FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
U svjetlu globalizacije i materijalnog treba i nogomet posmatrati. U jednacinu uspjesnosti fudbalera treba stajati:
Broj pretrcanih km , broj uspjesnih dodavanja,broj oduzetih lopti, GOLOVI,asistencije..., ali i mjesecna primanja, perspektiva za daljni transfer i jos stosta.
Slazem se sa @Alfredom da godine 18 ili 35 nikako ne smiju biti presudne, kao ni geografsko porijeklo igraca.
Broj pretrcanih km , broj uspjesnih dodavanja,broj oduzetih lopti, GOLOVI,asistencije..., ali i mjesecna primanja, perspektiva za daljni transfer i jos stosta.
Slazem se sa @Alfredom da godine 18 ili 35 nikako ne smiju biti presudne, kao ni geografsko porijeklo igraca.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
I sta ima od toga,recimo Barca sto dovede zvucno ime plati ga 120 ili 130 milki ojra i ne moze da ga uklopi...?Sanchez1987 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:24Sve je to ok,samo sto barca recimo skrsi pare na igraca koji je trenutno u top formi,koji ima ime,ima kvalitet,koji razvaljuje,to sto se ne uklopi to je drugo,al je znaci prije nego je dosao u barcu bio fantastican igrac,a mi dodjemo u situaciju da skrsimo haman 150 hiljada € (transfermark) sto skoro nismo nikada radili,i ti BAŠ nadjes nekog zidana sto nije mogao ni po posudbama igrati kako treba kamo li za spartu,davati pare za nekoga ko ce se mozda pokazati je bas glupo,on skoro nista nije ni pokazao u onim utakmicama za nas sto je odigrao prije potpisa,znaci da je dzaba dosao ok,a ovako slabo ulozene pare i nepotrebno.AlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 15:55Također, ne znam šta se hvatate toliko tog obeštećenja u vezi Zinedina? Jeste li dali iz svog džepa pa toliko cmizdrite? Je li skupljano od sviju nas da se on otkupi? Nije, zato prestanite trabunjati u vezi love. S vremena na vrijeme se pokrene priča, svi priželjkuju i željno iščekuju da se počnu plaćati obeštećenja za igrače i da se smanji broj onih 'free agenata'. Isplate transfer, sad ni to nije u redu, moglo se uložiti u ebenog Beqiraja koji isto da je Lewandowski pa i dan danas žal što nije potpisao.
Ljudi u najjačim ligama svijeta krhnu po 100 i više miliona za jednog igrača, pa on meda ne može na terenu, pa ide se dalje. Eto vam najboljih primjera Dembelea, Griezmanna, Coutinha iz samo jednog kluba, potom Maguire iz Uniteda. Dembele nedisciplina, Grizemann se ne uklapa u igru Barce, ne mogu mu naći poziciju, Coutinho isto tako. Pa Lemar iz Atletica kojeg su platili 70 milki, lik prošle sezone nula golova i nula asistencija.
Ima more primjera, da ne nabrajam više.
Ponavljam, svakako se sad ne može reći da li će Zinedin biti pojačanje ili ne, to će se utvrditi na kraju sezone. Zasad je nikakav i sigurno postoji neki razlog, ali forma se spušta i podiže za 10-15 dana, tako da nikad ne znaš kad će eksplodirati.
Koja je razlika izmedju Zinedina i onog Bratwaita...koji je placen cini mi se 30 miliona...
Pa sta bi upravo takvi kao ti pisali da skrsimo evo recimo 3 miliona na igraca a da ne moze da mu se nadje mjesto...
Ma ovdje psihološka istraživanja komotno mozes provesti..
Za sve ostalose slazem, ali boldirano, nazalost mi mozemo imati 5 stranaca u ekipi za razliku od ostalih ligaSamozdravlje je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:29U svjetlu globalizacije i materijalnog treba i nogomet posmatrati. U jednacinu uspjesnosti fudbalera treba stajati:

Mi bi bas profitirali da imamo 6, ili 7 stranaca, tako bi se i kvalitet i profesionalizam podigo kod nas. Ali.....
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 15 sep 2020, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ja bih se usudio reci maximalno korektan

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
- Kontakt:
Ma meni je sto se tice FKS uvijek casa polupuna , nikad poluprazna. Kako treba hvaliti, treba skrenuti paznju i na slabosti.
Mi idemo 2 koraka naprijed, jedan nazad. To je pozitivno, ali uzimajuci u obzir uslove i konkurenciju u PL BiH, moze bolje.
Kad sam kritikovao vodjenje Jahica u Tursku neki drugi su mi govorili da pisem gluposti.
Moguce da brljam , ali forum je za forumase. Iznosimo misljenja.
Mi idemo 2 koraka naprijed, jedan nazad. To je pozitivno, ali uzimajuci u obzir uslove i konkurenciju u PL BiH, moze bolje.
Kad sam kritikovao vodjenje Jahica u Tursku neki drugi su mi govorili da pisem gluposti.
Moguce da brljam , ali forum je za forumase. Iznosimo misljenja.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sve do prije 2-3 godine smo imali pravilo 6 stranaca a ukinuto je one godine kada smo duplu krunu osvojili, odnosno stavili su maximalno 4 tad a ove sezone je promijenjeno na 5.Stroj1946 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:41Za sve ostalose slazem, ali boldirano, nazalost mi mozemo imati 5 stranaca u ekipi za razliku od ostalih ligaSamozdravlje je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:29U svjetlu globalizacije i materijalnog treba i nogomet posmatrati. U jednacinu uspjesnosti fudbalera treba stajati:
Mi bi bas profitirali da imamo 6, ili 7 stranaca, tako bi se i kvalitet i profesionalizam podigo kod nas. Ali.....
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma 7 stranaca i 2 igraca do 21 godine bilo bi top pravilo. Ovi mladji bi vise igrali i stasavali. Ali ono 4 stranca je bas udarac za sveMortemHz je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:46Sve do prije 2-3 godine smo imali pravilo 6 stranaca a ukinuto je one godine kada smo duplu krunu osvojili, odnosno stavili su maximalno 4 tad a ove sezone je promijenjeno na 5.Stroj1946 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:41Za sve ostalose slazem, ali boldirano, nazalost mi mozemo imati 5 stranaca u ekipi za razliku od ostalih ligaSamozdravlje je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:29U svjetlu globalizacije i materijalnog treba i nogomet posmatrati. U jednacinu uspjesnosti fudbalera treba stajati:
- AlfredNobel
- Kontakt:
Jest svega mi, ne do bog da nekad u budućnosti platimo nekog par miliona recimo i taj se ne pokaže kako treba. Ne bi opstao pet godina, stalno bi to spominjali.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma vidjet ces komenatara kada budemo doveli nekog igraca za 300-400k€AlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 18:00Jest svega mi, ne do bog da nekad u budućnosti platimo nekog par miliona recimo i taj se ne pokaže kako treba. Ne bi opstao pet godina, stalno bi to spominjali.
Bude li jednu tekmu odigrao ispod nivoa, neces moci foruma otvoriti od pljuvanja i tjeranja tog istog igraca...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
AlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 18:00Jest svega mi, ne do bog da nekad u budućnosti platimo nekog par miliona recimo i taj se ne pokaže kako treba. Ne bi opstao pet godina, stalno bi to spominjali.
Istina, ali bih volio to dozivjeti

Nema ljutis

- f0rest1946
- Kontakt:
Bolje šuti, svaki drugi igrac tebi promašaj..hamsik je napisao/la: ↑15 sep 2020, 16:26Gavrić tebi korektan igračAlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 16:18Koja je tvoja definicija 'teškog promašaja'?
Težak promašaj su igrači poput Kramara, Simeunovića, Cezara, Emersona, Protića, Guzine, Lelića, Crničkog, Altiparmakovskog itd.
Igrač koji upiše 19-20 nastupa za godinu dana, korektnih nastupa od kojih je barem pola bio starter, ne može biti svrstan pod 'teške promašaje'. Uz to, opet kažem, uzmi u obzir da je došao zapušten i da je opet imao period kad je bio nespreman kao i cijela ekipa, kad je Jelešković otišao iz već poznatih razloga.
Da je bio solidan, činjenica, da trebamo težiti boljim igračima, sigurno. Evo i težimo boljem i došli smo do toga, zato sad imamo ovako raznovrstan i močan vezni red.![]()
![]()
![]()
bolje da šutim hahaahahahahahaha
Gavric svaku utakmicu kod nas je odigrao korektno.
-
- Kontakt:
Svako zna ko je grizman recimo i nece niko govoriti SD da je celav i slicno ako takvog dovedes,znaci svako normalan ce reci jbg nije nesto kod nas i cao,i plus sto barca sebi moze to priustiti,a nama je puno 150 h€ bgm,i za te pare se dobro trebalo razmisliti,ovako su licno vinko i emir krivi za los potez,jer da su skrsili pare na cipetica ne bih niko rijeci rekao emiru,da se ovaj pokaze lose naravno,znaci skrsi potrosi nema veze al za nekoga ko je trenutno dobar igrac,ko je u top formi,jel tesko to? jesi vidio da je bayern kad doveo nekoga recimo prosjek igraca iz herte,ili dovede najboljeg iz herte? Ok za neke talente od 17-18 god to ne poredim.Vanja8 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:35I sta ima od toga,recimo Barca sto dovede zvucno ime plati ga 120 ili 130 milki ojra i ne moze da ga uklopi...?Sanchez1987 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:24Sve je to ok,samo sto barca recimo skrsi pare na igraca koji je trenutno u top formi,koji ima ime,ima kvalitet,koji razvaljuje,to sto se ne uklopi to je drugo,al je znaci prije nego je dosao u barcu bio fantastican igrac,a mi dodjemo u situaciju da skrsimo haman 150 hiljada € (transfermark) sto skoro nismo nikada radili,i ti BAŠ nadjes nekog zidana sto nije mogao ni po posudbama igrati kako treba kamo li za spartu,davati pare za nekoga ko ce se mozda pokazati je bas glupo,on skoro nista nije ni pokazao u onim utakmicama za nas sto je odigrao prije potpisa,znaci da je dzaba dosao ok,a ovako slabo ulozene pare i nepotrebno.AlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 15:55Također, ne znam šta se hvatate toliko tog obeštećenja u vezi Zinedina? Jeste li dali iz svog džepa pa toliko cmizdrite? Je li skupljano od sviju nas da se on otkupi? Nije, zato prestanite trabunjati u vezi love. S vremena na vrijeme se pokrene priča, svi priželjkuju i željno iščekuju da se počnu plaćati obeštećenja za igrače i da se smanji broj onih 'free agenata'. Isplate transfer, sad ni to nije u redu, moglo se uložiti u ebenog Beqiraja koji isto da je Lewandowski pa i dan danas žal što nije potpisao.
Ljudi u najjačim ligama svijeta krhnu po 100 i više miliona za jednog igrača, pa on meda ne može na terenu, pa ide se dalje. Eto vam najboljih primjera Dembelea, Griezmanna, Coutinha iz samo jednog kluba, potom Maguire iz Uniteda. Dembele nedisciplina, Grizemann se ne uklapa u igru Barce, ne mogu mu naći poziciju, Coutinho isto tako. Pa Lemar iz Atletica kojeg su platili 70 milki, lik prošle sezone nula golova i nula asistencija.
Ima more primjera, da ne nabrajam više.
Ponavljam, svakako se sad ne može reći da li će Zinedin biti pojačanje ili ne, to će se utvrditi na kraju sezone. Zasad je nikakav i sigurno postoji neki razlog, ali forma se spušta i podiže za 10-15 dana, tako da nikad ne znaš kad će eksplodirati.
Koja je razlika izmedju Zinedina i onog Bratwaita...koji je placen cini mi se 30 miliona...
Pa sta bi upravo takvi kao ti pisali da skrsimo evo recimo 3 miliona na igraca a da ne moze da mu se nadje mjesto...
Zadnja izmjena: Sanchez1987, dana/u 15 sep 2020, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Jel moze meni ko objasnit sto ne valja oremus
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Govorio sam o Oremušu i nakraju sam se pokaju što sam to rekao... haahha svaki drugi promašaj od juna pišem na ovoj temi i rekao sam da su promašaji Guzina Cruz Džafić i Gavrić... Pozdravf0rest1946 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 18:11Bolje šuti, svaki drugi igrac tebi promašaj..hamsik je napisao/la: ↑15 sep 2020, 16:26Gavrić tebi korektan igračAlfredNobel je napisao/la: ↑15 sep 2020, 16:18
Koja je tvoja definicija 'teškog promašaja'?
Težak promašaj su igrači poput Kramara, Simeunovića, Cezara, Emersona, Protića, Guzine, Lelića, Crničkog, Altiparmakovskog itd.
Igrač koji upiše 19-20 nastupa za godinu dana, korektnih nastupa od kojih je barem pola bio starter, ne može biti svrstan pod 'teške promašaje'. Uz to, opet kažem, uzmi u obzir da je došao zapušten i da je opet imao period kad je bio nespreman kao i cijela ekipa, kad je Jelešković otišao iz već poznatih razloga.
Da je bio solidan, činjenica, da trebamo težiti boljim igračima, sigurno. Evo i težimo boljem i došli smo do toga, zato sad imamo ovako raznovrstan i močan vezni red.![]()
![]()
![]()
bolje da šutim hahaahahahahahaha
Gavric svaku utakmicu kod nas je odigrao korektno.
Izvini gos. neću više ništa pisati izvini izvini hahahahahaha
FKS
- hordasDoboj
- Kontakt:
Mozda neko subjektivno, objektivno ne moze niko.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Pa opet te pitam sta Barca ima od toga sto je poznato ime...?Sanchez1987 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 18:11Svako zna ko je grizman recimo i nece niko govoriti SD da je celav i slicno ako takvog dovedes,znaci svako normalan ce reci jbg nije nesto kod nas i cao,i plus sto barca sebi moze to priustiti,a nama je puno 150 h€ bgm,i za te pare se dobro trebalo razmisliti,ovako su licno vinko i emir krivi za los potez,jer da su skrsili pare na cipetica ne bih niko rijeci rekao emiru,da se ovaj pokaze lose naravno,znaci skrsi potrosi nema veze al za nekoga ko je trenutno dobar igrac,ko je u top formi,jel tesko to? jesi vidio da je bayern kad doveo nekoga recimo prosjek igraca iz herte,ili dovede najboljeg iz herte? Ok za neke talente od 17-18 god to ne poredim.Vanja8 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:35I sta ima od toga,recimo Barca sto dovede zvucno ime plati ga 120 ili 130 milki ojra i ne moze da ga uklopi...?Sanchez1987 je napisao/la: ↑15 sep 2020, 17:24
Sve je to ok,samo sto barca recimo skrsi pare na igraca koji je trenutno u top formi,koji ima ime,ima kvalitet,koji razvaljuje,to sto se ne uklopi to je drugo,al je znaci prije nego je dosao u barcu bio fantastican igrac,a mi dodjemo u situaciju da skrsimo haman 150 hiljada € (transfermark) sto skoro nismo nikada radili,i ti BAŠ nadjes nekog zidana sto nije mogao ni po posudbama igrati kako treba kamo li za spartu,davati pare za nekoga ko ce se mozda pokazati je bas glupo,on skoro nista nije ni pokazao u onim utakmicama za nas sto je odigrao prije potpisa,znaci da je dzaba dosao ok,a ovako slabo ulozene pare i nepotrebno.
Eto pogledaj sta se Pise za Tinu, a sta bi se pisalo da smo doveli nekog igraca od milion godišnjeg primanja...
Cuj ne bi zamjerio da su pare skrsili na Cipetica... Hahaha...
Pa bolan kakve veze ima na koga si potrosio lovu, a nemas nikakve koristi od njega.
Debel
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Uz Tatara, Oremus je nas najbolji igrac od starta sezone.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Lausanne sa Citroenom potpisao ugovor o talu
Poslije Sarajeva i Barce
Taldzije
"Laussane se danas zahvalio svojim partnerima koji je svim članovima kluba uručio automobile na korištenje.
Skupocjeni ljubimci sada su 'u rukama' trenera i nogometaša, a sve je jutros i ozvaničeno"
Poslije Sarajeva i Barce
Taldzije
"Laussane se danas zahvalio svojim partnerima koji je svim članovima kluba uručio automobile na korištenje.
Skupocjeni ljubimci sada su 'u rukama' trenera i nogometaša, a sve je jutros i ozvaničeno"
Trenutno korisnika/ca: benko21, Burberry46, HordasFks i 40 gostiju.