Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
mickey84 s pika rece da ce imati TUF 3080, cijena sitnica, oko 1800KM
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
kod koga, MoGame
lupa ko maksim po diviziji, nema ni jednog proizvoda
istu cijenu mu imaju Strix i Gaming OC, odmah znas koliko je legit

lupa ko maksim po diviziji, nema ni jednog proizvoda
istu cijenu mu imaju Strix i Gaming OC, odmah znas koliko je legit
Ma ovi prodavaci po piku su obicne seoske varalice. Kolega sa posla sklapa računar i hoće da proba ryzen i kupuje sve nove komponente. Sve redom isao i trazi procesor i svaki mu napiše da je u dolasku. A piše im na stanju lafo da imaju.
Em sto nemaju odmah nego su im i marže vece za 30% nego igdje na svijetu! Manje ti para treba u Svicarskoj za sklopiti racunar nego u Varešu gdje je plata 400 km!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
bas cudno sto vece i razvijenije trziste ima bolje cijene
jos je samo falilo da kazes sto nam nije ista cijena ko u SAD
jos je samo falilo da kazes sto nam nije ista cijena ko u SAD
Ja koliko znam cijena se prilagodjava standardu zemlje...
A sto nasi ribari love u mutnom tu je drugi par opanaka!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
Pa dobro stoji to ali isto tako nasi su previse pezobrazni, jedno je povisit cijenu jer imas manje razvijeno trziste ali opet drugo je pres.seravat se.
Jer kako nije preseravanje mobitel koji kosta 800 dolara ti platis 3 milje skoro. Normalno da su sup.ci nasi.
Pozdrav za Univerzalno jer oni znaju najbolje. Ako kojim slusajem platis karticom i legalno ti skinu pdv onda je stvar skuplja za cca 25 % hahahaha
Jer kako nije preseravanje mobitel koji kosta 800 dolara ti platis 3 milje skoro. Normalno da su sup.ci nasi.
Pozdrav za Univerzalno jer oni znaju najbolje. Ako kojim slusajem platis karticom i legalno ti skinu pdv onda je stvar skuplja za cca 25 % hahahaha
27.10.2020
- AshburtonG
- Kontakt:
ma jel bgt
kad je elektronika u pitanju to nikad nije bio slučaj
kompanija postavi MSRP i onda konačna cijena zavisi od raznoraznih taksi u svakoj zemlji te veličine samog trzista i potrosake moci
PS5 ima isti MSRP u SAD, Bangladeshu i kod nas, samo sto cijena nakon taksi nigdje nije ista
niko ne kaze da radnje kao sto je Genelec, Imtec i sl. ne deru ali ocekivati iste cijene kao u zemljama koje imaju 10x vece trziste je naivno
imas i "normalnih" radnji kao sto je Plus i CPUInfotech, mickey84 koji se trude postaviti neke realne cijene a isto tako dati ti garanciju koja zapravo vazi i gdje dobijas fiskalni račun
Da li su napojne jedinice standardnih dimenzija, ili? Ne znam tačno dimenzije a trebao bih kupiti. Znam jedino snagu.
imaju standardni bracket gdje visina i sirina su kod svih iste, samo se mogu po duzini razlikovati
ako ne ides na 850W+ nemas razloga da brines, jer vecina slabijih od toga spada u standardne dimenzije
Kako sam skonto razlika je u modelu kucista, ima nesto Atx, Atx-neki broj... nisam siguran koji je kod mene.
kucista su full/mid/small tower il SFF (small form factor)
ATX ti je standard za maticnu Full ATX, Mini/Macro TAX itd
ugl ako ti je bilo koje standardno Full ili Mid tower kuciste nemas brige
ako je neki custom prebuilt onda je problem
Mislio sam da mi je crkla napojna ali nije, crkla je ploca. Tako da sam naj.ebo.
Dajte ljudi pomaagajte živi bili. No network adapter detected. Nema šta nisam nisam uradio, al neće ništa
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Neka OLX radnja koja je pouzdana? Mickey nema procesor kojeg ja želim. Kolega mi je naručivao iz manjeg bh. entiteta i nije nikad imao problema, poslali mu i fiksalni račun, nisam ulazio u detalje oko toga (InsertHome - Bijeljina).
Meni je bitna garancija, iako je u pitanju nešto što teško ode, a to je i7-10700. Ako neko ima ili je upoznat sa ovom tematikom, da li imate neke drugačije preporuke? Rekoh ranije da sam prešao sa pc na konzolu, ali skupilo se nešto sa strane, ne mogu iz krve izbaciti PC, pa hoću da uzmem neku baš dobru mašinu što mi može pet godina bez problema raditi kako treba na max-u.
Mogu vam reći da su mi i primamljivi ovi stariji i7 procesori. Ne želim žuriti sa kupnjom, nego napraviti kvalitetan presjek svih mogućih komponenti, da mi ne bude kasnije krivo.
Prošla matična mi je bila Asus TUF plus gaming i prezadovoljan sam s njom bio. Dobio sam sugestiju od ovog kolege kod kojeg sam do sada sve kupio da izbjegnem pod hitno matične koji zadrže Aorus u imenu, jer kaže ima ih tri do četiri već na popravku i da veze nema šta se dešava s tim matičnim. Logično da on uzima svu robu od Kimtech-a kao većina.
Dakle, ja razmišljam o sljedećoj matičnoj: MB LGA1151 v2 Asus ROG Maximus X Hero RGB, kod Mickeya je 440KM, vaši utisci, preporuke za ovaj potencijalni izbor?
Napojna, Seasonic, jer doslovno nikad nisam imao problema s tom markom. Mogu reći da mi je jako primamljiv Corsair, valjda kompleksi od brenda, a najviše se zanima za sljedeći: Corsair TX850M 850W Gold vrhunsko napajanje, 330KM je kod Mickeya.
Rama 16gb je dovoljno.
Ovaj put razmišljam o kombinaciji ssd 480gb i 2tb hard disk, preporuke?
Grafička mi je potpuna enigma, posebno na trenutnom tržištu. Ne bih dao mnogo novca na neku grafičku, pa trenutno razmišljam o GTX 1660 Ti OC 6GB DDR6 Dx12, 660KM je.
Spreman sam dati za PC 2500-3000KM, ne preko toga. Treba ostaviti nešto i za PS4 games.
Slušalice imam od Asus, bile 100KM, i tastaturu sam dobio kao poklon Razer blackwidow stealth 2014.
Ponavljam, neke stvari kao Corsair i Rog se mogu izmjeniti, kompleksi su to prema brendovima
Meni je bitna garancija, iako je u pitanju nešto što teško ode, a to je i7-10700. Ako neko ima ili je upoznat sa ovom tematikom, da li imate neke drugačije preporuke? Rekoh ranije da sam prešao sa pc na konzolu, ali skupilo se nešto sa strane, ne mogu iz krve izbaciti PC, pa hoću da uzmem neku baš dobru mašinu što mi može pet godina bez problema raditi kako treba na max-u.
Mogu vam reći da su mi i primamljivi ovi stariji i7 procesori. Ne želim žuriti sa kupnjom, nego napraviti kvalitetan presjek svih mogućih komponenti, da mi ne bude kasnije krivo.
Prošla matična mi je bila Asus TUF plus gaming i prezadovoljan sam s njom bio. Dobio sam sugestiju od ovog kolege kod kojeg sam do sada sve kupio da izbjegnem pod hitno matične koji zadrže Aorus u imenu, jer kaže ima ih tri do četiri već na popravku i da veze nema šta se dešava s tim matičnim. Logično da on uzima svu robu od Kimtech-a kao većina.
Dakle, ja razmišljam o sljedećoj matičnoj: MB LGA1151 v2 Asus ROG Maximus X Hero RGB, kod Mickeya je 440KM, vaši utisci, preporuke za ovaj potencijalni izbor?
Napojna, Seasonic, jer doslovno nikad nisam imao problema s tom markom. Mogu reći da mi je jako primamljiv Corsair, valjda kompleksi od brenda, a najviše se zanima za sljedeći: Corsair TX850M 850W Gold vrhunsko napajanje, 330KM je kod Mickeya.
Rama 16gb je dovoljno.
Ovaj put razmišljam o kombinaciji ssd 480gb i 2tb hard disk, preporuke?
Grafička mi je potpuna enigma, posebno na trenutnom tržištu. Ne bih dao mnogo novca na neku grafičku, pa trenutno razmišljam o GTX 1660 Ti OC 6GB DDR6 Dx12, 660KM je.
Spreman sam dati za PC 2500-3000KM, ne preko toga. Treba ostaviti nešto i za PS4 games.
Slušalice imam od Asus, bile 100KM, i tastaturu sam dobio kao poklon Razer blackwidow stealth 2014.
Ponavljam, neke stvari kao Corsair i Rog se mogu izmjeniti, kompleksi su to prema brendovima

Ja sam na piku uzimao od PCHardware Banja Luka, i od hardenovih gore, Rich_Tech_Zone.
Korektni i jedni i drugi, nisam imao problema.
Korektni i jedni i drugi, nisam imao problema.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.