Kratki rezime, jer slijedi pauza zbog ovih tzv. reprezentacija koje niko ne gleda, osim ako igra naša Njemačka
Ovaj Roca ima strašnu dugu loptu, možda bi mu ležala Engleska liga. Uglavnom:
Thiago - Roca
Countiho, Perišić- Costa
Sarr (nije potvrđeno, ponavljam, povrijeđen je igrač).
Moting kao rezervni napadač, spominje se posudba Zirkzeea u Feynoord ako se ne varam.
Na papiru smo opet prejaki, naravno ako ne bude povreda Sanea i Coste.
Ključna stvar, naravno osim povreda koje ponavljam svako malo, jeste Roca. Ne treba se zavaraviti sa cijenom za tog igrača, jer je prošle godine vrijedio 40, 50 pa se čak spominjala i cifra od 70 miliona eura. Dobro za nas je što je Espanyol ispao iz lige. Jedino čudi što niko iz La lige nije pokazao zainteresiranost za njega. Baš me zanima kako će izgledati na terenu, samo da nije "usporen" igrač kao Cuisance.
Vidim da mnogi negoduju sa dolaskom Coste. Ako ste pažljivo pratili izjave oko dolaske Roce, mogli ste vidjeti sljedeće: "Dobili smo igrača koji odgovara igrački i
karakterno Bayernu". Spominjali ste probleme u svlačionici dok je bio tu, ali to je neki mlađi Costa, koji je htio konstantno igrati. Vjerujem da se razvio kao ličnost i da neće praviti probleme što će biti u rotaciji, a gledajući početak Sanea, ne bih se začudio da ima i više utakmica od njega.
Dobro će nam doći ova pauza, mnogi igrači su "ispuhali" i vrijeme je za oporavak.
Već neko vrijeme sam htio otvoriti jedno pitanje na ovoj temi, a nisam htio "kvariti" pozitivno raspoloženje na forumu, jer trofeji dolaze u vitrinu kod nas kao da se isključivo proizvode samo za Munchen. O čemu se radi, o igraču imena i prezimena Benjamin Pavard. Da li vi smatrate da se radi o vrhunskom beku? Nemojte gledati ovu današnju utakmicu, nju ignorišite.
Za mene je jako zahvalan igrač, ali sada da je dominantan prema naprijed ili da je odličan igrač u odbrani, ne, nije. Lijepo je na papiru kada imaš Hernandeza i Pavarda, dva beka francuske repke u ekipi, ali u stvarnosti

Ponavljam, radi se o odličnom igraču, ali mislim da ima drugih igrača koji su jedan level iznad njega na toj poziciji.
I pored očajnog ulaska u sezonu, mi smo "ubili" na terenu Sevillu, a evo Barcelone se "pati" protiv istih, taman su igrači Seville pogodili prečku, rezultat je 1:1, utakmica na SK2.