BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

emchoz
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la emchoz » 24 apr 2009, 15:38

el-fighter je napisao/la:Svaka čast momčino. To je pravi patriota, a ne kao Subotić, Medunjanin...
Za Medunjanina znam trilion posto da se nudio savezu a da ga je savez odbio, zvali su ga kad je već bilo kasno!

Subotić ne da nije patriota nego se ne osjeća dijelom ove zemlje, za njega su sve uradili...

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 30 apr 2009, 20:39

Je li iko ikad čuo za Marka Marina igra u Borussia Mocheingladbach i njihov je najveći talenat. Rođen je u gradišci na wikipediji kada pritisnete na link gradiška pored njegovog imena otvori bosansku gradišku, ali nisam siguran je li 100% iz bosne. Žalosna vijest je da je nastupio za a reprezentaciju njemačke.

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 30 apr 2009, 21:02

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Je li iko ikad čuo za Marka Marina igra u Borussia Mocheingladbach i njihov je najveći talenat. Rođen je u gradišci na wikipediji kada pritisnete na link gradiška pored njegovog imena otvori bosansku gradišku, ali nisam siguran je li 100% iz bosne. Žalosna vijest je da je nastupio za a reprezentaciju njemačke.
ko god prati Bundes ligu cuo je za Marina. jedan od boljih mladih igraca u Ligi.
jeste covjek je iz Bosanske Gradiske, ali nikad nije ni htio da pomisli da igra za Bosnu i Hercegovinu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 30 apr 2009, 21:11

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Je li iko ikad čuo za Marka Marina igra u Borussia Mocheingladbach i njihov je najveći talenat. Rođen je u gradišci na wikipediji kada pritisnete na link gradiška pored njegovog imena otvori bosansku gradišku, ali nisam siguran je li 100% iz bosne. Žalosna vijest je da je nastupio za a reprezentaciju njemačke.
Marin jeste iz Bosanske Gradiske ali nije imao zelju da igra za nasu repku i odlucio je da igra za Njemacku.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

fk bosna sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la fk bosna sarajevo » 30 apr 2009, 21:29

Mladi 17-godišnji Mahir Hadžirešić potpisao je ugovor sa engelskim West Hamom i samo ga radna dozvola dijeli od debija u Premier ligi.

Hadžirešić se fudbalom počeo baviti u Njemačkoj, odakle je još kao dijete izbjegao iz ratom zahvaćene Bosne i Hercegovine. Kasnije se sa roditeljima preselio u Kanadu, tačnije u Ottawu, gdje je prvi profesionalni ugovor potpisao sa ekipom Ottawa Fury.
Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine svojom je igrom zadivio čelnike grada iz Južnog Londona, a njegov je talent otkrio veliki Gianfranco Zola.

Hadžiresića su opazili skauti West Hama, koji su ga potom odmah doveli u London, jer u njemu vide igrača za budućnost.

Za razliku od nekih drugih igrača, rođenih u BiH, a koji su uzeli državljanstva drugih zemalja, za koje danas nastupaju, Hadžirešić dileme nema: Samo Bosna i Hercegovine.

Sada još jedino preostaje da nadležni u bh. Savezu, na čelu sa selektorom Miroslavom Blaževićem, procijene je li vrijeme da se Hadžirešić pridruži ostatku naših „zmajeva“.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 30 apr 2009, 22:02

Nadam se da radna dozvola nece praviti puno problema oko trasfera mladog Mahira u WHU,da je velika cetvorka u pitanju odma bi se to rijesilo za dan :twisted:
Ako kojim slucajem dobije radnu dozvolu siguran sam da ce se odlicno uklopiti u WHU znamo koliko ovaj klub ulaze u akademiju fudbala cisti primjer je i ove sezone gdje gotov pola juniora nastupa u prvom timu (Sears 19 god,Kolison 20 god,Tomkins skoro napunio 20,Stanislas 19)Tu je jos Nsereko koji je ove god dosao iz Breschie takodje vrlo mlad samo 19 god...Citao sam skoro da su Zolinger i sportski direktor Gio Nani rekli da imaju namjeru dovoditi mlade igrace,slicno nesto kao Arsenal i da za par sezona naprave jaku i respektabilnu momcad kojoj je cilj izlazak na europsku scenu i da su zapazili vec par igraca u spaniji i italiji ali eto bas naidjose na Bosancherosa i u Kanadi :mrgreen:

P.S. odakle izvukose ovu informaciju,evo trazim po raznim forumima,stranicama cak i na oficijalnoj stranici West Hama nista nema vezano za ovu vijest :?
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 apr 2009, 22:24

Na pitanje bi li prihvatio poziv u reprezentaciju, Hadžirešić je rezolutno ispalio: "Došao bih i pješice ako treba, samo da nastupim za Bosnu i Hercegovinu".

Poziv u reprezentaciju bi mu automatski rijesio sve probleme oko izdavanja radne dozvole. Oman je prava prilika za to...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 apr 2009, 22:27

hammers je napisao/la:P.S. odakle izvukose ovu informaciju,evo trazim po raznim forumima,stranicama cak i na oficijalnoj stranici West Hama nista nema vezano za ovu vijest :?
"Patrick, pictured on the left is a central defender with Toronto-based Erin Mills Soccer Club, while Mahir (right) is a midfield player with the Ottowa Fury Club. Both players spent time training with the West Ham Academy players and recieved a detailed evaluation from Tony Carr. Both players met with West Ham United manager Gianfranco Zola and first-team coach Steve Clarke ahead of the game."

Izvor: http://www.whufc-usa.com
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 30 apr 2009, 22:31

Virtu4l je napisao/la:
hammers je napisao/la:P.S. odakle izvukose ovu informaciju,evo trazim po raznim forumima,stranicama cak i na oficijalnoj stranici West Hama nista nema vezano za ovu vijest :?
"Patrick, pictured on the left is a central defender with Toronto-based Erin Mills Soccer Club, while Mahir (right) is a midfield player with the Ottowa Fury Club. Both players spent time training with the West Ham Academy players and recieved a detailed evaluation from Tony Carr. Both players met with West Ham United manager Gianfranco Zola and first-team coach Steve Clarke ahead of the game."

Izvor: http://www.whufc-usa.com
Zahvaljujem 8-)
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 01 maj 2009, 01:11

Čitao sam ponovo o Marinu koji kreten. Jako je dobar dribler, ali ispat će kao i Medunjanin zapravo i ko bi odbio njemački dres. Ali je izjavio da bi volio igrati za reprezentaciju RS-a i da je ponosan što je srbin. Ja nemam ništa protiv srba zaista, ali on da je patriota kao što izjavljuje da mu je san na dresu nositi srpsku trobojku, zašto onda nije igrao za reprezentaciju srbije :?: :?: :?: :?:

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 01 maj 2009, 01:17

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Čitao sam ponovo o Marinu koji kreten. Jako je dobar dribler, ali ispat će kao i Medunjanin zapravo i ko bi odbio njemački dres. Ali je izjavio da bi volio igrati za reprezentaciju RS-a i da je ponosan što je srbin. Ja nemam ništa protiv srba zaista, ali on da je patriota kao što izjavljuje da mu je san na dresu nositi srpsku trobojku, zašto onda nije igrao za reprezentaciju srbije :?: :?: :?: :?:
Ako je to zaista istina zasto je Marin pobjegao iz RS-a?
Ipak je Bosanska Gradiska bila tokom cijelog rata pod kontrolom RS-a tako da je vjerovatno pobjegao da se zgrabi para na zapadu.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 maj 2009, 01:18

Fanaticosi_Medakovo je napisao/la:Čitao sam ponovo o Marinu koji kreten. Jako je dobar dribler, ali ispat će kao i Medunjanin zapravo i ko bi odbio njemački dres. Ali je izjavio da bi volio igrati za reprezentaciju RS-a i da je ponosan što je srbin. Ja nemam ništa protiv srba zaista, ali on da je patriota kao što izjavljuje da mu je san na dresu nositi srpsku trobojku, zašto onda nije igrao za reprezentaciju srbije :?: :?: :?: :?:
**** ga da je Maradona
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

alenpitar
Kontakt:

Post Postao/la alenpitar » 01 maj 2009, 02:55

Darko Bodul jos jedan igrac koji moze igrati za nas dok ga nije uzela Hrvatska ili Austrija.Nastupa sada za drugi tim Ajaxa,a od sljedece sezone trebao bi biti standardan u prvom timuhttp://www.youtube.com/watch?v=xzZdVPERSRQ

evo malo njegove igre,pa se sami uvjerite u njegove kvalitete
-usro musemic:VOLIM SARAJVO VISE OD SVOG ZIVOTA
-nakon besplatnog godisnjeg odmora usro u FKS uhljebljuje rundine pekare od 22 god koji nikad nisu sutnuli loptu i oni idu na pripreme umjesto akademaca FKS
-usro vaistinu voli Sarajvo

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 01 maj 2009, 08:09

Kad bi mi sve naše mlade igrače, koji trenutno igraju po Evropi, skupili u jednu repku, imali bi 200 kandidata za prvi tim. Ali iz tih 200 treba izvući samo jedanaest.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 01 maj 2009, 11:57

alenpitar je napisao/la:Darko Bodul jos jedan igrac koji moze igrati za nas dok ga nije uzela Hrvatska ili Austrija.Nastupa sada za drugi tim Ajaxa,a od sljedece sezone trebao bi biti standardan u prvom timuhttp://www.youtube.com/watch?v=xzZdVPERSRQ

evo malo njegove igre,pa se sami uvjerite u njegove kvalitete
evo ti malo o Bodulu:
'Istina je da se Darko mora opredijeliti. Ispisao se iz hrvatskoga državljanstva, kako bi dobio austrijsko, ali dobio je upute što činiti kako bi ponovno dobio hrvatsku putovnicu'
Darko Bodul u ponedjeljak je tijekom utakmice druge momčadi Ajaxa i Vitessea doživio ozljedu gležnja, koja će ga s nogometnih travnjaka udaljiti do kraja sezone.
- Nije ništa strašno, lagana distorzija - javio je Bodul zdravstveno stanje.
Ozljeda dakle nije teška, mladi će se 20-godišnji veznjak Kopljanika uskoro oporaviti, no tragom te vijesti nazvali smo izbornika mlade reprezentacije Dražena Ladića, koji ne skriva kako bi Bodul oplemenio igru malih Vatrenih koji za mjesec dana uskaču u vagon kvalifikacija za Euro, a prvi takmac, već 7. lipnja, zove se Cipar.
- Problem s Darkom nije toliko ozljeda koliko činjenica da on nema hrvatske papire. A u takvim okolnostima ne smije nastupiti za reprezentaciju - otkrio je Ladić.

Bodul već neko vrijeme zaokuplja pozornost, kako Hrvatske tako i BiH te Austrije, čiju putovnicu drži u rukama. Mladić, kojemu je trener Ajaxa Marco van Basten kazao da od sljedeće sezone kreće u puni seniorski pogon, već je bio u mladoj reprezentaciji, a svi s kojima smo o njemu pričali tresu komplimente na njegov račun.
- On trenutačno nema hrvatsku, ali ima austrijsku putovnicu, no sve detalje vezane uz to zna glavni tajnik Saveza Zorislav Srebrić - dao je mig Ladić, a Srebrić je netom kasnije otkrio detalje:
- Istina je da se Darko mora opredijeliti. Što je, čini se, i učinio, na našu sreću. Ispisao se iz hrvatskoga državljanstva, kako bi dobio austrijsko, ali dobio je upute što činiti kako bi ponovno dobio hrvatsku putovnicu.

Rođeni Sarajlija za mladu je reprezentaciju debitirao u veljači ove godine protiv Makedonije, istoga mjeseca kada je debitirao i za prvu momčad Ajaxa. Amsterdamski je klub, inače, u travnju s veznjakom produljio vjernost na daljnje dvije godine. Miljenik Dennisa Bergkampa nedavno je izjavio da ga zanima samo hrvatski dres, no budući da kvalifikacije uskoro kreću, nameće se pitanje gdje je zapelo. Bodulu su, kako sam kaže, iz Saveza poručili da svoje fotografije pošalje u Zagreb, a nakon toga je pokrenut daljnji postupak dobivanja putovnice. U njegovu džepu i dalje stoji ponuda austrijskoga saveza, no mladić je odlučan zaigrati za Hrvatsku. Ipak, Bodul je još uvijek, nadamo se ne predugo, austrijski nogometaš hrvatskih korijena i “kockastih” snova.
SAMO ŽELJO

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 01 maj 2009, 20:56

Ja ću možda ispasti dosadan sa ovim Marinom, ali pogledajte samo ovo šta je uradio belgiji čovječe i šta kaže lew na sve to. http://www.marko-marin.de/ (odmah na glavnoj stranici će vam se uključiti video)

MentalitaUltras
Kontakt:

Post Postao/la MentalitaUltras » 01 maj 2009, 21:28

Pa daj hebo Marina ..
Čovjek neče da igra za nas ni za Srbe ..
Iako se osječa "Srbinom"
odigrao je par utakmica za ELF ..
I Tu je kraj priče ..

A i ovaj Darko nece igrat za nas
Jer momak oče da igra za Hrvatsku .. A ako ne dobije poziv od Hrv. igrat če za Avstriju
To je To ;)
вяαηισ¢ι ¢αѕтι gℓανησg gяα∂α
-HzsA87-

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 01 maj 2009, 22:07

**** vas i Marin i Bodul i Subotic i Kuzmanovic i svi ostali... ljudi nam jasno daju do znanja da ovo nije njihova zemlja... nek igraju Pjanici i Hadziresici svim srcem i puca mi **** za ove gore...

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 01 maj 2009, 22:10

Čitao sam jedan intervju sa Marinom...Samo je vrijeđao našu domovinu...I kad su mu rekli bi li igrao za BIH,jer je iz Bos. Gradiske,samo je odgovorio da je iz Gradiske,a ne Bos. Gradiske...Rekao je da bi volio igrati za Srbiju,a možda bi mogao i za Njemačku...To sam davno čitao negdje...

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 01 maj 2009, 22:14

bayer 04 je napisao/la:Čitao sam jedan intervju sa Marinom...Samo je vrijeđao našu domovinu...I kad su mu rekli bi li igrao za BIH,jer je iz Bos. Gradiske,samo je odgovorio da je iz Gradiske,a ne Bos. Gradiske...Rekao je da bi volio igrati za Srbiju,a možda bi mogao i za Njemačku...To sam davno čitao negdje...
samo se zapitajte zasto repka igra dobro??? pogledajte tim!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 16 gostiju.