RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Naravno da ima sramote. Ne daj Boze druga liga, ko zna kada bi se opet i da li bi se ikada vratio Velez. Obavezno sve snage mobilizovati da se pod svaku cijenu opstane u ligi, uradi reorganizacija kluba i krene naprijed insallah!
Piše: O. Škundrić
Petak, 10.12.10. 15:38.
Navijači Fudbalskog kluba Velež iz Mostara oglasili su se saopštenjem za javnost, koje vam prenosimo u cijelosti.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Kao što je općepoznato, KN Red Army je već 7 mjeseci, zbog odnosa Uprave prema klubu, primoran bojkotovati utakmice Veleža. Vrijeme i rezultati kluba pokazali su da je naš potez opravdan, ali ljude bez morala nije natjerao niti da počnu raditi niti da odstupe sa svojih funkcija.
Vrhunac njihovog nerada očit je posljednjih dana, kada javnost pokušavaju obmanuti predstavljajući se kao tobožnji spasioci Veleža, a nakon što su ga uspjeli dovesti na samo dno.
Zato im sad jasno dajemo do znanja da im ovaj put NEĆE PROĆI, a u ovoj borbi KN Red Army nije usamljen. Podršku su nam već iskazalli navijači – veterani, te veliki broj simpatizera Rođenih. Zajedno, odlučno krećemo u borbu za spas Veleža.
U ovom trenutku zahtijevamo što skoriju i u javnosti na vrijeme najavljenu Skupštinu kluba, na kojoj očekujemo podnošenje ostavki trenutnog rukovodstva.
Želimo u Veležu vidjeti sposobne, kvalifikovane i moralne ljude koji će nas ponovno učiniti ponosnim što volimo i navijamo za ovaj klub.
Na Skupštinu pozivamo sve navijače i simpatizere kako bi izabrali novo rukovodstvo koje će raditi na ozdravljenju i izgradnji jedinog nam kluba.
Petak, 10.12.10. 15:38.
Navijači Fudbalskog kluba Velež iz Mostara oglasili su se saopštenjem za javnost, koje vam prenosimo u cijelosti.
VEZANE VIJESTI
Više vijesti iz PL BiH:
Kao što je općepoznato, KN Red Army je već 7 mjeseci, zbog odnosa Uprave prema klubu, primoran bojkotovati utakmice Veleža. Vrijeme i rezultati kluba pokazali su da je naš potez opravdan, ali ljude bez morala nije natjerao niti da počnu raditi niti da odstupe sa svojih funkcija.
Vrhunac njihovog nerada očit je posljednjih dana, kada javnost pokušavaju obmanuti predstavljajući se kao tobožnji spasioci Veleža, a nakon što su ga uspjeli dovesti na samo dno.
Zato im sad jasno dajemo do znanja da im ovaj put NEĆE PROĆI, a u ovoj borbi KN Red Army nije usamljen. Podršku su nam već iskazalli navijači – veterani, te veliki broj simpatizera Rođenih. Zajedno, odlučno krećemo u borbu za spas Veleža.
U ovom trenutku zahtijevamo što skoriju i u javnosti na vrijeme najavljenu Skupštinu kluba, na kojoj očekujemo podnošenje ostavki trenutnog rukovodstva.
Želimo u Veležu vidjeti sposobne, kvalifikovane i moralne ljude koji će nas ponovno učiniti ponosnim što volimo i navijamo za ovaj klub.
Na Skupštinu pozivamo sve navijače i simpatizere kako bi izabrali novo rukovodstvo koje će raditi na ozdravljenju i izgradnji jedinog nam kluba.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Samo da porucim svim navijacima i simpatizerima Veleza koji vole zalaziti na ovu temu, da kad bude skupstina kluba, najvjerovatnije ce biti u Narodnom Pozoristu, da ako sad neodu na istu, mozda nece imati prilike nikad vise otici ni na utakmicu Veleza jer nece nas ni biti. Zato MOBILIZACIJA, idemo svi u i ispred pozorista da im se mamice naje****.

cisto informativno,sta je falilo onim sto su juce bili izabrani i stali vec?drH je napisao/la:Samo da porucim svim navijacima i simpatizerima Veleza koji vole zalaziti na ovu temu, da kad bude skupstina kluba, najvjerovatnije ce biti u Narodnom Pozoristu, da ako sad neodu na istu, mozda nece imati prilike nikad vise otici ni na utakmicu Veleza jer nece nas ni biti. Zato MOBILIZACIJA, idemo svi u i ispred pozorista da im se mamice naje****.![]()
![]()
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Pa jucer se nista nije izabralo nego se samo pricalo o treneru i izgleda da od Mitrovica nema nista i to je po meni,velika steta jer onakav trener treba Velezu sada i u buducnosti ali imamo mi nesposobnih ljudi u klubu a kad skupstina bude,svi na nju,od navijaca,simpatizeta pa cak i igraca jer svi trebamo zajedno biti u tome i ako treba nek izadje i predstavnik igraca pa neka i oni nesto kazu
nije niko izabran juce,to je bilo cisto zamazivanje ociju,nasli se u restoranu pojeli,popili,popricali i hajmo kucama
E bas ti znas da je to jucer bilo zamazivanje ociju. Samo znas lupati po tastaturi. Dodji na skupstinu kada bude pa reci svoje misljenje, promijeni nesto.
lupam po tastaturi.haj nadji moj zadnji post ?koliko to ja cesto lupam?nikad ne pisem u prazno,jer poznam situaciju dosta dobro.Ima vas nekoliko koji na svaku odgovorite sa istom recenicom : ´´eto dodji ti na skupstinu,reci,promjeni,prebi piku..´´ ,ne kontam to prebacivanje,jel mi trebamo to uraditi,a ti ne?svima nam je ista u glavi i svi zelimo dobro velezu,prema tome ne moras me prozivati ni citirati,nisam ja nikakva dijaspora koja sjedi u stolici i naprdiva po citav dan,a na skupstini se vidimo u svakom slucaju,pa cemo zajedno prozvati,reci,pa ako treba i belaj napraviti!vfcmostar je napisao/la:E bas ti znas da je to jucer bilo zamazivanje ociju. Samo znas lupati po tastaturi. Dodji na skupstinu kada bude pa reci svoje misljenje, promijeni nesto.
Treba Sevki maksimalno zakomplikovati odlazak. Ima vazeci ugovor i moze ici uz dobru odstetu pa nismo ni mi vise hajvani da igraci idu kada pozele.
Zna li iko kada ce biti famozna skupstina. Pa prije se Dayton potpisao nego sto ce se ova skupstina odrzati. Kako mi samo idu na neku stvar sa ovim odugovlacenjem.
Zna li iko kada ce biti famozna skupstina. Pa prije se Dayton potpisao nego sto ce se ova skupstina odrzati. Kako mi samo idu na neku stvar sa ovim odugovlacenjem.
...Nije problem u Sevki,on bi vjerovatno ostao da je sve u redu,problem je na drugoj strani.Ako mu duguju lovu i ne mogu(ne zele) da mu isplate zaostatak, nema sanse da ga zadrze ako ovaj hoce da ide.Problem je u nefunkcionisanju kluba,evo vidimo ne mogu napraviti **** skupstinu kluba a kako ce onda nesto drugovfcmostar je napisao/la:Treba Sevki maksimalno zakomplikovati odlazak. Ima vazeci ugovor i moze ici uz dobru odstetu pa nismo ni mi vise hajvani da igraci idu kada pozele.
FORZA VELEZ i kad umrem
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Nema se tu sta diskutovati dokazana finta.
Igrac iz provincije dodje u Velez ima zagarantovano mjesto u prvih 11 malo se pise o njemu u novinama , proda se.
Ime FK Velez tu sluzi samo kao kondom.Klub kao ne moze da isplati plate, koje brat bratu za 6 mjeseci ne znam prelazi li 2000 KM, i pusta ga bez obestecenja. I kao svi ispravni i igrac i onaj tko ga je doveo. Pika lopov ga pusti da ode bez para a ispod stola mu to ovaj naravno plati. Prica za raju nismo mu plate isplatili ne mozemo ga zaustaviti.
Velez na ovaj nacin pusi ima par godina , isti scenario
Evo prijedlog ako Sefko dobije ponudu konkretnu da mu raja skupi za eventualne zaostale plate i da ga se onda pusti ali uz obestecenje. Dio para od obestecenja nazad raji a dio Velezu.
Smijesna finta i fora ljudi , sta nam rade njima odgovara ovo stanje to ne zaboravite. Pika i jos par menadzera oko njega. Sada ta ista ekipa barata raznim imenima baca dimne samo da vrijeme prolazi i da se nista konkretno ne uradi za ovu pauzu. Nadaju se da ce ope svi dici ruke. Nema od ovoga nista vjerujte nego se okrenite drugim sferama zivota a ne padajte 100 na istu foru.
Igrac iz provincije dodje u Velez ima zagarantovano mjesto u prvih 11 malo se pise o njemu u novinama , proda se.
Ime FK Velez tu sluzi samo kao kondom.Klub kao ne moze da isplati plate, koje brat bratu za 6 mjeseci ne znam prelazi li 2000 KM, i pusta ga bez obestecenja. I kao svi ispravni i igrac i onaj tko ga je doveo. Pika lopov ga pusti da ode bez para a ispod stola mu to ovaj naravno plati. Prica za raju nismo mu plate isplatili ne mozemo ga zaustaviti.
Velez na ovaj nacin pusi ima par godina , isti scenario
Evo prijedlog ako Sefko dobije ponudu konkretnu da mu raja skupi za eventualne zaostale plate i da ga se onda pusti ali uz obestecenje. Dio para od obestecenja nazad raji a dio Velezu.
Smijesna finta i fora ljudi , sta nam rade njima odgovara ovo stanje to ne zaboravite. Pika i jos par menadzera oko njega. Sada ta ista ekipa barata raznim imenima baca dimne samo da vrijeme prolazi i da se nista konkretno ne uradi za ovu pauzu. Nadaju se da ce ope svi dici ruke. Nema od ovoga nista vjerujte nego se okrenite drugim sferama zivota a ne padajte 100 na istu foru.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Cro, imal kakvih habera tamo? Neki napadac, evo sve smo sredili, jos sam napadac nam fali 
Support Velez, It's logical! ★
bola sredili ste da vas vise nema sto ce vam napadacMont0 je napisao/la:Cro, imal kakvih habera tamo? Neki napadac, evo sve smo sredili, jos sam napadac nam fali
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
-
zabrinuti hero
- Kontakt:
Teško se dolazi do informacija pa sam ovih par dana neprestano telefonirao da dodjem do pouzdanih informacija. Saznao sam:
1. skupština će biti 23.12. u četvrtak negdje u islamskom centru - koji je idiot tu zakaza
2. stara uprava nema namjeru odstupiti, hoće samo da se navodno pojača sa par imena - koje li ublehe
3. navijači pripremaju svoje kandidate za upravni odbor i dobili su pristanak nekoliko jako bitnih ljudi (neću spominjati imena jer mi onda drže pridiku kako to da navijači razgovaraju...)
4. stara uprava će pokušati na formalnim stvarima osporiti delegate i spriječiti izbor novih ljudi koji bi njih smijenili, a onda će oni koje su navijači privolili odustati
5. ako se ostvari ovo pod 4 slijedi nam raspad
6. ako se dese promjene bit će teško ali ima nade...
Dragi moji rođeni pitanje je samo hoćete li pustiti da se samo par navijača bori sa spas kluba ili ćemo u većem broju iskazati svoju ljubav prema svom timu...
Ja ću u četvrtak očekivati vijesti iz Mostara sa velikim interesom.
1. skupština će biti 23.12. u četvrtak negdje u islamskom centru - koji je idiot tu zakaza
2. stara uprava nema namjeru odstupiti, hoće samo da se navodno pojača sa par imena - koje li ublehe
3. navijači pripremaju svoje kandidate za upravni odbor i dobili su pristanak nekoliko jako bitnih ljudi (neću spominjati imena jer mi onda drže pridiku kako to da navijači razgovaraju...)
4. stara uprava će pokušati na formalnim stvarima osporiti delegate i spriječiti izbor novih ljudi koji bi njih smijenili, a onda će oni koje su navijači privolili odustati
Dragi moji rođeni pitanje je samo hoćete li pustiti da se samo par navijača bori sa spas kluba ili ćemo u većem broju iskazati svoju ljubav prema svom timu...
gavran je napisao/la:bola sredili ste da vas vise nema sto ce vam napadacMont0 je napisao/la:Cro, imal kakvih habera tamo? Neki napadac, evo sve smo sredili, jos sam napadac nam fali
Hero, Skupstina se odavno odrzava u Centru na Bunuru, tj. odrzavala se dok je imao ko odrzati
Support Velez, It's logical! ★
- tm-ovac iz mase
- Kontakt:
Izgleda da će željo poslati Rovčanina i H.Bešliju na posudbu radi se o solidnim igračima koji bi Veležu dobro došli.Mislim da nebi bilo loše da se neko iz Veleža raspita oko ove dvojice.
TM87
Prvo,sumnjam da će neke ekskluzivne vijesti odmah sjevnuti.Drugo,nikakav idiot nije ništa zakazao nego ljudi iz tog centra se sami ponude već godinama i odlično organizuju skupštinu a ne traže ništa zauzvrat čak eto i ne znaš gdje se organizuje ovih godina jer ljudi ne traže da se reklamišu sa tim.Velež se voli bez reklama i to je jedini pravi način.A vi odma počeli ko pravi krkani odmah da udarate na sve koji pomognu.Odma mi tlak podignete da se moram javiti sa tim.Ja čak nisam ni bošnjak a tamo se osjećam fino kod tih ljudi svake godine.Idite brate navijejte za ove klubove čiji su upravni odbori i skuštine klubova sačinjeni od 90posto ratnih zločinaca i lopova,kanite se tih seljačkih priča.zato i jesmo ovde gdje smo.Za tvoje ostale tačke nemam odgovora.Gospodine dodji 23trećeg i iznesi svoje mišljenje i stavove,siguran budi da će te tamo čuvati ekipa i niko ti neće smjeti ništa. ako neko nešto i pokuša,niko otamo neće izaći.i još nešto,a neće vam se svidjeti,a to je,da ako se niko dobar ne prijavi i predstavi,sigurni budite da se i ova ušljiva uprava koju sad imamo neće gasiti jer neću ja dati i meni slični.Odmah ču ti reči da su pokušali progurati onog Selimotića iz Bristola,i ništa od tog neće biti.Skuština je otvorena i svako može pričati.Velež niji ničiji i niko ga neće gasiti! e tako!Mitrović voli Velež,i doći će bez išta ako te to interesuje.zabrinuti hero je napisao/la:Teško se dolazi do informacija pa sam ovih par dana neprestano telefonirao da dodjem do pouzdanih informacija. Saznao sam:
ko ne dodje bez pravdanja roditelja,nemoj da nešto pita poslije na forumu.
ZDRAVO ROĐENI MA GDJE BILI!
Ja sam iz ere starijih navijaca i u pocetku nisam podrzavao bojkot ali kako je vrijeme odmicalo a nista se pozitivno nije desavalo unutar uprave kluba,poceo sam da podrzavam bojkot u svakom pogledu i mislim da je urodio plodom a sve bi se trebalo dogodit na skupstini koja ce se odrzat iduce sedmice.Mislim da tu trebamo ispast normalni i civilizirani ljudi i sa samo jednom jedinom porukom a to je da odu svi iz uprave i da se izabere nova pa koga izabrana uprava zeli da ostavi u sazivu nove nek to i uradi a prozivat nekog javno imenom i prezimenom mislim da nije potrebno kad si znamo ko je ili ko su najveci krivci za ovakvo stanje u Velezu.Ja licno ne vjerujem da ce iko javno reci imena jer ipak postoji barijera zvana strah koja covijeka preokrene na druga razmisljanja a mislim da malo ko od navijaca ima hrabrosti da prozove Piku ili druge jer se o njima radi.Mostar je mala sredina u kojoj vijest procuri za 5 minuta i mislim da je bolje da se sve dogodi fer i korektno i da pojedinci napuste klub jer po glasinama koje nas ili bar mene okruzuju,ima naznaka da bi mogla nova garnitura ljudi doci sto je pozitivno ali nigdje ne treba vrata g.uzicom zatvarat.Promjene su potrebne u svakom smislu ali opet napominjem,Velezu treba plan proizvodnje svog domaceg proizvoda da bi kasnije mogao zaradit nesto a ne trosenje tesko stecenih para.Teba se okrenut potencijalnim mladim igracima koji su iz Mostara,koji su u prvom timu,koji su u omadincima i sve ucinit da se unovce pa ako treba da se i trpe godinu ili cak i dvije ali da se zaradi nesto para i mislim da je to jedini ispravan put a ovo je sve stabiliziranje kluba.Mislim da nije stabilizovanje dovodjenje 10-ak igraca a od njih 3 da igra.To je bacanje para i mislim da je ovo plan i razmisljanje za bolju buducnost jer ne moze se u Evropu preko noci a sad smo zakovani za dno.Ako treba,sacekat cemo tu famoznu Evropu i 5 godina ali ja kao navijac,zelim samo da vidim da se u Velezu radi pa bar priblizno ko prije rata kad smo bili velikan tadasnjeg fudbala a ta nas slava i dan danas pronosi po svijetu ma gdje se god pojavili i toga moramo biti svijesni.Zelim nam svima radosno proljece i Velez u boljem izdanju u svim segmentima ali u granicama normale jer sve previse obecano se nece ostvarit i moramo napokon pocet zivit u stvarnosti a ne nekim iluzijama a znam da se sa ovim slaze i velika vecina navijaca,simpatizera pa cak i pojedinih igraca sa kojima sam ja dobar prijatelj,kako starijih tako i mladjih
slazem se cunami u potpunosti sa ovim sto si napiso,a vec sam i ja par puta ovako nesto ranije pisao.Svi moraju van,a in potpuno nova garnitura nema se tu sta vise pricati(ako mislimo da nam klub opstane).
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- BRIGATA_ROSSA
- Kontakt:
Dugo se nisam javljao, prvo sifru sam zijanio, drugo nije mi se dalo upadati u diskusije sa izdajicama.
Posto se bilizi 23. 12. morao sam i ja koju da kazem. Sta je 23. 12.? Skupstina? Meni je taj datum vise od same skupstine! Zasto? Ovaj grad je poznat kao herojski kroz svoju historiju, po svojim gradjanjima koji ga slave i ponose se ali i kad treba brane ga do zadnjeg. Bezbroj napada je ovaj grad pretrpio, bezbroj smo zivota dali za slobodu i ponos, cak nam je i Starac srusen al mi smo ga opet podgli na noge!!! Poslje Starca doslo je vrijeme da nam i nam drugog najpoznatijeg Mostarca na svijetu sruše!!! 23. 12. su nakon dogogodisnjeg unistavanja odlucili da ga konacno likvidiraju!!! E, pa nece!!! 23. moramo jos jednom zbiti redove i ispisati jos jednu slavnu stranicu historije naseg grada i spasiti nasu prvu ljubav, nase Rođene!!! 23. svi moramo biti tu, ocistiti nas klub od ološa!!!
23.12.2010 nije samo skupstina vec dan D za grad Mostar!!!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
[youtube][/youtube]
Posto se bilizi 23. 12. morao sam i ja koju da kazem. Sta je 23. 12.? Skupstina? Meni je taj datum vise od same skupstine! Zasto? Ovaj grad je poznat kao herojski kroz svoju historiju, po svojim gradjanjima koji ga slave i ponose se ali i kad treba brane ga do zadnjeg. Bezbroj napada je ovaj grad pretrpio, bezbroj smo zivota dali za slobodu i ponos, cak nam je i Starac srusen al mi smo ga opet podgli na noge!!! Poslje Starca doslo je vrijeme da nam i nam drugog najpoznatijeg Mostarca na svijetu sruše!!! 23. 12. su nakon dogogodisnjeg unistavanja odlucili da ga konacno likvidiraju!!! E, pa nece!!! 23. moramo jos jednom zbiti redove i ispisati jos jednu slavnu stranicu historije naseg grada i spasiti nasu prvu ljubav, nase Rođene!!! 23. svi moramo biti tu, ocistiti nas klub od ološa!!!
23.12.2010 nije samo skupstina vec dan D za grad Mostar!!!
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
[youtube][/youtube]
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.