ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
sampras i jeste bio GOAT a nole je ozboljan kandidat za to. mnogi ga vec smatraju. ali trka traje. jedno je sigurno, a brojke to jasno pokazuju, nole je igrao najbolji i najdominantniji tenis ikada (najbolja sezona- 2015, najbolja godina- W15 - RG16), rekord u poenima- 16950, 4 slema u nizu itd..). i ima najpopunjeniji CV. znaci najbolji i najkompletniji igrac svih vrmena(4 slema u nizu, 2 kompleta mastersa, komplet svih 1000+ turnira). izmedju njega i feda je trenutno borba oko toga ko je najostvareniji. za sada fed vodi ali nole ima dobre sanse da to preokrene. rafa je isto u trci ali zaostaje u svim bitnim stvarima. najmanje u slemovima i YE#1 ali u WTF turnirima i sedmicama na vrhu apsolutno kao i u h2h sa noletom.
Ima li b92 neki forum,fkt ozbiljno pitam ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
- Kontakt:
Koliko ja znam , nema . Zašto pitaš?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Sampras je realno bio samo najuspjesniji igrac na GSu do pojave Federera, goat nije bio, pa frajer je bio na sljaci haman nepostojec (jedno polufinale RG), ne mozes biti goat a biti toliko losiji napodlozi na kojoj se igra trecina sezone. Uostalom gledao sam dokumentarac od deduki dje se jasno vidi da broj GS titula ne treba biti apsolutni argument jer su po dokumentarcu njega vec na sestoj ili sedmoj GS tituli smatrali najboljim svih vremena niko nije pricao treba stici Samprasa kad je realno vec tada bio bolji od njega. A i meni kada bi pravio te neke liste nisam siguran da li bi mi SAmpras bio top5, osim ove trojice sigurno bi stavio jos i Borga ispred a za peto mjesto bi morao dobro da razmislim.
Ovaj statističar je najdosadniji lik ikad. Niti jedan post na temi nema da se ne tiče brojeva i poređenja čiji je **** veći, te ponavljanja ko papagaj istih stvari, **** ti tastaturu i ko je izmisli.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
i te kako je bio. jos uvjek lik drzi rekord po broju sampionskih sezona (6 i to uzastopnih i nadam se da ce ga nole dostici ove godine a ovom titulom je jos blize tome za, u ovom trenutku, velikih 400p). osim toga dugo je bio vodeci i po sedmicama na vrhu i po slemovima. a to su 3 najbitnija kriterija. uz h2h sa direktnim rivalima ako ih ima. znaci, svojevremeno je drzao sve glavne kriterije u svojim rukama, bas kao fed sada (sem h2h i sampionskih sezona).japa je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:25Sampras je realno bio samo najuspjesniji igrac na GSu do pojave Federera, goat nije bio, pa frajer je bio na sljaci haman nepostojec (jedno polufinale RG), ne mozes biti goat a biti toliko losiji napodlozi na kojoj se igra trecina sezone. Uostalom gledao sam dokumentarac od deduki dje se jasno vidi da broj GS titula ne treba biti apsolutni argument jer su po dokumentarcu njega vec na sestoj ili sedmoj GS tituli smatrali najboljim svih vremena niko nije pricao treba stici Samprasa kad je realno vec tada bio bolji od njega. A i meni kada bi pravio te neke liste nisam siguran da li bi mi SAmpras bio top5, osim ove trojice sigurno bi stavio jos i Borga ispred a za peto mjesto bi morao dobro da razmislim.
Ali cuj Dzumhura izbacise sa RG jer mu je trener bio djelomicno pozitivan hahahaha
Kakav cirkus rade znaci lik imao Koronu prije par mjeseci i nasli mu antitijela i zbog toga je djelomicno pozitivan, dakle po toj logici mogu i Djokovica izbaciti ako mu nadju antitijela jer je i on prebolovao koronu prije par mjseci.
Znam ja da je Sampras bio dominantan u svoje doba ali nisam stekao dojam da je imao status ko Federer onih sezona kada je dominirao nad nejaci. Jednostavno nije bio all round iako je drzao neke velike i bitne rekorde.
Kakav cirkus rade znaci lik imao Koronu prije par mjeseci i nasli mu antitijela i zbog toga je djelomicno pozitivan, dakle po toj logici mogu i Djokovica izbaciti ako mu nadju antitijela jer je i on prebolovao koronu prije par mjseci.
Znam ja da je Sampras bio dominantan u svoje doba ali nisam stekao dojam da je imao status ko Federer onih sezona kada je dominirao nad nejaci. Jednostavno nije bio all round iako je drzao neke velike i bitne rekorde.
Da i ja uletim njima malo da talasam i davim ih

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Bolje da iznosi statisticke parametre, nego da pise: "ovaj je najljepsi", "onaj ima najbolji sat", "onaj gospodin", "najvise zaradio od sponzora" itd...zapravo,stvari koje uopste nisu relevantne za goat i boat pricu!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- NukeR_G1970
- Kontakt:
Sampras i pored toga sto je bio odron na sljaci je morao u tom trenutku da se smatra za najveceg svih vremena jer, sto rece neko iznad, drzao je sve bitnije rekorde, GS, sedmice, YE, h2h...
I naravno da to vise nije jer su ga davno presisali sva trojica. Pogledajte samo razliku u mastersima, pa lik je imao manje mastersa nego GS, ali kazem, u tom trenutku to su bile vrhunske brojke, niko nije mogao da zamisli da ce se u skorije vreme pojaviti neko sa 30-40 mastersa, 15-20 GS, itd...
Brojke koje imaju ova trojica su toliko fascinantne da cemo biti svesni tek kada zavrse karijere. Isti slucaj kao u fudbalu sa Mesijem i Ronaldom, ljudi pene kada Levandovski ili ne znam Imobile daju 30+ golova, a kada Mesi da 50-60 to je normalna stvar.
Tako i ovde, evo Novak je za mesecak dana uzeo vise mastersa nego sto Tim ima sa 27 godina, a on im je jedan od najvecih protivnika na turu.
I naravno da to vise nije jer su ga davno presisali sva trojica. Pogledajte samo razliku u mastersima, pa lik je imao manje mastersa nego GS, ali kazem, u tom trenutku to su bile vrhunske brojke, niko nije mogao da zamisli da ce se u skorije vreme pojaviti neko sa 30-40 mastersa, 15-20 GS, itd...
Brojke koje imaju ova trojica su toliko fascinantne da cemo biti svesni tek kada zavrse karijere. Isti slucaj kao u fudbalu sa Mesijem i Ronaldom, ljudi pene kada Levandovski ili ne znam Imobile daju 30+ golova, a kada Mesi da 50-60 to je normalna stvar.
Tako i ovde, evo Novak je za mesecak dana uzeo vise mastersa nego sto Tim ima sa 27 godina, a on im je jedan od najvecih protivnika na turu.
Ima li osobe,rase,naroda,sportiste bilo koga bilo cega da srbi nisu popljuvali ?
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ovo je baš katastrofa od odluke. Sjebaše liku potencijalnih 60 milja eura bez ikakvog razloga.japa je napisao/la: ↑21 sep 2020, 22:37Ali cuj Dzumhura izbacise sa RG jer mu je trener bio djelomicno pozitivan hahahaha
"Moj trener i ja smo od početka svih ovih turnira zajedno putovali i bili zajedno, odradili smo u proteklih mesec između 15 i 20 testova i svi su bili negativni. U Rimu smo imali dva testiranja, u Parizu smo takođe na prvom testiranju bili negativni, a onda smo u subotu radili drugi test i, iako sam ja bio negativan, trener je dobio poziv u nedjelju i obrazložili su mu da je njegov test na granici da bude pozitivan. Rečeno je da će se obaviti dodatne pretrage, on im je odmah dao na uvid da ima antitela, odnosno da je prebolovao korona virus te da ne vidi način na koji može biti pozitivan", rekao je Džumhur, a prenosi Klix.ba.
"Iako je pokušao da objasni da ljudi koji imaju antitela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Rolan Garosu ove godine. Ta vest me uzdrmala jer mi je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu napraviti bilo kakav rezultat", istakao je Džumhur.
Džumhur se zapitao da li bi se ista pravila koristila da je na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Takođe, rekao je da je dobio podršku Novaka Đokovića.
"Sećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Nadala ili Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili sa turnira. Juče sam dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojih drugih igrača koji ne bi voljeli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro", poručio je Džumhur.
https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.p ... id=1736194
nole dakle opet talasa i mjesa se u sve i svasta.
"Iako je pokušao da objasni da ljudi koji imaju antitela mogu imati lažno pozitivan test, mi nažalost nismo dobili šansu da uradimo drugi test i mi smo sigurni da bi on pokazao da je negativan. Njih to nije mnogo zanimalo, mene su oko 16 sati pozvali i javili mi da zbog najbližeg kontakta s njim nemam pravo igranja na Rolan Garosu ove godine. Ta vest me uzdrmala jer mi je ovaj turnir jedan od najdražih i na njemu sam imao neke sjajne mečeve, ovo je za mene jedan od najbitnijih turnira u godini i najviše me boli što nemam šansu napraviti bilo kakav rezultat", istakao je Džumhur.
Džumhur se zapitao da li bi se ista pravila koristila da je na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Takođe, rekao je da je dobio podršku Novaka Đokovića.
"Sećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Nadala ili Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili sa turnira. Juče sam dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojih drugih igrača koji ne bi voljeli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro", poručio je Džumhur.
https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.p ... id=1736194
nole dakle opet talasa i mjesa se u sve i svasta.
Da li bi Dzumhur bio u glavnom zrijebu?
mislim da ne. mislim da bi trebala neka 15ica ispred njega da otkazu.
jedan osvrt na titulu i situaciju na listi sa jednog stranog foruma:
Novak won around 4000 points more then Rafa this year, around 5000 since last Us Open, and yet if both of them don't play until Australia, Rafa will be no. 1.
Novak won around 4000 points more then Rafa this year, around 5000 since last Us Open, and yet if both of them don't play until Australia, Rafa will be no. 1.
Evo oko ranking liste dva Srbina pohvalila rjesenje oko ATP liste. (Od 47 pa nadalje).
- AshburtonG
- Kontakt:
Upravo sam to htio postavit. Normalno, nece niko spomenut sljedecu godinu, kad ce Djokovic zadrzat sve ove rezultate(bodove) kao sto je i Nadal(i svi ostali) ove godine. Bitno je da se kenja ovdje bez osnove i prica o nekim teorijama zavjere.
pa naravno da ce nole zadrzati sve ove rezultate osvojene u ovoj godini do sljedece. to je sasvim normalno. pricam o rezultatima osvojenim prosle godine koji ce trajati do sljedece. pa i noletu ce ovaj rim trajati manje od godinu dana. pocetak godine 6 mjeseci. cak i u videu se kaze da ce rafa najvise profitirati (na feda se ne osvrcu a trebalo je, ali on ne ugrozava noleta za br1 pa valjda zato). i kao sve ce doci na "naplatu" sljedece godine. nista nece doci na naplatu. sve se tek tokom sljedec godine vraca u normalu da bi tek 2022 bilo normalno. a ko najvise profitira vidi se iz ranije prilozenog. oni su to i pricali u kontestu sa borbom oko YE#1 i mislim da ne talasaju previse jer to svakako ne bi trebalo previse uticati na noleta, jer je i ovako i onako u solidnoj prednosti za to. da se stvarno desilo (sto je bilo lako moguce) da rafa osvoji YE#1 sa jednim atp500 turnirom i zaostatkom od nekih 4000p iz ove godine za noletom i te kako bi se o tome polemisalo i to ne samo u srpskim medijima!AshburtonG je napisao/la: ↑22 sep 2020, 01:48Upravo sam to htio postavit. Normalno, nece niko spomenut sljedecu godinu, kad ce Djokovic zadrzat sve ove rezultate(bodove) kao sto je i Nadal(i svi ostali) ove godine. Bitno je da se kenja ovdje bez osnove i prica o nekim teorijama zavjere.
to sto je 3. ispod crte znaci samo da je 10ak bolje rangiranih igraca odustalo od turnira. pocev od feda, kirjosa, conge, polea itd..
https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 22 sep 2020, 09:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.