FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 30 sep 2020, 10:26

Ma vidi jednu stvar, KK Bosna, ne ovaj sad eksperiment sa Royaqlom, je u minusu vecem nego Celik ja mislim... Oni su trenutno zaleđeni. Sigurno preko 10 miliona je dug...

Kosarka jednostavno nije profitabilna u nasoj drzavi. Tu se samo dugovi nabijaju a troskovi igranja u prvoj ligi su preveliki.
Mozda kad bi se Aba igrala da ima neke racunice, zbog sponzora. Evroligu neces sigurno nikad igrati gdje su neke pare.

Nazalost, sve je to prezivljavanje.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 sep 2020, 10:28

Napapijri je napisao/la:
30 sep 2020, 09:58
Nesto kontam, nevezano za Celtic sada, kako bi bilo dobro da neko stupi u kontakt sa Namom i da pomogne KK Bosna. Posljednjih dana pratim ovu famu na facebooku, zlatne i srebrene sponzore, pa kontam kako bi za relativno male pare dobio klub sa ogromnom historijom, koji bi za vrlo kratak period mogao donositi solidnu kolicinu novca, kao i FKS. Ipak je Bosna dio "bordo porodice".
Plemenita ideja, mada malo nerealna. Zašto bi neko nekom pomagao??
Divi dasa; od moje brutto plate odvaja se 17% preza. Još 12,5% za socijalna davanja i 0,25% za nezaposlene. To je oko 400KM svaki mjesec. U ustanovi nas ima oko 300 uposlenika. To je oko 120.000KM svaki mjesec. E, haj ti meni reci kako ja ne pomažem? Za primjer; u jednom periodu svoga života, bio sam nezaposlen. Primao sam 290KM za 6mj. Po jednostavnom izračunu, trebao sam primati 9mj. preko 800KM, a to pravo mogu ostvariti samo ako sam prethodno radio i nisam ostao bez posla svojom greškom i to samo jednom u radnoj karijeri! Gdje je ostatak novca? Zar misliš da bi se i neki milioner želio isto pitati?
Sad zamisli stranog, ili nekog ulagača koji mora sve to redovno plaćati i još i više, a KK Bosna ima dugovanja po sudskim tužbama i blokirane račune. Svaka, pa i najmanja uplata, ide automatski na račun potraživača dok se ne izmiri dug sa sve pripadajućim kamatama i sudskim troškovima. Pretpostavlja se da je ukupan Bosnin dug preko 10M. Ulagač bi prvo morao platiti kompletan dug, obezbijediti finansiranje i omogućiti bankovne transakcije i protok sredstava. Košarkaška liga u BiH je opskurno takmičenje, tek u ABA ligi može se razgovarati o nekom novcu, a i ABA ligu je neophodno servisirati. Tek igranjem ozbiljnijih utakmica u Europi, može očekivati neku, minimalnu zaradu, a i to ako bude sve idealno, što neće.
U fuzbalu, s druge strane, Sarajevo, može se reći, ima zagarantovan izlazak u Europu. Za max. dvije godine, ulagač ostvaruje profit.
Ako FKS nekad bude koncern, onda se možemo nadati tome što ti govoriš.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 30 sep 2020, 10:29

Ostaje u Premijer ligi BiH: Sarajevo namjerava poslati Brazilca Cruza na posudbu
Olimpik
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 30 sep 2020, 10:30

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 sep 2020, 10:38

Rješenje za KK Bosna, po mom mišljenju, jest potpuno rasformiranje. Ostavštinu, kao što je osvajanje lige šampiona, sukcesivno dati FKS. Onda klub u svojim okvirima, može osnovati KK Bosna FKS, nešto kao Tennis Borussia Berlin ili Unterhaching, koji nisu specifizirani klubovi u nazivu.
U okviru kluba, može se osnovati podudruženje sa definisanom vlasničkom strukturom.
Ili da se FKS pretvori u holding, ili od KK Bosna napraviti AD. Drugog načina ja ne vidim.

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 30 sep 2020, 10:45

Pregled poreskih obaveza po osnovu doprinosa, taksi i ostalih poreza na dan 30.06.2020. u FBiH.

Sportsko društvo Bosna Sarajevo
4,45 miliona KM

Nogometni klub Široki Brijeg
4,33 miliona KM

Fudbalski klub Sloboda Tuzla
3,39 miliona KM

Nogometni klub Čelik Zenica
3,30 miliona
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 30 sep 2020, 10:50

Kad zavrsite o KK Bosna malo opletite kako pomoci penzionerima, pa narodnoj kuhinji tetke Zilhe, treba nekako pomoci i migrantima, kako rijesiti rupa na glavnoj cesti Bulevar Mese Selimovica jer mi odose amortizeri dok vozim, da li treba legalizovati lake narkotike utom ce 22h i cetvrtak pa cemo baciti koju i o tekmi.

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 30 sep 2020, 10:53

Danas celtic ima sve
A vec sutra ispadne
Ispred gola cujes samo ratatar!
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 30 sep 2020, 10:54

Mi smo stvarno levati ako nam oni sutra ponovo budu davali golove šutevima iz vana, znaci nismo ih skautirali niti smo naučili šta od prošle godine, sve su nam golove šali šutevima izvan osim onog gola na Kosevu petom
12. igrač kluba iz Titove 38b

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 sep 2020, 10:56

ado-hz je napisao/la:
30 sep 2020, 10:50
Kad zavrsite o KK Bosna malo opletite kako pomoci penzionerima, pa narodnoj kuhinji tetke Zilhe, treba nekako pomoci i migrantima, kako rijesiti rupa na glavnoj cesti Bulevar Mese Selimovica jer mi odose amortizeri dok vozim, da li treba legalizovati lake narkotike utom ce 22h i cetvrtak pa cemo baciti koju i o tekmi.
A što tebi smeta, da tu i tamo, progovorimo i na neku drugu temu? Pa valjda smo živi ljudi i imamo još interesovanja i želje za razmjenom mišljenja. Ne mora biti Sarajevo samo ono što nas spaja. Bacamo i o tekmi, a ponekad i nešto drugo. To je imanentno inteligentnim osobama.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 30 sep 2020, 11:02

VenamaHrabrih je napisao/la:
30 sep 2020, 10:56
ado-hz je napisao/la:
A što tebi smeta, da tu i tamo, progovorimo i na neku drugu temu? Pa valjda smo živi ljudi i imamo još interesovanja i želje za razmjenom mišljenja. Ne mora biti Sarajevo samo ono što nas spaja. Bacamo i o tekmi, a ponekad i nešto drugo. To je imanentno inteligentnim osobama.
Ne smeta meni da pisemo o tome al daj brate napisi nesto o tekmi. Svi se lozimo i adrenalin nas puca da sad pisemo o KK Bosni a tekma sutra. Nisam nikad iskljuciv bio za bilo koje druge teme koje imaju veze FKS a KK Bosna jeste nasa porodica al hajmo o tome od petka pisati. Ti uvijek imas konstruktivne postove o tekmi i to zelim da citam.
Ljubi brat

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 sep 2020, 11:15

ado-hz je napisao/la:
Odma me tuga uhvati kad neko bosnu spomene. Najveci sportski klub u ovoj drzavi racunajuci sve sportove ostavljen hrpi nebitnih likova da se sad raskusuravaju i prebacuju odgovrnost...
Kao unistili je ranije konakovic i kompanija a niko od tad nije pokusao staviti klub na zdrave noge. Lahko se probudi ta ljubav za kosarkom sjecamo se kad se markovic vratio kako je odma bosna postala interesantna svima...
Ja bi volio da je mogla opstati ako nista onda prikljuciti se bordo porodici ovo sa royalom sto se fuzija pravila je teski promasaj.
Tesko je objektivno pricati o klubu koji sam volio vise nego i sarajevo mozda a sad taj klub stoji na nekim vjestackim nogama a u stvari je mrtav i sta god mi pisali i radili tesko ce se to promijeniti.
Moj savjet im je godinama bio da samo drze skolu kosarke pa ako se otvori prilika pokusati nesto na seniorskom nivou al nazalost oni kad god su dosli do para ulozili su to u polovnjake od igraca i instant uspijeh.
Kosarka kod nas nakon rata bar u mojim ocima je bila sport broj jedan, redovno smo pravili uspijehe u kvalifikacijama pibjeđivsli hrvatsku, litvaniju itd.. Djeca u skolama trenurala kosarku najvise jer u svakoj osnovnoj skoli je bila neka skola kosarke, reprezentacija redovno igrala europska prvenstva al sve to pade u vodu zadnjih 10 godina.
Najbolje propast bosne oslikava nas bosnjacki mentalitet.. Nasao se krivac za propast i nista niko vise nikad nije pokusao da se radilo od tog trenutka normalno i kako treba bosna bi bila sad opet na zdravim nogama.
You are someone else I am still right here

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 30 sep 2020, 11:16

Rahma je napisao/la:
29 sep 2020, 22:33
Ima li ko kakav motivacioni tekst u vezi Sarajeva
''Igrač koji puca on će dat gol, igrač koji ne puca on nikad neće dat gola” - Alija Braco :D
Sarajevo ljubavi moja.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 30 sep 2020, 11:18

sonpenn je napisao/la:
30 sep 2020, 11:16
Rahma je napisao/la:
''Igrač koji puca on će dat gol, igrač koji ne puca on nikad neće dat gola” - Alija Braco :D
"J ebat cemo im majku majcinu" ! Ciro Blazevic .

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 sep 2020, 11:20

ado-hz je napisao/la:
30 sep 2020, 11:02
ado-hz je napisao/la:
Ne smeta meni da pisemo o tome al daj brate napisi nesto o tekmi. Svi se lozimo i adrenalin nas puca da sad pisemo o KK Bosni a tekma sutra. Nisam nikad iskljuciv bio za bilo koje druge teme koje imaju veze FKS a KK Bosna jeste nasa porodica al hajmo o tome od petka pisati. Ti uvijek imas konstruktivne postove o tekmi i to zelim da citam.
Ljubi brat
Hvala ti lave moj, isto mislim i ja za tvoje postove.
Al et, napisah sve što mislim o sutrašnjoj tekmi. Muka mi, evo danima. Sve se tješim, nije ni bitno ako ne prođemo, a serem ko grlica, svaka tri sata.
evo, trudim se da malo radim i distrakcije na temi, sve da bih nekako smanjio pritisak. Iskreno, ne znam šta bih više napisao, a što već nisam. Još i radim sjutra. yebaći pacijentima milu majku ako budu iza osam dolazili...

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 30 sep 2020, 11:22

ma nek prođu između ajnadževih kamenih stela sa citatima milog nam predsjednika, ima da lete ko konkord.
nema veze što su ukradene. eno i dino merlin krade, pa gospodin. pa jel...

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 30 sep 2020, 11:26

HeraklitMracni je napisao/la:
30 sep 2020, 11:18
sonpenn je napisao/la:
30 sep 2020, 11:16
Rahma je napisao/la:
"J ebat cemo im majku majcinu" ! Ciro Blazevic .
"Sile koje nasrcu na Sarajevo ce se umoriti. Mi se necemo umoriti." Bakir I.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 30 sep 2020, 11:28

"Dobro, i?"

B. I - Najveci mislilac, motivator, intelektualac i vodja 20 i 21 vijeka u BiH.

Gdje ces veci motivacioni impuls.
- FKS -

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 30 sep 2020, 11:36

Nesto kontam da bi nama najbolji rezultat bio na poluvremenu 0:0.
Ako ga prvi zabijemo bilo bi pod opsadom 4.dio, pritisli bi nas i bila bi grcevita borba da sacuvamo gol.
Ako ga oni daju prvi bgm jos teze da mi ganjamo rezultat.
0:0 poluvrujeme i onda drugo jos pametnije pa sta Bog da.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 30 sep 2020, 11:42

MortemHz je napisao/la:
29 sep 2020, 10:14
slika
Izvinjavam se na offtopicu,
da li se može znati sa koje stranice je preuzeta statistika ?
Hvala unaprijed. :D

Svakako sretno vam sutra.

Nemoj da vas "prenese", pa da bez Đokanovića počnete. :bih: :bih:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”