Travnjak je skupa igracka jos skuplja za odrzavati, mislim na vrhunske travnjake. Kada ga ugradis za 1,5 mil svake sezone onda moras izdvajati barem 100 000 KM na odrzavanje. Ne smijes trenirati na njemu vise od 1 sedmicno i 1 utakmica. Kod nas se evo cude kako su u HRV, SLO dobri travnjaci lijepo gledati. Zato sto sve ekipe imaju travnjake i kampove na kojima treniraju i niko ne koristi glavni teren za treniranje, tu samo igraju utakmice. Jaci su finansijski i to mogu. Zamisli da Dinamo trenira na Maksimiru 2-3 puta sedmicno pa utakmica, pa evrope srijedom, pa gosti trening pa reprezentacija ti dodje i dobijes unisten teren. Zato kod njih kao i kod svih ekipa na zapadu glavni teren koriste samo za utakmicu i sluzbeni trening kada stize neka ekipa u Evropi ili reprezentacija.ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑27 sep 2020, 13:34Ne drzi me za rijec ali mislim da ce se novi teren raditi za otprilike godinu dana ili malo vise, nisam 100% siguranavenija je napisao/la: ↑27 sep 2020, 13:18
Palo je vise kise nego sto slojevi mogu propustiti, voda se zadrzala i napravljena je kaljuga. Bez nove dranaze taj problem je nemoguce rijesiti, jedino moliti Boga da ne bude dosta kise.
Steta sto ovdje vise ne pisu Signore i AnelZ i oni su zaljubljenici u infrastrukturu..
Pogledaj sta Zeljo radi i zapamti kakav ce im teren biti iduce godine. Ljudi imaju treninge, svake sedmice prijateljske i utakmicu na glavnom terenu.
Vec se vidi na prenosu da vise nije onako frisak i dobar kao prosle godine. Nemamo tu zapadnu kulturu da cuvamo imovinu i zato nam stadioni izgledaju losije nego kod zapadih susjeda.