English Premier League - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Ko će osvojiti Premier ligu?

Liverpool
25
17%
Manchester United
32
22%
Arsenal
17
12%
Chelsea
24
17%
Tottenham
1
1%
Manchester City
34
24%
Leicester
4
3%
Neko drugi
6
4%

Ukupno glasova: 143

Chapman1886
Kontakt:

Re: English Premier League

Post Postao/la Chapman1886 » 18 sep 2020, 16:38

liverpool i jotu dovodi.auh,dobra pojačanja.
Samo Sloboda | COYG

Zonked
Kontakt:

Post Postao/la Zonked » 18 sep 2020, 17:20

Rooney88 je napisao/la:
18 sep 2020, 14:16
Znaci ako se pokaze dobro Real ga moze vratiti za sasvim razumnu cifru.
Iz kojeg god ugla pogledam ovdje se Real poigrao s Spursima

Istresli €30m da im pricuvaju i razviju igraca

Spursi su u poziciji da se moraju nadati da ce igrati dobro da ne bude promasen transfer ali da ne bude toliko dobar da ga Real vrati :facepalm:

S druge strane u Madridu su mirni dobili su vec €30m i sad imaju fore 2g da se nadaju da ce ovaj izrasti u WC igraca a ukoliko se to desi ili ce ga vratiti da igra ili ce ga proslijediti dalje ako dobiju dobru ponudu(slucaj Hakimi) znaci za €15m dobili gotov proizvod

Ako bude promasaj boli ih ona stvar zato mi je ovo los posao Spursa samo zbog ove niske klauzule morali su to podici bar do €60m ovako mogu ispasti smijesni
IlCapitano je napisao/la:
18 sep 2020, 16:23
Da ga Real kupi za dvije godine za 45m to je 25m plusa za Tottenham koje opet mogu za drugog beka samo preusmjeriti.
€30m + 2g plata

Klauzula €45m

"25m plusa za Tottenham" :?:
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 sep 2020, 17:35

Zonked je napisao/la:
18 sep 2020, 17:20
Rooney88 je napisao/la:
18 sep 2020, 14:16
Znaci ako se pokaze dobro Real ga moze vratiti za sasvim razumnu cifru.
Iz kojeg god ugla pogledam ovdje se Real poigrao s Spursima
To je to, kako god okrenem u glavi pricu vidim samo plus za Real, nikako za Spurse. Da je ovo uradio neko iz klape Newcastle, WHU ili Leeds ne bi ni bio problem. Ali Tottenham prodaje pricu o top4 i Ligi prvaka a onda odrade ovakav transfer.

Uopste nije sporan Reguilon kao Reguilon, on vjerovatno moze izrasti u WC beka. Kljucna stvar je u tome da Spursi, ako se to i desi, imaju samo nekih 10tak miliona od toga. Premalo ako mene pitate.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 sep 2020, 17:41

Stvarno pricate gluposti. Tottenham je nasisno trebao beka, ucinio uslugu Realu, a ovi njima vratili s Bejlom. Ne znam sta se zgrazate koji qrac. Ako bude najbolji bek na svijetu vratit ce ga. Ako ne bude ostat,ce. Jbte koji likovi vau sramota sta su uradili bla bla. Nigdje veze. Odlican transfer.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 18 sep 2020, 17:45

Odličan za Tottenham, za Utd u ovim uslovima nije.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 18 sep 2020, 17:53

Lillard je napisao/la:
18 sep 2020, 17:41
Stvarno pricate gluposti. Tottenham je nasisno trebao beka, ucinio uslugu Realu, a ovi njima vratili s Bejlom. Ne znam sta se zgrazate koji qrac. Ako bude najbolji bek na svijetu vratit ce ga. Ako ne bude ostat,ce. Jbte koji likovi vau sramota sta su uradili bla bla. Nigdje veze. Odlican transfer.
A lika jbte... :rol:

Pa forum je buraz, komentarisemo i piskaramo. Valjda je to poenta koncepta zvanog forum? Ne zgrazava se niko, niko nije uzasnut i nista nije stalo. Prokomentarisali objektivno i to je to.

Mislim ta tvoja recenica "ako bude najbolji bek na svijetu - vratit ce ga" ja i sva poenta cijele ove price.

Ali hajde, odlican transfer i eto. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 sep 2020, 17:54

Poligon10 je napisao/la:
18 sep 2020, 17:45
Briga me kakav bi bio za United, pricamo o transferu koji se dogodio. Uzajamni ustupci za 2 igraca. Ko to ne moze shvatit, glup je.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 18 sep 2020, 17:56

Rajaz je napisao/la:
18 sep 2020, 15:22
Torres_9 je napisao/la:
18 sep 2020, 15:03
Sta li ce se desiti s spancima, epl pdf je pravo mjesto da upitam. Kakve su prognoze, koliko klubova ce se ugasiti ? Vidim velikan valencia na koljenima
Španija zadnjih 20 godina:

10 titula Lige prvaka
10 titula Evropa lige

Engleska zadnjih 20 godina:

4 titule Lige prvaka
4 titule Evropa lige

Sve isto haman :?

20 > 8
Jel znas citati rahaze ?
Pitam za fin stanje ekipa, steta da bi bila da se jos koji klub ugasi jer nemaju repa

emir_

Post Postao/la emir_ » 18 sep 2020, 17:58

Thiago je Top pojacanje koje ce unijeti i nemir jer je Liverpool prebookiran u sredini.

S druge strane ce Bayern osjetiti koliko vazna karika je on bio.
4-IN-A-ROW

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 18 sep 2020, 18:01

Lillard je napisao/la:
18 sep 2020, 17:54
Poligon10 je napisao/la:
Briga me kakav bi bio za United, pricamo o transferu koji se dogodio. Uzajamni ustupci za 2 igraca. Ko to ne moze shvatit, glup je.
Pa šta stoji u prvom dijelu moje rečenice?

Činjenica je da Utd nije nikako mogao pristati na ove uslove jer se klub zove Manchester United, a ne neka razvojna filijala gdje Real može u svaka doba doći po igrača i uzeti ga. Tottenham je pristao na to i dobili su dobro pojačanje + Balea kao dio paketa.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 sep 2020, 18:07

Torres_9 je napisao/la:
18 sep 2020, 15:03

Sta li ce se desiti s spancima, epl pdf je pravo mjesto da upitam. Kakve su prognoze, koliko klubova ce se ugasiti ? Vidim velikan valencia na koljenima
Jako teška kriza je u Valenciji, bice gutavo, ali ce se izvuci nekako.

Valjda :mrgreen:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 sep 2020, 18:08

Rooney88 je napisao/la:
18 sep 2020, 16:35
Da je umjesto Spursa u prici Juventus ti bi kao pozdravio ovakav vid transfera? Nesto bas i ne vjerujem.
slika

45m nije 'razumna' cifra. To je i dalje jako visoko za beka, pogotovo ako nije jedan od najboljih na svijetu.
Zonked je napisao/la:
18 sep 2020, 17:20
18 sep 2020, 16:23
Da ga Real kupi za dvije godine za 45m to je 25m plusa za Tottenham koje opet mogu za drugog beka samo preusmjeriti.
€30m + 2g plata

Klauzula €45m

"25m plusa za Tottenham" :?:
30m transfer se dijeli u knjigama na dužinu trajanja potpisanog ugovora (u ovom slučaju 5 godina). To je 6m godišnje za transfer + recimo 5.5m za platu, ne vjerujem da će mu Tottenham dati više. To je 11.5m godišnje koliko će on koštati Spurse.

Ako ga Real vrati za dvije godine to je 23m koje su Spursi izdvojili za njega, dobijaju 45m i ostaju 22m u plusu zbog amortizacije. Oni su u tom slučaju napravili profit od 22m na Reguilonu i to se piše u knjigama. Zato imaš 'razmjene' kao Cancelo-Danilo, Arthur-Pjanić itd.
Poligon10 je napisao/la:
U kojim uslovima za Utd? Trebaju im 4 startera u zadnjoj liniji, ali najviše lijevi bek. Reguilon je jedan od najperspektivnijih trenutno. Dvije godine njega + novac koji dobiješ od Reala ili još bolje da ostane tu i duže je bolje od bilo čega što će Woodward uraditi osim ako ne dovede nekog Tellesa ili Alabu za slične/manje pare.

Škrtost i ništa drugo. Priče kako 'United ne razvija igrače za Real' bi vrijedile da im (ili bilo kome drugom) Real ne uzima igrače kad im zatrebaju. Beckham, RvN, CR. Beckham i Ruud koliko se sjećam su imali svađe sa SAFom, ali nije da bi ih United mogao zadržati da su baš navalili kao što znaju kad imaju tačnu metu koju hoće.

Ovo je proračunat rizik Tottenhama. Oni su donji u dva slučaja - da Reguilon užasno flopa/povrijedi se itd. ili da odigra dvije sezone na nivou Arnolda ili Robertsona pa mu cijena bude 60-70m, a Real ga vrati za 45m. Ni jedan scenario nije pretjerano vjerovatan. Dobili su vrlo dobrog i mladog igrača na potrebnoj poziciji i dobre su šanse da ako ga Real i vrati imat će finansijski profit s kojim mogu dovesti novog beka.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 18 sep 2020, 18:20

Trebaju im 4 startera u zadnjoj liniji, ali najviše lijevi bek.
Daj capitano ne zezaj. Kakva sad 4 startera u zadnjoj liniji? Regilon je okej igrač, ali ništa pretjerano i wow za jednog Shawa koji kada je zdrav igra jako dobro. Znam da su problem povrede, ali Utdu nije goruća pozicija lijevi bek koliko je to stoper. Utd bi morao krenuti do kraja plelaznog roka po Alabu i tako sa jednim igračem pokriti 2 pozicije u zadnjoj liniji. Sad da li će to uraditi i da li će gledati pokriti poziciju stopera je već stvar za diskusiju i kritike ukoliko se to ne uradi. Maguire i AWB su itekako dobra rješenja na svojim pozicijama i suvišno je govoriti kako se i ovdje trebamo pojačati.

Ostatak posta ne bih puno komentarisao. Real kad god je dovodio iz Utda i platio je na pravi način. Stvar je u tome da klub poput Reala može kupovati odakle hoće skoro, ali ove klauzule ne može postavljati Utdu i sličnim velikanima.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 18 sep 2020, 18:34

Romano potvrdio za Jotu i Liverpul. Bjeri u pm :mrgreen:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 sep 2020, 18:36

Poligon10 je napisao/la:
18 sep 2020, 18:20
Daj capitano ne zezaj. Kakva sad 4 startera u zadnjoj liniji? Regilon je okej igrač, ali ništa pretjerano i wow za jednog Shawa koji kada je zdrav igra jako dobro. Znam da su problem povrede, ali Utdu nije goruća pozicija lijevi bek koliko je to stoper. Utd bi morao krenuti do kraja plelaznog roka po Alabu i tako sa jednim igračem pokriti 2 pozicije u zadnjoj liniji. Sad da li će to uraditi i da li će gledati pokriti poziciju stopera je već stvar za diskusiju i kritike ukoliko se to ne uradi. Maguire i AWB su itekako dobra rješenja na svojim pozicijama i suvišno je govoriti kako se i ovdje trebamo pojačati.
Četiri igrača koji su dostojni dresa i sposbni za osvajati najveće trofeje. Maguire je taraba, ništa donio nije što Lindelof, Smalling i Jones nisu prije njega. Znam da je on još 'svjež' i kao trebao bi biti bolji zbog cijene, ali ono je katastrofa od igrača. Lindelofa se pljuje, a ništa manje grešaka glavonja nije napravio.

AWB ne zna hodati kad pređe centar. On je nekako i najbliži tome da bude ok starter, ali onda na drugoj strani moraš imati Carlosa da nadoknadi njegov manjak u napadu.

Shaw dobar? Jako dobar? Na osnovu čega? Frajer ima 6 golova i asistencija UKUPNO u 6 godina. Ako ne doprinosi u napadu, odbrana mu sigurno nije jača strana. Zdravlje pogotovo. To su činjenice. Reci mi onda u čemu je on dobar ili jako dobar? Ima ja mislim najveću platu na svijetu među bekovima ili je u samom vrhu. Daj molim te.

Nema top 6 kluba u Engleskoj gdje bi bilo koji od ovih bio starter, a pogotovo ne šire u Europi. Maguire možda u Tottenhamu ako neće dovoditi stopera čisto jer su Sanchez i Dier u najbolju ruku jednako loši.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 18 sep 2020, 18:46

Jackk je napisao/la:
18 sep 2020, 18:34
Morali su dovesti ova pojacanja (Thiago i Jota).
Jota im je cak potrebniji jer su im prve napadacke opcije sa klupe bili Origi i Minamino. :crazy:
U veznom su imali opcije, ali je naravno pojacanje i to za startne postave.
Osvjezili su ekipu i to je dobro za njih.

Rezervni bekovi Poola.
Ne racunam Milnera. :D
Vidim imaju neki Williams (ovog je mislim Auba silovao u SC) i neki Grk.
Planiraju li dovoditi ikoga ?

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 18 sep 2020, 18:47

Pa grk je dosao tek, a imas Gomeza isto desno po potrebi
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 18 sep 2020, 18:51

TheChief je napisao/la:
18 sep 2020, 18:46
Jackk je napisao/la:
Jota im je cak potrebniji jer su im prve napadacke opcije sa klupe bili Origi i Minamino. :crazy:

Rezervni bekovi Poola.
Tsimikas je rezerva lijevo a desno imamo akademca Williamsa. Milner moze pokriti obje pozicije a po potrebi desnog beka mogu igrati Gomez i Fabinho.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 18 sep 2020, 18:52

StevieG8 je napisao/la:
18 sep 2020, 18:51
TheChief je napisao/la:
18 sep 2020, 18:46
Jackk je napisao/la:

Rezervni bekovi Poola.
Tsimikas je rezerva lijevo a desno imamo akademca Williamsa. Milner moze pokriti obje pozicije a po potrebi desnog beka mogu igrati Gomez i Fabinho.
:thumbup:

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 18 sep 2020, 18:56

18 sep 2020, 18:36
Poligon10 je napisao/la:
18 sep 2020, 18:20
Četiri igrača koji su dostojni dresa i sposbni za osvajati najveće trofeje. Maguire je taraba, ništa donio nije što Lindelof, Smalling i Jones nisu prije njega. Znam da je on još 'svjež' i kao trebao bi biti bolji zbog cijene, ali ono je katastrofa od igrača. Lindelofa se pljuje, a ništa manje grešaka glavonja nije napravio.

AWB ne zna hodati kad pređe centar. On je nekako i najbliži tome da bude ok starter, ali onda na drugoj strani moraš imati Carlosa da nadoknadi njegov manjak u napadu.

Shaw dobar? Jako dobar? Na osnovu čega? Frajer ima 6 golova i asistencija UKUPNO u 6 godina. Ako ne doprinosi u napadu, odbrana mu sigurno nije jača strana. Zdravlje pogotovo. To su činjenice. Reci mi onda u čemu je on dobar ili jako dobar? Ima ja mislim najveću platu na svijetu među bekovima ili je u samom vrhu. Daj molim te.

Nema top 6 kluba u Engleskoj gdje bi bilo koji od ovih bio starter, a pogotovo ne šire u Europi. Maguire možda u Tottenhamu ako neće dovoditi stopera čisto jer su Sanchez i Dier u najbolju ruku jednako loši.
I na to sve treća ekipa lige sa najmanje primljenih golova u sezoni. Sa svim tim igračima koje si predstavio u rangu onih koji se bore za opstanak? Okej je kritikovati, okej je i tražiti dlaku u jajetu, ali što pretjerivati? Ako ćemo gledati cijene igrača i njihove plate onda možemo svuda pogledati i vidjeti precijenjenost. Znam ja da Utd preplaćuje svoje igrače više nego ostali, ali to ne znači da mnoge ekipe imaju jeftinije a bolje igrače. Maguire ne bi bio starter u Arsenala, Chelsea, Tottenhama? City ga želio kad i mi i trenutno bi i kod njih mogao igrati u paru sa Laporteom. Ko je to bolji iz gore nabrojanih klubova? Shaw je jako dobar kad uveže utakmice i postane konstantan. Ne mora automatski da bude i najbolji na svijetu da bi igrao i odrađivao svoj posao na okej način. AWB jest limitiran ofanzivno, ali sav onaj posao koji obavlja nazad poništi greške izazvane ofanzivno. Naravno i u ovoj situaciji ga ne treba predstavljati kao nekog ko je totalno operisan od ofanzive jer itekako zna biti koristan.

Da se ponovim, Utdu je potreban profil Alabe da bi faktički riješio problem defanzive za sljedeću sezonu. Alaba bi igrao stopera i beka po potrebi. Ako postoje ikakve šanse za njim, treba ih iskoristiti.

Zaključano

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.