FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 14:04

Kazu Dzubur orobio kasicu prasicu svom sinu !!
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 14:05

braco je napisao/la:
23 sep 2020, 14:02
Raspisan je konkurs prošli mjesec

https://fkzeljeznicar.ba/konkurs-za-izb ... o-o/42998/
Je li mora Skupstina i to potvrditi? Lupam oni sinoc izabrali i salju dalje Skupstini da potvrdi ili?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 23 sep 2020, 14:05

dejavu je napisao/la:
23 sep 2020, 13:43
Goosman je napisao/la:
23 sep 2020, 13:36
Niko se ne smije na slikama sa današnjeg treninga.
Zašto?

1. Radi se ozbiljno, nema zajebancije
2. Nije im do smijeha, gladni, žedni
3. Nešto treće
konacan odgovor je B, zuto
Znao sam da cuclaju šlaufove pojedini, ali žuto....
:silent:
💩💩

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 23 sep 2020, 14:07

braco je napisao/la:
23 sep 2020, 13:59
Ma treba sačekati te dvije hefte da vidimo konkretno, kako šta, bezveze samo nagađamo. Ne samo oko pomoćnog, nego izuzetno je bitno da vidimo ko su ti ljudi koji će se priključiti upravi.
Ne samo pomoćni već u vezi mnogih stvari, u kakvoj smo situaciji, šta se radilo, radi i koji su planovi. Tek tada možemo do priče o pomoćnom.

I još jednom da naglasim koliko god se mnogi ne slagali i koliko god 'neki' za to navijali. Ako ima pozitivna stvar, to je da klub juče nije obezglavljen i ostavljen 'evo ko god hoće neka uzme'. Scenario u kojem bi bili ostavljeni na milost i nemilost.

Imamo dvije sedmice i vidjećemo koliko ljudi je spremno, ne da priča i pametuje već da preuzme obavezu i radi. To mi je jedna od stvari koja me posebno interesuje. Puno jakih na riječima, vidjećemo djela.
Željezničar za život cijeli!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 14:07

To pozitivno ? :D
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 23 sep 2020, 14:08

delinjo je napisao/la:
23 sep 2020, 14:07
To pozitivno ? :D
Da!

Možda ne shvataš ali ok, tvoja stvar.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 14:09

Nikad ostanak Dzubura ne moze biti pozitivan !

U narednom periodu ce se reci mnoge stvari,nadam se da ces biti tu da mi i te stvari opravdas.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 23 sep 2020, 14:12

delinjo je napisao/la:
23 sep 2020, 14:09
Nikad ostanak Dzubura ne moze biti pozitivan !

U narednom periodu ce se reci mnoge stvari,nadam se da ces biti tu da mi i te stvari opravdas.

Ja sam uvijek tu. Nisam vidii da si se ti ili neki drugi pravdali kada ste bili u krivu. Recimo savez. Šprdali ste se kad sam pričao o uticaju.

Druga stvar, ti vidiš polupraznu čašu. Druga perspektiva je, FK Željezničar nije ostao bez predsjednika i upravnog odbora.
Zadnja izmjena: Bbake, dana/u 23 sep 2020, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 14:16

Ja vidim da je nas Zeljo nikad gori,nema sanse da volis klub a da te ovo ne boli.

Nikad se nisam sprdao sa tobom o tome jer si imao pravo.Mislim sto se tice saveza.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

balkanika
Kontakt:

Post Postao/la balkanika » 23 sep 2020, 14:17

Jedva cekam da vam s merakom izvucem ove postove za Azot, Bosnu itd. samo da sami sebe u ogledalo pogledate ako vam se ne gadi.

Nego da se osvrnem na ovu ideju oko parkinga.

Ljudi, 2020. je godina, svi mailovi javno dostupni, brojevi telefona, drugi nacini kontakta. Uostalom, grad je mali svaka ideja se moze i licno prenijeti ili otici u klub sa idejom (pod uvjetom da ima nekoga u prostorijama sto bi bio veliki uspjeh). Podrzavam svaku ideju, ma kako ona glupa bila, neizgledna, nedokuciva a pogotovo ovako neke zanimljive ideje. Medjutim znam da ce se naci neko i uhvatiti se ove ideje kao pjan plota pa evo odma da vam kazem da je nemoguce.

Prvi razlog su nivoi vlasti kroz koje prijedlog mora proci. Znate dobro koliko smo cekali dozvole za prkno od parkinga iza zapada i renoviranje zapadne tribine, pa koliko za istok, a za ovo...

Drugo, nemoguce je bilo sta graditi ispod zemlje na toj lokaciji kao i na vecem dijelu Grbavice. Ja bi volio da nikad nisam saznao sta se nalazi ispod povrsine i kakvo je zemljiste.

Evo vam primjer Binga. Ulozili su basnoslovne cifre, istina zemljiste nije njihovo ali svejedno, za zemljiste strojorada, pravnike, mito i zamisao je bila da uz tri zgrade i sve ostalo prave i ogromnu podzemnu garazu. Od garaza se odustalo jer je nemoguce. Sta mislite zasto je jedina podzemna garaza u blizini u sklopu Robota i to samo na jednom nivou?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 14:22

balkanika je napisao/la:
23 sep 2020, 14:17
Jedva cekam da vam s merakom izvucem ove postove za Azot, Bosnu itd. samo da sami sebe u ogledalo pogledate ako vam se ne gadi.
Problem sto se zezamo?

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 14:24

LjoZee je napisao/la:
23 sep 2020, 14:22
balkanika je napisao/la:
23 sep 2020, 14:17
Problem sto se zezamo?
Kupi kartu pa se zezaj :kafa:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 14:25

delinjo je napisao/la:
23 sep 2020, 14:24
Kupi kartu pa se zezaj :kafa:
Uclani se pa me citiraj :kafa:

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 23 sep 2020, 14:26

delinjo je napisao/la:
23 sep 2020, 14:16
Ja vidim da je nas Zeljo nikad gori,nema sanse da volis klub a da te ovo ne boli.

Nikad se nisam sprdao sa tobom o tome jer si imao pravo.Mislim sto se tice saveza.

Imam jako dobro pamćenje ali nebitno.

Opet po meni gledaš jednostrano. Željo je u krizi a ne 'nikad gori'. Krupne riječi koristiš da dokažeš svoje teze. Ta kriza je splet svega a ne samo Džubura i uprave koliko god i ja i ti i većina mislili da tu ima mjesta za napredak. Dakle kada već vagaš sagledaj sve uglove a ne samo one koji ti odgovaraju da bi bio u pravu.

Vidi ovo. 2014 godina. Klub u krizi, finansije limitirane, troškovi srezani, uprava na klimavim nogama. Ulazimo u sezonu sa mladima i još ponekim igračem da valja, nešto slično kao prošla sezona. Eh, zamisli sada da je 2015 bila pandemija korone. Nema evrope Ferenca i Standarda, nema gledalaca, nema sponzora, Amira, Baje, možda i Džeke pa možda i Šehinih para i većine onog profita od preko pet miliona.

Šta hoću da kažem. Samo rijetki kažu pa da to je baš olakšavajuća okolnost, dok većina kaže nađite investitora, sponzore, gdje su pare. Kako ne znate hbte, debili nesposobni.

Nadam se da pratiš. Iz ugla kluba slika je ovakva.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 23 sep 2020, 14:30

Bbake je napisao/la:
23 sep 2020, 14:26
delinjo je napisao/la:

Opet po meni gledaš jednostrano. Željo je u krizi a ne 'nikad gori'. Krupne riječi koristiš da dokažeš svoje teze. Ta kriza je splet svega a ne samo Džubura i uprave koliko god i ja i ti i većina mislili da tu ima mjesta za napredak. Dakle kada već vagaš sagledaj sve uglove a ne samo one koji ti odgovaraju da bi bio u pravu.

Vidi ovo. 2014 godina. Klub u krizi, finansije limitirane, troškovi srezani, uprava na klimavim nogama. Ulazimo u sezonu sa mladima i još ponekim igračem da valja, nešto slično kao prošla sezona. Eh, zamisli sada da je 2015 bila pandemija korone. Nema evrope Ferenca i Standarda, nema gledalaca, nema sponzora, Amira, Baje, možda i Džeke pa možda i Šehinih para i većine onog profita od preko pet miliona.

Šta hoću da kažem. Samo rijetki kažu pa da to je baš olakšavajuća okolnost, dok većina kaže nađite investitora, sponzore, gdje su pare. Kako ne znate hbte, debili nesposobni.

Sta se uradilo prije korone? Korona alibi za sve, kuku korona, kuku korona. Citav svijet posluje i bez i sa koronom.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 23 sep 2020, 14:32, ukupno mijenjano 2 puta.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 23 sep 2020, 14:31

Bbake je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

Ti dobro znas i necemo se lagati ovi su sa platama kasnili i prije korone i svasta nesto. Znam da si upucen i znam da znas to,ruku u vatru smijem staviti da si upoznat sa tim.
VOLIM ZELJEZNICAR!!

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 23 sep 2020, 14:32

Konkretno ovaj saziv, platio dug diadori koji je neko ostavio, isplatio teren i završio administrativne probleme za krov za istok.

Veliki minus je mali broj sponzora, nemogućnost pronalaska generalnog sponzora i kašnjenje plata koje je uveliko posljedica pandemije - gašenje firmi, otkazivanje sponzorskih ugovora, nedostatak publike na utakmicama i ostalo.

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 23 sep 2020, 14:40

Tristan10 je napisao/la:
23 sep 2020, 14:30
Bbake je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

Sta se uradilo prije korone?

Napravljen krov, uveliko se tražio model izgradnje juga, počeli pregovori za izgradnju zapada ( prije tri sedmice čak i mjerenja obavljena ), potpisan Macron. Na terenu u igri na oba fronta, sa oscilacijama ali i sa nekim vrh partijama.

Nije bajno ali nije bilo kao sada.

@Delinjo. Da kasnili su. Dvije plate i tri doprinosa Mega, plus, kada smo trebali na ljetnu pauzu, pare koje su se trebale dati za plate, aktivira 'neko' mjenicu koju mu je dao 'neko'. To je do korone koliko ja znam.

Vidi ovo, nije za foruma ali kada već pričamo, ovo većina ne zna. Mi sada zatvaramo kredit dignut prije četiri godine. 4. E sada skontaj kakvih je sve 'suplise' bilo. Znaš ono, doći će pare pa ćemo 'ovo'. E nećete...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 23 sep 2020, 14:50

Kod nas fercera tako sto ce svaka Uprava uvaliti onu sljedecu. Ona uvalila 100k tuzbe od Diadore, dug Petrovicu, plate itd. pa prosli i ovi nesto sto je hitno plate, ali uvale se u druge dugove koji cekaju nekog ko dodje poslije i sve tako u krug.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 23 sep 2020, 14:53

Zna li neko, slučajno, da li bi se eventualnom prodajom pomoćnog terena smanjila uknjižena vrijednost kluba? Tj, da li bi prodajom pomoćnog a izgradnjom kampa, klubu porasla cijena u knjigama ili se smanjila?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Cwirek, ristagrad i 42 gosta.