Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Vojin Ilic 29 poena, 11/16 iz igre, 7/7 2p, 4/9 3p, 3/6 1p protiv Leotara
Kenan Kamenjas 23 poena, 10 skokova, 10/15 2p
Amar Gegic 8 poena, 5 skokova, 6 asistencija, 3 izgubljene lopte, 3/11 iz igre, 3/6 2p, 0/5 3p, 2/6 1p
Kenan Kamenjas 23 poena, 10 skokova, 10/15 2p
Amar Gegic 8 poena, 5 skokova, 6 asistencija, 3 izgubljene lopte, 3/11 iz igre, 3/6 2p, 0/5 3p, 2/6 1p
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Atic 4 poena ,Sani 10.
Gdje igra Gegić, zaboravio sam na njega totalno. Zar se još bavi košarkom ? Mislio sam da je prešao u zaštitare, ima ga konstitucijom.
Atić kriminalan, smiješan igrač.
Atić kriminalan, smiješan igrač.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:

Zadnja izmjena: Tracy3McGrady, dana/u 05 okt 2020, 05:01, ukupno mijenjano 1 put.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Adin Vrabac (vs Cedevita Olimpija) - 26 minuta, 8 poena (1/3 3p, 2/3 2p, 1/2 1p), 7 skokova
Amar Alibegovic (vs Brescia) - 23 minute, 11 poena (1/3 3p, 2/3 2p, 4/5 1p), 3 skoka, 2 asistencije
Damir Hadzic (vs Brindisi) - 4 minute, 0 poena
Ivan Karacic (vs Spojnia Stargard) - 6 poena, 2 skoka
Nedzad Muratovic (vs Radnicki Kragujevac) - 9 poena, 4 skoka
Amar Alibegovic (vs Brescia) - 23 minute, 11 poena (1/3 3p, 2/3 2p, 4/5 1p), 3 skoka, 2 asistencije
Damir Hadzic (vs Brindisi) - 4 minute, 0 poena
Ivan Karacic (vs Spojnia Stargard) - 6 poena, 2 skoka
Nedzad Muratovic (vs Radnicki Kragujevac) - 9 poena, 4 skoka
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Vrabac je odigrao jako dobru utakmicu. Njemu samo treba ograniciti suteve i uzeti loptu iz ruku i bit ce nekog hajra od njega.
U odbrani je bio odlican, branio od 1 do 4, a u napadu je uglavnom bio cetvorka, pravio blokove i lafo se nudio na niskom postu. Bio je ubjedljivo najborbeniji i najenergicniji kosarkas na parketu. 

trener Krke je jedan od najgroznijih likova u košarci kojeg sam vidio poslednjih godina. Imao sam u životu takve kompleksaše, koji odaberu jednog ili dva igrača iz tima koji su po pravilu OK momci, vrijedni i povučeni, i na kojima se istresa tokom tajm auta glumeći strogoću.
Sinoć je baš Vrabca imao za žrtvu, tokom jednog tajm auta galamio je i govorio je nešto u fazonu "nije ti ovo Kakanj". Pri čemu Vrabac nije nikad igrao za Kakanj, i kakav je takav je, ima bolji košarkaški CV nego Anzulović trenerski.
Jedno je kada ti u lice galame Vujošević ili Itoudis, ljudi koji iza sebe imaju rezultate koji im daju autonomiju da se tako ponašaju, a drugo je kada anonimni lik to radi, pritom koristeći se tako prizemnim primjerom.
Sinoć je baš Vrabca imao za žrtvu, tokom jednog tajm auta galamio je i govorio je nešto u fazonu "nije ti ovo Kakanj". Pri čemu Vrabac nije nikad igrao za Kakanj, i kakav je takav je, ima bolji košarkaški CV nego Anzulović trenerski.
Jedno je kada ti u lice galame Vujošević ili Itoudis, ljudi koji iza sebe imaju rezultate koji im daju autonomiju da se tako ponašaju, a drugo je kada anonimni lik to radi, pritom koristeći se tako prizemnim primjerom.
Njegovog brata Drazena sam oduvijek iz nekog razloga gotivio pojavom, dok je on totalni kontrast rijetko odvratan lik koji parazitira i u igrackoj i u trenerskoj karijeri u Krki, a i svakako Krka je najdepresivnija ekipa u univerzumu godinama vec.Nemanja86 je napisao/la: ↑05 okt 2020, 15:15trener Krke je jedan od najgroznijih likova u košarci kojeg sam vidio poslednjih godina. Imao sam u životu takve kompleksaše, koji odaberu jednog ili dva igrača iz tima koji su po pravilu OK momci, vrijedni i povučeni, i na kojima se istresa tokom tajm auta glumeći strogoću.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
pitam se da li je vojin ilic mogao dobivati vise sansi u ABA2 lani??naravno da ovih 29 poena u nasoj ligi nisu neki reper...ali sam uvjeren da je imao kljuceve da poteze 7-8 trica kao Vrabac lani, da bi zabijao boljim procentima. gotovo da nije igrao a ima 20 godina.
lani spasavali karijeru Vrabca, ove je Buza na redu....nista protiv Buze, momak je i zasluzio da ga pripaze...zbog repke je dozivio zastrasujucu povredu, i zato je danas tu gdje jeste.
ali zaista ne mogu da shvatim poslovni koncept Sparsa, jer niti imaju ambicije za plasman u Abu,niti ih zanima promocija talenata( pravi talenti igraju sa 17-18) vise dodju kao neka humanitarna organizacija...cim koji njihov bivsi igrac ostane bez kluba,oni ga udome. jedino eto sto su kamenjasu dali minutazu startera sa 19 godina.
po meni bi Micic morao igrati...a polako,preko nase lige,uvoditi i Zinedina Mulica koji je njihov potencijalno najinteresantniji prospekt
lani spasavali karijeru Vrabca, ove je Buza na redu....nista protiv Buze, momak je i zasluzio da ga pripaze...zbog repke je dozivio zastrasujucu povredu, i zato je danas tu gdje jeste.
ali zaista ne mogu da shvatim poslovni koncept Sparsa, jer niti imaju ambicije za plasman u Abu,niti ih zanima promocija talenata( pravi talenti igraju sa 17-18) vise dodju kao neka humanitarna organizacija...cim koji njihov bivsi igrac ostane bez kluba,oni ga udome. jedino eto sto su kamenjasu dali minutazu startera sa 19 godina.
po meni bi Micic morao igrati...a polako,preko nase lige,uvoditi i Zinedina Mulica koji je njihov potencijalno najinteresantniji prospekt
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Ove je nagrade dobio:
Sporting News National Player of the Year - Najbolji igrac NCAA I divizije po izboru Sporting Newsa (godinu prije njega Zion dobio)
Pete Newell Big Man Award - Najbolji low-post igrac po izboru trenera (Top college divizija)
Kareem Abdul-Jabbar Award - Najbolji centar po izboru Naismith Memorial Basketball Hall of Fame (Top college divizija)
Consensus first-team All-American - Petorka izabrana od raznih organizacija
Big Ten Player of the Year - Najbolji igrac Big Ten konferencije
First-team All-Big Ten - Najbolja petorka Big Ten konferencije
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
svaka čast,nisam za to sve znao
kakva sportska porodica kad skontas jbt
Gataric 21min- 8p, 1sk, 4ast
Alibegovic 12min- 2p, 2sk
Sulejmanovic 16min- 10p, 7sk, 2ast
Tomic 25min- 11p, 9sk, 3ast
Campara 34min- 15p, 1sk, 10 ast (prvenstvo Hr )
Pasalic 31min- 3p, 3sk, 4ast
Muratovic 20min- 4p, 1sk, 2ast
Ahmedovic 15min- 16p, 3sk
Durmo 36min- 23p, 9sk
Alikadic 13min- 4p, 2sk
Karahodzic 27min- 6p, 9sk, 2ast
Lazic 10min- 2p, 3sk, 3ast
Mehic 18min- 8p, 4sk ( potpisao za Metalac iz Valjeva i igrat ce KLS ove sezone )
Topalovic 17min- 8p, 4sk
Alibegovic 12min- 2p, 2sk
Sulejmanovic 16min- 10p, 7sk, 2ast
Tomic 25min- 11p, 9sk, 3ast
Campara 34min- 15p, 1sk, 10 ast (prvenstvo Hr )
Pasalic 31min- 3p, 3sk, 4ast
Muratovic 20min- 4p, 1sk, 2ast
Ahmedovic 15min- 16p, 3sk
Durmo 36min- 23p, 9sk
Alikadic 13min- 4p, 2sk
Karahodzic 27min- 6p, 9sk, 2ast
Lazic 10min- 2p, 3sk, 3ast
Mehic 18min- 8p, 4sk ( potpisao za Metalac iz Valjeva i igrat ce KLS ove sezone )
Topalovic 17min- 8p, 4sk
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Sta igra Aleksa, juniorsku ligu Slovenije?
Je li Miralem poceo igrati?
Je li Miralem poceo igrati?
Aleksa se vratio u Cedevitu jr, a Miralema jos nema u rosteru.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Halilovic
blizi si novembar a nijedan nas novinar da se raspita sto ne igra Halilovic, nas startni centar....mozda nije povreda, vec korona
dzaba ti i da zavrsimo Garzu kad ga ne mozemo iskoristiti. uvijek ce se nesto isprijecit.
Sani je dao 15 poena u ligi...ono sto sam ga gledao, treba se opustiti i uzimat one trice iz driblinga koje su inace njegov sut, pa makar to bila i step-back trica...za sada koliko sam vidio poteze samo iz catch and shoot situacija.
kad ima dan, zatrpace nekoga. ...dobro je pa sve vise ide na ulaz i zabija pa vise nije toliko predvidljiv.
blizi si novembar a nijedan nas novinar da se raspita sto ne igra Halilovic, nas startni centar....mozda nije povreda, vec korona

dzaba ti i da zavrsimo Garzu kad ga ne mozemo iskoristiti. uvijek ce se nesto isprijecit.
Sani je dao 15 poena u ligi...ono sto sam ga gledao, treba se opustiti i uzimat one trice iz driblinga koje su inace njegov sut, pa makar to bila i step-back trica...za sada koliko sam vidio poteze samo iz catch and shoot situacija.
kad ima dan, zatrpace nekoga. ...dobro je pa sve vise ide na ulaz i zabija pa vise nije toliko predvidljiv.
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 24 gosta.