UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
98
63%
Jon Jones
41
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
3%

Ukupno glasova: 156

Donnie Darko
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2020, 07:31

AshburtonG je napisao/la:
27 sep 2020, 07:10
Donnie Darko je napisao/la:
27 sep 2020, 06:43
AshburtonG je napisao/la:
27 sep 2020, 06:42
Kakva amaterska borba Coste... Je li on uopće ovdje imao ikakav plan, osim ruganja i glumatanja po oktagonu?
Isti pichkasti plan kao i Romero, samo što je Adesanya imao više respekta prema Romeru jer je eksplozivniji i iskusniji.
Kakav pichkazti plan je imao Romero?

Covjek je uzeo najmanje 2 runde, a po mnogima je tu petu i najubjedljivije dobio, iako mu niti jedan sudac nije dao istu. Mladji i marketinški isplativiji borac bi ondje vjerovatno dobio "remi" u najmanju ruku.

Poredjenje ova dva meča je blasfemija. Costa je izgledao kao amater i sarlatan.

Normalno, ne zelim umanjivat odličnu taktiku i predstavu Adesanye. Spremio mu je 20ak low kickova na lijevu nogu, pa 15ak na desnu i samo je preostalo srušit kulu od karata. Školski.
Pa isti je plan, stoji ne radi ništa čekaj Adesanyu da se otvori i pokušaj ga pogodit s nečim, do tad primaj leg kikove, samo što je Romero eksplozivniji i precizniji od Coste, i dosta iskusniji sa takvim načinom borbe jer je to manje više njegov stil, pa je dosta lakše izgledalo sa Costom. A u poređenju sa očekivanjima i Romerovim riječima i prije i poslije borbe, to je definitivno pichkast plan, nije ništa inicirao i zapravo pokušao do te pete runde kada je morao.

Isti gameplan, samo ne razumijem zašto je Costa išao tako ako Romeru nije uspjelo, a nije.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 27 sep 2020, 08:00

Genetski, nakon Jonesa, najsavrseniji borac. Bukvalno ima sve sto treba + nijednom do sada mi nije izgledao kao da ima problem skinuti kile za vagu, odlican metabolizam u bilo kojoj kategoriji osim teske je takodjer prednost u pripremama.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2020, 08:04

Rooney88 je napisao/la:
27 sep 2020, 08:00
Genetski, nakon Jonesa, najsavrseniji borac. Bukvalno ima sve sto treba + nijednom do sada mi nije izgledao kao da ima problem skinuti kile za vagu, odlican metabolizam u bilo kojoj kategoriji osim teske je takodjer prednost u pripremama.
I ne skida gotovo ništa, u poređenju sa ostalima barem. Potvrđeno je da je između borbi težak 203 lbs odnosno 92 kile, tako da pred borbu skida možda 4-5 kilograma vode što je ništa. Skida sigurno mnogo manje nego Jones.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 sep 2020, 08:34

Kako završi neko ko je do ove borbe smatran jednim od najstrašnijih protivnika u UFC.

slika

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 27 sep 2020, 09:40

Adesanya pokazao kako se brani pojas, sta mu uradi covjek sa lijeve noge. Doduse, Costa je fino glumio da mu nije nista.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 27 sep 2020, 09:58

Ma brate Costa skida sa 100+ koliko sam citao, nema on protiv Israela sta traziti. Prodjes ti vagu sigurno ali izgubis toliko mnogo da ti je poraz protiv ovakvog protivnika zagarantovan.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 27 sep 2020, 11:13

Zezao se Costa sve dok nije primio dobar udarac kad je shvatio da više nije zayebancija. Išao je na to da isprovocira Adesanyu, da mu uđe u glavu da ovaj počne da griješi. Ali Adesanya je ubica, ne znam zašto ga toliko ljudi hejtuje. Nevjerovatan IQ u oktagonu, ubica u stand up-u, opasan skillset, s kojom lakoćom baca questionmark kikove,strašno.Osim onog meča sa Romerom, prezanimljiv borac i meni trenutno najdraži šampion u UFCu.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 27 sep 2020, 12:07

Hejtuje ga zbog persone i svega van ringa. Kao borac je savrsen, nema sta.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2020, 12:22

Finn je napisao/la:
27 sep 2020, 12:07
Hejtuje ga zbog persone i svega van ringa. Kao borac je savrsen, nema sta.
Da, ne hejtujem uopšte njegove vještine i užitak ga je gledati u oktagonu. P4P u samom vrhu danas, ako ovako nastavi pokucat će i na mjesto broj jedan u skorijoj budućnosti.

Mislim lik ima 20-0, 9-0 već u UFC-u, još par pobjeda i to su Khabib brojevi, rješava ubicu za ubicom i napreduje i dalje. Ako Cannonier ne bude imao odgovora, načekat ćemo se dok ga neko skine sa trona.

Problem sa njim je van oktagona, nema karizmu i smisao za humor kakvu misli da ima, pa je često cringe mrtvi. Mada sinoć na presici poslije borbe je bio dobar, prirodno sve ništa usiljeno.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 27 sep 2020, 13:40

Najlakši način da mi se neki borac svidi ili ne svidi je po tome kako tretira protivnika u onoj sekundi kad je očito gotov ali sudija još nije stigao da ih razdvoji. Ako kao Ngannou ide da otkine glavu onesviještenom čovjeku uvijek ću biti protiv njeg, dok je Prochazka pokazao viteštvo već u prvoj borbi protiv Volkana.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 sep 2020, 17:44

I sta kazete najslabiji prvak haha
Ispuha levata hladno, ricky martin dobio sto je trazio al eto mogao je bar koji udarac bacođiti :-)
You are someone else I am still right here

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 27 sep 2020, 19:19

27 sep 2020, 12:22
Ako Cannonier ne bude imao odgovora, načekat ćemo se dok ga neko skine sa trona.
Rat lip? :think:
Ako je upola dobar koliko djeluje za sada samo neko sa top tier hrvanjem ce mu se moci adekvatno suprostaviti.
Lik je agresivan,jak,nepredvidiv i skracivanju distance prije nego te dohvati.
Znam da je ogromna razlika i da je hype train,ali nije bez razloga.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 27 sep 2020, 20:44

Marvin je napisao/la:
27 sep 2020, 19:19
27 sep 2020, 12:22
Ako Cannonier ne bude imao odgovora, načekat ćemo se dok ga neko skine sa trona.
Rat lip? :think:
Ako je upola dobar koliko djeluje za sada samo neko sa top tier hrvanjem ce mu se moci adekvatno suprostaviti.
Lik je agresivan,jak,nepredvidiv i skracivanju distance prije nego te dohvati.
Znam da je ogromna razlika i da je hype train,ali nije bez razloga.
Ma ne mogu njega ozbiljno gurat još u hipotetičke matchupe sa Usmanom i Adesanyom, jer realno nismo još praktično ništa ni vidjeli, osim da ima legit KO snagu čak i u srednjoj, elitnu brzinu ruku i strašan ground and pound. Ali nismo ga još vidjeli ni protiv ovih što pretendiraju da budu contenderi, kamoli protiv condentera ili ovih istinski elitnih likova poput Adesanye.

Nismo vidjeli kakvu odbranu ima, nismo vidjeli kakav mu je kardio, nismo vidjeli ni koliko su mu rušenja zapravo dobra, niti smo vidjeli skraćivanje distance protiv nekoga kome leže takvi protivnici. Tako da ću sačekati još da ga vidimo protiv ozbiljnijih imena, što ne sumnjam da će jako jako brzo doći :mrgreen: Tipa do nove godine.

Mislim da bi Khamzatu mogli problem biti i ovi brzi dugi snajperi baš poput Adesanye ili Thompsona u velteru. Ali to je mogućnost samo, dok ne pokaže još neke atribute.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 sep 2020, 20:57

Costa je potpuno promasio sa pristupom borbi. Nije uopste pokusavao da skrati distancu ili da ide na rusenje Adesanye. Pa barem da proba, jer ovako ga je Adesanya drzao na distanci i unistio leg kickovima i udarcima. Ima duzi doseg i mnogo je brzi. Costa nije ni probao nametnuti pritisak kao sto je radio protiv Romera. Da li moze ili ne moze ne znamo jer nije ni probao i potpuno je odustao od svog stila borbe.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 27 sep 2020, 21:49

Chimaev evo prozvao Israela, mogao bibas to biti novi super fight UFCa u najavi. Naravno ovaj se tek treba pokazati kao pravi izazivac, vidjet cemo koliko je sav hajp oko njega stvaran, za sada djeluje sa jeste ali ne bi bio ni prvi nina zadnji koji je "izgorio".
R.I.P

MIRZA RASCIC

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 sep 2020, 12:19

Prošlo je više od godinu dana od kako se Islam zadnji put borio.

slika

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 28 sep 2020, 21:52

Delija potpisao za UFC i odmah vatreno krštenje protiv Ganea :opaopa:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 29 sep 2020, 11:11

Kako bih volio da Khamzata neko nalupa i spusti ga na zemlju, još on treba da prođe kako bi se borio sa izazivačima a kamoli da i sam postane izazivač. Baš odvratan lik, ali sve te priče i taj hajp razumijem, pametno se to radi.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 29 sep 2020, 11:21

Fuerza je napisao/la:
29 sep 2020, 11:11
Kako bih volio da Khamzata neko nalupa i spusti ga na zemlju, još on treba da prođe kako bi se borio sa izazivačima a kamoli da i sam postane izazivač. Baš odvratan lik, ali sve te priče i taj hajp razumijem, pametno se to radi.
Dana kaže da ga je zavolio jer puno boraca preko medija poručuje i stvara sliku da su spremni boriti se sa bilo kim, bilo gdje i bilo kad, a kad im ponudi borbu pokaže se da to nema veze sa stvarnošću, vagaju i kalkulišu. Khamzat se tako postavlja prema UFC i kad nema medija, prihvatit će svaku borbu koju stave pred njeg bez odugovlačenja.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 29 sep 2020, 11:27

Ne razumijem zašto ljudima smeta hype oko Khamzata, lik je brutalan borac.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.