AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2020, 17:46

Haman da će Maldini ukenjati sve dobro što je napravio ovo ljeto. Čekati zadnje sate da dovedeš stopera, koji je itekako potreban je amaterski potez. Cijela Evropa zna da Milanu očajnički treba stoper, i naravno da ne popustaju sa cijenom. Na kraju ako Nastasic dođe, i to je premija..

E moj Paolo..
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2020, 17:54

Milan je poslao i zadnju ponudu za Muhameda, 15M + bonusi i 20% od sljedeće prodaje.

Ako to ne prođe, do Januara Milan mora izdržati sa 3 stopera. A čeka ih do tad 20+ utakmica.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 okt 2020, 18:08

Ne očekujem ni da ta treća ponuda prođe.

Nije ni meni jasno, znaš od samog početka da je stoper prioritet, imaš mjesece i mjesece da nekoga dovedeš i onda se dovedeš u situaciju da se ganjaš sa Strasburgom oko igrača dva sata prije završetka merkata. A prije toga, sto i jedan propali pregovor oko ostalih, nemam riječi koliko je sve ovo ispalo neozbiljno. :roll:

Što je najgore, nemamo pojma ni kad će Romagnoli konačno ozdraviti jer su oprezni oko njega. Musaku i Duartea ne treba ni računati, i jedan i drugi su maltene neupotrebljivi.
Znači dovodiš se u situaciju da derbi dočekaš sa jedina DVA zdrava stopera u timu, a ko nam garantuje da se i oni neće povrijediti do tad ili tokom utakmice. :facepalm:

Još da ne spominjem kako je i Pioli striktno tražio zamjenu za Kessija, a ni to nisu doveli.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 okt 2020, 18:20

Slažem se, prioriteti se moraju ranije riješiti, s zadnji dan se eventualno koristi za neki dobar deal ako iskrsne
Il Club più titolato al mondo!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 okt 2020, 18:38

I naravno ništa ni od Simakana, kakva neozbiljnost i amaterizam. :urnebes:

Nijedna promjena u prvih 11, ni rezervnog veznjaka, napadača, stopera, desnog krila, beka i šta sve ne. Toliko toga se trebalo uraditi, a malo šta se realizovalo. Jedino se može reći da su Diaz i Tonali upgrade naspram Jacka/Biglie (što je ustvari samo jačanje klupe), a ovo drugo je ostalo nepromjenjeno.

Jedina dobra stvar u svemu tome je što zimski merkato nije daleko, a do tad se mogu moliti da ne bude povreda i da Milan bude u utrci za top 4.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 okt 2020, 18:40

Samo sabura. In Maldini we trust 😁
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 05 okt 2020, 18:47

Mercato 7 od 10 ocjena.. Back up za Kessiea je bio pod moranjem, kao i stoper. Imaš 3 stopera na raspolaganju, i preko 20 utakmica do Januara. A tu je covid-19, te suspenzije i povrede.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 okt 2020, 18:49

Hebat ga,Duarte i Musakio ce izgurati u rotaciji do januara,imamo 3 ok stopera,Gabbia je zasluzio da ga se smatra da moze odgovoriti zadatku,decko je bas puno napredovao u zadnjih 2-3 mjeseca

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 okt 2020, 19:02

Napredovao protiv Spezie, Crotonea, Shamrocka, Bode Glimta, Rio Avea i ostalih fudbalskih velikana. :lolno:

Može proći kao četvrti stoper ekipe, a sve mimo toga je previše.

Merkato se ne može smatrati potpuno uspješnim jer se nisu pojačale tri najbitnije pozicije i tu sva priča staje. Pa na kraju čak ni rezervnog stopera ne dovedoše, a mjesecima trube kako je to najveći prioritet.
Da ne bude sve crno, transferi Tonalija, Diaza, Haugea i ostanak Ibrahimovića su ok, ali po meni ovo ni izbliza nije dovoljno da bi ekipa napravila taj iskorak u odnosu na prošlu sezonu i završila u top 4.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 okt 2020, 19:07

Dobro rope i ti pretjerujes,momak je odlicno odigrao sve te utakmice,jel bi to ovaj francuz bio neko rjesenje.

Gabbia je odlicno iskoristio svoje minute,decko ima 20 godina i sig da se moze razviti u jako dobrog igraca.

Odigrali smo 3 kola bez primljenog gola,nadji mi podatak kad je to zadnji put milan ostvario

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 05 okt 2020, 19:12

ronaldo99 je napisao/la:
05 okt 2020, 19:07
Dobro rope i ti pretjerujes,momak je odlicno odigrao sve te utakmice,jel bi to ovaj francuz bio neko rjesenje.

Gabbia je odlicno iskoristio svoje minute,decko ima 20 godina i sig da se moze razviti u jako dobrog igraca.

Odigrali smo 3 kola bez primljenog gola,nadji mi podatak kad je to zadnji put milan ostvario

Zadnji put 1953. / 1954. bez primljenog gola 3 pobjede, a prvi put da pobijedimo 3 prve utakmice zaredom jos od sezone 2006./2007. tj. drugi put u ovom stoljecu.

Ma hajde vjerujem u ovu ekipu iako se nije stoper i zamjena za Kessie-a se dovela, ali mozda ce izdrzati do januara. Ne daj boze da se Kessie povrijedi

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 05 okt 2020, 19:16

Protiv Crotonea, Spezie i Bologne, svaka čast. :mrgreen:

Ne tvrdim da ne može napredovati u narednim godinama, ali trenutno u Milanu može biti ili četvrti stoper ili ga poslati na posudbu jer je šteta da sad truhne na klupi. Za prvu postavu ili čak prvu zamjenu mi je prerizičan, baš lako zaboravljate kako zna kiksnuti i ispasti.

Elem nejse, mister X za kraj merkata je ovo:
:ljepota:

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 okt 2020, 19:22

Prijatelju svi kiksaju,i Romangoli nas je znao nebroj puta kostati gola,i Van Dijk zna kiksati pa to ne znaci da je los.
Al dobro vrijeme ce pokazti,ja hocu da kazem da je bolje Gabbia sa kojim znas na cemu si i vidi se napredak nego bacati na nekoga 20 mil i da bude fail.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 05 okt 2020, 19:27

Tanko je ovo skroz. Za nadati se da ce neko od ove omladine sto su doveli biti od koristi.

Zabrinjavajuce je da su dobili novce za Susa, Paquetu i nesto sice za RR a gotovo nista od toga nisu ulozili u nova pojacanja. Igraci koji su dosli su posudbe, jedino je Rebic otkupljen.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 05 okt 2020, 19:35

Ako se dobro sjećam i zadnji dan prošlog mercata smo očekivali top igrača a niko ne dodje. Činjenica da su se prioriteti morali ranije rješavati.
Il Club più titolato al mondo!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 05 okt 2020, 19:42

Dobro je to sve.

Nevazno je Rope sto su utakmice bile protiv Spezie, Crotonea i Bologne, Milan je prije sezonu dvije protiv Benveneta i slicnih ekipa prosipao bodove.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 05 okt 2020, 19:44

Ma rope kao da je to zaboravio,bologna,udine i slicni nam davali po 2-3 komada,al eto on je vazda negativan pa cemo mu oprostiti kad kasnije skonta da je bio u krivu :)

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 05 okt 2020, 19:58

Ova ekipa ima glavu i rep, transferi su dali širinu ekipi. Nisam nezadovoljan, ali moglo je i bolje. Maldini i Massara rade koliko mogu u okviru sredstava koja im daju. Start je odličan, ako se sjetim da su prošle godine gubili bodove protiv Udinesea, Beneventa i sličnih ekipa iz vrha talijanskog fudbala
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 05 okt 2020, 20:12

Ma samo kad se sjetim Beneventa i kad nam je njihov golman glavom dao gol u 97. minuti, hoce mi nesto biti.

Prethodnih 7 godinama nismo mogli pobijediti 3 utakmice zaredom nikoga skoro i sad se Rope zali nisu bili protivnici po mjeri. Uvjeren sam da ce dosta ekipa koje se bore za LP izgubiti od njih bodove.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 05 okt 2020, 21:37

Rope jeste u pravu da se morao makar 1 igrac za startnih 11 dovesti, MORAO.
Sa druge strane klupa se odlicno pojacala (Diaz, Tonali, Dalot, Hauge) i na odredjenim pozicijama nista losiji od igraca iz prvih 11. Da li ce neko od njih se izboriti za prvih 11 vidjet cemo, u tom slucaju bi sve imalo smisla, sezona je duga i igramo na 3 fronta tako da ce svi dobiti sansu se dokazivati.
Ako nista imat ces odlicne rotacije u LE i dovoljno da se pojedini igraci odmore, a adekvatno budu zamijenjeni. Ali najveci kiks ovog prelaznog roka je nedovoljno cvrstine u odbrani, premalo igraca, narocito kvalitetnih i zdravih, za velike domete u ovoj sezoni.

E sad, Rope dize ovog francuza kao da je ne znam ti sta, a nije ga pogledao niti 1, kao i ja uostalom. Ali on igra u mrtvom Strazburu kojeg svi buse, i to momak ima u nogama utakmica na desnom beku kao i na CB, a nama ti donjeo neko iskustvo i cvrstinu u odbrani. Mozda i bi, ali je nama trebao iskusniji lisac u odbrani, ali pokretniji od Kjaera.

Uglavnom, ako budemo dobro sljakali u prvenetvu onda bih radije batalio na vrijeme LE i napao ta prva 4 mjesta na tabeli. Ova korona moze svakakvih problema napraviti u nastavku sezone i da se odigra zavrsnica u nekom drugom formatu, zato je svaki bod zlata vrijedan i na vrijeme da se ucvrstimo u vrhu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.