FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

GOAT
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GOAT » 02 okt 2020, 23:55

KANA je napisao/la:
02 okt 2020, 23:37

Pa ti samo tjeras bruda :D ,znaci ti ces Amara otjerati I onda koji je tvoj prijedlog?
Zeljo ima puno kapaciteta,nisu to samo 2-3 covjeka sa parama i vizijom.Ako smo spali na to da nam sudbina zavisi od par ljudi onda puno prica pada u vodu kao ona o najvecem klubu.Nemoj mi reci da mislis da je Zeljo 2 covjeka ?
23

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 02 okt 2020, 23:57

Ako se mogao Misimovic i kompanija (sa razlogom) tjerati jer su izostali rezultati, tj titula, uprkos konstatnoj gradnji i usminkavanju stadiona ne vidim razloga sto se ovi ne bi mogli tjerati jer niti imaju titula, a niti ista rade oko infrastrukture koja je misketu i toj sviti oko njega bila posljednja vadiona... a bogami ne vide se progresi ni u jednom segmentu da budemo posteni, cak stavise situacija i stanje oko kluba je u najmanju ruku lose...

Amar na jednu stranu (pa i badzak) a ostali uhljupi iz uprave i odbora na drugu stranu... ali opet da se ne lazemo Amar se ne bi ni vratio da nisu ovi ljudi u upravi jer očigledno voli da sefuje "sefovima" odnosno po hijerarhiji nadredjenim... tako da itekako za ovo stanje je dijelom i on kriv jer bira sa kime ce raditi... ali opet od svih njemu noga mora biti zadnjem u klubu zbog svega sto je uradio, i zbog svih titula i radosti koje nam je donio...

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 03 okt 2020, 00:04

Kompromis je napisao/la:
02 okt 2020, 23:57
Ako se mogao Misimovic i kompanija (sa razlogom) tjerati jer su izostali rezultati, tj titula, uprkos konstatnoj gradnji i usminkavanju stadiona ne vidim razloga sto se ovi ne bi mogli tjerati jer niti imaju titula, a niti ista rade oko infrastrukture koja je misketu i toj sviti oko njega bila posljednja vadiona... a bogami ne vide se progresi ni u jednom segmentu da budemo posteni, cak stavise situacija i stanje oko kluba je u najmanju ruku lose...

Amar na jednu stranu (pa i badzak) a ostali uhljupi iz uprave i odbora na drugu stranu... ali opet da se ne lazemo Amar se ne bi ni vratio da nisu ovi ljudi u upravi jer očigledno voli da sefuje "sefovima" odnosno po hijerarhiji nadredjenim... tako da itekako za ovo stanje je dijelom i on kriv jer bira sa kime ce raditi... ali opet od svih njemu noga mora biti zadnjem u klubu zbog svega sto je uradio, i zbog svih titula i radosti koje nam je donio...
Zaboravio si najbitniju stvar a to je gomilanje dugova.Ne mogu vjerovati koliko plitko pojedini razmisljaju jbt.Pa ove stvari ce ostaviti trajne posljedice i **** ce nas narednih x godina.Treba im jos pustit da prodaju pomocni i nek ide sve u pm.
23

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 okt 2020, 00:09

Kompromis je napisao/la:
02 okt 2020, 23:57
90% ovog foruma je "za" da ova Uprava i sutra ode, a ne nekad kasnije. Samo ne odlucujemo mi nego Skupstina. Pisali smo i pisemo da trebaju promjene tu, ali nemamo nikakvu moc ni pravo glasa.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 03 okt 2020, 00:09

GOAT je napisao/la:
02 okt 2020, 23:55
KANA je napisao/la:

Pa ti samo tjeras bruda :D ,znaci ti ces Amara otjerati I onda koji je tvoj prijedlog?
Zeljo ima puno kapaciteta,nisu to samo 2-3 covjeka sa parama i vizijom.Ako smo spali na to da nam sudbina zavisi od par ljudi onda puno prica pada u vodu kao ona o najvecem klubu.Nemoj mi reci da mislis da je Zeljo 2 covjeka ?
brate neozbiljan si majke mi ,u 10 minuta sam sebe si demantovao .Kazes da si bio glavni u tjeranju Misketa a u drugom postu pises kako bi bili najjaci da su Miske I Amar zajedno :facepalm: nista ti se ne poklopa

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 03 okt 2020, 00:18

KANA je napisao/la:
03 okt 2020, 00:09
GOAT je napisao/la:
KANA je napisao/la:

brate neozbiljan si majke mi ,u 10 minuta sam sebe si demantovao .Kazes da si bio glavni u tjeranju Misketa a u drugom postu pises kako bi bili najjaci da su Miske I Amar zajedno :facepalm: nista ti se ne poklopa
Zbunio se
moSa ljoŽe

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 03 okt 2020, 00:20

KANA je napisao/la:
03 okt 2020, 00:09
GOAT je napisao/la:
KANA je napisao/la:

Vrlo je jednostavno

- Misimovic je najbolji u poslu koji radi ali hoce da radi i ono sto nije njegov fah
- Amar je najbolji u poslu koji radi ali hoce da radi i ono sto nije njegov fah

Obojca su ego manijaci i stavili su sebe ispred interesa kluba.Misimovic je imao sansu da sam uradi sve,nije uspio i mi smo odlucili da damo sansu drugom.Ako drugi ne uspije onda neka se desi isto kao i sa predhodnikom.Ako im je klub vazniji od licnih interesa onda ce preci preko nekih stvari i raditi zajedno punom parom.Ne znam sta ti tu nije jasno?
23

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 03 okt 2020, 00:21

Bravo forumasi , otkrili ste jos jednog radnika iz skladista, nastavite "lov na vjestice".

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 03 okt 2020, 01:11

Itekako bi trener trebalo da je upoznat sa radom organa kluba,na bilo koji način,ako ništa da bi znao sa koliko novaca raspolaže.Novac je boljka trenutno u klubu jer da je novaca vjerovatno bi toliko spominjani kadar bio bolji,efikasniji i po mjeri trenera.Da se treneru sve omogući što traži a on ne ispuni ciljeve postavljene pred sve njih onda se može raspravljati i o njegovoj odgovornosti.Ako trenutna garnitura nije u stanju pronaći novac da se riješe dugovanja,tekući troškovi i sl onda se to treba javno reći.Još jednom ponavljam ako je moguće prodati pom.teren,kupiti i napraviti trening kamp i da ostane novaca onda je to dobra ideja da se stane na zelenu granu.Naravno da se sve odradi po propisu tj da nebi nestalo para preko noći a ništa od kampa i boljitka kluba uopšteno.Vidjeli smo kako su pare prošli put nestale na gluposti,neznanje i osionost pojedinca.Još samo kad spomenete smjenu svih pitanje je ko bi to trenutno adekvatno zamijenio Amara na mjestu trenera?

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 okt 2020, 01:12

Nasikira se vala kad sam čuo da nam Dado ode i da je Štila povrjeđen. Nisam od muke htjeo dab uđem na forum da slušam pljuvače koji se raduju lošim vijestima. U svakom slučaju uz Amara sam i za Želju i svjestan sam da smo ga morali prodati. Interesantno da oni koji su se najviše bunili što ga je Amar vrati sada najviše pljuju što smo ga prodali. Ništa nam ne preostaje nego zbiti redove ko po ko zna koji put u istoriji i potruditi se da nekako izborimo Europu ove godine a onda mora biti bolje.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 okt 2020, 01:15

ammimr je napisao/la:
03 okt 2020, 01:11
Itekako bi trener trebalo da je upoznat sa radom organa kluba,na bilo koji način,ako ništa da bi znao sa koliko novaca raspolaže.Novac je boljka trenutno u klubu jer da je novaca vjerovatno bi toliko spominjani kadar bio bolji,efikasniji i po mjeri trenera.Da se treneru sve omogući što traži a on ne ispuni ciljeve postavljene pred sve njih onda se može raspravljati i o njegovoj odgovornosti.Ako trenutna garnitura nije u stanju pronaći novac da se riješe dugovanja,tekući troškovi i sl onda se to treba javno reći.Još jednom ponavljam ako je moguće prodati pom.teren,kupiti i napraviti trening kamp i da ostane novaca onda je to dobra ideja da se stane na zelenu granu.Naravno da se sve odradi po propisu tj da nebi nestalo para preko noći a ništa od kampa i boljitka kluba uopšteno.Vidjeli smo kako su pare prošli put nestale na gluposti,neznanje i osionost pojedinca.Još samo kad spomenete smjenu svih pitanje je ko bi to trenutno adekvatno zamijenio Amara na mjestu trenera?
Ni jedan pravi navijač Želje ne bi volio da ostanemo bez Amara u ovom trenutku. On nam je za sada jedina nada.

ammimr
Kontakt:

Post Postao/la ammimr » 03 okt 2020, 01:19

bojamora je napisao/la:
03 okt 2020, 01:12
Nasikira se vala kad sam čuo da nam Dado ode i da je Štila povrjeđen. Nisam od muke htjeo dab uđem na forum da slušam pljuvače koji se raduju lošim vijestima. U svakom slučaju uz Amara sam i za Želju i svjestan sam da smo ga morali prodati. Interesantno da oni koji su se najviše bunili što ga je Amar vrati sada najviše pljuju što smo ga prodali. Ništa nam ne preostaje nego zbiti redove ko po ko zna koji put u istoriji i potruditi se da nekako izborimo Europu ove godine a onda mora biti bolje.
Ama druže nije više ni važno zašto se pljuje čovjek već samo neka se pljuje.Svi znaju za sve u klubu,imaju informacije iz prve ruke,a iznose neistine,iz kojeg razloga vjeruj mi da nemaju ni oni sami pojma.Ali vjerovatno kad je bal nek je maskenbal pa hajmo malo sve pljuvati.Za klub se tako ne navija pa im je moj prijedlog Kobilja glava ima tamo jedan klub neka navijaju za njega.Ja lično slušam svoga oca kad kaže da nikad nije navijao za upravu već samo za igrače na čelu sa trenerom.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 03 okt 2020, 01:55

Znači protiv Tuzle:

....................Erić..................................

Stevanović......... Kosorić....... Ikić........ Šehić......

Hajdarević........ Mujezinović ........... Alispahić.....

Zec......... Lendrić............ Veselinović...........

Klupa Fejzič, Miličević, Vrhovac, Jamak, Bekrić, Juričić, Hajrić, Blaževič, Gasal, Miletić

S tim što ne znam u kakvoj su formi i šta trenutno mogu Vrhovac i Miličević

Bbake
Kontakt:

Post Postao/la Bbake » 03 okt 2020, 08:20

'Ovo je moj privatni neki gest, vi ga možete protumačiti kako hoćete'

Ivica Osim

Let me tell you something you already know

The world ain’t all sunshine and rainbows.

It’s a very mean and nasty place… and I don’t care how tough you are, it will beat you to your knees and keep you there permanently, if you let it.

You, me or nobody, is gonna hit as hard as life.

But ain’t about how hard you hit…

It’s about how hard you can get hit, and keep moving forward…

how much you can take, and keep moving forward.

That´s how winning is done.

Now, if you know what you worth, go out and get what you worth.

But you gotta be willing to take the hits.

And not pointing fingers saying: You ain’t what you wanna be because of him or her or anybody.

Cowards do that and that ain’t you! You’re better than that!

Za mene lično jedan od najmoćnijnijih govora koje sam čuo, gdje je autor u samo par rečenica rekao sve, univerzalne i bezvremenske misli koje smo svi bar jednom u životu doživjeli i primjenili, svjesno ili nesvjesno. Naravno kao i u svemu ostalom, za mene je najbolji, za neke druge neće biti. Svako ima svoj pogled na dešavanja u mikrokosmosima koji nas kao jedinke okružuju.

Pasus prvi; 'svijet nije stalno svjetlost sunca i duge, to je vrlo zlo i pokvareno mjesto, i ne zanima ga koliko si jak, bacit će te na koljena i držati dole zauvijek ako dozvoliš'.

Ako pogledamo istoriju FK Željezničar ona je sve ono što citat iznad govori. Rijetki su klubovi koji su doživjeli i preživjeli ono što je Željo i njegovi navijači. U vremenima kada smo osnovani kao mlad i tek stvoren subjekat od strane radničke klase, nismo imali apsolutno ništa osim Želje i ljudi. Ponovit ću jer je ovo jako bitno, nismo imali ništa osim Želje i ljudi. Dakle imali smo nešto što okuplja i u što ljudi vjeruju i imali smo one koji se okupljaju i vjeruju. Tako je u prvim trenutcima postojanja kada klub nije imao 'ni paru' a posebno ne opremu za treniranje, grupa ljudi ionako slabog materijalnog statusa od svojih domova donijela, citiram; ko šta ima! Imam dva para čarapa, evo jedan za klub, gaće, majica, šorc, rukavice, kapa. Možda se nama iz ove perspektive taj podatak čini smiješnim i budalastim, u onim vremenima ne vjerujem da bi im bilo smiješno. Druga vremena.

'Ti, ja, niko, nećemo udariti jako kao život'

Do drugog svjetskog rata klub je bio na marginama sporta bivše države, mali radnički klub koji se bori da opstane. U samome ratu malo je falilo da prestanemo postojati kada smo zabranjeni i izbrisani u aktima jer ljudi koji su tada bili uz klub, nisu pristali da učestvuju u nečemu što se po svemu kosilo sa ličnim stavovima, uvjerenjima i samoj biti kluba i njih samih. Ne ndh liga, ne sa fašistima! Stopiraćemo rad kluba, borićemo se. Kao nagrada u prvim mjesecima po završetku rata prva titula. Prvi sladak plod, prva nagrada rada i svega što smo do tada preživjeli. Od malog kluba koji nema za čarapa i gaća, postali smo pobjednici ali čista obraza i neukaljane časti!

'Nije kako jako možeš udariti, već koliko te jako mogu udariti i da nastaviš ići naprijed'

Vjerujem da kada bih citirao ovu misao našim legendama a između ostalih Jošku, Ivici ili Miši, da bi bi me pogledali i ne progovorivši niti riječ u sebi za djelić sekunde vratili film i sjetili se svega što su preživjeli i što je klub proživio, zajedno sa svojim navijačima. Nakon u današnje doba osporavane i nikada priznate titule desili su se događaji koji su nas obilježili na više načina i utkali u nas sjeme prkosa. Priživjeli smo ndh-a a da bi živjeli dalje morali smo se suočiti sa novim izazovima u liku režimskih klubova i vlasti sa svim njihovim moćima i načinima na koji su ugrožavali egzistenciju kluba. Ne samo onu materijalnu u ljudstvu nego je već tada smetala ideja Željo, ideja radnički, smetao je čist obraz i ljubav bez interesa. Za raju a posebno za nas danas izuzetno bitni događaji iz naše istorije, kada su nas natjerali da kleknemo ali nismo ostali dole, nego smo ustali i nastavili da koračamo visoko podignute glave!

'Tako se rađaju pobjednici'

Sa željom i prkosom iskovanim kroz stalne bitke, sa ljubavlju koja je rasla u teškim vremenima, u krvi i znoju, u neimaštini i gladi, u pokušajima da nas ponize i zaustave i ugase i zabrane, rodila se generacija koja je rasla uz klub sa željom da bude dio njega i generacija koja je svoju priliku da učestvuje iskoristila na najljepši način. Vječiti autsajder Željo je postao prvak. Pravi pravcati i to nam niti jedan režim ne može osporiti ili oteti!
Odbili smo ostati u blatu na koljenima, izabrali borbu prije kmetstva, i isplatilo nam se. Slika na kojoj našeg legendarnog trenera Milana Ribara nasmijani i sretni igrači nose na rukama, govori puno više od onoga što danas možemo zamisliti, a ona druga sa šampionskim timom pokazuje sve što smo morali biti da bi dospjeli na tron. Ispravljeni visoko podignutih glava, odlučni, hrabri i ponosni, sa snagom u srcima i vjerom u grb na grudima.

U godinama poslije istorija se ponavljala u više navrata, Željo je posrtao, padao, mučio se ali nikada nije ostao dole, nikada se nije predao, nikada nije prestao da se bori i postoji. Redali su događaji, tamni i blistavi, smjenjivali se kao na traci. Od druge lige do ponovne borbe za trofej i polufinala kupa uefa, od zapaljenog i srušenog doma do najljepšeg stadiona u državi, od još jednog pokušaja režima da nas 'pripoji' do najvećeg i najtrofejnijeg kluba! Željo je rastao, armija navijača je vjerovala i rasla uz njega, borila se i bodrila, stajala uz klub i kroz sva iskušenja prošla zajedno sa njim i nikada niti za trenutak mu nije okrenula leđa!

Vratit ću se za kratko na početak priče; nešto što nas okuplja i nešto u što vjerujemo, Željo i ljudi!

'Sada, ako znaš koliko vrijediš, idi i uzmi onoliko koliko vrijediš.

Ali moraš biti spreman da primiš udarac!

A ne da upireš prstom i govoriš; nisam ono što bi želio biti zbog njega, ili nje, ili bilo koga drugoga.

Kukavice to rade a to nisi Ti

Ti si bolji od toga'!

Druga su vremena, princip je isti, sve su ostalo nijanse.

Željezničar za život cijeli!
Zadnja izmjena: Bbake, dana/u 03 okt 2020, 10:35, ukupno mijenjano 2 puta.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 03 okt 2020, 09:32

GOAT je napisao/la:
KANA je napisao/la:

Drug, gdje su ti "veliki" željovci bili u decembru da preuzmu klub? nije ih bilo. Nije bilo ni onih što su zasluženo otjerani, nisi se pojavili, a zna se ko je bio?

PRAVI ŽELJOVAC, DNK ŽELJO, SIN VELIKOG ŠTRAUSA, AMAR AMAR OSIM OSIM!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 03 okt 2020, 09:44

Ma pustite LeBronovog idolopoklonika, lupa gluposti kao i obično. Njemu je bitnije da James osvoji FMVP, nego bilo šta vezano za Želju.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 03 okt 2020, 10:30

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 03 okt 2020, 11:25

Omark je napisao/la:
03 okt 2020, 10:30
Fališ, Sabljo!

https://sportsport.ba/fudbal/mulalic-na ... ama/377340
Joj Sabljeeee :urnebes:

"Šta, šta, šta?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 03 okt 2020, 11:34

slika

Misterija "Gasal" je rjesena. Prekomandovan je u fizioterapeute zato ne dobija minute :rol:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 03 okt 2020, 11:34

SudoHusika je napisao/la:
03 okt 2020, 11:25
Omark je napisao/la:
03 okt 2020, 10:30
Fališ, Sabljo!

https://sportsport.ba/fudbal/mulalic-na ... ama/377340
Joj Sabljeeee :urnebes:

"Šta, šta, šta?"
Ovakvoj ljudskoj gromadi su dotični rampu lupili. Kakav ljudski šljam...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Firebase, knoa, Levin i 56 gostiju.