FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ado-hz
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ado-hz » 27 sep 2020, 00:22

Historicar je napisao/la:
27 sep 2020, 00:20
Od kako pratim Sarajevo, pamtim tri Ferhatovića, Amara, Nidala i Adina, dva Uščuplića, Dženana i Ervina Dodu, dvojicu Škora, Alena i Anela, te četiri Handžića, Harisa, Farisa, Kenana i Anela.
A braca Kapetanovic :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 sep 2020, 00:23

zagorski je napisao/la:
27 sep 2020, 00:16
Denchi je napisao/la:
26 sep 2020, 22:00
belosevic28 je napisao/la:
26 sep 2020, 21:51

@Joker jesi ti izjavio da je vise Handzica u Sarajevu igralo nego sto ima Skripara 😂
Dobra

Mada nesto ne znam vise od 3 kenan faris haris :D
Ko i Ferhatovica i Susica... :hmmmmm: :D
Bilo je Ferhatovica vise od trojice, zaboravili ste Amara i Nidala
Spominjao sam ja amara
Nidal veci trag u sašku ostavio :-)
al zato na forumu imamo bar dva handžića a bilo je i nedimove familije primorac i ekipa
You are someone else I am still right here

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 27 sep 2020, 00:36

Amar je bio dobar igrac, Nidal onako vala

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 sep 2020, 00:36

fera je napisao/la:
27 sep 2020, 00:23
zagorski je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
26 sep 2020, 22:00

Dobra

Mada nesto ne znam vise od 3 kenan faris haris :D
Ko i Ferhatovica i Susica... :hmmmmm: :D
Spominjao sam ja amara
al zato na forumu imamo bar dva handžića a bilo je i nedimove familije primorac i ekipa
:rol: :rol:
Ne zaboravite dva Bekića. :mrgreen:
Evo sad imamo i drugog Sušića.
Al samo je jedan...
MELUNOVIĆ!!
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 sep 2020, 00:39

ado-hz je napisao/la:
27 sep 2020, 00:22
Od kako pratim Sarajevo, pamtim tri Ferhatovića, Amara, Nidala i Adina, dva Uščuplića, Dženana i Ervina Dodu, dvojicu Škora, Alena i Anela, te četiri Handžića, Harisa, Farisa, Kenana i Anela.
A braca Kapetanovic :D
Braca Bosnjak , Simic. Uh ovdje fali @bordopoeta. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 sep 2020, 00:41

skoroalen je napisao/la:
27 sep 2020, 00:36
fera je napisao/la:
27 sep 2020, 00:23
zagorski je napisao/la:

Spominjao sam ja amara
:rol: :rol:
Ne zaboravite dva Bekića. :mrgreen:
Evo sad imamo i drugog Sušića.
Al samo je jedan...
MELUNOVIĆ!!

:urnebes: :urnebes: Lud si :rol:
Kurdica ?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 sep 2020, 00:47

Od kako pratim Sarajevo, pamtim trojicu Ferhatovića, Amara, Nidala i Adina, dvojicu Uščuplića, Dženana i Ervina Dodu, dvojicu Škora, Alena i Anela, te četvoricu Handžića, Harisa, Farisa, Kenana i Anela.
I Ćaline sinove moras onda pamtit,Emira i Aldina,obojica su nosila dres prvog tima.

Kad spomenuste bracu Kapetanovic u novijem periodu je bio i Adis Kapetanovic isto nase dijete zivio odmah u neboderu iznad Dandija igrao je za prvi tim par utakmica,uh kako je taj momak obecavao u mladjim kategorijama.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 27 sep 2020, 00:49

I Adis igra futsal cesto. Amel Handzic je kapiten GFC Sarajevo, bivsi Centar.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 27 sep 2020, 00:56

Zato je Obuca jedan jedini 😉 jel potpisao dodje nedjelja? 😁

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 27 sep 2020, 00:59

https://plb...ih.ba/premijer-liga-bih/pejovic-je-karika-koja-je-nedostajala-u-igri-sarajeva/
Bez obzira na priče koje su dolazile iz FK Sarajevo, kako Bordo ekipa tempira formu za kraj augusta, igra nije bila na zavidnom nivou. Jako potentni vezni red Sarajeva se u pojedinim utakmicama mučio sa uspostavljanjem kontrole i bio je primjetan nedostatak mirnoće, a onda je prije nešto više od mjesec dana u klub stigao Aleksandar Pejović.

Pejović je u Sarajevo stigao iz niškog Radničkog, sa ne baš značajnom igračkom karijerom iza sebe. Većinu svoje karijere proveo je u Srbiji, a u inostranstvu je nastupao za francuskog niželigaša Trellisac, te za bjeloruski Dinamo Minsk. 

Iako je u Sarajevo stigao sredinom augusta, zbog problema sa papirologijom pravo nastupa stekao je tek krajem mjeseca, pa je tako debi u Bordo dresu ubilježio na gostovanju kod Radnika u Bijeljini. Od prve minute se nametnuo u veznom redu i preuzeo je ulogu playmakera, te je preuzeo izvođenje skoro svih prekida. Upravo je nakon kornera kojeg je izveo Pejović Sarajevo povelo sa 0:1.

Veznjak Sarajeva je tu utakmicu završio sa najviše dodavanja u kompletnoj ekipi, ukupno 74, od čega je 82% bilo tačnih. Iza njega bio je Hrvoje Miličević sa 69 dodavanja, potom Salčin sa 59, Dupovac sa 56 i Tatar sa 50. Poređenja radi, u ekipi Radnika jedino je Nedim Mekić imao više od 50 dodavanja, ukupno 63 uz tačnost od 90%.

Utakmica u Bijeljini nije bila početnička sreća za Pejovića

U svojoj drugoj utakmici za Sarajevo, protiv banjalučkog Borca, Pejović je ima fantastična 104 dodavanja (84% tačnosti), opet je Miličević bio iza njega, ovaj put sa 72 dodavanja, Sušić je imao 56 (93%), te Oremuš i Tatar po 51 dodavanje (Oremuš 96% tačnih, Tatar 80%). U ekipi Borca Vladan Danilović je imao 54 dodavanja, a prvi ispod njega su Ćosić i Borovčanin, koji su imali po 30 dodavanja.

Nakon meča sa Borcem Sarajevo je odigralo zaostalu utakmicu četvrtog kola protiv Olimpika na stadionu Otoka. Svi koji su gledali utakmicu mogli su vidjeti u kakvom je stanju teren, ali i tu je Pejović imao ukupno 91 dodavanje, uz 79% tačnosti. Primjera radi, njegov saigrač u veznom redu Tino Sven Sušić je imao 40 dodavanja, uz tačnost od 85%.

Za razliku od Otoke, prošlog vikenda je teren na stadionu Tušanj bio nešto bolji i opet je Pejović bio najbolji dodavač u svojoj ekipi, sa 77 dodavanja (87%). Pratili su ga Šerbečić sa 63, Dupovac sa 57, Oremuš sa 56, te Tatar i Sušić sa po 49. U odnosu na meč na Otoci, ovaj put je procenat tačnih dodavanja kod Sušića iznosi fantastičnih 98%.

I konačno, u utakmici trećeg pretkola Europa lige protiv podgoričke Budućnosti Aleksandar Pejović je nastupio peti put za FK Sarajevo, i opet je bio igrač sa najviše dodavanja u svojoj ekipi. Međutim, za razliku od ranijih utakmica ovaj put je imao 52 dodavanja i bio je jedini sa više od 50 dodavanja u ekipi. Ekipa Sarajeva je, posebno nakon isključenja Rahmanovića, prepustila posjed ekipi Budućnosti, te su zato svi igrači imali dosta manje dodavanja u odnosu na ranije utakmice.

Pejović je trenutno peti najbolji dodavač u FK Sarajevo

Aleksandar Pejović je nakon samo pet odigranih utakmica trenutno peti najbolji dodavač u ekipi sa ukupno 398 dodavanja. Najviše dodavanja ima Amer Dupovac, 531 u 10 odigranih utakmica, drugi je Mirko Oremuš (527 u 10 utakmica), treći Hrvoje Miličević (490 u 8 odigranih utakmica), dok je na četvrtom mjestu najbolji igrač Sarajeva ove sezone Benjamin Tatar (449 dodavanja u 11 utakmica).

Iz svega ovoga se može zaključiti da je Aleksandar Pejović bio ono što je nedostajalo Sarajevo od početka sezone. Pejović je na sebe preuzeo ulogu kreatora igre, ali i jako puno pomaže u defanzivi, posebno bekovima. Svoje defanzivne sposobnosti pokazao je protiv Budućnosti, kada je početkom drugog poluvremena sjajnom kretnjom spasio čist pogodak na gol liniji. Pejović je u pet dosadašnjih nastupa upisao već tri asistencije, i nalazi se odmah iza Harisa Handžića i Amara Rahmanovića, koji na svom kontu imaju po četiri asistencije.

Kada je u pitanju kompletna Premijer liga BiH, osim Pejovića samo je još pet igrača imalo više od 100 dodavanja po jednoj utakmici, od čega su tri štopera. Rekorder dosadašnjeg dijela sezone je Stjepan Radeljić iz Širokog Brijega sa 112 dodavanja u utakmici 4. kola protiv Radnika, drugi je Slobodan Jakovljević iz Zrinjskog sa 111 dodavanja protiv Olimpika u prvom kolu, dok je treći veznjak Željezničara Damir Sadiković sa 106 dodavanja u utakmici protiv Krupe u 8. kolu. Na četvrtom mjestu je Pejović sa 104 dodavanja, dok peto mjesto sa po 100 dodavanja dijele Tomislav Barbarić iz Zrinjskog (utakmica 3. kola protiv Radnika), te Mateo Marić iz Širokog Brijega (utakmica 6. kola protiv Slobode).
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 sep 2020, 01:11

miky_hz je napisao/la:
27 sep 2020, 00:47
Od kako pratim Sarajevo, pamtim trojicu Ferhatovića, Amara, Nidala i Adina, dvojicu Uščuplića, Dženana i Ervina Dodu, dvojicu Škora, Alena i Anela, te četvoricu Handžića, Harisa, Farisa, Kenana i Anela.
I Ćaline sinove moras onda pamtit,Emira i Aldina,obojica su nosila dres prvog tima.

Kad spomenuste bracu Kapetanovic u novijem periodu je bio i Adis Kapetanovic isto nase dijete zivio odmah u neboderu iznad Dandija igrao je za prvi tim par utakmica,uh kako je taj momak obecavao u mladjim kategorijama.
Joj dobro si, Janjoše sam zaboravio.Čalini sinovi su Aldin i Emir, a Almir im je rođak.Aldin je upisao par nastupa bez ikakvog učinka, više sam ga upamtio po ludim nočnim provodima, u kojima sam ga redovno viđao sa Pelakom.Emir se pokazao u par utakmica, zabio je škaricama golčinu Orašju, bio je član generacije koja je uzela titulu 2007.Almir je dovoljno uradio onim slobodnim udarcem u 95 minuti finala kupa 2002, nakon kojeg je Buco Osmanhodžić zabio za pobjedu 2:1 nad konama, nije više ništa morao uraditi.
Kapetanoviće koje pamtim su Sead (brat naše legende Mirze) koji je u februaru 2003 odigrao dvije utakmice za nas i završio karijeru i bratic mu Adi, koji je 2004 - 2005 par puta bio na klupi, ali mislim da nije nikada debitovao.
Zadnja izmjena: Historicar, dana/u 27 sep 2020, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.

midzuka
Kontakt:

Post Postao/la midzuka » 27 sep 2020, 01:12

Zaboravili ste prezime Plakalo kad ste spominjali fudbalske porodice. Trojica.
Muhamed koji je sad i trener u Akademiji.
Emir koji se najduze i zadrzao i najvise pokazao, koji se i sad bavi fudbalom.
Alem špic koji je obećavao ali...
JURIŠ

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 sep 2020, 01:15

BILO KAKO BILO I NEBITNO U KOJEM SASTAVU CEMO IGRATI, BITNO JE DA JE CILJ OSTVAREN PLAY OFF IGRAJU:

F.K. SARAJEVO : FC CELTIC

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 sep 2020, 01:22

Samozdravlje je napisao/la:
27 sep 2020, 01:15
BILO KAKO BILO I NEBITNO U KOJEM SASTAVU CEMO IGRATI, BITNO JE DA JE CILJ OSTVAREN PLAY OFF IGRAJU:

Mi smo dosli dokle trebamo doci, ne treba pljuvat ako izgubimo u play offu, jer igramo protiv boljih. Treba samo ostati u ovakvom raspolozenju.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 sep 2020, 01:28

forgempp je napisao/la:
27 sep 2020, 01:22

Mi smo dosli dokle trebamo doci, ne treba pljuvat ako izgubimo u play offu, jer igramo protiv boljih. Treba samo ostati u ovakvom raspolozenju.

Mislim da bi prije pocetka kvalifikacija bili zadovoljni i 3. pretkolom, a ovo je bas rezultat vrijedan u svakom pogledu.
Tebi se moram izviniti mladi prijatelju, ako sam te razocarao nekim komentarom. Truditi cu se da to vise ne bude slucaj. Odoh pogledati finis tekme 3x

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 27 sep 2020, 01:33

27 sep 2020, 01:28
forgempp je napisao/la:
27 sep 2020, 01:22

Mislim da bi prije pocetka kvalifikacija bili zadovoljni i 3. pretkolom, a ovo je bas rezultat vrijedan u svakom pogledu.
Tebi se moram izviniti mladi prijatelju, ako sam te razocarao nekim komentarom. Truditi cu se da to vise ne bude slucaj. Odoh pogledati finis tekme 3x
Gdje se može pogledati, da i ja odmah pogledam
:D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 sep 2020, 01:36

Historicar pokazuje fino znanje
Pisao sam da je bilo janjosa al nisam bio siguran jel 2 ili 3.
Recimo adina se sjetio vecina raje ne zna za njega sigurno.
You are someone else I am still right here

Kenozoik
Kontakt:

Post Postao/la Kenozoik » 27 sep 2020, 01:43

————————————Plakalo—————————————
——Handžić——Plakalo——Handžić——Handžić——
————————————Janjoš—————————————
—Uščuplić——Uščuplić——Janjoš——Hebibović——
———————-————Plakalo—————————————
Zadnja izmjena: Kenozoik, dana/u 27 sep 2020, 03:50, ukupno mijenjano 2 puta.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 27 sep 2020, 01:44

Zipa Mustafe

Šteta samo što ovo nije play off LP :D
® GONGASHI POWERHOUSE ®

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 27 sep 2020, 01:59

midzuka je napisao/la:
27 sep 2020, 01:12
Zaboravili ste prezime Plakalo kad ste spominjali fudbalske porodice. Trojica.
Muhamed koji je sad i trener u Akademiji.
Emir koji se najduze i zadrzao i najvise pokazao, koji se i sad bavi fudbalom.
Alem špic koji je obećavao ali...
Sad naš golman Plakalo jee, mnogo snovaa nestaloo jeee... :urnebes:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, hibrid, Jadnimi, MaroonBjelave, NazorUso, rimljanin90 i 56 gostiju.