FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 15 sep 2020, 00:18

Pod hitno treba prekinuti sa praksom, da se pojedinim bivšim igračima, iz neke zahvalnosti daje mjesto trenera u Akademiji, pri tome neznajuci uopšte, jel ti bivši igraci imaju šlifa, za trenerski posao.Treba davati posao strucnim ljudima, koji su ispekli zanat u radu sa mlađim kategorijama, koji su trenirali i fudbalski odgojili nekoliko generacija djece.Cuj Torlak u Akademiji :( , jel to šala neka.On bi prvo trebao nekoliko godina raditi u svojoj Hrasnici u Famosu sa tamošnjom djecom ili recimo u Olimpiku, pa ako se dokaže sa rezultatima, može se razgovarati o dolasku u Akademiju.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 15 sep 2020, 00:22

Segment koji podhitno treba popraviti. Džaba supertalentovana djeca kad ih vode neznalice.
Dženi svaka čast, ima to nešto ali mislim ipak da nije pedagog i da nema dovoljno kvalitete za to što radi.
Ako mislimo da se oslonimo na akademiju a očigledno da mislimo, taj segment popravit što prije.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 15 sep 2020, 00:25

Da se razumijemo, nemojte očekivati svake godine vrhunske potencijale iz Akademije. Teško da će se opet ponoviti situacija kao onomad s Pidrom, Mujakićem, Kovačevićem, Kurdićem, Resićem, da u jednoj sezoni imaš toliko produkata. Barca već dosta dugo nije izbacila igrača kako treba, mali Puig je jedan od rijetkih. Doduše, ima tu i do politike kluba, ali nebitno, i ovi što su dobili šansu su qarine.

Ono što hoću reći jeste da ne očekujete svake godine nove igrače koji će biti odlični. Biće tu i flopova i svega, zato postavite kriterij i nemojte ga smanjivati samo zato jer je neko naše dijete. Ako se tako postave stvari, samo ćete sebe lagati i kad prođe par godina u stagnaciji poćeće te uviđati stvari i onda krenuti s pljuvanjem tog i tog. Nemojte ih štiti kao polarne medvjede samo zato što su mladi i Akademci. Onaj Miranda iz Barce je isto mlad, a qarina je teška, pa ga niko ne brani na svakom koraku.

Također, mora se raditi na tome da se što prije urede stvari u Akademiji. Zahvaliti se i Dženi, i Džakmiću i svim tim ljudima koji ne smiju biti tu. U Klub trebaju doći ljudi koji su kompetentni i koji imaju šlifa i iskustva rada s djecom, a ne ovi mahalaši kojim je jedina tačka to što su igrali tu. Onda se čudimo što dođu igrači iz Srbije i Hrvatske, koje mi nazivamo 'polovnjacima iz komšiluka' i drže lekciju i iskusnijim igračima. Evo svježeg primjera Pejovića, pa prije Stanojevića, pa i Gavrića koji je nešto lošiji od njih i još primjera ima. Zašto je to tako? Zato što su jake škole u Srbiji i Hrvatskoj, zato što su odlični treneri i odličan rad u mlađim uzrastima. Samo kad pogledam klipove šta rade treneri u Dinamu u mlađim uzrastima, ne bude mi dobro.
Što prije raditi da se napravi reorganizacija u Akademiji, jer ako nastave voditi ovi raznorazni mahalaši s dvoguzom u rukama, sve višw će biti loših rezultata i propalih talenata.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 15 sep 2020, 00:29

Psiholog klubu treba to stoji, al psiholog strucnjak u svom poslu mozda najbolji u Bosni treba u akademiji. Uc u glavu tih igraca i to kontrolisat je kljuc uspijeha. Dzaba svi talenti i treneri. Imali smo mi talenata koji su bili glupi ko qrac i nemarni isto toliko.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 sep 2020, 00:57

hordasDoboj je napisao/la:
14 sep 2020, 22:16
Evo @Pantelija ja sam imao istu situaciju igrali mi kao kadeti protiv juniora. I razbucali ih vise puta jer smo bili bolji, okej uzeli su i oni koju onako na snagu. Koliko se sjecam ova kadetska selekcija je zavrsila 1. prosle godine.

Mislim ajde nadam se da je ovo tek dok se naviknu na malo jaču igru na početku i da ce to ici nabolje, ali da je loše jest.
Nisam znao da nisu odigrali jednu tekmu.

E yebi ga sad. Mozda ta tvoja kadetska ekipa ima par igraca u ligi 5. Mogu ti vjerovati, ali to je nesto sto potvrdjuje pravilo. I mlada repka mozda nije svaku izgubila sa repkom seniora, ali da igraju takmicarsku bilo bi 11:0 .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 sep 2020, 01:17

- Akademija Ajax ne izbaci svake godine 3 prvotimca, mozda godinama nema nikog.
- U19 - Besic , Dizdarevic ; U17- F.Hodzic , M.Sahinovic . Ovi sto su igrali za prvi tim od 20,21,22(Mujakic)
- Ono sto je pozitivno trojica u prvih 11, trojica na klupi.
- Ono sto valja je finansijski efekat od Akademije= finansijskom efektu cijele PL BiH.
- Ako je vjerovati ovdje procitanom rasformirali U19 jer nema ni jednog potencijalnog prvotimca, vjerovatno ce traziti selameta u ligi Federacije. Mozda negdje i masimo, kao sto je Zeljkovic iz Veleza.
- Mozda iz sadasnje generacije U17 bude i vise od 3 za prvi tim.
- Ono sto treba popraviti je skautiranje po cijeloj BiH. Trebalo je brze reagovati sa Memisevicem, Serbecicem,Danilovicem. Valjda se desi da sve sto valja od mladih igraca zavrsi u Akademiji.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 15 sep 2020, 01:32

AlfredNobel je napisao/la:
15 sep 2020, 00:25
Da se razumijemo, nemojte očekivati svake godine vrhunske potencijale iz Akademije. Teško da će se opet ponoviti situacija kao onomad s Pidrom, Mujakićem, Kovačevićem, Kurdićem, Resićem, da u jednoj sezoni imaš toliko produkata. Barca već dosta dugo nije izbacila igrača kako treba, mali Puig je jedan od rijetkih. Doduše, ima tu i do politike kluba, ali nebitno, i ovi što su dobili šansu su qarine.

Ono što hoću reći jeste da ne očekujete svake godine nove igrače koji će biti odlični. Biće tu i flopova i svega, zato postavite kriterij i nemojte ga smanjivati samo zato jer je neko naše dijete. Ako se tako postave stvari, samo ćete sebe lagati i kad prođe par godina u stagnaciji poćeće te uviđati stvari i onda krenuti s pljuvanjem tog i tog. Nemojte ih štiti kao polarne medvjede samo zato što su mladi i Akademci. Onaj Miranda iz Barce je isto mlad, a qarina je teška, pa ga niko ne brani na svakom koraku.

Također, mora se raditi na tome da se što prije urede stvari u Akademiji. Zahvaliti se i Dženi, i Džakmiću i svim tim ljudima koji ne smiju biti tu. U Klub trebaju doći ljudi koji su kompetentni i koji imaju šlifa i iskustva rada s djecom, a ne ovi mahalaši kojim je jedina tačka to što su igrali tu. Onda se čudimo što dođu igrači iz Srbije i Hrvatske, koje mi nazivamo 'polovnjacima iz komšiluka' i drže lekciju i iskusnijim igračima. Evo svježeg primjera Pejovića, pa prije Stanojevića, pa i Gavrića koji je nešto lošiji od njih i još primjera ima. Zašto je to tako? Zato što su jake škole u Srbiji i Hrvatskoj, zato što su odlični treneri i odličan rad u mlađim uzrastima. Samo kad pogledam klipove šta rade treneri u Dinamu u mlađim uzrastima, ne bude mi dobro.
Što prije raditi da se napravi reorganizacija u Akademiji, jer ako nastave voditi ovi raznorazni mahalaši s dvoguzom u rukama, sve višw će biti loših rezultata i propalih talenata.

Sve si objasnio, ali da neko ovdje brani nekog sto je iz Akademije je nebitno (da ne kazem glupo- drug si mi sa tribine :rol: ).
Valjda Marinovic , prije Husref u dogovoru sa Hadzicem rjesavaju s kim potpisati. Marinovic stavlja Salcina, a ne @Samozdravlje. To sto neki tamo forumas gotivi Akademce, ne znaci ni blizu da ce igrati. Pa jah.
Navijao sam za FKS, mozda i vise nego sad. Samo pisem ovdje od pojave Akademaca. Govorim u ime onih koji slicno razmisljaju kao ja.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 15 sep 2020, 02:39

Samozdravlje je napisao/la:
15 sep 2020, 01:32
15 sep 2020, 00:25

Sve si objasnio, ali da neko ovdje brani nekog sto je iz Akademije je nebitno (da ne kazem glupo- drug si mi sa tribine :rol: ).
Valjda Marinovic , prije Husref u dogovoru sa Hadzicem rjesavaju s kim potpisati. Marinovic stavlja Salcina, a ne @Samozdravlje. To sto neki tamo forumas gotivi Akademce, ne znaci ni blizu da ce igrati. Pa jah.
Navijao sam za FKS, mozda i vise nego sad. Samo pisem ovdje od pojave Akademaca. Govorim u ime onih koji slicno razmisljaju kao ja.
Nije to glupo, to je fakt. 'Šuti, neka ga, naš je, naše dijete, nek je i loš samo neka trči' itd. Kasnije kad taj i taj grohne u karijeri, onda se svi prave pametni. Dobro znam da bi raja nekad iskritikovala nekog mladog, što je normalno, ali prešute jer bi ih odmah raja označila kao neprijatelja Kluba.

Kao što sam Salčinu neki dan uputio kritiku, tako ću i ostalim, nebitno mi je da li neko imao 18 ili 37 ljeta. To u Evropi je drugačije, imaš malo 'lufta' dok se ne prilagodiš, onda pokazuješ imaš ili nemaš kvaliteta. Ne kod nas, gladi po glavi do 25, 'mladi talenat s 25' i onda kažu propao.

Taj dio oko stavljanja u ekipu i određivanja ti je bez poente i ubacuješ stvari koje nisam rekao. Naravno da ne odlučujem ni ja, ni ti, kao i ostali navijači. To nigdje nisam rekao, pobrkao si.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Ahmoveliki
Kontakt:

Post Postao/la Ahmoveliki » 15 sep 2020, 06:02

14 sep 2020, 15:46
joker90 je napisao/la:
14 sep 2020, 15:09
Sta ste momka uhvatili peglat, slabije se sa sjevera vidi, pa pogrijesio. :mrgreen:
Narocito ako ona Husova zastava vijori.
Treba napraviti forum samo da vi istomišljenici možete glabati jedno drugom.
Istomisljenici :tralala:
Kaze se jedan drugom i nije lijepo onako vrijedjat, ja na svoj mozak ne dam! Garantujem ti da sam za tebe doktor nauka i da znas da cu od sad preskakat tvoje postove, ne moras ni odgovarat ;)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 sep 2020, 06:43

A zasto su juniori raspusteni..nice bilo talenta osim par njih ili?

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 15 sep 2020, 08:48

Treba ustati i spomenuti Sanjina Alagića!
Taj čovjek je poatavio temelje ovih generacija koje sad vidimo i koje smo vidili u prvom timu.Kad je klub dozvolio da treneri i mešetari otjeraju takvog čovjeka dovelo ae dovde sa Akademijom.Kad je postala situacija da se dovodi sve i svašta u "kuću" krenulo je ovo ludilo od rezultata.Nažalost ide sve gore za prvi tim koji nece jos dugo vidjeti prvotimca.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 15 sep 2020, 09:23

michplatini je napisao/la:
15 sep 2020, 08:48
Taj čovjek je poatavio temelje ovih generacija koje sad vidimo i koje smo vidili u prvom timu.Kad je klub dozvolio da treneri i mešetari otjeraju takvog čovjeka dovelo ae dovde sa Akademijom.Kad je postala situacija da se dovodi sve i svašta u "kuću" krenulo je ovo ludilo od rezultata.Nažalost ide sve gore za prvi tim koji nece jos dugo vidjeti prvotimca.
Jos dugo? A ove sezone prebacili 3 :hmmmmm:

Treba prodat neke da bi imali mjesta uopste jer je vise od pola prvog tima Akademci...

3 od 4 golmana
4 od 8 odbrambenih + 1 na posudbi
3 od 9 veznih + 2 na posudbi
2 od 8 napadaca/krila + 3 na posudbi
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

michplatini
Kontakt:

Post Postao/la michplatini » 15 sep 2020, 11:08

Denchi je napisao/la:
15 sep 2020, 09:23

Treba prodat neke da bi imali mjesta uopste jer je vise od pola prvog tima Akademci...

3 od 4 golmana
Sve je jasno napisano a ko razumije shvatiće.To što pričaš je stanje koje je naslijeđeno a novih nema i neće biti zadugo.O čemu mi pričamo,pišeš prije neki dan raspušteni juniori i igraju mlađi.Majstore,ti mlađi (tada 2001 je igralo sa 2000 )se prošetalo prvenstvom i na Zlatiboru ali ti mlađi su bili (Dizdarević,Đokanović,Nikolić,Islamović,Šarić,Sabljica,Jašarević itd) i to je bila klasa za ove sad Hodžića,Hajdarevića,Ramića itd koji su 12 na tabeli juniora a igraju sa godinu starijima ili istim godištem(Željo što ih je dobio imao je 5 igrača 2003).

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 15 sep 2020, 11:27

Stvarno nam je dosadno bez utakmica pa se svadjamo. Najljepse je kad dajemo golove, tad nema rasprave o akademiji, Hadziji, Blekicu, Kurcicu, Palcicu...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 15 sep 2020, 11:32

Ne znam za vas, ali mene je strah onog terena u Olimpika. Samo da prođe bez povreda i sve top.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 sep 2020, 11:51

Upravo to drug, odkako je on otisao akademija pala kurcu zausi.
Cinjenica je da su svi treneri glasali da ga istjetaju e sad je red da oni radi moralni stvari odu svi. Znaci do njih je nije do Alagica.

**** akademiju kad se nanjoj tipovi ko

Turkivic dzeno dzakmic cenan uce..

Kucmu kluba dao levatima

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 15 sep 2020, 11:56

Ima ba ta Akademija posebnu temu na ovom forumu i nije bez razloga napravljena kao posebna tema,ne perite vise .
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 15 sep 2020, 11:58

Takode i Vinko me negativno iznenadio cak nisam mogao vjerovat da ozbiljan trener moze doc u klub kakav je SARAJEVO a da nemas svog prvog pomocnika i trenera golmana.

Adilovic trener golmana veca rupa bio od bandovica i alaima

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 15 sep 2020, 12:02

A da je doveo trenera golmana, bilo bi poveo 3 poklmocnika, uhljebili se svi... E nisu istine sta sve smeta haha
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 15 sep 2020, 12:13

15 sep 2020, 11:08
Denchi je napisao/la:
15 sep 2020, 09:23

3 od 4 golmana
Sve je jasno napisano a ko razumije shvatiće.To što pričaš je stanje koje je naslijeđeno a novih nema i neće biti zadugo.O čemu mi pričamo,pišeš prije neki dan raspušteni juniori i igraju mlađi.Majstore,ti mlađi (tada 2001 je igralo sa 2000 )se prošetalo prvenstvom i na Zlatiboru ali ti mlađi su bili (Dizdarević,Đokanović,Nikolić,Islamović,Šarić,Sabljica,Jašarević itd) i to je bila klasa za ove sad Hodžića,Hajdarevića,Ramića itd koji su 12 na tabeli juniora a igraju sa godinu starijima ili istim godištem(Željo što ih je dobio imao je 5 igrača 2003).
Normalno je da imas dobru generaciju pa da godinama nemas, u suprotnom Ajax bi dosao da uci od nas o Akademiji.....kako su bili klasa kad su stariji dobili sansu u seniorima? Poredis tim kao kolektiv a gleda se pojedinacni igrac kao proizvod Akademije....

Iz neznanja postavljas nerealne konstrukcije ocekivanja od rada Akademije....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, bhfanatic14, bordobijeli, bvsic, NazorUso i 52 gosta.