pile87 je napisao/la:Kada igracu kome je ostalo jos dvije godine ugovora recimo, a zelis sa njim produziti ugovor moras mu dati i bolje uslove, vecu platau iz tog se razloga radi i sve u pet do dvanaest, da bude tuga jos veca Seha je dobio bolje uslove doalskom Amara na klupu to je bio pogodan momenat za tako nesto ali su okolnosti bile drugacije nije bilo para recimo da sada ima vise, recimo i to da nije samo do Sehe treba mu dati bolje uslove definitvno kao igrac to zasluzuje ima i druga strana medalje da Sehic duguje i Zelji za svoje uspjehe u slucaju da se ne uspjemo dogovoriti sa Sehom treba ga prodati posto zasto pa koliko god nemamo mi nista od toga da on odsjedi na klupi polusezonu time mu mozemo samo nastetiti a to nam ne bi trebao biti cilj, treba iznaci rijesenje u kom bi i on i mi bili zadovoljni ali i ako istekne Sehi ugovor i on ode mi bi opet uzeli neke pare kao odstetu za treniranje.
Bitno je reci i to da nije samo do Sehe ako mu menadzer nadje neki dobar klub sa kojim bi obezbjedio sebi egzistenciju okolnosti se znatno mjenjaju u njegovoj glavi ne samo njegovoj nego sve i jednog igraca samo sto ih vecina nije u njegovoj situaciji mnogi bi tek onda pokazali pravo lice...ostaje nam da sacekamo rasplet situacije jer ima dosta varijenti pa tek da onda dajemo neki komentar vezano za sehu...
Ma naravno,tek ce se vidjeti sve oko ovoga,ali i napisao sam da mu u trenutku produzavanja ugovora,treba dati maksimalan iznos koji klub moze dati za mjesecno primanje...i to se tako radi svugdje u normalnom svijetu...cisto iz razloga sto je u ovom trenutku po klub Sehic moguca zlatna koka...znaci momak ima reference mladog igraca,zamjenika kapitena u sampionskoj ekipi,koji je standardan golman mlade repke,uz vec poneki nastup za A selekciju nase zemlje...to dize cijenu kod prodaje takvog igraca,bez obzira na moje licno misljenje o njegovom branjenju...kada das takvom igracu ugovor na potpis,uz svjesnost da je to maksimum kluba u klupskoj ponudi,onda i taj igrac vidi da je cijenjen,a klub ce imati odlicno obestecenje i na kraju ce svi dobro proci...svakako bi i taj novi ugovor sa dobrom platom olaksao igracu njegov boravak u timu,te bi i njegovo strpljenje bilo nesto vece...plasirati se i ove godine u evropu,uz jos poneki nastup za reprezentaciju bi dodatno povecalo i njegovu cijenu,a svakako bi i neki malo jaci klubovi pogledali u njega,te bi i on vjerovatno pronasao bolju sredinu i potpisao bi vani bolji ugovor...zasto bi ovaj mladic recimo otisao u Rusiju ( lupam zemlju ),kada bi se kroz ove evropske i reprezentativne nastupe,vremenom mogao zagledati i klub iz neke jace lige,uz bolje uslove i on bi bio na dobitku...Ja da sam Sehic ili bilo koji igrac u ovoj situaciji ili sa ovim referencama,strpio bi se jos malo,sta je jos pola godine uz novi ugovor naravno...ali niti sam ja neki od tih igraca,niti sam njihov menadzer,koji naravno gleda da uzme koju kintu sto prije,ne razmisljajuci da bi dugorocno cak i bolje zaradio na igracu sa svojim postotkom...to je za njih roba,a oni su kvazi menadzeri...opet se nadam da ce Seha u ovom slucaju biti pametan,a time bi ispao i ljudska velicina za sve navijace,te bi uzdignute glave uvijek mogao biti neki pocasni lik u navijackim glavama,a to je zapravo vrlo vazno...vrati se sve u zivotu