fire in the hole !!!samir_tm87 je napisao/la:bekric stigo u SA ???
nacuo sma negdje da ce na posudbu u Zelju ???
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
hahahaha...mangupp je napisao/la:fire in the hole !!!samir_tm87 je napisao/la:bekric stigo u SA ???

BRAVE HEART 1979-2005
samir_tm87 je napisao/la:bekric stigo u SA ???

U ove priče oko Šehića ne mogu i ne želim da vjerujem. Vjerovatno se radi o mahalskim, a možda i o podmuklim pričama da se unese nemir, prevashodno u Šehićev život. Slušajući Šehića, zaključio sam da se radi o pametnom momku i on se na korak u kojem bi Željo ostao bez išta sigurno ne bi odlučio. Ibrahim Šehić je doživio, kao malo ko, veoma tešku porodičnu tragediju, a u prebrođavanju te tragedije mu je uz majku, najviše pomogao Željo. Htio ili ne to on priznati. Kada se malo prisjetimo, vidjećemo da ga je Željo sa 18 godina stavio na gol prvog tima, kada smo u ekipi, u to doba imali objektivno iskusnijeg i kvalitetnijeg golmana - Baotića. Željo je cijelo vrijeme vjerovao Šehiću i kada je imao i slabijih partija. Što se kaže istrpio ga je i od njega napravio reprezentativca. Ja ne sporim da je to Šeha svojim radom, trudom i zalagenjem zaslužio i na kraju došao do kapitenske trake, ali da Željo nije bio naklonjen njemu od toga ne bi bilo ništa. Imajući sve u vidu, čak i njegovu mladost, mišljenja sam da će Šeha donijeti ispravnu odluku, a takva bi podrazumjevala i da Željo nešto zaradi na njegovom transferu. Pošten momak, kakav je Šehić će to sigurno uvidjeti i veoma dobro razmisliti prije potpisivanja bilo kakvog inostranog angažmana. Ja mu želim svu sreću u životu i uvjeren sam da će još puno toga dati u svom fudbalskom poslu. Ukoliko se Šeha odluči na drugačiji korak, u kojem bi Željo bio žrveno janje, siguran sam da mu karijera neće biti uspješna, jer je život takav da se sve, što se loše napravi, vraća višestruko. Primjera je beskonačno. Šeha sretno.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- nikad_izvini
- Kontakt:
Nadamo se najboljem. Pa Šeha, jeboga ti. Produžiš ugovor na godinu dana. Dobiješ bolje uslove. Odradiš sezonu do kraja i prodaja, nakon još par reprezentativnih nastupa u SAD; Pola godine, tja, pa nije Želji u interesu da ti ostaneš ovdje do sudnjeg dana. Hajde, budi pametan, daj da i Željo uzme para, ti ćeš ih uzeti sigurno
Nemoj nastaviti po šablonu zvnom "ja sam Željino dijete al ga zabijem klubu prvom prilikom, s leđa, jako"

Nemoj nastaviti po šablonu zvnom "ja sam Željino dijete al ga zabijem klubu prvom prilikom, s leđa, jako"
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
Šehi se nema šta reći.Momak odličan i u ove priče neću da vjerujem.Sjećam se da je imao neki problem u vezi ugovora.Ljudi to je za nas nedokučivo,i bolje je ne nabadati.Meni je kao golman odličan i raduje me što sve više ima samopouzdanja i dobro brani.
Da..treba se nadati najboljem u ovom slucaju...ukoliko se to ne desi,bio bi to novi mladi igrac iz nase skole koji ne bi ispostovao svoj maticni klub...nevjerovatno mi zvuci da su djeca koja su dosla iz manjih sredina pametnijeg rezona po pitanju ovakvih stvari...Bekric je pokazao strpljivost i bio je na kraju na dobrom dobitku...siguran sam da bi i Visca otprilike tako napravio kao i Bekric...mi imamo problema sa nasom djecom...mnogo strpljivog rada sa njima je bilo,godine prolivenog znoja,data im je prilika,Cocalic je iznevjerio kapitensku traku...nadam se da Sehic nece napraviti istu glupost...nikad_izvini je napisao/la:Nadamo se najboljem. Pa Šeha, jeboga ti. Produžiš ugovor na godinu dana. Dobiješ bolje uslove. Odradiš sezonu do kraja i prodaja, nakon još par reprezentativnih nastupa u SAD; Pola godine, tja, pa nije Želji u interesu da ti ostaneš ovdje do sudnjeg dana. Hajde, budi pametan, daj da i Željo uzme para, ti ćeš ih uzeti sigurno![]()
Jeste ova nasa liga seljacka i za igraca uvijek postoji rizik ostati u njoj vise nego sto je potrebno...ali treba gledati pozitivnije na sav talenat koji postoji ipak u nasoj ligi i kod svih klubova...nije bas da igraci u zelji imaju jako slaba primanja pa nemaju jesti nista osim hrenovki i slicnih delikatesa,mada je jasno da je u evropi standard placanja igraca mnogo veci...medjutim ,strpljivost donosi i potreban dobitak...jasno je i to da je svakom igracu lakse na trziste bez obestecenja...ali ta zahvalnost koja je ljudska od strane igraca prema maticnom klubu je ispod svakog nivoa...postaje vise upitno,koliko se isplati vjerovati nasim mladicima,das im ime i prezime i oni to iskoriste samo u svrhu svoje promocije...a opet kako drugacije,vec na pocetku karijere oni postave uslove i ne pristaju na visegodisnje ugovore,nego to bude na neke dvije godine maksimalno...imaju menadzere vec u kadetima...valja se boriti sa tim...i nas je klub krivac za sljedece...zasto uvijek cekamo da se ugovor priblizi kraju ,pa se tek onda sjedne i raspravlja o ovakvim stvarima...u evropi igrac ima ugovor npr. jos dvije godine,ali uprava ukoliko vidi da ima koristi od igraca ,pa cak i od buduceg transfera,vec u ovom trenutku ide na novi ugovor,koji ce trajati recimo 4 godine,naravno sa pojacanim uslovima...i onda si miran i imas vremena i prodavati igraca i imati dobro obestecenje...nazalost kod nas se ceka do samog kraja,pa se onda pocinje pregovarati,a igraci su kvarna roba i gledaju samo sebe...ostaje mi nada da ce Sehic ili sada vec biti dobro prodan,ili ce ovaj mladi golman imati sluha i za klub u kojem je ponikao ,pa produziti ugovor na godinu dana,uz klauzulu da moze otici u slucaju dobre ponude za njega ,ali i za klub...moraju se stvari poceti stavljati na svoje mjesto...pocinju ovakve price da nerviraju opasno...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Kada igracu kome je ostalo jos dvije godine ugovora recimo, a zelis sa njim produziti ugovor moras mu dati i bolje uslove, vecu platau iz tog se razloga radi i sve u pet do dvanaest, da bude tuga jos veca Seha je dobio bolje uslove doalskom Amara na klupu to je bio pogodan momenat za tako nesto ali su okolnosti bile drugacije nije bilo para recimo da sada ima vise, recimo i to da nije samo do Sehe treba mu dati bolje uslove definitvno kao igrac to zasluzuje ima i druga strana medalje da Sehic duguje i Zelji za svoje uspjehe u slucaju da se ne uspjemo dogovoriti sa Sehom treba ga prodati posto zasto pa koliko god nemamo mi nista od toga da on odsjedi na klupi polusezonu time mu mozemo samo nastetiti a to nam ne bi trebao biti cilj, treba iznaci rijesenje u kom bi i on i mi bili zadovoljni ali i ako istekne Sehi ugovor i on ode mi bi opet uzeli neke pare kao odstetu za treniranje.
Bitno je reci i to da nije samo do Sehe ako mu menadzer nadje neki dobar klub sa kojim bi obezbjedio sebi egzistenciju okolnosti se znatno mjenjaju u njegovoj glavi ne samo njegovoj nego sve i jednog igraca samo sto ih vecina nije u njegovoj situaciji mnogi bi tek onda pokazali pravo lice...ostaje nam da sacekamo rasplet situacije jer ima dosta varijenti pa tek da onda dajemo neki komentar vezano za sehu...
Bitno je reci i to da nije samo do Sehe ako mu menadzer nadje neki dobar klub sa kojim bi obezbjedio sebi egzistenciju okolnosti se znatno mjenjaju u njegovoj glavi ne samo njegovoj nego sve i jednog igraca samo sto ih vecina nije u njegovoj situaciji mnogi bi tek onda pokazali pravo lice...ostaje nam da sacekamo rasplet situacije jer ima dosta varijenti pa tek da onda dajemo neki komentar vezano za sehu...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
pile87 je napisao/la:Kada igracu kome je ostalo jos dvije godine ugovora recimo, a zelis sa njim produziti ugovor moras mu dati i bolje uslove, vecu platau iz tog se razloga radi i sve u pet do dvanaest, da bude tuga jos veca Seha je dobio bolje uslove doalskom Amara na klupu to je bio pogodan momenat za tako nesto ali su okolnosti bile drugacije nije bilo para recimo da sada ima vise, recimo i to da nije samo do Sehe treba mu dati bolje uslove definitvno kao igrac to zasluzuje ima i druga strana medalje da Sehic duguje i Zelji za svoje uspjehe u slucaju da se ne uspjemo dogovoriti sa Sehom treba ga prodati posto zasto pa koliko god nemamo mi nista od toga da on odsjedi na klupi polusezonu time mu mozemo samo nastetiti a to nam ne bi trebao biti cilj, treba iznaci rijesenje u kom bi i on i mi bili zadovoljni ali i ako istekne Sehi ugovor i on ode mi bi opet uzeli neke pare kao odstetu za treniranje.
Ma naravno,tek ce se vidjeti sve oko ovoga,ali i napisao sam da mu u trenutku produzavanja ugovora,treba dati maksimalan iznos koji klub moze dati za mjesecno primanje...i to se tako radi svugdje u normalnom svijetu...cisto iz razloga sto je u ovom trenutku po klub Sehic moguca zlatna koka...znaci momak ima reference mladog igraca,zamjenika kapitena u sampionskoj ekipi,koji je standardan golman mlade repke,uz vec poneki nastup za A selekciju nase zemlje...to dize cijenu kod prodaje takvog igraca,bez obzira na moje licno misljenje o njegovom branjenju...kada das takvom igracu ugovor na potpis,uz svjesnost da je to maksimum kluba u klupskoj ponudi,onda i taj igrac vidi da je cijenjen,a klub ce imati odlicno obestecenje i na kraju ce svi dobro proci...svakako bi i taj novi ugovor sa dobrom platom olaksao igracu njegov boravak u timu,te bi i njegovo strpljenje bilo nesto vece...plasirati se i ove godine u evropu,uz jos poneki nastup za reprezentaciju bi dodatno povecalo i njegovu cijenu,a svakako bi i neki malo jaci klubovi pogledali u njega,te bi i on vjerovatno pronasao bolju sredinu i potpisao bi vani bolji ugovor...zasto bi ovaj mladic recimo otisao u Rusiju ( lupam zemlju ),kada bi se kroz ove evropske i reprezentativne nastupe,vremenom mogao zagledati i klub iz neke jace lige,uz bolje uslove i on bi bio na dobitku...Ja da sam Sehic ili bilo koji igrac u ovoj situaciji ili sa ovim referencama,strpio bi se jos malo,sta je jos pola godine uz novi ugovor naravno...ali niti sam ja neki od tih igraca,niti sam njihov menadzer,koji naravno gleda da uzme koju kintu sto prije,ne razmisljajuci da bi dugorocno cak i bolje zaradio na igracu sa svojim postotkom...to je za njih roba,a oni su kvazi menadzeri...opet se nadam da ce Seha u ovom slucaju biti pametan,a time bi ispao i ljudska velicina za sve navijace,te bi uzdignute glave uvijek mogao biti neki pocasni lik u navijackim glavama,a to je zapravo vrlo vazno...vrati se sve u zivotu
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Ja se iskreno nadam da Šeha neće napraviti grešku. Šeha je izuzetno mlada, naročito za golmana, i njegove najbolje odbrane će tek doći. Ja bih Šehiću ponudio poboljšan ugovor na najmanje 4 godine uz klauzulu da može otići kada želi uz određeneo obeštećenje. To sada izgleda u njegovim očima daleko, ali će on najmanje 15 godina još stajati među stativama. Što više iskustva stekne kod nas biće bolji golman i bolje će se prodati. Bojim se ako rano ode da će mu karijera stagnirati i da od neke veće zarade neće biti ništa.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'
Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...
A gradili bi se stadioni, uzimala drzavna zemlja, ma da
lovi u mutnom dok se moze 

A gradili bi se stadioni, uzimala drzavna zemlja, ma da

Pocisti prvo u svojoj avliji ...UPS je napisao/la:Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...
A gradili bi se stadioni, uzimala drzavna zemlja, ma dalovi u mutnom dok se moze
Inace, imal hrenovki zileta sijalica ?
Moj post nije povokacija a vi vrijedjajte koliko hocete. To ipak nece promijeniti situaciju kod vas, a koja je daleko od sjajne, samo sto to vi necete da priznate 

zato vi imate sistem...sistem "ključ u bravu".
Dušebrižnik ! 

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Naravno, kad si ti govorio da Blekic dijeli redovne plate, dusmani su izmasljali i govorili da to nije istina.UPS je napisao/la:Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...
A gradili bi se stadioni, uzimala drzavna zemlja, ma dalovi u mutnom dok se moze
Ova tvoja prica oko Sehe nema smisla, a uvjerit ce se ubrzo. Valjda ce se tad javiti, isto kao sto si poslije sapunice nazvane virlsa boysi ?
I kad si vec tako informiran de nam reci koji su to igraci. Nije valjda da neces da unosis nemir

EDIT
Situacija sa ibrom nije ni slicna onoj sa Kerlom, pa i sa onom sa Cocalicem. Sve je do uprave i Amara. Sehic je korektan 100%
Da li vi vidite kojem nick-u odgovarate?
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Hoćeš li ovdje javno priznati da si pitarski šu.pa.k kad se Šeha proda uz obeštećenje. Hoćeš li? Je li jade? Ti se naš'o o sistemu i reketima pričat'. Vi bi ba više volili da Amar ode pa tamam vam se i klub ugasio koliki strah od njega imate jer znate da dok je njega nikad nećete bolji od nas biti.UPS je napisao/la:Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- tuborg_na_mozgu
- Kontakt:
jel te stid pricat o sistemu?vi sistema vec godinama niste vidjeli ni s od sistema.e vala si se ti nasao da pricas o sistemu.jbt cudi me da te alex ferguson nije pozvao za asistentaUPS je napisao/la:Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...
SARAJEVO JADNA LI VAM SUDBA, JADNE VAS STVORI UDBA!
Ma ne vrijedi !čamac je napisao/la:Hoćeš li ovdje javno priznati da si pitarski šu.pa.k kad se Šeha proda uz obeštećenje. Hoćeš li? Je li jade? Ti se naš'o o sistemu i reketima pričat'. Vi bi ba više volili da Amar ode pa tamam vam se i klub ugasio koliki strah od njega imate jer znate da dok je njega nikad nećete bolji od nas biti.UPS je napisao/la:Kad sam vam ja prije mjesec i nesto napisao da Amar Osim ucjenjuje i reketari pojedine igrace odmah ste pucali neke glupe kontre tipa struja, hrenovke, bla, bla..... A sehic i kerla nisu jedini, to zapamtite. Ima tu jos par igraca koji su u slicnoj situaciji samo ne smiju da zucnu, ali doslovno ne smiju pisnuti od 'dezurnih batinasa'Prava istina je da vama fali sistem i kako sad stvari stoje decenijama ste daleko od njega i to je ono sto je realno. Ali neka, jeste se i uzdigli...

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Trenutno korisnika/ca: ZeljeznicarUberAlles i 50 gostiju.