Pantelija je napisao/la: ↑27 sep 2020, 23:11
Brate ne moze milicevic na veznog ni na crtanom
Upravo.
Miličević ne smije nigdje drugo igrati osim na stoperu. Može, ali da su vandredne okolnosti, da nemamo dovoljno širok roster za određenu tekmu, da je neko dobio crveni, da se moramo braniti i slično. U onom slučaju kao protiv Budućnosti kad je Rahman dobio crveni, Miličević se ubio za te pozicije, ali to je specijalna okolnost kao što rekoh.
Dalje, ne smije početi od prve zato što je spor, naravno zbog svoje konstitucije i same visine, za takvu jednu utakmicu i protivnika koji igra brzo i koji je nekoliko nivoa iznad nas po tome. Mi se ne smijemo samo orijentisati na defanzivu i branjenje gola, a naprijed ako se šta uradi, dobro i jeste. To je pogubna taktika u startu i ako se tako postavimo (striktno da se branimo), mi nemamo šta tražiti. Niko se na svijetu ne može braniti svih 95 minuta, a da ne primi gol, pogotovo ne ekipa kao što smo mi.
Dalje.. Miličević je dobar tehničar s obzirom na poziciju koju igra i fizikalije, ali mi s njim i Pejovićem u sredini imamo 0% kreativnosti prema naprijed. Mi moramo pokušati nametnuti svoju pas igru, koliko-toliko i to nam je jedina šansa za plasman, naravno uz odličnu pripremu, koncentrisanost, pamet, borbu i zalaganje, te sreću.
Znači, po meni, Miličević tu ne smije započeti. Dobro rješenje je mali Đokanović, u tandemu s Pejovićem. Andrej je isto defanzivni vezni, ali igrač koji je okretniji, brži, koji dosta može pretrčati, a i fino povući loptu prema naprijed. Miličević treba krenuti s stopera, jer se tu najbolje snalazi, a plus uz Pejovića i Đokanovića dobijamo igrača koji isto tako može povući loptu, uputiti dobar pas i koji je tehnički dobar. Uostalom, preinteligentan za poziciju stopera, dobro čita igru, ima dobar skok, a i Besim nam je malo nesiguran dok ne uđe u pravu formu.
Kovačević
Oremuš Miličević Dupovac Pidro
Đokanović Pejović
Fanimo Sušić Tatar
Ahmetović
Jedine dvije dileme su mi kao što neki dan rekoh Dupovac/Šerbečić, ali neka bude Dupovac. Amera ne bih u prvu samo zbog njegove tromosti, to može biti pogubno. Druga dilema je Sušić, gdje bih stavio Tatara, a na krilo gurnuo Jukića koji mi je dobar kao sistemski igrač. Dosta trči, pomaže beku, a može finih stvari napraviti i u ofanzivi. Jedino bi tu malo gubili Tatara, kojem '10ka' nije prirodna pozicija. Neka budu Dupovac i Sušić.
Faliće nam Rahman i to strašno, ali ebiga.