu se sreće s problemima jer saigrači nisu učeni od trenera sitan vez nego nabijanje lopte.Nikolić ima jak i dosta precizan šut.Drago mi je da je odigrao cijeli susret.Maksimović je uredno ispoštovao sve čudne zamisli svog trenera.Ubiparip na žalost nije dovljno koncentrisan i zato fula ono što je nekad lako pogađao .Sve u svemu, rezultatski gledano prekinuta je neugodna tradicja protiv bijeljinaca ali naša igra nije na razini mjesta na tabeli koje trenutno zauzimamo.Ako je ovo bila preozbilno shvaćena utakmica zbog protinika onda neka bude. No, već u Banja Luci vidjet ćemo dokle mi možemo u ovoj sezoni PL BiH.
[url [/url]
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 sep 2020, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

tcity055
Kontakt:

Post Postao/la tcity055 » 13 sep 2020, 23:18

Vlado Jagodić je pod imperativom pobjede i dosta problema u svlačionici. Svakodnevno mu igrači komentarišu i odbijaju naloge. S druge strane, Borac trenutno ima prioritet Evropu sve to treba iskoristit i uzet im sva tri boda što je po meni sasvim realno.
Ovo večeras kad se uzme u globalu nije loše. Naravno, uvijek može bolje al nikad nije lako pobijedit Radnika. Žao mi je Voje nekako jednostavno nema sreće. Dobro je plaćen da daje golove ali ih za sada teško postiže - valjda ga krene. Nekako nema ni tih slobodnjaka sa 20 metara.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 13 sep 2020, 23:59

tcity055 je napisao/la:
13 sep 2020, 23:18
Vlado Jagodić je pod imperativom pobjede i dosta problema u svlačionici. Svakodnevno mu igrači komentarišu i odbijaju naloge. S druge strane, Borac trenutno ima prioritet Evropu sve to treba iskoristit i uzet im sva tri boda što je po meni sasvim realno.
Ovo večeras kad se uzme u globalu nije loše. Naravno, uvijek može bolje al nikad nije lako pobijedit Radnika. Žao mi je Voje nekako jednostavno nema sreće. Dobro je plaćen da daje golove ali ih za sada teško postiže - valjda ga krene. Nekako nema ni tih slobodnjaka sa 20 metara.
Jagodić je čovjek bez karaktera ,kockar , i prelivoda.On je problem kod Borca.Nadam se da će mu u Borcu uručiti otkaz nakon utakmice protiv nas.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 2 gosta.