Evo tacno sam se vratio unazad, orijentisao se prema jednoj novoj godini iz cini mi se 2015. kad sam vidio da je neko od raje kupio tuzlak pa se ja iznenadio otkud to smece da pije jer ga od tad pa par godina unazad cak nije bilo ni u kafanama nekim u koje sam izlazio, kazem dominirao je pan. Medjutim kad sam tada 2015. ili 16. nakon dugo vremena probao tuzlak jer mi rekose da je sad to drugo pivo, odusevio sam se i od tad sam rijetko kad neko drugo pivo probao. Paketic od 12 komada se zadnjih godina redovno uzimao skoro na dnevnoj baziBeduin je napisao/la: ↑14 sep 2020, 14:11Fakat jedno vrijeme je Preminger harao i nije bio los ukus i onda samo nestao s trzista, ukus odron.
Istina da je Tuzlak izgubio onaj odlican ukus, mada sam ja uvijek i pio iz 0,33 boca, i drago mi je da nisam jedini to primijetio jer sam mislio da je do mene. Ali opet nekako njega najvise gotivim uz Heineken.

Ono sto je zanimljivo je da je recimo Pan prije nekoliko godina od cijele BiH bio iskljucivo dominatan u Tuzli, nekoliko godina prije nas u Zenici, sad je to dosta manje a vidim nisu vise ni sponzori OKK Sloboda. Sad ozujsko pokusava preuzeti primat i ide im.
Kad govorimo o premingeru, taj preminger od prije 9-10 godina je dokaz koliko pive mogu biti razlicite i kad neko kaze sve je to isto, nema sanse da je isto jer je preminger imao prepoznatljiv i jak ukus, radili su tada na jako maloj marzi, mnogo su ulozili, nije bilo kafica i restorana da nema njihov suncobran i frizider, ali ocito su skontali da im se ne isplati, odnosno da je bio velik promet a mala zarada pa su se povukli. Sad je to skroz drugaciji preminger sa apsolutno drugacijim okusom, vise nalik na ona pitka piva poput tuborga i pana, dok je stari preminger bio jak i slican karlovackom koje nikad ne mjenja recept.
Tuzlansko 0.33 sa starim receptom (2015-2019) i dobrom komercijalom imalo je priliku da postane number 1 u cijeloj BiH, zasto su promjenili recept to samo oni znaju, ako je zbog usteda u proizvodnji onda je to suludo. Neko ce reci kako je Bingo preuzeo da su srozali kvalitet, mada mi nema logike jer bi Bingo sa svojom maloprodajnom mrezom u BiH mogao vrlo lako napraviti hit sa tuzlakom. Imali su prije dvije godine i 0.25 u maloprodaji, ne znam je li ko to primjetio i to je bio bas promasaj, ne znam da li ima jos.
Uglavnom vratite nam stari Tuzlak 0.33 nazad