FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

MaGiCa
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2010, 12:34

Da kazem i ja nesto ovde, ako smem. :D
Nema sumnje da je derbi ove runde takmicenja ova utakmica.
Mislim da Inter ima jacu ekipu, ali da Bayern itekako ima oruzja da uzvrati.
Dobro je po Bayern jer je Mourinho otisao (taj uvek izvlaci 100% iz igraca), a lose sto je na drugoj strani Benitez - mozda i najbolji takticar u savremenom fudbalu.
Ko je pratio Beniteza, video je da on trenere koji idu na posed lopte izuva (Iruretu je masakrirao u mecevima Deportivo - Valencia, Rijkaardovu Barcu izbacio, a Ancelottijevog Milana dobio na srecu - ali dobio). Takodje, u knockout fazi, na svom terenu uvek pravi razliku jakim presingom i tu njegove ekipe uglavnom dobijaju meceve (kao kad Chelsea pod Mourinhom 2007e nije organizovano 2x presao centar za 120` igre).
E sad, kako ce da igra protiv Bayerna? Benitez ima staru ekipu, defanzivnog mentaliteta. A on pokusava bez pojacanja da igra visoko postavljenu odbranu + presing sa igracima koji to ne mogu da odigraju. I to je, bar po mom misljenju, glavni razlog zasto Inter igra ovako lose. Da bi Inter igrao bolje, treba im 3-4 igraca u januaru i da se nosioci igre dignu iz stanja kome (Maicon, Sneijder, Milito). Posto je Maicon potrosen igrac (videlo se protiv Bale-a), a Milito igrac koji izbegavanjem ofsajd zamki pravi razliku (u Benitezovom sistemu je to nemoguce) - od toga nema nista.
Realnije je da Benitez vrati Mourinhovu postavku igre i da kontrama odigra protiv Bayerna u oba meca. Pricam, opet, sve ovo pod pretpostavkom da Rumeni ostane na klupi Intera.
Da li Van Gaal ima odgovor na ovo? Ako je suditi prema finalu LS - nema. Jeste da Ribery tada nije igrao, ali je Inter tu utakmicu kontrolisao od prve do zadnje minute. Tesko da bi RobbeRy napravili razliku da su bili u punom sastavu. Sada stvari stoje drugacije - Robben se vraca posle teske povrede, Gomez se digao, Ribery je tu, kao i Schweinie (koji je najbolji box to box srednjak na svetu). Dakle, Van Gaal ce imati sve igrace verovatno spremne za duel. Losa stvar je sto BM nije digao kvalitet odbrane. Tu samo Lahm vredi kao igrac. Ako se tu BM pojaca kvalitetno (LB ih kolje jos od odlaska Lizarazua), onda su sanse verovatno 50-50% .
Nadam se da nisam smorio. :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2010, 12:37

ribery je napisao/la:Inter prolazimo aBd. Da sam mogao birati, njih bih izabrao za protivnika u 1/8 finala.
Koliko se sjecam, '99 kad smo izgubili od Manche, cim smo se slijedeci put sastali, cini mi se da je bilo 1/4 finale (one sezone kad smo osvojili), izbacili smo ih.
Ako sve bude uredu po pitanju igrackog kadra, prolazimo dalje. 8-)
Tad je Bayern imao najjacu ekipu u Evropi - u periodu od 1998-2001.
Sad to nije slucaj.
Inter nije protivnik kog treba prizeljkivati. To je Rummenigge rekao.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 18 dec 2010, 13:01

MaGiCa je napisao/la:Da kazem i ja nesto ovde, ako smem. :D
Nema sumnje da je derbi ove runde takmicenja ova utakmica.
Mislim da Inter ima jacu ekipu, ali da Bayern itekako ima oruzja da uzvrati.
Dobro je po Bayern jer je Mourinho otisao (taj uvek izvlaci 100% iz igraca), a lose sto je na drugoj strani Benitez - mozda i najbolji takticar u savremenom fudbalu.
Ko je pratio Beniteza, video je da on trenere koji idu na posed lopte izuva (Iruretu je masakrirao u mecevima Deportivo - Valencia, Rijkaardovu Barcu izbacio, a Ancelottijevog Milana dobio na srecu - ali dobio). Takodje, u knockout fazi, na svom terenu uvek pravi razliku jakim presingom i tu njegove ekipe uglavnom dobijaju meceve (kao kad Chelsea pod Mourinhom 2007e nije organizovano 2x presao centar za 120` igre).
E sad, kako ce da igra protiv Bayerna? Benitez ima staru ekipu, defanzivnog mentaliteta. A on pokusava bez pojacanja da igra visoko postavljenu odbranu + presing sa igracima koji to ne mogu da odigraju. I to je, bar po mom misljenju, glavni razlog zasto Inter igra ovako lose. Da bi Inter igrao bolje, treba im 3-4 igraca u januaru i da se nosioci igre dignu iz stanja kome (Maicon, Sneijder, Milito). Posto je Maicon potrosen igrac (videlo se protiv Bale-a), a Milito igrac koji izbegavanjem ofsajd zamki pravi razliku (u Benitezovom sistemu je to nemoguce) - od toga nema nista.
Realnije je da Benitez vrati Mourinhovu postavku igre i da kontrama odigra protiv Bayerna u oba meca. Pricam, opet, sve ovo pod pretpostavkom da Rumeni ostane na klupi Intera.
Da li Van Gaal ima odgovor na ovo? Ako je suditi prema finalu LS - nema. Jeste da Ribery tada nije igrao, ali je Inter tu utakmicu kontrolisao od prve do zadnje minute. Tesko da bi RobbeRy napravili razliku da su bili u punom sastavu. Sada stvari stoje drugacije - Robben se vraca posle teske povrede, Gomez se digao, Ribery je tu, kao i Schweinie (koji je najbolji box to box srednjak na svetu). Dakle, Van Gaal ce imati sve igrace verovatno spremne za duel. Losa stvar je sto BM nije digao kvalitet odbrane. Tu samo Lahm vredi kao igrac. Ako se tu BM pojaca kvalitetno (LB ih kolje jos od odlaska Lizarazua), onda su sanse verovatno 50-50% .
Nadam se da nisam smorio. :D
Kakva razlika ovim postom i onima sa Interove teme ;) ;) Svaka cast,u vecini stvari se slazem a za nasu odbranu cemo se mi pobrinut(cini mi se vec smo poceli Baines,Hummels :idea: ) tako da to ostavite nama :D
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 dec 2010, 13:06

lako je sad reci da je inter tad kontrolisao utakmicu...inter je zabio prvi gol i zato je imao vise stvari pod kontrolom, da je bayern zabio prvi gol bilo bi mozda i drugacije....muller je tad imao stopostotnu sansu za izjednacenje, znaci da je bayern izjednacio na 1-1 svasta bi bilo...tesko je sad reci kakav bi tad ishod bio, al da je doslo do tog nerijesenog rezultata utakmica bi tad otisla mozda i u produzetke , penale...znaci tad je bilo previse taktickog nadmudrivanja, nije bila neka lijepa utakmica....inter je u prosloj sezoni i barceloni na nou campu zabio gol i sacuvao povoljan rezultat do kraja...znaci prvi su i tada dali gol.....sve italijanske ekipe bolje igraju kada prve zabiju gol, krenuli primat golove sve to drugacije izgleda.....mourinho je defanzivnu taktiku intera doveo bio skoro do savrsenstva, sada to puno drugacije izgleda....mourinho je jedan od najboljih trenera i zato je on s interom mnogo postigao, ali slabo je kad inter mogao pretjerano ubijedit igrom.....svasta je u fudbalu moguce, al po logici bi bayern trebao proci dalje....i naravno da je u duelima protiv intera kljucno izvrsit pravi pritisak na odbranu, zestokom , brzom igrom, ona tad moze lako doci do klimanja
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 dec 2010, 13:07

Mislim da mozemo dobiti Inter. Iskreno, nije mi drago sto smo ih izvukli. Igraci bi mogli izgorjeti od zelje za osvetom, ali isto tako mogu sacuvati hladnu glavu I lagano se rjesiti Italijana.

Obje ekipe slabo stoje na tabelama u svojim prvenstvima i otici sto dalje u LP bi bilo dobro za obje ekipe.

Ako budemo kompletni i ako igraci odigraju pametno mozemo proci Inter, pa cemo vidjeti sta dalje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 18 dec 2010, 13:10

Bilo bi mocno kad bi se ostvarili ovi transferi o kojima se govori . Samo mislim da Hummels nije potreban . Imamo Brena , Badstubera , Demichelisa i Buytena i sa njim , to bi bilo 5 stopera , sto je previse. A i jedan od ova nasa dva talentovana stopera bi morao na klupu , sto bi bilo pogubno za karijeru. Baines bi bio odlicno pojacanje ali on je nekako previse ofanzivan i trebalo bi ga cesto zatvarati . Ali vidjecemo , bolji je od Pranjica i Contenta :)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2010, 13:15

effe_sa je napisao/la:lako je sad reci da je inter tad kontrolisao utakmicu...inter je zabio prvi gol i zato je imao vise stvari pod kontrolom, da je bayern zabio prvi gol bilo bi mozda i drugacije....muller je tad imao stopostotnu sansu za izjednacenje, znaci da je bayern izjednacio na 1-1 svasta bi bilo...tesko je sad reci kakav bi tad ishod bio, al da je doslo do tog nerijesenog rezultata utakmica bi tad otisla mozda i u produzetke , penale...znaci tad je bilo previse taktickog nadmudrivanja, nije bila neka lijepa utakmica....inter je u prosloj sezoni i barceloni na nou campu zabio gol i sacuvao povoljan rezultat do kraja...znaci prvi su i tada dali gol.....sve italijanske ekipe bolje igraju kada prve zabiju gol, krenuli primat golove sve to drugacije izgleda.....mourinho je defanzivnu taktiku intera doveo bio skoro do savrsenstva, sada to puno drugacije izgleda....mourinho je jedan od najboljih trenera i zato je on s interom mnogo postigao, ali slabo je kad inter mogao pretjerano ubijedit igrom.....svasta je u fudbalu moguce, al po logici bi bayern trebao proci dalje....i naravno da je u duelima protiv intera kljucno izvrsit pravi pritisak na odbranu, zestokom , brzom igrom, ona tad moze lako doci do klimanja
Inter je tad bio mnogo bolji. Neutralan sam, pa mislim da sam blizi realnosti po tom pitanju.
Inter prosle godine nije zabio u dva gostovanja na Camp Nou. Izvuklo ih je 3-1 na Meazzi.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2010, 13:18

S-Y-L-A-R je napisao/la: Kakva razlika ovim postom i onima sa Interove teme ;) ;) Svaka cast,u vecini stvari se slazem a za nasu odbranu cemo se mi pobrinut(cini mi se vec smo poceli Baines,Hummels :idea: ) tako da to ostavite nama :D
Jbga, tamo je bilo kafanskih rasprava. Znas onu:"Kad si u Rimu..."? :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 dec 2010, 13:54

da, ja sam pogresno napisao ovo za barca-inter, al htio sam reci da je stekao prednost u milanu koju je dobrim bunkerom branio na nou campu.....inter je uvijek bio jak kada povede i barcu je slomio u milanu jer je prvi poveo i onda njima odgovara kad se ekipa otvori

sto se tice tog finala, mozda imamo razlicita vidjenja...mislim mozda jesi realan, al ipak mislim da ak malo pogledamo tu utakmicu, proslo je od nje par mjeseci al inter osim ta 2 gola imao je samo jos po neku sansu, dok je najbolja i to bas stopostotna sansa bila mullerova....bio je tu jako dobar sut robbena iz jedne pozicije iz koje on obicno pogadja...inter je imao preciznost kod sansi i izuzetnu kompaktnost u odbrani koja ih je krasila svu sezonu....al u vecini utakmica je bilo zabij gol pa se povuci, primjer su to finale, primjer je bio i utakmica protiv chelsea, a malo ce se neutralni posmatraca slozit da inter bas i od chelsea, i od barce ima jacu ekipu, tacnije imao, jer govorimo o prosloj sezoni......ako cemo govorit o nekoj utakmici u kojoj je protivnik bio bolji od bayerna to je bila ona utakmica protiv manchestera, al u ukupnom duelu je bayern zasluzeno prosao, tad da je bilo drugacije i ne bi se imao bilo ko sta bunit
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 dec 2010, 14:11

Hopp demantovao glasine oko Gustava. :x
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 18 dec 2010, 14:27

Omerbavarac je napisao/la:Hopp demantovao glasine oko Gustava. :x
:shock: :shock: :shock: :shock:
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 dec 2010, 14:31

effe_sa je napisao/la:da, ja sam pogresno napisao ovo za barca-inter, al htio sam reci da je stekao prednost u milanu koju je dobrim bunkerom branio na nou campu.....inter je uvijek bio jak kada povede i barcu je slomio u milanu jer je prvi poveo i onda njima odgovara kad se ekipa otvori

sto se tice tog finala, mozda imamo razlicita vidjenja...mislim mozda jesi realan, al ipak mislim da ak malo pogledamo tu utakmicu, proslo je od nje par mjeseci al inter osim ta 2 gola imao je samo jos po neku sansu, dok je najbolja i to bas stopostotna sansa bila mullerova....bio je tu jako dobar sut robbena iz jedne pozicije iz koje on obicno pogadja...inter je imao preciznost kod sansi i izuzetnu kompaktnost u odbrani koja ih je krasila svu sezonu....al u vecini utakmica je bilo zabij gol pa se povuci, primjer su to finale, primjer je bio i utakmica protiv chelsea, a malo ce se neutralni posmatraca slozit da inter bas i od chelsea, i od barce ima jacu ekipu, tacnije imao, jer govorimo o prosloj sezoni......ako cemo govorit o nekoj utakmici u kojoj je protivnik bio bolji od bayerna to je bila ona utakmica protiv manchestera, al u ukupnom duelu je bayern zasluzeno prosao, tad da je bilo drugacije i ne bi se imao bilo ko sta bunit
Danas nije tvoj dan, ocigledno. :D
Barca je povela u Milanu, a Inter se vratio i dobio sa 3-1.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=425819

Gledaj kako ja vidim tu utakmicu:
Inter se branio jer im je to bio game plan. Bayern je napadao jer je bio ostavljen da napada. Svi prilazi golu J.Cesara su bili zatvoreni. Sevnule su kontre i to je to. Sa 0-1 se bilo tesko vratiti, sa 0-2 nije vise bilo nikakvih sansi. Niko ne igra na posed lopte, sanse, stative ili nesto 10o - rezultat je jasan. Inter je bio mnogo bolji. Jednostavno su imali bolji game plan i jace igrace da to sprovedu u delo. E sad je pitanje, sta bi bilo da je igrao Ribery? To nikada necemo znati.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 dec 2010, 15:23

Hoffenheim's Luis Gustavo To Bayern Munich A Done Deal - Report

Luis Gustavo will complete his transfer to Bayern Munich in the next few weeks, and Mark van Bommel will leave Bavaria according to reports.
Reports linking Hoffenheim midfielder Luis Gustavo to Bayern Munich only surfaced on Wednesday, but according to reports from Germany, the deal was decided long ago.

According to Abendzteitung, Hoffenheim financial backer Dietmar Hopp has already made a deal with Bayern president Uli Hoeness that will see the 23-year-old move to Bavaria in January for €15 million. Hoffenheim coach Ralf Rangnick was supposed to have been informed of the deal, but given no say on its execution.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 dec 2010, 15:30

A zaš **** sa tim Luis Gustavom' Znamo svi da se nekaj događa i kad ga hapimo svi ćemo saznati...A sad navijat za Eintracht!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 dec 2010, 15:33

Sam da velim još kaj se tiće Bommela - prije tekme sa hoffenheimom Dietera Hoenesa su upitali:

Dieter Hoeßen wurde gefragt gerade wegen VAN Bommel
er sagte "wir beteiligen uns nicht an spekulationen, wenn wir etwas machen, dann geben wir das bekannt"
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 18 dec 2010, 16:09

Evo dade ga Luiz Gustavo. :lol: :lol:
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 18 dec 2010, 16:22

bayern4ever je napisao/la:Evo dade ga Luiz Gustavo. :lol: :lol:
Golcina! :lol:

P.S. Seceru hoce li biti sta od kviza?? Hocu da gledam zvijezde uzivo. :mrgreen: :mrgreen:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 18 dec 2010, 17:01

MaGiCa je napisao/la:
Danas nije tvoj dan, ocigledno. :D
Barca je povela u Milanu, a Inter se vratio i dobio sa 3-1.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=425819

Gledaj kako ja vidim tu utakmicu:
Inter se branio jer im je to bio game plan. Bayern je napadao jer je bio ostavljen da napada. Svi prilazi golu J.Cesara su bili zatvoreni. Sevnule su kontre i to je to. Sa 0-1 se bilo tesko vratiti, sa 0-2 nije vise bilo nikakvih sansi. Niko ne igra na posed lopte, sanse, stative ili nesto 10o - rezultat je jasan. Inter je bio mnogo bolji. Jednostavno su imali bolji game plan i jace igrace da to sprovedu u delo. E sad je pitanje, sta bi bilo da je igrao Ribery? To nikada necemo znati.
Mislim da neigranje Riberya nije bilo presudno. Naravno da nas je oslabilo, dobili bismo viska prostora, brzinu i ne bi svaki napad izgledao isti- Roben-Roben-Roben-Roben i opet Roben po desnoj strani.
Za mene kljucni trenuntak je bila odbrana J. Cesara na pocetku drugog poluvremena, kada je Muller imao 100% sansu.
Da je tada bilo 1:1, ko zna sta bi bilo i u cijim bi vitranama na kraju stajao pehar. Al' glupo je o tome pricati. Da su babi... :)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 18 dec 2010, 17:16

Odradi Frankfurt poso za nas :D, sada je na nama sve :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 18 dec 2010, 17:19

Bogami Gekas učini Bundesku još zanimljivijom.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []