FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

alipasha
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la alipasha » 18 dec 2010, 19:00

16-1 konacni rezultat :D

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 18 dec 2010, 19:04

alipasha je napisao/la:16-1 konacni rezultat :D
Ne daj Boze.

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 18 dec 2010, 19:05

ja nevjerujem :D

alipasha
Kontakt:

Post Postao/la alipasha » 18 dec 2010, 19:07

Kakav preokret

pobjeda "Zelje" : 16-17

senzacija :D

goldboy
Kontakt:

Post Postao/la goldboy » 18 dec 2010, 19:13

sramota mozemo se poselamiti sa finalom kao i 3 mjestom

droba
Kontakt:

Post Postao/la droba » 18 dec 2010, 19:13

Izgubili smo 12:1 tj demolirani!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 18 dec 2010, 19:14

alipasha je napisao/la:Kakav preokret

pobjeda "Zelje" : 16-17

senzacija :D
Prestani se zezati. :|

alipasha
Kontakt:

Post Postao/la alipasha » 18 dec 2010, 19:14

Raspadamoo see aaaa :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 18 dec 2010, 19:18

Ispadosmo, k'o iz tramvaja. :lol:
Neće nas ovaj božićni nikako.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 18 dec 2010, 19:32

Grozno. Ispali smo :shock:

Šalim se naravno :lol:

Nego, niko da prokomentariše text; Još jednom da ponovim

A.Resulović: “Afera Planinić”

Iz knjige “Ona vremena”

Nakon gotovo 45 dana sa nogometašima “Željezničara” vraćam se sa turneje po Norveškoj i Švedskoj u Sarajevo. Turneja, koja je više ličila na ugodno turističko putovanje nego na prestižno odmjeravanje snaga sa švedskim i norveškim klubovima, poslužila je treneru “plavog” tima sa Grbavice, profesoru Munibu Saračeviću da što bolje pripremi tim za naredno prvenstvo ali i da isproba mogućnosti onih koji kucaju na vrata najboljih. S te strane Saračević je mogao da bude zadovoljan; Bukal, Kadrić, Jelušić, Jovanović, Sprečo, Djuro Smajlović, zaista su najavili raskošan talenat.

Željezničar je na ovoj turneji obišao i Norvešku i Švedsku uzduž i poprijeko, došavši i do Narvika! Sastajao se sa drugoligaškim timovima u Hamanu, Trondheimu, Bergenu, Kristansadu, Oslu, Alesundu, Halmstadu, Geteborgu, Malmeu, Sundsvalu, Stavaholu, Uppsali. Rekoh, protivnici su bili nižerazredne ekipe. Pamtim meč u prelijepom gradiću Alesundu na jednom fjordu. Pošto sam zakasnio na utakmicu, nalazio sam se sa ekipom jugoslovenskih novinara u Narviku, gdje je tih dana policijskom istragom otkriveno groblje više od sto ubijenih oficira nekadašnje jugoslovenske kraljevske vojske. Njih su Nijemci zarobili kod Beograda l941. i doveli na ovaj daleki sjever i – ubili! Brojna imena pronašli smo ispisana na parčetu drveta tako da je to kasnije porodicama i istražnim organima iz Beograda, poslužilo za identifikaciju.

Kažem, stižem kasnije na meč, prilazim Mirku Petriniću, prof dr Aleksandru Doderu, Nedji Šljivaru i kolegi Ljubi Nikoliću i raspitujem se za rezultat.

Niko ne zna!

-Kad se završi utakmica upitaj Starog (Saračević) koliko su naši dali! – savjetuje me Šljivar.

I tako postupih.

- Nemam pojma! – kaže mi trener Željezničara, pitaj igrače?!

I tako podjem od igrača do igrača sa jednim pitanjem: Koliko si dao golova? Nakupi se 29! Domaćini, naravno, nisu dali nijedan!

Neću reći da su svi protivnici bili tog ’kvaliteta’, ali nisu ni daleko odmakli.

Prolaze dani očekivanja novog šampionata Jugoslavije. Uveče, po običaju, odlazim na večeru u hotel Central. Sjedim sa mojim kumom, pravnikom Dejanom Vidovićem, Safetom Arslanagićem, direktorom deviznog sektora Privredne banke i Djokicom Vranješevićem, novinarom beogradske Politike. Očekujemo dolazak Himze Polovine i njegove Fikrete.

Odjednom, stolu prilazi Ranko Planinić, golman Željezničara i moli me za pet minuta razgovora.

Pristajem.

-Znaš, u tebe imam najviše povjerenja, pa ću ti reći; u prošlom prvenstvu prodali smo utakmice Hajduku i zagrebačkoj Trešnjevki!!!?

-Pazi, Ranko, to su opasne i teške optužbe!?

–Ako želiš, reći ću ti sve, a ti snimi.

Odlazim do kola, uzimam magnetofon, molim Dejana da kao pravnik bude prisutan.

Planinić ponavlja tvrdnju o prodanim utakmicama.

- Ne znam ko je primio novac, ali znam da nismo smjeli pobijediti u Splitu protiv Hajduka i u Zagrebu protiv Trešnjevke! – reći će Planinić.

- Izvinjavam se društvu i odlazim na desk Večernjih novina. Na Desku je Miro Lasić, zamjenik glavnog urednika i jos tri četiri saradnika i likovni urednik Hrvoje Malić. Kažem Miri, imam ‘veliku’ vijest o lažiranju utakmica?

- Pazi, da ne naletimo !? – kao, savjetuje me Lasić.

- Pišem tekst, blokirana je čitava prva strana i dvije sportske. Odlučujem se na posljednju provjeru, u 23 sata noću zovem Nusreta Mahića, predsjednika Željezničara i saopštavam mu šta mi je Planinić rekao.

- Ako ti misliš da to ne treba objaviti, reci.

- Objavi sve! To je laž i nekakva osveta Planinića što je novčano kažnjen za izgred na treningu! – čujem Mahića.

- U jutarnjim satima, Večernje novine, u tiražu od sto hiljada, planule su na ulicama Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Banja Luke, Beograda, Splita, Zagreba, gdje su dostavljane i taksi službom.

- Naravno, taj dan Sarajevo bruji. Uzbuna na sve strane. Pozivi iz Suda, Tužilaštva, Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Jugoslavije. Pozivaju me u Beograd na sastanak hitno sazvane sjednice Fudbalskog saveza Jugoslavije.

- Sve što sam znao, napisao sam! – javljam tehničkoj sekretarici Saveza.

- Dani istraga, saopštenja, demantija, optuživanja, pravdanja. Fudbalski savez Jugoslavije donosi odluku: Željezničar, Trešnjevka i Hajduk izbacuju se iz Prve lige, a pokreće se postupak protiv Mahića, Šljivara, Nikolića i igrača Željezničara Ivice Osima i Miše Smajlovića.

- U Splitu masa naroda na ulicama. U Željezničaru opet šok! Trešnjevka ne može da vjeruje?!

- Poslije dvadesetak dana, odluka se mijenja; Željezničar i Hajduk kažnjeni su sa minus šest bodova, Osim i Smajlović sa godinu dana neigranja. Tužilaštvo pokreće krivični postupak protiv Nusreta Mahića, Nedje Šljivara, Ljubomira Nikolića. Epilog: Mahić i Šljivar dobijaju zatvorske kazne, a Nikolić zabranu rada u fudbalu.

- Nekoliko godina kasnije, uvijek dobro obavješteni glavni urednik beogradskog Tempa, za koji sam honorarno pisao, Toša Marković mi kaže:

- Znaš, u onoj aferi nisu bili zanimljivi Trešnjevka i Željezničar. Cilj je bio Hajduk! Trebalo ga je izbaciti iz lige, kazniti, poniziti. Što su čak i nevini platili ( Osim, Smjalović, Mahić, Šljivar) e, to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Udbaški DNK Torpeda nije za baciti. Ne mogu oni to izbaciti iz organizma :lol: Spominjem njanje jer se tekst direktno veže uz Želju.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

FCS-FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS-FCS » 18 dec 2010, 20:11

Istrazivac...nije ti palo na pamet da malo prokontas da se tada fudbal igro po diktatu iz tadasnjeg saveza komunista i drugih politickih foruma. Kad je trebalo da Zvezda bude sampion..bila je , Partizan ...isto tako , Dinamo i Hajduk..isto tako. Ista stvar je sa ispadanjem , kaznjavanjem igraca itd. Samo vasa jedna i nase dvije su zasluzene titule..nije bilo diktata iz politcke zajednice. Malo se zasitili titula gospoda iz Hajduka zvezde partizana i dinama pa odigrali losije sezonu da ne kazem podcjenjivacki. Zato su nase i vasa titula zasluzene ali i cudo u bivsoj yugi.
Samo sto vas ovaj Planinic ovako naguzi. garant ste mu plivali velike repa. Haj sve al sto svabu..to mi nije jasno.....

saleboss
Kontakt:

Post Postao/la saleboss » 18 dec 2010, 20:16

Čuj 1 : 12 ,hahahaha...i onaj jedan kažu iz ofsajda dali.

ekii
Kontakt:

Post Postao/la ekii » 18 dec 2010, 20:16

Bosna.S.-Zeljo 12-1 opet pocinju igre !! :D :P :D

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 18 dec 2010, 20:23

nikad_izvini je napisao/la:Grozno. Ispali smo :shock:

Šalim se naravno :lol:

Nego, niko da prokomentariše text; Još jednom da ponovim

A.Resulović: “Afera Planinić”

Iz knjige “Ona vremena”

Udbaški DNK Torpeda nije za baciti. Ne mogu oni to izbaciti iz organizma :lol: Spominjem njanje jer se tekst direktno veže uz Želju.
U jednom je intervjuu Švabo rekao da su on i Mišo na toj utakmici protiv Hajduka pogađali stative i prečke kod rezultata 0:0 i da po tome ispadne da su namjerno pogađali prečke i stative :D I tada je Švabo tražio da, ako već tvrde da je kriv, da mu daju kaznu po propisima - doživotnu zabranu, a ne da se kola lome na Želji. Mnogi funkcioneri i fudbaleri iz tog perioda kažu da se o štimaljkama uveliko pričalo i da je FSJ tražio žrtveno janje - i naravno našao onoga ko nije bio pod protekcijom.

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 18 dec 2010, 20:38

moze li mi neko reci ko je bio u nasem sastavu pa smo ovako demolirani, jos uvijek ne mogu da vjerujem ...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 dec 2010, 20:41

xxl basket je napisao/la:moze li mi neko reci ko je bio u nasem sastavu pa smo ovako demolirani, jos uvijek ne mogu da vjerujem ...
branio Karic igrali Stanic,Jamak,Zeba,Svraka,Markovic,Bajro i Zolotic
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 18 dec 2010, 20:52

GOSK pobjedio protiv Splita. :roll:
Zadnja izmjena: AmanijakzO, dana/u 18 dec 2010, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 18 dec 2010, 21:16

ellaxaz je napisao/la:Zanimljivo, afera Planinić (nevini nastradali)

http://dovla.net/2010/09/a-resulovic-afera-planinic/
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Smijesno, jadno, tuzno... taman tekst za vas i vase ukuse :lol: :lol: :lol: a bez ijednog jedninog argumenta :lol: :lol: :lol: ali kad malo bolje razmislim vama argumenti ni ne trebaju, nisu nikad ni trebali. Ta drzava vam je dala sve, placala vam pripreme, utakmice, slala vas u norveske, svedske, juznu ameriku i gdje sve ne, bas sve ste dobijali, mozda cak i vise nego drugi timovi i sad se kao okrenula protiv vas ;) i to nakon sto je VAS golman navodno nesto lupio, pa nije li to tragicno? :lol: :lol:
Tradicija 'ubacenih elemenata' u vasem klubu izgleda je duza nego sto sam mogao pretpostaviti 8-)
Zadnja izmjena: UPS, dana/u 18 dec 2010, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.

Popović Lazar
Kontakt:

Post Postao/la Popović Lazar » 18 dec 2010, 21:17

Malac,dosadan si ;)
Hajde lazare,hajde Lazare..

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 dec 2010, 21:27

upalila se rasvjeta spavanac
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.