FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 27 sep 2020, 22:06

bordopoeta je napisao/la:
27 sep 2020, 21:42

Svu ti sreću želim u životu, a najviše zdravlja, dobri čovječe :salut:

I ja Tebi pasa moj dobri. Bilo kako bilo ne bih nista mjenjao, samo da sam imao vise hrabrosti da se prijavim u "pionire" FKS, kod Miljenka Bajica i Lava Jesenkovic ( bili jos aktivni 1971/72 g.?). Bio bi TSS, ali od prije 5g. :urnebes: :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 27 sep 2020, 22:08

obiteljskicovjek je napisao/la:
27 sep 2020, 22:02

Kako ste vi zaboravili golmana Irfana Handžića?

Pa gdje si Ti covjece ? :crazy: :njanjanja: :kafa:
Dobar golman.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 sep 2020, 22:47

A gdje su objektivni postovi @stroja1946 hmmmm

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 sep 2020, 22:49

ajdohordas je napisao/la:
27 sep 2020, 22:47
E jbg i ti ga kakiš. Smeta ti rasprava i buniš se radi toga a svako malo prozivas nekog.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 sep 2020, 22:54

bordobijeli je napisao/la:
27 sep 2020, 22:49
E jbg i ti ga kakiš. Smeta ti rasprava i buniš se radi toga a svako malo prozivas nekog.
Kada hoćeš da se praviš pametan, odnosno kada nešto napišeš to moraš potkrijepit argumentima da bi dokazao tačnost tvoje tvrdnje.
Izvuci mi jedan jedini post gdje sam ja nekoga prozivao ?
Nemaš potrebu da se kačiš na moje postove kada te nisam uzeo u usta niti imam bilo šta sa tobom...

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 sep 2020, 23:04

Inače, jel neko gledao Celtica danas kako su izgledali ?

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 sep 2020, 23:04

I treba isprozivati tih par forumasa sto tokom utakmice yebu sve od do treneru i igracima, a ovamo ih nema nigdje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 sep 2020, 23:07

ado-hz je napisao/la:
27 sep 2020, 21:30
Protiv Celtica ja bih probao ovako

Tatar

Jukic Fanimo

Pejovic Djokanovic

Milicevic

Pidro Dupovac Serbecic Oremus

Kovacevic

Jbg ne vidi se fino taktika uglavom Milicevic bi mi igrao zadnjeg veznog kao osigurac...u sredini Pejovic i Andrej...krila Jukic i Fanimo...u vrhu napada Tatar
Sad Ce objektivni forumski "feudalci" da ti napisu da ti je to sve ka.rina teska
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 sep 2020, 23:08

27 sep 2020, 22:54
Kada hoćeš da se praviš pametan, odnosno kada nešto napišeš to moraš potkrijepit argumentima da bi dokazao tačnost tvoje tvrdnje.
Nemaš potrebu da se kačiš na moje postove kada te nisam uzeo u usta niti imam bilo šta sa tobom...
Nemam ja ovdje ni s jednim forumasem nista osim sto smo navijaci FKS tako i s tobom.neki dan si isto prozivao gdje su "pljuvaci" pa tema se zakuha a onda kao sta je ovo nema se sta procitat samo prepucavanja.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 27 sep 2020, 23:11

Brate ne moze milicevic na veznog ni na crtanom :D
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 sep 2020, 23:15

mma_hz je napisao/la:
27 sep 2020, 23:07
ado-hz je napisao/la:

Tatar

Jukic Fanimo

Pejovic Djokanovic

Milicevic

Kovacevic

Jbg ne vidi se fino taktika uglavom Milicevic bi mi igrao zadnjeg veznog kao osigurac...u sredini Pejovic i Andrej...krila Jukic i Fanimo...u vrhu napada Tatar
Sad Ce objektivni forumski "feudalci" da ti napisu da ti je to sve ka.rina teska
Koliko ti sve to shvataš za ozbiljno, kao da sam ti familiju dirnuo. Spomenuo si ga, isto kao što ih historicar spomene more svake sedmice, ja ti rekao i vozdra. Znaš koliko se puta raja našalila s historicarom? Milion, pa se nikad nije naljutio, jer je šala.

Ja ti kažem da je Nukić qarina, isto kao što si ti rekao svoje mišljenje, ja se nadovezao i rekao svoje. Nisam ti rekao da si ti qarina i da ne znaš procijeniti, već da je Nukić qarinaš. Lik smiješan igrač, znam koliko puta sam mu se smijao zajedno s burazerom kad je igrao protiv nas na Koševu. Vrti se kao nešto, zuji, a osnovne elemente nema naučene i izvježbane.
Hodžić je bolji od njega, a to ti sve govori.

@cartel
Bolje nemoj, prije dobiješ ban nego oni. I to duži ban, ovi po sedam dana malo odmore.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 sep 2020, 23:21

27 sep 2020, 23:08
27 sep 2020, 22:54

Nemam ja ovdje ni s jednim forumasem nista osim sto smo navijaci FKS tako i s tobom.neki dan si isto prozivao gdje su "pljuvaci" pa tema se zakuha a onda kao sta je ovo nema se sta procitat samo prepucavanja.
To nije prozivanje pojedinačno nekih forumaša, i konkretno ovdje ni s kim nemam problem...
Kad mi možemo slušati pametovanja, pljuvanja, psovke i tjeranja vas pojedinih pametnih, naravno da ćete svi takvi biti prozivani nakon dobrih rezultata (logičan slijed dogadjaja ne samo ovdje na forumu nego općenito), ne samo od strane mene nego od svih forumaša koji iskreno vole ovaj klub a ne krkanski, i svih forumaša koji žive u realnosti i normalno razmišljaju.
Tema se nije zbog mene zakuhala uopšte, uključio sam se tek nakon desetak postova, a sve i da jest jel bi se trebao tebi izvinuti možda ? I treba ih na svakom koraku prozivati u svakoj prilici, kad je pljuvati redovni su ovdje po forumima, stranicama, sajtovima itd a kad treba pohvaliti nekog i nešto ili otići na stadion, nigdje ih nema. Znam lično bar desetak takvih.
I opet kazem, izvadi mi postove gdje sam ja nekog lično prozivao i gdje sam ja pisao za prepucavanja ?
Jučer sam samo komentarisao da je glupo što jedni drugima namećete mišljenje svoje, pojedini naravno, a to nema veze sa prepucavanjem.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 27 sep 2020, 23:24

27 sep 2020, 23:04
Nisam gledao, citao sam komentare. Ubili su ove 3:0 nisu imali sut u okvir gola, a treci su na tabeli. Ajeti je dao go i povrijedio se i nece navodno biti u kombinaciji protiv nas. Navijaci im prezadovoljni danasnjom igrom, najbolja igra u sezoni kazu.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 27 sep 2020, 23:27

2-1. Lakse od ocekivanog prolaz protiv Celtika. Citirajte me u Cetvrtak u 22h.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 sep 2020, 23:32

Treniraju li Milicevic i Jukic s ekipom, nekad su insajdere sve znali sad nista :D

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 27 sep 2020, 23:33

AlfredNobel je napisao/la:
27 sep 2020, 23:15
mma_hz je napisao/la:
27 sep 2020, 23:07
ado-hz je napisao/la:

Tatar

Jukic Fanimo

Pejovic Djokanovic

Milicevic

Kovacevic

Koliko ti sve to shvataš za ozbiljno, kao da sam ti familiju dirnuo. Spomenuo si ga, isto kao što ih historicar spomene more svake sedmice, ja ti rekao i vozdra. Znaš koliko se puta raja našalila s historicarom? Milion, pa se nikad nije naljutio, jer je šala.

Ja ti kažem da je Nukić qarina, isto kao što si ti rekao svoje mišljenje, ja se nadovezao i rekao svoje. Nisam ti rekao da si ti qarina i da ne znaš procijeniti, već da je Nukić qarinaš. Lik smiješan igrač, znam koliko puta sam mu se smijao zajedno s burazerom kad je igrao protiv nas na Koševu. Vrti se kao nešto, zuji, a osnovne elemente nema naučene i izvježbane.
Hodžić je bolji od njega, a to ti sve govori.

@cartel
Bolje nemoj, prije dobiješ ban nego oni. I to duži ban, ovi po sedam dana malo odmore.
A brate zezam se Allaha mi hahahaha hallali Bgt
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 27 sep 2020, 23:35

Lik je napisao/la:
27 sep 2020, 23:24
27 sep 2020, 23:04
Nisam gledao, citao sam komentare. Ubili su ove 3:0 nisu imali sut u okvir gola, a treci su na tabeli. Ajeti je dao go i povrijedio se i nece navodno biti u kombinaciji protiv nas. Navijaci im prezadovoljni danasnjom igrom, najbolja igra u sezoni kazu.
I oni našli zalet uzimat pred utakmicu sa nama :think:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 27 sep 2020, 23:39

Pantelija je napisao/la:
27 sep 2020, 23:11
Brate ne moze milicevic na veznog ni na crtanom :D
Upravo.

Miličević ne smije nigdje drugo igrati osim na stoperu. Može, ali da su vandredne okolnosti, da nemamo dovoljno širok roster za određenu tekmu, da je neko dobio crveni, da se moramo braniti i slično. U onom slučaju kao protiv Budućnosti kad je Rahman dobio crveni, Miličević se ubio za te pozicije, ali to je specijalna okolnost kao što rekoh.

Dalje, ne smije početi od prve zato što je spor, naravno zbog svoje konstitucije i same visine, za takvu jednu utakmicu i protivnika koji igra brzo i koji je nekoliko nivoa iznad nas po tome. Mi se ne smijemo samo orijentisati na defanzivu i branjenje gola, a naprijed ako se šta uradi, dobro i jeste. To je pogubna taktika u startu i ako se tako postavimo (striktno da se branimo), mi nemamo šta tražiti. Niko se na svijetu ne može braniti svih 95 minuta, a da ne primi gol, pogotovo ne ekipa kao što smo mi.

Dalje.. Miličević je dobar tehničar s obzirom na poziciju koju igra i fizikalije, ali mi s njim i Pejovićem u sredini imamo 0% kreativnosti prema naprijed. Mi moramo pokušati nametnuti svoju pas igru, koliko-toliko i to nam je jedina šansa za plasman, naravno uz odličnu pripremu, koncentrisanost, pamet, borbu i zalaganje, te sreću.

Znači, po meni, Miličević tu ne smije započeti. Dobro rješenje je mali Đokanović, u tandemu s Pejovićem. Andrej je isto defanzivni vezni, ali igrač koji je okretniji, brži, koji dosta može pretrčati, a i fino povući loptu prema naprijed. Miličević treba krenuti s stopera, jer se tu najbolje snalazi, a plus uz Pejovića i Đokanovića dobijamo igrača koji isto tako može povući loptu, uputiti dobar pas i koji je tehnički dobar. Uostalom, preinteligentan za poziciju stopera, dobro čita igru, ima dobar skok, a i Besim nam je malo nesiguran dok ne uđe u pravu formu.

Kovačević
Oremuš Miličević Dupovac Pidro
Đokanović Pejović
Fanimo Sušić Tatar
Ahmetović

Jedine dvije dileme su mi kao što neki dan rekoh Dupovac/Šerbečić, ali neka bude Dupovac. Amera ne bih u prvu samo zbog njegove tromosti, to može biti pogubno. Druga dilema je Sušić, gdje bih stavio Tatara, a na krilo gurnuo Jukića koji mi je dobar kao sistemski igrač. Dosta trči, pomaže beku, a može finih stvari napraviti i u ofanzivi. Jedino bi tu malo gubili Tatara, kojem '10ka' nije prirodna pozicija. Neka budu Dupovac i Sušić.
Faliće nam Rahman i to strašno, ali ebiga.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 27 sep 2020, 23:45, ukupno mijenjano 4 puta.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 sep 2020, 23:40

Neki od komentara na njihovom forumu u vezi s nama:

"A one-off, winner-take-all match against a team on (let's face it) a similar level to us."

"They got a man, Rahmanovic, sent off last night. Set up their first and their goal in the Champions League qualifiers.

Is he suspended for our game?"

"8 games unbeaten into their league.. no idea how good their league is mind"

"We beat them 3-1 away last year. From what I remember, they were fairly duff (ovo znaci da smo kao prljavo igrali hahaha)."

"Walk in the park then eh..beat this mob 3 or 4-0 easy :fear: "

"Was it not * it down last year? I remember they had a tall striker up front who was pretty good on the ball and brought others into play well - Ahmetovic. If they don't park the bus we have the players to win but they were decent last year."
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 sep 2020, 23:45

Problem za Lennona pred meč sa Sarajevom: Celtic na Bilino polje stiže bez najboljeg strijelca

Celtic je danas u devetom kolu škotskog prvenstva bio siguran protiv Hiberniana, kojeg je savladao s laganih 3:0.

Ipak, škotski velikan bi skupo mogao platiti ovaj trijumf, pošto se u ranoj fazi utakmice povrijedio Albian Ajeti, najbolji strijelac ekipe u ovoj sezoni sa pet golova u šest utakmica.

Ajeti je bio strijelac i na ovoj utakmici, ali je odmah nakon toga zbog povrede napustio igru. Informacije nakon utakmice govore da je riječ o povredi tetive, te da bi Ajeti mogao propustiti čak i Old Firm koji je na rasporedu tek 17. oktobra.

To znači da Ajeti sigurno propušta duel sa Sarajevom u Zenici u play-offu Evropske lige, pošto je taj meč već za četiri dana…
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: gh0stHZ, Google [Bot], juka55, skoJaa i 41 gost.