FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Da bi stvari kvalitetno funkcionisale u životu, treba imati stalni i siguran izvor prihoda. Bez toga je sve kratkog daha. Mi jedva, odnosno površno održavamo glavni teren, plaćamo režijske troškove, jer smo kokuzi.Pitam se samo kako bi finansirali održavanje kampa sa 4-6 terena, i ostalih prostorija, pratećih sadržaja i opreme. Kako bi prihodovali za te troškove, ko bi to održavao, koliko bi radnika trebali zaposliti i redovno izmirivati obaveze prema njima i prema državi.
Može se prodati, ali to je opet rješenje kratkog roka dok ima para na kamari, a one se brzo tope ako redovno ne pristižu. Znamo to većina nas iz životnog iskustva zar ne?
Može se prodati, ali to je opet rješenje kratkog roka dok ima para na kamari, a one se brzo tope ako redovno ne pristižu. Znamo to većina nas iz životnog iskustva zar ne?
VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:34Da bi stvari kvalitetno funkcionisale u životu, treba imati stalni i siguran izvor prihoda. Bez toga je sve kratkog daha. Mi jedva, odnosno površno održavamo glavni teren, plaćamo režijske troškove, jer smo kokuzi.Pitam se samo kako bi finansirali održavanje kampa sa 4-6 terena, i ostalih prostorija, pratećih sadržaja i opreme. Kako bi prihodovali za te troškove, ko bi to održavao, koliko bi radnika trebali zaposliti i redovno izmirivati obaveze prema njima i prema državi.
Sto posto si u pravu, kamp zahtijeva troškove a pare se vrlo lako potroše, posebno sada u situaciji kakva jeste, gdje su stalni prihodi na kojima je klub opstajao godinama većinom smanjeni pa čak i prekinuti.
Po tebi, koje su nam opcije? Evo recimo da je jedna od njih prodaja pomoćnog, gradnja kampa i sanacija dugova. Koja je druga ili eventualno treća?
Željezničar za život cijeli!
Napisao sam sinoć. Za ove finansijske izazove smo znali i ljetos. Klub je trebao izaći pred navijače i iznjeti strategiju oporavka. U krizi kakvoj jesmo, treba li nam i direktor i generalni sekretar? Šta radi i koliku platu ima Haris Alihodžić? Treba li nam 5-6 članova stručnog štaba? Dva kondiciona trenera? Treba li nam 27 igrača pod ugovorom. Zec sa platom koju ima? Nije li se mogla resetovati ekipa, spustiti ambicije, prodati što se prodati od igrač može, u tim gurati Gasala, Durakovića, Mujića?Bbake je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:44VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:34Da bi stvari kvalitetno funkcionisale u životu, treba imati stalni i siguran izvor prihoda. Bez toga je sve kratkog daha. Mi jedva, odnosno površno održavamo glavni teren, plaćamo režijske troškove, jer smo kokuzi.Pitam se samo kako bi finansirali održavanje kampa sa 4-6 terena, i ostalih prostorija, pratećih sadržaja i opreme. Kako bi prihodovali za te troškove, ko bi to održavao, koliko bi radnika trebali zaposliti i redovno izmirivati obaveze prema njima i prema državi.
Sto posto si u pravu, kamp zahtijeva troškove a pare se vrlo lako potroše, posebno sada u situaciji kakva jeste, gdje su stalni prihodi na kojima je klub opstajao godinama većinom smanjeni pa čak i prekinuti.
Po tebi, koje su nam opcije? Evo recimo da je jedna od njih prodaja pomoćnog, gradnja kampa i sanacija dugova. Koja je druga ili eventualno treća?
Jbg kada te spuca kriza u životu, prvo razmišljaš da prodaš auto, uzmeš nešto manje, ne ideš odmah u prodaju sprata kuće ili stana.
Hoću da kažem da smo malo konkretnih stvari poduzeli da se pokušamo isčupati. Naprotiv krenuli smo na titulu, a kokuzi. Ne ide. Zato smo sada u situaciji kakvoj jesmo.
-
- Kontakt:
I onda bi mrtve yebavali što smo prodali Dadu, Lendrića i Boju u sezoni kada dolazi 100 godina kluba. I to ne znaš da li bi izvukao 500.000eura. I opet sa svim tim rezovima, ne bi bio u stanju da plaćaš ovo što imaš, a ne još da dugove vraćaš.
Pa nije to selekcija za opštinsku business ligu, da sve može jedan trener i jedan kondicioni. Širina kadra, kakva god da je, je potreba za sezonu gdje se igra na 2 fronta. Fakat ne kontam.
Pa nije to selekcija za opštinsku business ligu, da sve može jedan trener i jedan kondicioni. Širina kadra, kakva god da je, je potreba za sezonu gdje se igra na 2 fronta. Fakat ne kontam.
Ne bi. Da je Amar izašao i objasnio situaciju, navijači bi prihvatili. I ne može nazor ništa u životu. Konsolidacija podrazumijeva i smanjenje ciljeva, i realno sagledavanje cjelokupne slike. Jbg tako je. Činjenica je da je kriza, da prihoda nema. Nama fale pare od prodaje karata više nego ikome. Nema ih, i ko zna kada će ih biti u punom kapacitetu.SudoHusika je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:55I onda bi mrtve yebavali što smo prodali Dadu, Lendrica i Boju u sezoni kada dolazi 100 godina kluba. I opet sa svim tim rezovima, ne bi bio u stanju da plaćaš ovo što imaš, a ne još da dugove vraćaš.
Pa nije to selekcija za business ligu, da sve može jedan trener i jedan kondicioni. Širina kadra, kakva god da je, je potreba za sezonu gdje se igra na 2 fronta. Fakat ne kontam.
Znam da nam nije drago čuti ovakve stvari, ali to je realnost života. Da se insan pokrije koliko mu je jorgan dug. Sve ostalo je laž...a najgore je u životu kada lažeš sam sebe...
VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:52Napisao sam sinoć. Za ove finansijske izazove smo znali i ljetos. Klub je trebao izaći pred navijače i iznjeti strategiju oporavka. U krizi kakvoj jesmo, treba li nam i direktor i generalni sekretar? Šta radi i koliku platu ima Haris Alihodžić? Treba li nam 5-6 članova stručnog štaba? Dva kondiciona trenera? Treba li nam 27 igrača pod ugovorom. Zec sa platom koju ima? Nije li se mogla resetovati ekipa, spustiti ambicije, prodati što se prodati od igrač može, u tim gurati Gasala, Durakovića, Mujića?Bbake je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:44VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 08:34Da bi stvari kvalitetno funkcionisale u životu, treba imati stalni i siguran izvor prihoda. Bez toga je sve kratkog daha. Mi jedva, odnosno površno održavamo glavni teren, plaćamo režijske troškove, jer smo kokuzi.Pitam se samo kako bi finansirali održavanje kampa sa 4-6 terena, i ostalih prostorija, pratećih sadržaja i opreme. Kako bi prihodovali za te troškove, ko bi to održavao, koliko bi radnika trebali zaposliti i redovno izmirivati obaveze prema njima i prema državi.
Jbg kada te spuca kriza u životu, prvo razmišljaš da prodaš auto, uzmeš nešto manje, ne ideš odmah u prodaju sprata kuće ili stana.
Hoću da kažem da smo malo konkretnih stvari poduzeli da se pokušamo isčupati. Naprotiv krenuli smo na titulu, a kokuzi. Ne ide. Zato smo sada u situaciji kakvoj jesmo.
Istina ali nije istina. Niko na svijetu nije znao kako i do kada će se situacija sa koronom dešavati. Niko!
Eh sada, kako misliš treba li nam Zec? Evo ti raskini sa njim ugovor, bujrum fino nađi način da raskineš, ali ne 'sporazumno' pa na ruke godinu dana koliko bi ti tražio već džaba, tako te ja skontah. Pored toga troškovi jesu srezani i to dobro. Gdje god smo mogli.
I da treba nam gore dve nabrojano jer smo mi i pored svega i dalje najveći klub u državi! Nebitno šta je i kako je trenutno, to je fakt! Zato treba direktor, sekretar, dva trenera i Alihodžić.
I nisam te to pitao nego koje su opcije?
I da dodam...kakva crna dva fronta a dug konstantno raste, jer računi i troškovi svakodnevno pristižu. U pitanju je opstanak kluba, zar to nekome nije jasno?
Znači po tebi se ne treba takmičiti jer imamo troškove? Šta da se ne takmičimo, zaledimo klub, ne kontam?
Uvijek je bio opstanak kluba, kako smo se osnovali. Ndh, Joško, Planinić, rat, Đerzelez..
Dakle uvijek kroz istoriju.
-
- Kontakt:
Džubur je, otkada je došao, uvijek naglašavao da je svaki Željovac dobrodošao u klub. Ali svaki. I da niko ne koči eventualnu nadogradnju upravnog i nadzornog odbora. Ja ne vidim da se Željovci marišu ko će prije ući u klub.
Nemamo rješenje ali nećete ni vi raditi ono što ste zamislili. Ne razumijem. Niko nije u stanju da pomogne a većina sebi daje za pravo da nešto ponižava ili opstruira.
"Može prodaja ali ne dok ste vi tu." Joj lobotomske floskule. Pa evo neka dođe Senad, niko mu ne brani. Ne bi li se povjerenje u upravu povećalo.
Nemamo rješenje ali nećete ni vi raditi ono što ste zamislili. Ne razumijem. Niko nije u stanju da pomogne a većina sebi daje za pravo da nešto ponižava ili opstruira.
"Može prodaja ali ne dok ste vi tu." Joj lobotomske floskule. Pa evo neka dođe Senad, niko mu ne brani. Ne bi li se povjerenje u upravu povećalo.
Mi jesmo najveći tradicijom. I imamo mnoge stvari koje mnogi nemaju, niti će ikada imati. Međutim trenutno imamo toliko izazova, da to što smatramo da smo najveći u ovom momentu nam ne može donijeti ni 10 maraka.Moramo shvatiti situaciju da nije realno u ovj situaciji ulaziti u neku borbu za plasman, trofeje. Nije realno.
VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 09:18Mi jesmo najveći tradicijom. I imamo mnoge stvari koje mnogi nemaju, niti će ikada imati. Međutim trenutno imamo toliko izazova, da to što smatramo da smo najveći u ovom momentu nam ne može donijeti ni 10 maraka.Moramo shvatiti situaciju da nije realno u ovj situaciji ulaziti u neku borbu za plasman, trofeje. Nije realno.
Pa za šta onda da se borimo, šta je to?
Dakle ne borba za trofej nego za opstanak. Znači - karte, - evropa, - sponzori, - Op, i kao šlag na tortu transferi. Nije isto kupiti igrača od fenjeraša i onog iz vrha tabele.
Pitam još jednom, koje su nam opcije, pusti se nabrajanja ovo ono već konkretno, šta uraditi?
Hoćeš da ti nacrtam. Kokuz ne može otići i kupiti novo auto. Dakle pokri se koliko ti je jorgan dug ba. Prodaj igrače, sastavi ekipu koju možeš plaćati, a ne gomilati dugove. Guraj djecu.
Trenutno višak Jamak, Tuce, Veseli,Zec, Imamo 3 špica ko Real. Gurni Gasala, Durakovića, Mujića. Smanji platu stručnom štabu, smanji broj trenera. Zaboravi na rezultat konsoliduj se finansijski. Iskreno izaći pred navijače i iznijeti situaciju. Prodaja terena da bi se namirili dugovi, platili igrači, i možda uzela titula, uz alibi izgradnje kampa...ja se izvinjavam, ali kod mene ne prolazi.
Trenutno višak Jamak, Tuce, Veseli,Zec, Imamo 3 špica ko Real. Gurni Gasala, Durakovića, Mujića. Smanji platu stručnom štabu, smanji broj trenera. Zaboravi na rezultat konsoliduj se finansijski. Iskreno izaći pred navijače i iznijeti situaciju. Prodaja terena da bi se namirili dugovi, platili igrači, i možda uzela titula, uz alibi izgradnje kampa...ja se izvinjavam, ali kod mene ne prolazi.
Jedno je jasno. Ako ovako nastavimo da funkcionišemo, nemamo nikakve šanse ni za trofeje a ni za Evropu. A to šta treba da radimo, pa eno 50 ljudi u skupštini, sami su se Boga mi prijavili, i 10-ak iz upravnog i nadzornog odbora plus direktor i administracija kluba, pa nek nađu rješenje. Nećemo valjda mi forumaši praviti planove na javnom forumu.Bbake je napisao/la: ↑23 sep 2020, 09:23VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 09:18Mi jesmo najveći tradicijom. I imamo mnoge stvari koje mnogi nemaju, niti će ikada imati. Međutim trenutno imamo toliko izazova, da to što smatramo da smo najveći u ovom momentu nam ne može donijeti ni 10 maraka.Moramo shvatiti situaciju da nije realno u ovj situaciji ulaziti u neku borbu za plasman, trofeje. Nije realno.
Pa za šta onda da se borimo, šta je to?
Dakle ne borba za trofej nego za opstanak. Znači - karte, - evropa, - sponzori, - Op, i kao šlag na tortu transferi. Nije isto kupiti igrača od fenjeraša i onog iz vrha tabele.
Pitam još jednom, koje su nam opcije, pusti se nabrajanja ovo ono već konkretno, šta uraditi?
Opcija nema i jedina je prodaja pomoćnog terena. Kriza je u čitavom svijetu, ko će doći i upumpati milione bez ikakve garancije i koristi. Davno su to prošla vremena, ne možemo da nađemo generalnog sponzora za par stotina hiljada jer se nikome ne isplati a kamoli milijardera spremnog da rizikuje pare. Ne postoji čovjek koji bi došao u upravu, skupštinu, klub i ovo riješio. Druga stvar je pritisak navijača i očekivanja titule, a sad pišete trebali smo srezati troškove. Jesmo trebali smo, boriti se za opstanak i otvoreno to svi prihvatiti. I opet ni tako ne bi problem bio riješen, stagniraj i 20 godina dok ne dođe lova sa strane. Prodaja naših igrača npr. Džeko i ostali, kratkoročna je injekcija, ovdje su potrebni milioni. Što prije to shvatimo i zahvalimo što imamo šta za prodati i izaći iz krize te konačno stati na noge biće svima bolje.
Šta si ti navalio sreži troškove, nek djeca igraju, Nek igraju, kako će nam to pomoći. Uštedićemo 20 miliona za 10 godina pa krenuti stazama slave ? Spremni smo da 10 godina čekamo finansijsku konsolidaciju ?
Šta si ti navalio sreži troškove, nek djeca igraju, Nek igraju, kako će nam to pomoći. Uštedićemo 20 miliona za 10 godina pa krenuti stazama slave ? Spremni smo da 10 godina čekamo finansijsku konsolidaciju ?
Bravo! Jedino što se ne slažem da je višak Zec (možda zbog primanja). Po meni veći višak su I Juričić I Hajrić. Za prodaju terena zbog namirivanja dugova, bili bi Geda gluperda.VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 09:35Hoćeš da ti nacrtam. Kokuz ne može otići i kupiti novo auto. Dakle pokri se koliko ti je jorgan dug ba. Prodaj igrače, sastavi ekipu koju možeš plaćati, a ne gomilati dugove. Guraj djecu.
Profesionalni fudbal ne trpi "jorgan". Ili si gore, ili te nema. Neka prodaju i vrate SVE dugove, isplati se.
Kamp je bonus.
Ne postoji nacin da se legalno u sadasnjim okvirim finansira uspjesan profesionalni fk s ambicijama Zeljeznicara.
Hoces da prodas igraca, nemas uslove da ga stvoris. Gluposti.
A mozemo i u kantonalnu, pa od nule. Ako smo blesavi.
Kamp je bonus.
Ne postoji nacin da se legalno u sadasnjim okvirim finansira uspjesan profesionalni fk s ambicijama Zeljeznicara.
Hoces da prodas igraca, nemas uslove da ga stvoris. Gluposti.
A mozemo i u kantonalnu, pa od nule. Ako smo blesavi.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
Nacrtaj ti sebi jer ovo što pričaš veze sa vezom nema. Prvo, kakvo novo auto o čemu govoriš?VeteranSA je napisao/la: ↑23 sep 2020, 09:35Hoćeš da ti nacrtam. Kokuz ne može otići i kupiti novo auto. Dakle pokri se koliko ti je jorgan dug ba. Prodaj igrače, sastavi ekipu koju možeš plaćati, a ne gomilati dugove. Guraj djecu.
Kada smo doveli Bekrića i Jamaka, dovedeni su jer nemamo para a ne zato što se rasipamo. 90 % navijača je ismijavalo taj potez i ismijava. Znači već dvije godine se krpimo, jednostavno nemamo i sada dođeš ti i još neki, smanjite troškove. Šta smo kada je Amar tek došao radili, jesmo rezali troškove, pet igrača cirka 40 hiljada mjesečno raskidi. To nije rezanje?
Pored toga uzmi malo datume provjeri jer ovako nisi kompetentan sugovornik! Dakle prekid sezone, kraj, pripreme i početak ove tekuće, koji su datumi, kako se sve odvijalo i jesmo li imali vremena reagovati na neki drugi način. Pored toga evo da smo raspustili ekipu. Šta sa dugovima koje smo već imali prema igračima i šta sa ostatkom ugovora? To bi nestalo, oprostili bi sve, bili bi na nuli?
Evo nećemo prodati teren. Opcija A, raskidi ugovora sa većinom igrača, tužbe i milionski gubitak. Igramo sa djecom, u okolnostima kakve jesu vjerovatno ni evropa. A i dalje imaš troškove koji nisu samo Alihodžić i kondicioni treneri nego internet u ruke pa pogledaj. Opcija B, idemo kao i sada, borimo se na dva fronta ali je zbog finansija sve upitno jer NEMA PRIHODA! Opcija C prodaja kluba.
Dakle reci ti meni, koju ćeš opciju?
Ma glupo je uopce raspravljati. Ljudi u klubu imaju pravo i obavezu da ovo rijese i neka rijese kako znaju. Zeljeznicar mora biti konkurentan, pozeljan igracima i buducim ulagacima, mora se rijesiti dugova, MORA imati moderan trening kamp.
Neka rade.
Sve ostalo su ublehe iz zna se cije kuhinje, u kojoj je kreirana ideja o kulama. U oblacima.
Neka rade.
Sve ostalo su ublehe iz zna se cije kuhinje, u kojoj je kreirana ideja o kulama. U oblacima.
Nastavice se...
Nastavice se...
JA bi prije Durakovića, nego Jamaka ili Bekrića, Gasala ili Mujića prije Veselinovića, šta ti misliš? To je moja poenta. Uostalom u pravu je neko gore što spomenu ima UO, NO, Skupština, 50 ljudi, pa neka odluče. Yebo nas naprđujemo bez veze.
A ovo oko auta, ako ne kontaš, nemam riječi.
A ovo oko auta, ako ne kontaš, nemam riječi.
Ako ti treba auto od tacke a do tacke b, moze bilo koje. Ako ti treba da obavis sasvim odredjen posao, moras kupiti auto koje moze takav posao obaviti. Kontas?
Nastavice se...
Nastavice se...
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Hrasno15, Rule_hz i 15 gostiju.