Rekonstrukcija stadiona u BiH

avenija
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la avenija » 27 sep 2020, 14:35

ManciniLevatKlasican je napisao/la:
27 sep 2020, 13:34
avenija je napisao/la:
27 sep 2020, 13:18
slika

Palo je vise kise nego sto slojevi mogu propustiti, voda se zadrzala i napravljena je kaljuga. Bez nove dranaze taj problem je nemoguce rijesiti, jedino moliti Boga da ne bude dosta kise.

Steta sto ovdje vise ne pisu Signore i AnelZ i oni su zaljubljenici u infrastrukturu..
Ne drzi me za rijec ali mislim da ce se novi teren raditi za otprilike godinu dana ili malo vise, nisam 100% siguran
Travnjak je skupa igracka jos skuplja za odrzavati, mislim na vrhunske travnjake. Kada ga ugradis za 1,5 mil svake sezone onda moras izdvajati barem 100 000 KM na odrzavanje. Ne smijes trenirati na njemu vise od 1 sedmicno i 1 utakmica. Kod nas se evo cude kako su u HRV, SLO dobri travnjaci lijepo gledati. Zato sto sve ekipe imaju travnjake i kampove na kojima treniraju i niko ne koristi glavni teren za treniranje, tu samo igraju utakmice. Jaci su finansijski i to mogu. Zamisli da Dinamo trenira na Maksimiru 2-3 puta sedmicno pa utakmica, pa evrope srijedom, pa gosti trening pa reprezentacija ti dodje i dobijes unisten teren. Zato kod njih kao i kod svih ekipa na zapadu glavni teren koriste samo za utakmicu i sluzbeni trening kada stize neka ekipa u Evropi ili reprezentacija.

Pogledaj sta Zeljo radi i zapamti kakav ce im teren biti iduce godine. Ljudi imaju treninge, svake sedmice prijateljske i utakmicu na glavnom terenu.
Vec se vidi na prenosu da vise nije onako frisak i dobar kao prosle godine. Nemamo tu zapadnu kulturu da cuvamo imovinu i zato nam stadioni izgledaju losije nego kod zapadih susjeda.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 sep 2020, 16:39

koliko dugo traje, travnjak na BP je idealan:-)
vjerujem da nema stadiona u evropi koji ovoliko dugo koristi jednu te istu travu.

zna li neko kolike su cifre samo zamjene tog zavrsnog sloja, trave?

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 27 sep 2020, 18:20

avenija je napisao/la:
27 sep 2020, 14:35
ManciniLevatKlasican je napisao/la:
27 sep 2020, 13:34
avenija je napisao/la:
27 sep 2020, 13:18
slika

Palo je vise kise nego sto slojevi mogu propustiti, voda se zadrzala i napravljena je kaljuga. Bez nove dranaze taj problem je nemoguce rijesiti, jedino moliti Boga da ne bude dosta kise.

Steta sto ovdje vise ne pisu Signore i AnelZ i oni su zaljubljenici u infrastrukturu..
Ne drzi me za rijec ali mislim da ce se novi teren raditi za otprilike godinu dana ili malo vise, nisam 100% siguran
Travnjak je skupa igracka jos skuplja za odrzavati, mislim na vrhunske travnjake. Kada ga ugradis za 1,5 mil svake sezone onda moras izdvajati barem 100 000 KM na odrzavanje. Ne smijes trenirati na njemu vise od 1 sedmicno i 1 utakmica. Kod nas se evo cude kako su u HRV, SLO dobri travnjaci lijepo gledati. Zato sto sve ekipe imaju travnjake i kampove na kojima treniraju i niko ne koristi glavni teren za treniranje, tu samo igraju utakmice. Jaci su finansijski i to mogu. Zamisli da Dinamo trenira na Maksimiru 2-3 puta sedmicno pa utakmica, pa evrope srijedom, pa gosti trening pa reprezentacija ti dodje i dobijes unisten teren. Zato kod njih kao i kod svih ekipa na zapadu glavni teren koriste samo za utakmicu i sluzbeni trening kada stize neka ekipa u Evropi ili reprezentacija.

Pogledaj sta Zeljo radi i zapamti kakav ce im teren biti iduce godine. Ljudi imaju treninge, svake sedmice prijateljske i utakmicu na glavnom terenu.
Vec se vidi na prenosu da vise nije onako frisak i dobar kao prosle godine. Nemamo tu zapadnu kulturu da cuvamo imovinu i zato nam stadioni izgledaju losije nego kod zapadih susjeda.
Ne bi se slozio za Grbavicu i kulturu odrzavanja. Trenira se i igra u toj mjeri jer teren ima garanciju na 90 termina godisnje zbog tog hibrida a ne zbog nekulture odrzavanja. Pred gostujuce utakmice se trenira na pomocnom gdje je teren bolji od vecine terena u ligi a pred domace se trenira na glavnom. Zeljo trenutno u svemu kaska ali teren se redovno odrzava tj uposlen je covjek koji je magistrirao na tom polju i placa se Albi odrzavanje.

Uglavnom, za Velez i druge klubove je najbitnije srediti donje slojeve, odnosno drenazu i eventualno grijace, busen je najjeftiniji i najlaksi dio posla, pa i kad se unisti na BP i Grbavici bez problema to mogu zamijeniti, na Alianz Areni se busen svakih 12 mjeseci zamijeni.
Cudi me da u Zenici to vec nije uradjeno jer je ovaj busen vec dosta servisiran i potrosen, mislim da nije vise ni do odrzavanja jer vidim da Celik ima primjedbe, vjerujem da ce se uskoro razmisljat o toj opciji pa ce opet BP biti ko tepih.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 sep 2020, 18:25

Stadion Kopra - Bonifika
Izgleda vrh, prenovljen 2010 godine ne bi se ga postidjeli mnogo jaci klubovi. Stadion ima sve sto je potrebno za cat ne znam koja je ali mislim da bi se grupe evropskih takmicenja mogle igrati.

Kostalo sve skupa oko 6mil KM. Ima oko 4500 sjedecih mjesta.
Za klubove kao Velež idealan stadion.

slika
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 27 sep 2020, 18:59

Upravo danas je uradjen skup servis na BP, čepiranje, hrana pijesak, ravnanje..mislim da ce u četvrtak za Sarajevo i iduci mjeseci i za Holandiju i Čelik travnjak biti u idealnom stanju. Nisu stedili jer ja zivim 30 metara od BP pa ih sve vidim :mrgreen: , bruka hrane i pijeska je posuta danas. Mislim da dugo nisu ovakav servis uradili.
Sad kad korijen i trava udari rast...

slika

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 27 sep 2020, 20:37

babino je napisao/la:
27 sep 2020, 16:39
vjerujem da nema stadiona u evropi koji ovoliko dugo koristi jednu te istu travu.

Travnjak na Bilinom je od 2012te godine,a prije toga je trajao travnjak od 1973 do 2012....Sama zamjena trave je oko 200000 do 300000 maraka..
::::SAMO ČELIK::::

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 27 sep 2020, 20:40

Mislim da zamjena busena kosta oko 150.000 KM, bar tako su nasi pricali dok su grci radili jos.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 27 sep 2020, 21:01

zamorano je napisao/la:
27 sep 2020, 20:37
babino je napisao/la:
27 sep 2020, 16:39

Travnjak na Bilinom je od 2012te godine,a prije toga je trajao travnjak od 1973 do 2012....Sama zamjena trave je oko 200000 do 300000 maraka..
ma znam sve, ne mozes racunati raniju travu sa smetova, te ledine su svugdje trajale desetljecima.
pricam o ovoj novoj iz austrije, iz 2012...8-9 godina je previse za ovu travu, sumnjam da je negdje duze trajala, veliki klubovi to sezonski mijenjaju.
zato kazem, dobra je:-)

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 sep 2020, 23:30

Joj avenija dragi sta naprica gluposti
1.2 mil KM potpuna rekonstrukcija terena sa hibridom

100 utakmica godisnje ti to omogucava
Ne znam o kakvom unistenju pricas pogledaj slike sad dole ispod citirat cu sebe sa druge teme. Nadam se da ce se na bilinom to mijennati naredne godine, vrijeme je
JavierBosnia je napisao/la:
27 sep 2020, 10:42
Ista je onom ko se ne razumije i ko ne vidi. Prije nekoliko mjeseci Bilino je bilo u užasnom stanju..
slika

Pa se ipak uspio dovesti u neko bolje stanje, napominjem da je ovo ostavilo traga na nekim mjestima i da se teren dosta brže troši. Ovo je daleko od idealnog, to je očito.

slika

Primjer savršenog stanja travnjaka

slika

Treba biti realan, najvažniju utakmicu godine odigrati na savršenoj podlozi. Pa bilo to i u Širokom ako je tamo najbolja.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 sep 2020, 00:04

Kako se kace uvijek na mene razne dijabole to je nevidjeno.

3 mjeseca se Bilino Polje nije nikako odrzavalo od Marta do Maja jer je grad prestao placati i tad je nastala ta prva slika koju sam ja uslikao. Pauza zbog korone itd.

Sta je savršen travnjak vidjet ces protiv Holandije.

To protiv Poljske si postavio su izrasline nove trave koja ce se ujednaciti jer traje proces oporavka travnjaka. Estetski problem.

I ko uopste ovdje spominje baraz, pricamo generalno o terenima, profulao si cijelu loptu.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2020, 00:15

A sta sam ja pogresno rekao bgt
Prije nekoliko mjeseci u uzasnom stanju = tacno
Da se doveo u bolje stanje al da je ostavilo traga =tacno
Da se brze trosi = tacno nije trava u najboljem stanju i ne stize se oporaviti izmedju 2 tekme u kratkom roku
Da je daleko od idealnog - po meni jeste, treba se srediti i cak zamjeniti povrsinski sloj

Ja ne kazem da je uzasna, ali trenurno grbavica ispred i ostat ce tbog hibrida duze vrijeme ispred

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 28 sep 2020, 00:21

Joj kad ovi s Grbavice krenu mlatit pricu o travnjaku... Na Bilinom ce trava da se oporavi i bice top za mjesec dana... ali nije to razlog da se s.ere po ovoj temi... Grbavica nek ima eto bolji teren,al ljudi vama fale 2 tribine i to ozbiljne 2 tribine,to je osnovna razlika izmedju Grbavice i Bilinog... o parkingu,prilazima, da ne pricamo...
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 28 sep 2020, 00:24

ElCartel11 je napisao/la:
27 sep 2020, 18:25
Stadion Kopra - Bonifika
Izgleda vrh, prenovljen 2010 godine ne bi se ga postidjeli mnogo jaci klubovi. Stadion ima sve sto je potrebno za cat ne znam koja je ali mislim da bi se grupe evropskih takmicenja mogle igrati.

Kostalo sve skupa oko 6mil KM. Ima oko 4500 sjedecih mjesta.
Za klubove kao Velež idealan stadion.

slika
Ove 2 tribine su tacno sta nama ustvari treba, bez ikakvih zdenki i izmisljanja. Reflektori izmedju tribina, ogradis samo zidom kao na slici da je sve u sklopu stadiona, tj da ne mozes doci do reflektora sa vana. Bez spajanja tribina bi imali cca 7000 sjedecih mjesta na kraju sto je vise nego dovoljno za nase uslove.
Forzza Velez

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 sep 2020, 00:28

28 sep 2020, 00:15
Da se brze trosi = tacno nije trava u najboljem stanju i ne stize se oporaviti izmedju 2 tekme u kratkom roku
Da je daleko od idealnog - po meni jeste, treba se srediti i cak zamjeniti povrsinski sloj

Ja ne kazem da je uzasna, ali trenurno grbavica ispred i ostat ce tbog hibrida duze vrijeme ispred
Vidis li ti gdje poredjenje na zadnjih 5 strana? Koliko ti je godina?

Kakav ti je to nastup. De malo vrati se i citaj o cemu se pise.

Prica se o terenima premijer lige BiH i regionu kako si povezao baraz i gdje treba igrati a vec odluceno to mi nije jasno.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2020, 00:29

rishovski je napisao/la:
28 sep 2020, 00:21
Joj kad ovi s Grbavice krenu mlatit pricu o travnjaku... Na Bilinom ce trava da se oporavi i bice top za mjesec dana... ali nije to razlog da se s.ere po ovoj temi... Grbavica nek ima eto bolji teren,al ljudi vama fale 2 tribine i to ozbiljne 2 tribine,to je osnovna razlika izmedju Grbavice i Bilinog... o parkingu,prilazima, da ne pricamo...
Prvo ja navijac Sarajeva ti govoris s Gebavice hvalisem stadion. Ne, govorim realno stanje

A drugo, zasto u raspravu o terenu ukljucujes tribine, izgled i ostalo. Diskutujemo normalno, ne prepiremo se koji je ukupno bolji stadion, a to je po meni Bilino Polje, bolji, kompletniji, ljepsi, i bar lici na sportaki objekat

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2020, 00:35

avenija je napisao/la:
28 sep 2020, 00:28
28 sep 2020, 00:15

Vidis li ti gdje poredjenje na zadnjih 5 strana? Koliko ti je godina?

Kakav ti je to nastup. De malo vrati se i citaj o cemu se pise.

Prica se o terenima premijer lige BiH i regionu kako si povezao baraz i gdje treba igrati a vec odluceno to mi nije jasno.
Sto ne mogu ovih fora kvazi gradjana iz manjih gradova ili ti ga opcina. To sve neka bijeda, sirotinja, neobrazovano, nekulturno boze sacuvaj :rol:

Al nek ono nama prica o odrzavanju, a bilino mu pred ocima propadalo mjesecima niko qurcem nije mlatnuo da nesto uradi. Nek ono nama prica da ce ovaj za par god propast jer se ne odrzava. Joooj kralja sto lupa :rol:

Jos lupeta kaze puno se igra na njemu trenira, ono u stvarnosti ne iskoeiste ni 50% kapaciteta mogucnosti travnjaka, al oprostit cemo im ne znaju oni oko toga puno, trude se malo, al zaostaju bgm :guz:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 28 sep 2020, 00:45

Ako se hoces zajebavat i trollat imas temu za to.
Ako imas nesto konstruktivno napisati izvoli.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2020, 00:47

Neka momak ti si svoje znanje, odnosno neznanje pokazao
Svaki tvoj post je troll koliko je smijesan i jadan

Ne mogu majke mi u zivotu fukara i neznalica, a naletim ovdje cesto na takve :rol:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 28 sep 2020, 00:51

28 sep 2020, 00:35

Sto ne mogu ovih fora kvazi gradjana iz manjih gradova ili ti ga opcina. To sve neka bijeda, sirotinja, neobrazovano, nekulturno boze sacuvaj :rol:

Al nek ono nama prica o odrzavanju, a bilino mu pred ocima propadalo mjesecima niko qurcem nije mlatnuo da nesto uradi. Nek ono nama prica da ce ovaj za par god propast jer se ne odrzava. Joooj kralja sto lupa :rol:

Jos lupeta kaze puno se igra na njemu trenira, ono u stvarnosti ne iskoeiste ni 50% kapaciteta mogucnosti travnjaka, al oprostit cemo im ne znaju oni oko toga puno, trude se malo, al zaostaju bgm :guz:
1. Nije tacno, mrdnulo se itekako.

2. Takodje nije tacno, travnjak je preopterecen, pogotovo sada u ovo vrijeme i ovo sto nadolazi.

Cemo da vidimo kakvo ce stanje da bude. Imat ces priliku da gledas :thumbup:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 28 sep 2020, 00:57

redbull93 je napisao/la:
28 sep 2020, 00:51
28 sep 2020, 00:35

1. Nije tacno, mrdnulo se itekako.

2. Takodje nije tacno, travnjak je preopterecen, pogotovo sada u ovo vrijeme i ovo sto nadolazi.

Cemo da vidimo kakvo ce stanje da bude. Imat ces priliku da gledas :thumbup:
Legendo 1. Govorim za mjesec april cini mi se kada nije bilo firme koja odrzava i mjesecima niko nista nije radio. Tad su peoblemi i nastali

2. Travnjak grbavice nije preopterecem, napravljen je za takvo nesto i ne pomazuje nikakve znakove slabosti

I nemoj mi tih papanskih objava sa propalih fb stranica cuj strana firma, bitno znaci da je strana samo, posute velike kolicine pijeska i hrane - da imalo zna taj sto je pisao, znao bi da vise=ne znaci bolje, ne znam koliko su posipali, ali znam da ni previse ni premalo nije dobro

I on kao pametnjakovic spominje korijen da ce rasti, joj lupetanja nekog aman

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.