FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
9
64%
2) prosječan
4
29%
3) loš
1
7%

Ukupno glasova: 14

Bordo23
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bordo23 » 05 okt 2020, 11:16

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 okt 2020, 11:21

sljivo je napisao/la:
05 okt 2020, 11:11
Hoće li opet ganjati Odoija iduće godine pa zadnji dan dovesti Caligiuria, i onda mi ovdje reći bolje je iko nego niko. Zašto da se time zadovoljavamo, a klub nije prosjački? Da jeste ok onda. Ili će obećati iduće godine "sigurno" ulažemo i mi se ko nadamo, i onda opet neka kriza u svijetu, pa opet štednja.
Sta ces kada je sportski direktor opet zeznuo stvar. Toliko se napalio na Odoija pa je izgubio svo vrijeme da dovede neko standardno krilo. Meni je draze da sljedece godine dovedu krilo za stalno i da promisle o njemu, nego da bude neki panic buy sada. Vidis da je Salihamidzic spor i da mu trebaju mjeseci da realizuje neki vrhunski transfer. Nadam se da ce Costa biti zdrav kada je najbitnije i onda neka ide nazad u Juventus. Sad ili mozes dovesti Depaya koji nije vise ni mlad ili nekog flopa na posudbu tipa Lemar iz Atletica. Bolje ovo pa sljedece sezone kupovina krila.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 05 okt 2020, 12:06

Hoce li i Gotze doci? :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 05 okt 2020, 12:14

Omerbavarac je napisao/la:
05 okt 2020, 12:06
Hoce li i Gotze doci? :urnebes:
Do 18 sati sve je moguće evo na bild.de piše da se i Draxler vraća u Bundesligu možda će i on kod nas :mrgreen:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 okt 2020, 12:15

Jos nam i Gotze fali. Jedva cekam kraj roka i ove patnje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 okt 2020, 12:18

Čupo prošao liječničke preglede, Sarr sada na pregledima a Costa će ih odraditi u Torinu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 okt 2020, 12:21

Na krilima imate Gnabryja i tri invalida od kojih bi se trebao sastavit jedan cijeli igrač, uz nešto sreće to bi moglo proći. Costa je prelazno rješenje jer iduće sezone cobra još jednom navaljuje na odojče (treća sreća :mrgreen:) koje, ako bude igralo ko prošle sezone, neće koštat više od 20 milki.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 okt 2020, 12:26

Pogba je napisao/la:
04 okt 2020, 21:14
Kakav paket krila u Bayernu, bolesno. :salut:
Bolnički paket krila

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 05 okt 2020, 12:33

Ufff ja bi Alabu dao za Gotze kad bi moglo.
Stern des Südens

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 05 okt 2020, 13:00

sljivo je napisao/la:
05 okt 2020, 11:11
Problem je što već imaš dvojicu koji su injury prone (Coman i Sane) i onda na sve to dovedeš još jednog. Zar nije cilj ovih bekapa da se možeš osloniti na njih kad treba, a kako sa ovim likom koji ne znam je li ikad prešao 30 odigranih tekmi u sezoni? I to sa planom unaprijed da ćeš ga vratiti. Kako da onda očekuješ nešto pozitivno od tog transfera. I onda opet iduće godine ponovo, daj opet krilo ili još jedno jer i Coman ništa ne isporučuje i samo se provređuje.

Hoće li opet ganjati Odoija iduće godine pa zadnji dan dovesti Caligiuria, i onda mi ovdje reći bolje je iko nego niko. Zašto da se time zadovoljavamo, a klub nije prosjački? Da jeste ok onda. Ili će obećati iduće godine "sigurno" ulažemo i mi se ko nadamo, i onda opet neka kriza u svijetu, pa opet štednja.
Coman je svakakav ali je donio LP dok su drugi promašivali ili isporučivali protivniku loptu u noge pred golom, koga dovesti kad svi drže cijenu a većina ih nisu dokazani (sjetimo se samo Malcolma, pa Pepea, Dembelea itd...) i malo ih je ostalo dobavljivih poput Undera, eto Chiesa ode za koliko 60M, možda bi trebalo dovesti Baileya i criplefajtati se sa onim debosom u Leverkusenu...

Jednostavno su previše stisnuti i kupuju za klupu, dovesti nekoga megakvalitetnog tako je skoro pa nemoguće, pogotovo kad se fiksiraš na igrača poput CHO-a koji je sve u jednom (rizičan zbog ozljede, drži mu klub cijenu i on sam nema pojma šta bi, ali klupu sigurno ne...)

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 05 okt 2020, 13:06

Ne znam, možda i ja previše očekujem.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 05 okt 2020, 13:12

Pa da, npr. po mome su trebali potpisati Cavanija, oni su potpisali Čupu, kako će ispasti budemo vidjeli...

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 okt 2020, 14:31

Au kakvo drvlje i kamenje zbog Coste. Čini mi se da je ovdje stvar lične prirode ali neka bude da je zbog povreda. Ono, uredu je iskeširati 50 miliona za igrača koji je propustio cijelu sezonu maltene ali nikako ne smiješ dovesti džaba podjednako "injury prone" igrača koji je zapravo jedina kvalitetna opcija na tržištu u ovom trebutku. Ili bismo možda Lemara? :rol:
U jednom scenariju ne valja jer je ovaj injury prone. U drugom se psuje sve redom tamo u februaru/martu jer fali rezervno krilo i Musiala mora da igra.
Da sam nešto prezadovoljan prelaznim rokom, nisam. Ali ovakvi napadi zbog posudbe koju ni ne plaćaš? O čemu se radi? Moje nezadovoljstvo prelaznim rokom najviše proizilazi iz činjenice što čak 4 igrača nisu došla "na vrijeme". Da je to jedan transfer, eventualno 2, ali 4 igrača u oktobru je malo previše. Ali tu će još i vrijeme pokazati koliko su sposobni uklopiti se.
Hajde da krenem redom.
-Bio je potreban desni bek kao rezerva. Došao. Solidna opcija, nije skup. = Više nego prolazna ocjena
-Potreban veznjak. Dostupan Roca kojeg smo već ranije tražili i to za mnogo manje para. = Više nego prolazna ocjena
-Rezerva Lewandowskom? Nebitna pozicija, neće odigrati maltene ništa. Ali pogledaš širu sliku. Bolje da neki tamo Choupo Moting, još džabaluka, ne odigra ništa, nego da ne odigra Zirkzee. Ovako bar šalješ momka na posudbu i obezbjediš mu minute i potencijalnu budućnost.(Ako se dokaže, dobro i jest, ako ne, Bože moj. Svakako sam i dalje mišljenja da Zirkzee ne može mijenjati Lewu ni u ludilu. Makar ne još.) = ok transfer
-Četvrto krilo. Potrošio si 50 miliona na igrača koji ti još ni 3 cijele utakmice nije odigrao a već leži. Potrošio cijelo ljeto pumpajući cijenu nekom talentu iz tuđe ekipe i dobio pedalu drugi put. Imaš samo Gnabrya, Comana i Sanea. U prevodu, imaš Gnabrya. Tačka. Opcije su ti da daješ priliku Musiali ili ne daj mi Bože cijelu sezonu improvizuješ sa Mullerom na krilu(Ili Daviesom, još gore). Na tržištu ne postoji apsolutno NIKO jer je oktobar. Dobiješ priliku da sa 0% rizika dovedeš igrača koji je i dan danas vrlo lako najbolje krilo u ovom našem kvartetu i treba da ga odbiješ jer će možda propustiti poneku utakmicu tu i tamo? Nemojte me zaje*avati. Ja Costu baš i ne gotivim, da se odmah razumijemo. Ali nemam problem da kažem da je zdrav bolji od Comana, a za neke protivnike čak i od Gnabrya. Šta se sve ovdje pominjalo, od Gotzea do Lemara, to je tek bilo za plač. Costa je bolji od svakog pomenutog pa makar ne odigrao više od 5 utakmica. Opet ću ponoviti kao i prošle sezone. Nije idealno. I posudbe bez otkupa su gubljenje vremena u 95% slučajeva ali kad si se već doveo u situaciju gdje nemaš baš izbora. Odnosno imaš, ili niko ili posudba. Jasno je šta biram ako mi kadar čine Gnabrya, Sane i Coman. No brainer odluka.

P.S. Da se vratim na Odoija i ovaj Hasin fetiš jer sam ranije zaboravio. Bukayo Saka će napraviti bolju karijeru i biti bolji igrač. Još mi nije jasno zašto prošle sezone nije okrenuo prema Saki nakon propasti sa Odoijem? Sad smo potencijalno mogli imati novu i unaprijeđenu verziju Gnabrya. Ali to su druge teme. Ne sumnjam da nas čeka još koja pedala od ovog istog u narednim rokovima. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

hodza9
Kontakt:

Post Postao/la hodza9 » 05 okt 2020, 14:34

Ljudi, evo ManUtd hoce Comana. Sta reci, ja bi mu jos putne troskove platio
Mia San Mia

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 okt 2020, 15:28

Spox pise da ce Bayern preuzeti cjelokupni iznos plate za Costu, bruto 10 -12 mil eura. Previse je to novca za igraca koji ce odigrati deset utakmica u sezoni.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 05 okt 2020, 16:35, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 05 okt 2020, 15:40

Ja ne razumijem zašto nismo ranije doveli kvalitetnije igrače.
Nego sve u zadnji čas, pa daj šta daš.
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 okt 2020, 15:44

@skylar

Na čekanje do zadnjeg se odlučilo dosta menadžera zbog spekulacija da će radi financijskih problema izazvanih globalnom krizom mnogi morati prodavati ispod svake razumne cijene. To je savršeno kompatibilno za vašim modusom poslovanja pa ste tako Rocu dobili praktički džabe, a još prije mjesec dana tražili bi vas možda i 35-40 milki. Rizik je naravno da neko drugi uzme tvoj target prije tebe.

A Saka je već sad fantastičan igrač, na proljeće je bio vruća roba za koju su se otimali Liverpool i Manu, zanimali ste se i vi, no on je odlučio ipak ostati u topnicima gdje će lakše doć do utakmica. Da je odlučio otići tko zna koja cijena bi mu bila, možda ne puno manja od one koju ste vi navodno bili spremni staviti u opciju za Odoia.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 okt 2020, 15:44

Čekala se prodaja Thiaga pa da krenu u kupovinu jer nisu htjeli načeti oni 200 mil u banci što su ostavili za crne dane. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 okt 2020, 16:07

S-Y-L-A-R je napisao/la:
05 okt 2020, 14:31
Au kakvo drvlje i kamenje zbog Coste. Čini mi se da je ovdje stvar lične prirode ali neka bude da je zbog povreda. Ono, uredu je iskeširati 50 miliona za igrača koji je propustio cijelu sezonu maltene ali nikako ne smiješ dovesti džaba podjednako "injury prone" igrača koji je zapravo jedina kvalitetna opcija na tržištu u ovom trebutku. Ili bismo možda Lemara? :rol:
U jednom scenariju ne valja jer je ovaj injury prone. U drugom se psuje sve redom tamo u februaru/martu jer fali rezervno krilo i Musiala mora da igra.
Da sam nešto prezadovoljan prelaznim rokom, nisam. Ali ovakvi napadi zbog posudbe koju ni ne plaćaš? O čemu se radi? Moje nezadovoljstvo prelaznim rokom najviše proizilazi iz činjenice što čak 4 igrača nisu došla "na vrijeme". Da je to jedan transfer, eventualno 2, ali 4 igrača u oktobru je malo previše. Ali tu će još i vrijeme pokazati koliko su sposobni uklopiti se.
Iako se ne odnosi na mene, da se nadovežem.

Douglas Costa je igrač koji je okarakteriziran od strane Hoenesa kao "plaćenik". Što se Coste samog tiče i nekog mojeg nezadovoljstva, ne mogu sada biti licemjeran i reći fenomenalno što se vratio kad ga nakon 2017. godine više nikad ne bih doveo u Bayern.

Ono što mu ja zamjeram je utakmica protiv Reala u četvrtini finala lige prvaka 2017. godine. Jednostavno onaj tko se sjeća te utakmice može se sjetiti i njegove potpune nezainteresiranosti i malodušnosti od trenutka ulaska u igru pa do kraja produžetaka. E to mu ja ne mogu zaboraviti i samo zbog te činjenice ga više nikad ne bih doveo u Bayern.

Smatram da bi ipak Bayern morao držati do toga i da ga nisu trebali ponovno dovoditi. Pa nije valjda ovaj igrač jedini kvalitetni krilni igrač na svijetu?

Ovo tvoje što sam boldao je upravo ono što mene najviše smeta. Kao da tog Marca Rocu nismo mogli dovesti prije 2 mjeseca ili najkasnije prije 2 tjedna kad smo prodali Thiaga. Ovako nam igra Kimmich svaku utakmicu a čovjek bi trebao jedno 2 tjedna odmora da dođe k sebi.
S-Y-L-A-R je napisao/la:
05 okt 2020, 14:31
Na tržištu ne postoji apsolutno NIKO jer je oktobar. Dobiješ priliku da sa 0% rizika dovedeš igrača koji je i dan danas vrlo lako najbolje krilo u ovom našem kvartetu i treba da ga odbiješ jer će možda propustiti poneku utakmicu tu i tamo? Nemojte me zaje*avati. Ja Costu baš i ne gotivim, da se odmah razumijemo. Ali nemam problem da kažem da je zdrav bolji od Comana, a za neke protivnike čak i od Gnabrya. Šta se sve ovdje pominjalo, od Gotzea do Lemara, to je tek bilo za plač. Costa je bolji od svakog pomenutog pa makar ne odigrao više od 5 utakmica. Opet ću ponoviti kao i prošle sezone. Nije idealno. I posudbe bez otkupa su gubljenje vremena u 95% slučajeva ali kad si se već doveo u situaciju gdje nemaš baš izbora. Odnosno imaš, ili niko ili posudba. Jasno je šta biram ako mi kadar čine Gnabrya, Sane i Coman. No brainer odluka.

P.S. Da se vratim na Odoija i ovaj Hasin fetiš jer sam ranije zaboravio. Bukayo Saka će napraviti bolju karijeru i biti bolji igrač. Još mi nije jasno zašto prošle sezone nije okrenuo prema Saki nakon propasti sa Odoijem? Sad smo potencijalno mogli imati novu i unaprijeđenu verziju Gnabrya. Ali to su druge teme. Ne sumnjam da nas čeka još koja pedala od ovog istog u narednim rokovima. :mrgreen:
Sve je to istina što kažeš da je Costa bolji igrač od Comana, slažemo se. Svejedno treba uzeti u obzir da je ovaj igrač dosta ozlijeđen. Ne možeš to ignorirati. Daješ primjer Sake, izvanredno. Zašto se nije okrenuo toj opciji već ko da je ludo zaljubljen u tog Odoia. Ali, zar na tržištu nema nekih mladih i potencijalnih krilnih igrača kao što su Saka i Odoi? Nemoguće da ih nema.

Brazzo se natakario na tog Odoi-a ko da je ovaj Messi osobno. Pa ne mogu shvatiti da na tržištu nema podjednako dobrih igrača pa da onda probamo dovesti nekog sličnog.

Svi znaju koliko ovdje nisam baš šmekao dolazak Perišića ali nakon ove sezone moram reći da je Perišić apsolutno zaslužio da ostane u Bayernu. Čovjek je odigrao fenomenalnu sezonu u Bayernu a nama je bilo previše dati još nekih 5-10 milijuna. Cijenkali su se za Perišića i vagali svaki milijun pa na kraju i odustali od njega a čovjek je daleko više zaslužio da nastavi igrati za Bayern nego Costa.

Vagali su oko Desta i na kraju odustali zbog par milijuna. Ista priča i za Perišića. Cijeli ovaj transfer rok u Bayernu djeluje konfuzno i dobio sam dojam da uprava niti sama ponekad nije znala šta hoće.

Opet, kad pogledam objektivno, pozicije koje su bile upitne smo pokrili. Čini mi se da su to igrači koji neće biti nezadovljni ako i budu sjedili na klupi. Ako tako gledam onda je to u redu i nema mjesta nezadovoljstvu.

Ako gledam subjektivno, ne bih dovodio nikad Costu, ostavio bih Perišića ili bih kupio nekog mladog i talentiranog igrača na mjestu krila. Doveo bih također i desnog beka u vidu Desta ili Lampteya. Ne znam zašto se ovdje nije igralo na kartu marketinga kod Desta. Ono što sam gledao Lampteya, momak je odličan.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 05 okt 2020, 16:09

ledar je napisao/la:
05 okt 2020, 15:44
@skylar

Na čekanje do zadnjeg se odlučilo dosta menadžera zbog spekulacija da će radi financijskih problema izazvanih globalnom krizom mnogi morati prodavati ispod svake razumne cijene. To je savršeno kompatibilno za vašim modusom poslovanja pa ste tako Rocu dobili praktički džabe, a još prije mjesec dana tražili bi vas možda i 35-40 milki. Rizik je naravno da neko drugi uzme tvoj target prije tebe.

A Saka je već sad fantastičan igrač, na proljeće je bio vruća roba za koju su se otimali Liverpool i Manu, zanimali ste se i vi, no on je odlučio ipak ostati u topnicima gdje će lakše doć do utakmica. Da je odlučio otići tko zna koja cijena bi mu bila, možda ne puno manja od one koju ste vi navodno bili spremni staviti u opciju za Odoia.
Što se prvog dijela tiče, ja to razumijem. Da podržavam, ne mogu reći ali da razumijem, to svakako. Baš iz tog razloga i pitam u čemu je onda problem sa ovim transfer rokom i šta je to toliko kriminalno urađeno?
Za Saku sam pisao iz ugla zimskog prelaznog roka(s početka ove godine). Dok još nije potpuno upao u prvi tim i dok još nije bilo novog ugovora. Već se tada vidjelo da je kvalitet a ne bi puno koštao. Kad je već dočekao ljeto, tu priču sam svakako završio. :mrgreen:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.