Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Samozdravlje
-
Kontakt:
Postao/la Samozdravlje » 21 sep 2020, 21:49
Samozdravlje je napisao/la: ↑21 sep 2020, 20:08
Moram i ja priznati pogresu procjenu. Aleksandre Aco Pejovicu izvini sto sam sumnjao u tvoj kvalitet, ali 5 min. u
BIJELJINI mi je bilo dovoljno da vidim da si pojacanje. Odigrati 4 utakmice i biti prevaga u igri govori da smo sa tobom pogodili ili bolje reci Emir Hadzic ponovo imao prave informacije.
Aco izvini
Hvala @GangEvil i @Napapijri

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
muhamedhulk
-
Kontakt:
Postao/la muhamedhulk » 21 sep 2020, 22:05
Mi navijaci imamo pravo da kazemo kako smo favoriti u cet, da smo jaci i da ne sumnjamo u prolaz.
Igraci i trener to ne smiju misliti, oni trebaju da se spremaju za utakmicu u full koncentraciji, ozbiljno i dati im do znanja sta igramo. Ako treba i bonuse im obecati (bar za kafu

) samo da se uozbilje i ne shvate olako.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
ThrillerHz
-
Kontakt:
Postao/la ThrillerHz » 21 sep 2020, 22:07
Bordo23 je napisao/la: ↑21 sep 2020, 21:48
Ima li Buducnost povrijedjenih ili suspendovanih?
“ ...možda je odbrana odlaskom Milića izgubila malo na čvrstini, ali sve u svemu, mišljenja sam da je jedina slaba tačka za Budućnost neigranje Draška Božovića koji vuče suspenziju od prošle godine.”
1946~
-
Bordo23
-
Kontakt:
ThrillerHz je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:07
“ ...možda je odbrana odlaskom Milića izgubila malo na čvrstini, ali sve u svemu, mišljenja sam da je jedina slaba tačka za Budućnost neigranje Draška Božovića koji vuče suspenziju od prošle godine.”
Hvala!

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 21 sep 2020, 22:14
Testo je napisao/la: ↑21 sep 2020, 21:37
tako smo i zetu potcjenjivali.
Pored tada luđačkog potcjenjivanja Zete, sama priprema tog dvomeča je bila katastrofalna.Sjecam se slika sa fb, kada su naši bili u "karantinu" u hotelu Grand, prije prve utakmice.U hotel ulazio i Kunto i Panto, sjedili sa igračima, slikali se....Kao da je tada sve učinjeno da Sarajevo ispadne.Sreca pa je danas ozbiljnost na puno večem nivou nego tada, i u klubu i u stručnom štabu.
-
ShofaII
-
Kontakt:
Vezano za pricu oko Kovacevica i 700.000
Ne znam jel neko gledao ovog golmana i koliko je bolji od Kovacevica. Al ako Dinamo prodaje golmana za 10 miliona mi smo budale ako svog prodamo za manje od milion.
https://sportsport.ba/fudbal/ko-zna-zna ... uda/376300
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
-
ZeroStyle
-
Kontakt:
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 sep 2020, 21:05
Jedan u nizu talentovanih i nadarenih mladih nogometaša koji su izašli iz akademije FK Sarajevo svakako je i Dino Islamović.
Devetnaestogodišnji Islamović igrao je za kadete i juniore Sarajeva, te u više navrata boravio na pripremama sa prvim timom. Bio je zimus u Antaliji sa ekipom koju je spremao Vinko Marinović.
Na Koševu ozbiljno računaju na Islamovića u budućnosti, pa slijedi potpisivanje novog ugovora do 2023. godine, saznaje portal SportSport.ba.
Radi se o igrači koji može igrati defanzivno na obje strane, ali primarna pozicija mu je lijevi bek. Juniorski je reprezentativac BiH, imao je određenih problema s koljenima koja su malo usporila njegov razvoj, no sada je potpuno spreman da se izbori za svoje mjesto u bh. prvaku.
Do sada nije sakupio nijedan zvanični nastup za prvi tim Sarajeva, no odigrao je desetine utakmica u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Dobar potez
19 godina i jos nije debitirao za prvi tim.Nista od niega.
-
mirzatele
-
Kontakt:
Samo da Hrvoje bude spreman za četvrtak.
-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 21 sep 2020, 22:48
mirzatele je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:45
Uh, to bi bilo fenomenalno, a izgleda da postoji neka mala šansa da i Pejović zaigra, naši poslali upit u Uefu oko njegove situacije i crvenog kartona, čekamo odgovor.
-
mirzatele
-
Kontakt:
Historicar je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:48
mirzatele je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:45
Uh, to bi bilo fenomenalno, a izgleda da postoji neka mala šansa da i Pejović zaigra, naši poslali upit u Uefu oko njegove situacije i crvenog kartona, čekamo odgovor.
To bi bilo

-
Samozdravlje
-
Kontakt:
Postao/la Samozdravlje » 21 sep 2020, 22:59
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Sve su sem naivnog protivnika. Vjerovatno je ova Buducnost puno bolja od one Zete, ali i mi smo postali respektabilan Klub. Ako prvi zabijemo pola posla smo zavrsili, samo pola. Vjerovatno su se pripremali za Tatara,Rahmanovica i Ahmetovica, ali ih je sad strah i iznenadjenje pogodilo u liku Fanima. Mi navijaci mozemo neopravdano podcjenjivati ili precjenjivati svakog protivnika, bitno je da to ne ucine igraci. FKS je postojao i iza poraza od Zete i sl., postojao je i poslije pobjeda nad Levskim,Atromitosom,Genkom i Buducnosti aBd.
Titula 2020/21 je vaznija od PO , ali bi bila manje bitna od grupa EL. Titula je veliki iskorak ka klubovima koji nesto znace u regiji. I u pobjedama i porazima trebamo biti veliki. Dobar ovaj potpis jednog "brata"

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
-
GospodinIzSarajeva
-
Kontakt:
Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 sep 2020, 23:07
ZeroStyle je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:15
Jedan u nizu talentovanih i nadarenih mladih nogometaša koji su izašli iz akademije FK Sarajevo svakako je i Dino Islamović.
Devetnaestogodišnji Islamović igrao je za kadete i juniore Sarajeva, te u više navrata boravio na pripremama sa prvim timom. Bio je zimus u Antaliji sa ekipom koju je spremao Vinko Marinović.
Na Koševu ozbiljno računaju na Islamovića u budućnosti, pa slijedi potpisivanje novog ugovora do 2023. godine, saznaje portal SportSport.ba.
Radi se o igrači koji može igrati defanzivno na obje strane, ali primarna pozicija mu je lijevi bek. Juniorski je reprezentativac BiH, imao je određenih problema s koljenima koja su malo usporila njegov razvoj, no sada je potpuno spreman da se izbori za svoje mjesto u bh. prvaku.
Do sada nije sakupio nijedan zvanični nastup za prvi tim Sarajeva, no odigrao je desetine utakmica u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Dobar potez
Ima vjeruj mi...malo ga je i povreda zayebala...misljenje o njemu @michplatini ? Ti to bolje znas

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
skoroalen
-
Kontakt:
Ma Dinamo je stvorio "ime" na tržištu, znaju svi da odlični igrači dolaze iz Zagreba, i oni mogu zacijenit igrača. Iz Dinama je u Evropu otišao Modrić, Mandžukić, Pjaca, Olmo, Lovren, Kovačić, Badelj, Kramarić... Koga smo mi dali evropskom fudbalu da možemo sad postavljat uslove? Slažem se ja da je cifra od 350k eura premala i da moramo ići barem na milion KM, možda i više, al teško da možemo izvuć preko 700-800 hiljada eura. Ne treba rizikovat nezadovoljstvo samog igrača, možemo samo zeznut i sebe i njega. Danas je neko pisao, najbolji primjer je Kjosevski.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
Pantelija
-
Kontakt:
Poredis klub koji ima ugovore sa najvecim svjetskim menagerima koji poluinvalide prodaju za 20 miliona.
Sakle, nas klub kad bi radio sa ramadanijem i slicnim levelom onda bi prodavali. Mi trenutno radimo sa ptodjecnim agencijama i takvi su i ttansferi. Ako mislis da dinamo prodaje za ove cifre jer su oni to zavrdavali bas si naivan.
Kada se menager level ramadani opari o dva tri igraca dinama, onda i prosjecne igrace uvali u prosjecne timove za fine pare jer ima dogovor da dovede u taj klub jednog svog od 30 god. Al dobrog i onda ide e sad imam ovog iz dinama potencijal kosta 7 miliona nista strasno.
Da bi dosao do ramadanija moras se probiti sa rezultatom na evro scenu pa moras imati neki kvalitet mladih igraca.
Imas mujakica koji se vratio na balkan, cimirota u genku gentu gdje vec imas jos 10ak mladih svi u prosjecnim klubovima. Najvise su napravili mihojevic i kapic. S tim karijerama ne mozes prodavati za 3 4 5 miliona eura.
Npr. mogli bi krenuti dobro sa djokanovivem jer je na vrijeme poceo da igra i vec sad je u fokusu jacih klubova.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
-
michplatini
-
Kontakt:
Postao/la michplatini » 21 sep 2020, 23:18
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 sep 2020, 23:07
Dobar potez
Ima vjeruj mi...malo ga je i povreda zayebala...misljenje o njemu @michplatini ? Ti to bolje znas
Dino Islamović je dio odlične generacije(2001 )
Akademije (Đokanović,Islamović,Dizdarević,Nikolić...)koja se šalila u svom uzrastu sa konkurencijom.On je imao odličan razvoj do povrede koja ga je dosta odvojila od terena.Poslije toga se vratio i na proslim zimskim cak je Vinko poceo da mu daje šansu.I onda problemi oko produzavanja Ugovora(menadzer mu je Bilalagić) i sklonjen je iz ekipe.Šta se desilo u medjuvremenu ne znam i šteta je što je izgubio ovaj period al njegov potencijal nije sporan i sigurno je mnogo bolje rješenje na beku nego Salčin.
I da,nije imao problema sa koljenima kao što je gore napisano,povreda je druge prirode .
Zadnja izmjena:
michplatini, dana/u 21 sep 2020, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.
-
Steven11
-
Kontakt:
Ovo nase Sarajevo, dakle ova ekipa sad, ove sezone, koja evo jos nije nista osvojila, nije jos napravila euro iskorak, i za koju to sve moramo sacekati da vidimo da li ce biti - potpuno razumno i bez euforije i precjenjivanja kazem - pretenduje da bude najbolja ekipa generalno koja je krocila na terene nase lige. Pritom tacno znam svaku ekipu koja je osvojila i prvenstvo i kup i oboje, ligu pratim od njenog nastanka...
Mozda i pogrijesim.
Sam cu sebe citirati kad dodje vrijeme za to, suhva, osjecaj, intuicija, zelja navijacka, pristrasnost... sve je to u igri, ali MARK MY WORDS.
Nikad kompletnija ekipa, sa ovakvim igracima na svim pozicijama, sa ovakvom klupom nije igrala. Za rejting nase lige.
Mislim da ce prvi koji ce to saznati je nas rival iz zajednicke lige, ali one ex Yu...
Amin.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
-
TheNorthFace
-
Kontakt:
Postao/la TheNorthFace » 21 sep 2020, 23:23
ma kad imaš dinamo u cv-u to znači u čitavoj evropi. ko je gledao bilićev intervju na indexu mogao je čuti kakvu reputaciju ima dinamova škola među vrhunskim trenerima. njega lično zvao redknapp da ga pita za lovrena dok je još bio momčić...
i uz sve što je pantelija napisao, livaković je u žestokom izlogu i preko repke. nedavno je branio u ligi nacija protiv portugala, nema šta nije vadio čitavo prvo poluvrijeme, opsada gola bila. vladan, da se ne lažemo, i nije previše blizu livakovićevog nivoa.
1946
-
bodi123
- Moderator
-
Kontakt:
ThrillerHz je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:07
To im je izgleda daleko najbolji igrač, barem je bio prošle sezone.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
GospodinIzSarajeva
-
Kontakt:
Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 sep 2020, 23:25
michplatini je napisao/la: ↑21 sep 2020, 23:18
GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑21 sep 2020, 23:07
Dino Islamović je dio odlične generacije(2001 )
Akademije (Đokanović,Islamović,Dizdarević,Nikolić...)koja se šalila u svom uzrastu sa konkurencijom.On je imao odličan razvoj do povrede koja ga je dosta odvojila od terena.Poslije toga se vratio i na proslim zimskim cak je Vinko poceo da mu daje šansu.I onda problemi oko produzavanja Ugovora(menadzer mu je Bilalagić) i sklonjen je iz ekipe.Šta se desilo u medjuvremenu ne znam i šteta je što je izgubio ovaj period al njegov potencijal nije sporan i sigurno je mnogo bolje rješenje na beku nego Salčin.
I da,nije imao problema sa koljenima kao što je gore napisano,povreda je druge prirode .
Hvala
Valjda se rijesio tog smeca od menadzera, da ako Bog da potpise novi ugovor
Polako mu davati minutazu, npr u kupu protiv Radnickog...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
hurem
-
Kontakt:
Taman je ta razlika izmedju Kovačevića i golmana Dinama. Dok jedan brani u PLBiH i to uz poprilican broj grešaka i primljenih bezveznih golova...dotle Livakovic ima 11 nastupa za A-selekciju Hrvatske i stoji na golu kada Dinamo unazad nekoliko godina bilježi najbolje rezultate u LP i EL kada su dosli do 1/4 finala i vise nesretno ispali od Benfice. Prošle sezone igrali vrlo dobro u grupi protiv Cityija, Atalante i Sahtjora...+ HNL jaci + renome Dinama u evropskim okvirima + transferi iz Dinama. I u cijeloj toj prici Livakovic je jedan od najboljih u timu...tako da nije umjesno porediti njih dvojicu. (godine nebitne..nek se i Sarajevo onda strpi jos 3,4 ali tada pisi propalo)
Malo realnosti nije na odmet.
Cifra od 700 hiljada KM mozda nije zadovoljavajuca a ni realna, ali 700h € odmah prihvatiti.
Milion se moze izvuci samo na prevaru.
...
O milionskom+ transferu bi se moglo pricati tek u slucaju plasmana u grupe LE i dobrih predstava Kovacevica.
Zadnja izmjena:
hurem, dana/u 21 sep 2020, 23:48, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: amypitar, Arhitekt, benko21, Confiance, Dave, Devedesetka, DzemoSmjecanin, Google Adsense [Bot], HariTz, hurem, laznokrilo, macahz, mire971, mma_hz, MSOZ101, N3R3D, Napapijri, nedimmmm1337, NeSamSafetee, OzmoodPinglewood, Posejdon, propoklopac, roccosiffredi, Rodman, TETRAPAK, UltraSa46, Vanja8 i 209 gostiju.