I ja sam shvatio neke stvari oko realnih omjera snaga Nole/Rafe i Federera, ali i Roger bi osvojio Rim da je imao ovakav žrijebjapa je napisao/la: ↑21 sep 2020, 19:26Bgm dobri komplimenti od dedoljubaca, Novak los i odron osvoji turnir koji deduka ni u svom prajmu nije mogao da osvoji 5 titula naspram dedukinih nula, ybg da bi bio goat mora se pobjedjivati i na velikim turnirma na sljaci, zao mi je.
Pa bilo vas je ovdje sto su mislili da Messi moze dobiti Novaka danas...Ja ne bi bio siguran u to ni kada bi Argentinac vodio 5-0 u trecem setu i servirao za titulu.
Ide Nolo a mislim i Nadal na 40+ Mastersa do kraja karijere, deduka nece dobaciti ni do 30, pametnom dosta.
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- BosniaBoston
- Kontakt:
Re: ATP Tour
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Pa sad nakon pauze i nisam siguran, kada je Nadal kiksao i on bi a kada bi bio na nekom nivou u formi sigurno da bi. Ali taj argument bi vazio da je ovo jedina titula Novaka u Rimu a ne peta. on je tu pobjedjivao Nadala u prajmu u finalima tako da mu se los zrijeb ne moze uzeti ko neku protuargument, on je ovdje pobjedjivao najboljeg igraca na sljaci ikada i 9ostrukog prvaka znaci ne moze teze od toga.

-
- Kontakt:
Možda si htio reći podjednake šanse između Đokice i Klempe, Bik je ipak kategorija za sebe...ZaNjuBoriSe je napisao/la: ↑21 sep 2020, 19:23U Parizu su poprilicno podjednake sanse izmedju Novaka iNadala tu je i Thiem. Bice pravi turnir, jos sa publikom.
Čisto da znaš o čemu pričaš, evo i jedan ss.
http://prnt.sc/ulaw40
Poyy
P.S.
Pajseru ne budi mentol, čitaj malo ostale postove.
Nakon ovog danas, koliko vidim i čitam, skoro ste izjednačili šanse Kralja i Đokice na RG, a "neće da može" drugovi...
da nolke ima 10 sljakastih a rafa 10 betonskih mastersa. s tim da je odnos betona i sljake 67 - 33%. sto nam govori i ko ima bolje rasporedjene titule. nole ima 28% udjela sljake (sljaka je 33%) a rafa 29% udjela betona (beton ne 67%). s tim da je nole i kompletirao sve masterse barem 2 puta a da rafi jos fale pariz i majami.japa je napisao/la: ↑21 sep 2020, 19:11Znaci dvocifren broj Mastersa i na sljaci i na betonu, mislim da je Nadal u Torotnu prosle godine postao jedini sa tim ucinkom. Inace 10 finala u Rimu na sljaci i pet titula.
E sad kakav ce biti cirkus ako uzme RG, posto znamo da je veliki favorit na indoor Mastersu u Parizu i zavrsnom mastersu u Londonu, e sad zamisli odigras sezonu bez poraza tj. jedini poraz ti bude od linijskog sudije.
mastersi:
1- nole 36 (kompletirao sve 2 puta), 10 sa sljake (28%) i 26 sa betona (72%)
2- rafa 35 (fale mu majami i pariz), 25 sa sljake (71%) i 10 sa betona (29%)
3- fed 28 (fale mu MC i rim), 5 sa sljake (18%) i 23 sa betona (82%)
- BosniaBoston
- Kontakt:
Mislim da se Nolo vec moze nazvati najvecim BO3 igracem ikad, dok je Rafa najbolji BO5 igrac ikad
#Punoljetstvo
Nema sta kod Djokovica je to bolje rasporedjeno, teze je uzeti 10 na sljaci nego 10 na betonu jer godisnje imas tri turnira na sljaci a 6 na betonu a on ih je na sljaci uzeo isto ko Nadal na betonu. Bas sam to i kontao 33% je udio Mastersa na sljaci u odnosu na ukupan broj Mastersa godisnje a u Djokovicevim Mastersima je to 28% znaci za nijansu slabiji na sljaci nego na betonu na kojem je dominantan.lucky13 je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:13da nolke ima 10 sljakastih a rafa 10 betonskih mastersa. s tim da je odnos betona i sljake 67 - 33%. sto nam govori i ko ima bolje rasporedjene titule. nole ima 28% udjela sljake (sljaka je 33%) a rafa 29% udjela betona (beton ne 67%). s tim da je nole i kompletirao sve masterse barem 2 puta a da rafi jos fale pariz i majami.japa je napisao/la: ↑21 sep 2020, 19:11Znaci dvocifren broj Mastersa i na sljaci i na betonu, mislim da je Nadal u Torotnu prosle godine postao jedini sa tim ucinkom. Inace 10 finala u Rimu na sljaci i pet titula.
E sad kakav ce biti cirkus ako uzme RG, posto znamo da je veliki favorit na indoor Mastersu u Parizu i zavrsnom mastersu u Londonu, e sad zamisli odigras sezonu bez poraza tj. jedini poraz ti bude od linijskog sudije.
mastersi:
1- nole 36 (kompletirao sve 2 puta), 10 sa sljake (28%) i 26 sa betona (72%)
2- rafa 35 (fale mu majami i pariz), 25 sa sljake (71%) i 10 sa betona (29%)
3- fed 28 (fale mu MC i rim), 5 sa sljake (18%) i 23 sa betona (82%)
Mislim da su vece sanse da Novak napravi treci krug sa kompletiranjem Mastersa nego ova dva da osvoje te turnire, pogotovo Federer koji vise i ne igra te turnire, jer koliko vidim Djokovicu za treci krug fali jos treca titula u MC i Cincinatiju, Madrid ima 3 a Toronto 4 a ove ostale 5+ mislim.
Koliki mu je bio onaj niz iz 2015-16, 41-42?
Za sada ima 32 zaredom...
Za sada ima 32 zaredom...
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 21 sep 2020, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
- Kontakt:
Kad se igrate brojkama, malo da pokažemo brojke sa GS-a, što je najvažnije od svega...
Rafa, od 27 GS finala, njih 17 je igrao u finalu protiv Fedexa ili Đoke (znači 62%), osvojivši 10 GS titula od 19 ukupno (52%)...
Đoka, od 26 GS finala, njih 13 je igrao protiv Rafe ili Fedexa (znači 50%), osvojivši 8 GS titula od 17 ukupno (47%)...
FedEx, od 31 GS finala, njih 14 je igrao protiv Rafe ili Đoke (znači 45%), osvojivši 4 GS titule od 20 ukupno (20%)...
Valjda ne trebaš biti puno pametan da skontaš čiji je put kroz karijeru bio ukupno teži na GS i ko je u suštini tata GS-a!
Rafa, od 27 GS finala, njih 17 je igrao u finalu protiv Fedexa ili Đoke (znači 62%), osvojivši 10 GS titula od 19 ukupno (52%)...
Đoka, od 26 GS finala, njih 13 je igrao protiv Rafe ili Fedexa (znači 50%), osvojivši 8 GS titula od 17 ukupno (47%)...
FedEx, od 31 GS finala, njih 14 je igrao protiv Rafe ili Đoke (znači 45%), osvojivši 4 GS titule od 20 ukupno (20%)...
Valjda ne trebaš biti puno pametan da skontaš čiji je put kroz karijeru bio ukupno teži na GS i ko je u suštini tata GS-a!
Zadnja izmjena: rektalnialpinizam, dana/u 21 sep 2020, 21:21, ukupno mijenjano 3 puta.
- BosniaBoston
- Kontakt:
Rafa je najbolji BO5 igrac dok je Nole najbolji BO3 igracrektalnialpinizam je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:56Kad se igrate brojkama, malo da pokažemo brojke sa GS-a, što je najvažnije od svega...
Rafa, od 27 GS finala, njih 17 je igrao u finalu protiv Fedexa ili Đoke (znači 62%), osvojivši 10 GS titula od 19 ukupno...
Đoka, od 27 GS finala, njih 13 je igrao protiv Rafe ili Fedexa (znači 48%), osvojivši 8 GS titula od 17 ukupno...
Prosto ko pasulj
#Punoljetstvo
A koliko puta od tih ostalih 14 je izbacio na turniru (polufinale ili prije) nekog od njih 2-ce?!rektalnialpinizam je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:56Đoka, od 27 GS finala, njih 13 je igrao protiv Rafe ili Fedexa (znači 48%), osvojivši 8 GS titula od 17 ukupno...

Logicno je da ima vise kad su do pojave Novaka Rafa i Roger po pravilu igrali jedan vs drugog u finalu i dijelili slamove...

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
- Kontakt:
Ortega ima li taj post gdje je Ronaldo opterećen Srbima ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
- Kontakt:
Ne bi se ja zvao Shele, kad ne bi neko od vas mitomana kontrirao...marconato je napisao/la: ↑21 sep 2020, 21:01A koliko puta od tih ostalih 14 je izbacio na turniru (polufinale ili prije) nekog od njih 2-ce?!rektalnialpinizam je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:56Đoka, od 27 GS finala, njih 13 je igrao protiv Rafe ili Fedexa (znači 48%), osvojivši 8 GS titula od 17 ukupno...![]()
Logicno je da ima vise kad su do pojave Novaka Rafa i Roger po pravilu igrali jedan vs drugog u finalu i dijelili slamove...![]()
Šta je logično?
Pričam o GS finalu, pročitaj opet!
Je li isto igrati protiv Rafe u polufinalu i finalu, ili protiv bilo koga od njih 3?!?!
Možete li vi za makar jedan argument reći, e vidi stvarno, čovjek je na GS najbolji od njih trojice i šta je problem ?!?
Jel to moraju Srbi u svemu biti najbolji i prvi?
Znači vama da kažeš sad je septembar, vi bi stavili sliku od jula i pričali kako je sad 40 stepeni vani, samo da kontru udarate!
Jebbo majku kako vam više ne dosadi ta priča evo 30 godina i dalje je forsirate.

USPUT, da te edukujem malo...
Rafa i FedEx su međusono igrali samo 4 finala (2-2) na GS prije nego što je Đoka osvojio AO 2008, tako da ne lupetaš bezze i ne mitomaniš, kad te priče ne piju vode...
Kako to on napiše, kao da su igrali 15 finala međusobno...
Ne vidim u cemu je razlika, al dobio u 1/4 finalu al u finalu. Tvoj put do titule je preko tog istog lika!
Msm, podatak ti je nidje veze!
Kad kazem pojavio, mislio sam na 2011. od kad je uspostavio dominaciju koja evo vec 10 god. traje i traje...
Msm, podatak ti je nidje veze!
Kad kazem pojavio, mislio sam na 2011. od kad je uspostavio dominaciju koja evo vec 10 god. traje i traje...
- LlullSergio
- Kontakt:
Kad imaš French Open i Rafu kao daleko najboljeg igrača na jednoj podlozi u historiji ovog sporta koji ih je 6 puta dobijao u Parizu u finalu(4 Federer i 2 Nole).
H2H Rafe i Noleta je 4-4 u finalima.
H2H Rafe i Noleta je 4-4 u finalima.
ne, rafa je samo neprikosnoveni kralj sljake. i to brojke (pa i sa slemova) jasno pokazuju.BosniaBoston je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:58Rafa je najbolji BO5 igrac dok je Nole najbolji BO3 igracrektalnialpinizam je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:56Kad se igrate brojkama, malo da pokažemo brojke sa GS-a, što je najvažnije od svega...
Rafa, od 27 GS finala, njih 17 je igrao u finalu protiv Fedexa ili Đoke (znači 62%), osvojivši 10 GS titula od 19 ukupno...
Đoka, od 27 GS finala, njih 13 je igrao protiv Rafe ili Fedexa (znači 48%), osvojivši 8 GS titula od 17 ukupno...
Prosto ko pasulj
rafa- 19 slemova, 12 sa RGa (63%), RG je 25% svih slemova. od tih 17 finala i 10 titula, 6 je sa njegovog omiljenog slema (60%)
nole- 17 slemova, 8 sa omiljenog AO (47%), od 13 finala i 8 titula samo 2 (obje protiv rafe) su sa njemu omiljenog slema (25%), sa fedom ima 4-1 na AO, nikada nije izgubio finale tamo ali se sa fedom nikada nije sreo u finalu OZIja. zato je tukao feda u 3 finala na njemu omiljenom slemu. toliko o tezini puta i kralju slemova. neprikosnoveni kralj sljake i to je to!!!!
- BosniaBoston
- Kontakt:
Rafa 19/59 na slamovimalucky13 je napisao/la: ↑21 sep 2020, 21:57ne, rafa je samo neprikosnoveni kralj sljake. i to brojke (pa i sa slemova) jasno pokazuju.BosniaBoston je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:58Rafa je najbolji BO5 igrac dok je Nole najbolji BO3 igracrektalnialpinizam je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:56Kad se igrate brojkama, malo da pokažemo brojke sa GS-a, što je najvažnije od svega...
Prosto ko pasulj
rafa- 19 slemova, 12 sa RGa (63%), RG je 25% svih slemova. od tih 17 finala i 10 titula, 6 je sa njegovog omiljenog slema (60%)
nole- 17 slemova, 8 sa omiljenog AO (47%), od 13 finala i 8 titula samo 2 (obje protiv rafe) su sa njemu omiljenog slema (25%), sa fedom ima 4-1 na AO, nikada nije izgubio finale tamo ali se sa fedom nikada nije sreo u finalu OZIja. zato je tukao feda u 3 finala na njemu omiljenom slemu. toliko o tezini puta i kralju slemova. neprikosnoveni kralj sljake i to je to!!!!
Novak 17/61
Bolji i to poprilicno solidno. Nemoj mi te suplje ono samo uzimao na sljaci, bolje je uzeti 17 RGova neg 4x svaki slam
#Punoljetstvo
niposto nije bolje uzeti 17 RGa nego 4x svaki. jedno te cini kraljem sljake i RGa a drugo opstim GOATom. upravo zbog prevelikog disbalansa na sljaci rafa zaostaje uveliko po vremenu na vrhu tenisa! jer nije dovoljno dominantan na svim podlogama da bi dominantno bio br1. slem ne pokazuje da si najbolji. tim je sada osvojio posljednji slem. ali niko ga ne smatra najboljim igracem cak i u ovom trenutku. samo br1 znaci da si najbolji. a kako ces biti GOAT ako recimo imas cak 5 igraca samo u ATP eri tenisa koji su duze od po godinu dana bili br1 od tebe?! od toga cak 2 tvoja direktna i najveca rivala!!
1 Switzerland Roger Federer 310
2 Serbia Novak Djokovic 287
3 United States Pete Sampras 286
4 Czechoslovakia Ivan Lendl 270
5 United States Jimmy Connors 268
6 Spain Rafael Nadal 209
1 Switzerland Roger Federer 310
2 Serbia Novak Djokovic 287
3 United States Pete Sampras 286
4 Czechoslovakia Ivan Lendl 270
5 United States Jimmy Connors 268
6 Spain Rafael Nadal 209
A jesu se zadali.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
- BosniaBoston
- Kontakt:
Ne kazem da je najbolji, ali je najefikasniji po pitanju osvajanja slemova sto je ipak najbitnija stvar. Da smo u F1 gdje je YENO1 najbitniji, vec bi od ove godine Djokovic bio GOAT a prije njega bi GOATovi bili Connors i Sampras
#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.