FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ah, da, 23. je skupština, valjda će se nešto više saznati oko stadiona i oko obilježavanja godišnjice
zeba jeste najbolji igrac malog fudbala u bih,ali u ekipi bosne imas 4 igraca slicnog kvaliteta.kerla,mulahmetovic,harba i sahmanija.realno jamak ,svraka i stanic,ne mogu im oprepelit.Esii TM87 je napisao/la:Jesmo li imali golmana protiv Bosne?
Bas nas ljudi natrpali,momacki...ali sta da se radi,bitno je da pojedini uzmu po 200-300 km da se ima za kafane i hrenovki i dobro je.![]()
Vidim Bajro haubica igr'o.Znaci odlicno tece oporavak cim je igr'o,jer sumnjam da bi ga Amar pustio da je suprotno.Dokle je Bogi sa oporavkom, hoce li ici na pripreme sa ekipom ili ce se solo pripremati? Imali kakvih naznaka ko bi nas mog'o pojacati,oslabiti i tako to?.Skupstina je 23. pa ce dosta stvari biti jasnije.Puno je pitanja a malo odgovora...
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Ma rekraciono smo odigrali taj turnir izgleda ,samo sto nam se rekreacija otela kontroli heheh... Samo da nas skupstina obraduje 23 u vezi Grbavice a ovi turniri manje vise me i ne interesuju... Barem ne sad kad sanjam Grbavicu.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Realno Bosna je jeca sto se tice ovog malog nogometa u ovoj ekipi, ali ovi momci ne igraju za Bosnu inace sto su igrali na turniru, jer znam da sam Harbu gledao na TV-u, tacnije na RTV Vogosca i da je igrao za ekipu koja se nije zvala Bosna 100%, ime ne znam jer sa zaboravio ali Harbe se sjecam jer je momak malo je reci demolirao protivnike i tada je ta ekipe uzela sa nekih 7-8 golova razlike. Ova ostala tri momka nek su priblizne kvlitete kao Harba, a mozda je neko i bolji onda nas Zeljo tu nije imao sta traziti 
p.s. Oni ako se ne varma igraju za Orlic iz Sarajeva a ne za Bosnu iz Sarajeva, samim tim ovaj Bozicni turnir je jedna velika zahebancija, jel po pravilima ekipe nisu smjele biti pojacane sa igracima iz drugih klubova samo registrnirani igraci ali sta je tu je, bilo pa proslo
p.s. Oni ako se ne varma igraju za Orlic iz Sarajeva a ne za Bosnu iz Sarajeva, samim tim ovaj Bozicni turnir je jedna velika zahebancija, jel po pravilima ekipe nisu smjele biti pojacane sa igracima iz drugih klubova samo registrnirani igraci ali sta je tu je, bilo pa proslo
Mes Que Un Club
- Stole iz Bora
- Kontakt:
- BlueIsTheColor
- Kontakt:
KRALJ!!! Jednostavno kralj, car, sah, sultan!!! Neka si im Tuce rekao... ako ih zele dovesce ih bez obzira na ugovor.. covjek je ispao veliki gospodin i vjecno ce ostat gigant... nije otisao glavom bez obzira cim je neko mahnuo ugovorom, iako je to hladno mogao... Nije Zeljino dijete, nije obavezan to da radi, tu je bio par godina, mogao je ganjat svoju egzistenciju, jer je u prirodi covjeka najvaznija jedna stvar... da prezivi... ali ne... on je ostao da bi i klub imao koristi i na kraju Bog dragi mu je dao nafaku i potpisao je ugovor vjerovatno bogatiji nego da je otisao u Poljsku ili Ukrajinu... Momak je dosao iz Srebrenika, ali treba da bude primjer igracima koji dolaze kako se ponasa prema klubu koji ti je dao hljeb u ruke na pocetku i napravio te igracem... Coca i Kerla, pogotovo Kerla, kome je oprostena glupost jednom, zabili su noz u ledja klubu koji ih je stvorio... Bice jos cocalica i kerli, jer danas i kadeti imaju menadzere i vec su poceli dzipove i slicne vodati po Evropi... a najbolji primjer kako zavrse ti "veliki talenti" je nase dijete Eldar Hasanovic... preskocio prvi tim Zelje, otisao u Zilinu i sad se vratio da igra u Velezu, koji se raspada... Dzenan Durak slicna stvar... govorio je da mu ne pada na pamet da potpise ugovor sa Zeljom... al neka, samo nek nastave i ovi koji dolaze tako... vide da to neko odozgo to gleda i da dodje vrag po svoje... Hasanovic i Durak su htjeli preskociti nasu ligu, ne zele da igraju za Zelju, jer su "superstarovi", ali, kakve li ironije, sada igraju u manjim klubovima... vrati se to sve u zivotu... sve se vraca sve se placa...Stole iz Bora je napisao/la:
Zato je Tuce osvojio simpatije nas navijaca i svim srcem mu zelim sve najbolje u zivotu... tako da kad god dodje u SA i na nasu Grbavicu da gleda tekmu, uvijek ce biti docekan ovacijama i ljudi ce ga gledat kao velikog gospodina... Samire, gigant si!
Jos bih pohvalio i Mirka, zbog njegove izjave prije par dana, da ni on nece nigdje osim ako i klub ne bude imao koristi... u slucaju da ovako i postupi, KAPA DOLE!
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..
Slazem se potpuno...Bekric je jedan od rijetkih igraca u poslijeratnoj istoriji Zelje koji je ispao korektan i napustio klub svijetla obraza...mi danas stabilno zivimo zbog njegovog obestecenja,igraci imaju platu koja je prilicno redovna i to je pravi pokaz kako se radi o korektnosti jednog igraca koji vrijedi na svjetskom trzistu...za igraca koji vrijedi,pare i angazman nece propasti,a opet ako vrijedi,onda ce i otici bez obzira na propisano obestecenje koje za te evropske i svjetske ekipe ne predstavlja veliki problem,a nama svakako dobro dodje...nadam se da ce igraci koji namjeravaju da vremenom odu iz naseg kluba ipak imati isti stav kao i Bekric i da se besplatni odlasci vise nece desavati.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Uz to sve Bekric ce se vratiti kao milionerboccaccio je napisao/la:Slazem se potpuno...Bekric je jedan od rijetkih igraca u poslijeratnoj istoriji Zelje koji je ispao korektan i napustio klub svijetla obraza...mi danas stabilno zivimo zbog njegovog obestecenja,igraci imaju platu koja je prilicno redovna i to je pravi pokaz kako se radi o korektnosti jednog igraca koji vrijedi na svjetskom trzistu...za igraca koji vrijedi,pare i angazman nece propasti,a opet ako vrijedi,onda ce i otici bez obzira na propisano obestecenje koje za te evropske i svjetske ekipe ne predstavlja veliki problem,a nama svakako dobro dodje...nadam se da ce igraci koji namjeravaju da vremenom odu iz naseg kluba ipak imati isti stav kao i Bekric i da se besplatni odlasci vise nece desavati.
ps djesi juce?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Samir Bekrić je jedan od najinteligentinijih i najkorektnijih igrača u Željinoj
novijoj istoriji. Pisao bih ja još šta je sve nama Bekrić ali,
citiraće me UPS.

novijoj istoriji. Pisao bih ja još šta je sve nama Bekrić ali,

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- AmanijakzO
- Kontakt:
[youtube][/youtube]

- spielführer_21
- Kontakt:
To je ono što naši igrači trebaju shvatiti. I Coca i Kerla bi prije ili kasnije otišli jer su prekucali ovu ligu i prije ili kasnije bi osigurali sebi egzistenciju, oni su se odlučili da to naprave prije. OK, ali su izgubili poštovanje navijača. Za par godina (možda malo više) će se puni para vratiti u Sarajevo i možda doći u Dolinu pogledati tekmu, ali je pitanje hoće li ih pozdraviti i potapšati po leđima i onaj čiko što košpice prodaje. Za razliku od Bekrića, kojem treba reći hvala kad god ga se sretne.
Nadam se da će ubuduće igrači odabrati Bekrićev način, a ne Kerlin, zna se na koga prvenstveno mislim..
Nadam se da će ubuduće igrači odabrati Bekrićev način, a ne Kerlin, zna se na koga prvenstveno mislim..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
-
TM-ŠVRAKINO
- Kontakt:
Tu je i BiH zastava ! Svaka čast !AmanijakzO je napisao/la:[youtube][/youtube]
NEMAM REZERVNU ZEMLJU NEMAM 2 KLUBA OVO JE MOJA ZEMLJA ŽELJO JE MOJA LJUBAV!
-
TheDinoRules
- Kontakt:
Seyo, Pile sad se sjetih one proslave gole "Delvekio"
Sjećate se? Da nam hoće naš Amar "iskopati" negdje još nekog takvog. 
U mom svijetu važe moja pravila
- AmanijakzO
- Kontakt:
Elvis Karić, golman ŽELJEZNIČARA
Karić: Navijam da Šehić ode u januaru i zaradi veliku lovu
Osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu
Protekle jeseni Elvis Karić branio je u dva navrata za Željezničar, jednom u Kupu BiH i jednom u prvenstvu. Situacija s ostankom ili odlaskom prvog golmana Plavih Ibrahima Šehića još uvijek je nedefinisana. Što se Karića tiče, iskreno kaže da bi volio da Šehić ode u inostranstvo.
«Ja imam ugovor sa Željom od ljeta ove godine. Još ne znam šta će biti u zimskoj pauzi. Ukoliko Šeha ode, naravno, ne bih dvojio o ostanku na Grbavicu. Ako ipak ostane, vidjet ću, razgovarat ću sa šefom. Volio bih ako bi u tom slučaju našli zajednički jezik da odem negdje da još malo branim», kaže Karić.
«Moram reći da, osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu».
Sudbina Ibrahima Šehića biće poznata u narednih dvadesetak dana...
«Navijam da Šeha u januaru ode negdje vani i zaradi veliku lovu. Više od njega samog, vjerujte mi», kazao je kroz smijeh Karić.
Karić: Navijam da Šehić ode u januaru i zaradi veliku lovu
Osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu
Protekle jeseni Elvis Karić branio je u dva navrata za Željezničar, jednom u Kupu BiH i jednom u prvenstvu. Situacija s ostankom ili odlaskom prvog golmana Plavih Ibrahima Šehića još uvijek je nedefinisana. Što se Karića tiče, iskreno kaže da bi volio da Šehić ode u inostranstvo.
«Ja imam ugovor sa Željom od ljeta ove godine. Još ne znam šta će biti u zimskoj pauzi. Ukoliko Šeha ode, naravno, ne bih dvojio o ostanku na Grbavicu. Ako ipak ostane, vidjet ću, razgovarat ću sa šefom. Volio bih ako bi u tom slučaju našli zajednički jezik da odem negdje da još malo branim», kaže Karić.
«Moram reći da, osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu».
Sudbina Ibrahima Šehića biće poznata u narednih dvadesetak dana...
«Navijam da Šeha u januaru ode negdje vani i zaradi veliku lovu. Više od njega samog, vjerujte mi», kazao je kroz smijeh Karić.
Haris Škoro
"Rođen je u Sarajevu 1962. godine. Počeo je igrati u mlađim kategorijama UNIS-a iz Vogošće, a poslije je prešao u visočku Bosnu. U ljeto 1982. dolazi u Željezničar.
Nakon prve odigrane sezone (1982/83.) odlazi na odsluženje vojnog roka. Po povratku je zaigrao sjajno i ubrzo postao i reprezentativcem. Godine 1987. prelazi u zagrebački Dinamo iz koga, godinu poslije odlazi u Torino. U tada najjačoj ligi svijeta, igrao je tri godine. Potom odlazi u Švicarsku, gdje je nastupao za Zuerich, Baden i Emmenbrueccken. Tu je i završio igračku karijeru.
Za reprezentaciju SFRJ debitovao je 1985. i do 1989. kada je odigrao posljednju utakmicu, skupio je 15 nastupa uz 4 postignuta gola. Upravo na svojoj posljednjoj utakmici, protiv Engleske na Vembleyu, postigao je krasan gol iz daljine. Za Bosnu i Hercegovinu je nastupao tokom rata u humanitarnim utakmicama.
Vrlo talentovan igrač, specijalnost su mu bili driblinzi. U sjećanju ostaje onaj na revijalnoj utakmici protiv Partizana, kada je igrajući za reprezentaciju, vukao loptu od centra, predriblao nekoliko igrača i postigao gol. Bio je pun raznih trikova, maštovit, posjedovao je izvanrednu tehniku. Bio je od onih igrača zbog kojih publika dolazi na stadione. Volio je solo-akcije, pa je ponekad i pretjerivao. Spočitavani su mu neodgovornost i zabavljanje u igri.
Igrao je na poziciji isturenog veznog igrača, nekad i napadača. Čini se da mu je najviše odgovarala sloboda na sredini protivničke polovine igrališta, odakle je mogao inicirati akcije prema suparničkom golu, nerijetko bivajući i sam realizatorom.
Za Željezničar je odigrao 125 utakmica uz 36 postignutih golova. "

"Rođen je u Sarajevu 1962. godine. Počeo je igrati u mlađim kategorijama UNIS-a iz Vogošće, a poslije je prešao u visočku Bosnu. U ljeto 1982. dolazi u Željezničar.
Nakon prve odigrane sezone (1982/83.) odlazi na odsluženje vojnog roka. Po povratku je zaigrao sjajno i ubrzo postao i reprezentativcem. Godine 1987. prelazi u zagrebački Dinamo iz koga, godinu poslije odlazi u Torino. U tada najjačoj ligi svijeta, igrao je tri godine. Potom odlazi u Švicarsku, gdje je nastupao za Zuerich, Baden i Emmenbrueccken. Tu je i završio igračku karijeru.
Za reprezentaciju SFRJ debitovao je 1985. i do 1989. kada je odigrao posljednju utakmicu, skupio je 15 nastupa uz 4 postignuta gola. Upravo na svojoj posljednjoj utakmici, protiv Engleske na Vembleyu, postigao je krasan gol iz daljine. Za Bosnu i Hercegovinu je nastupao tokom rata u humanitarnim utakmicama.
Vrlo talentovan igrač, specijalnost su mu bili driblinzi. U sjećanju ostaje onaj na revijalnoj utakmici protiv Partizana, kada je igrajući za reprezentaciju, vukao loptu od centra, predriblao nekoliko igrača i postigao gol. Bio je pun raznih trikova, maštovit, posjedovao je izvanrednu tehniku. Bio je od onih igrača zbog kojih publika dolazi na stadione. Volio je solo-akcije, pa je ponekad i pretjerivao. Spočitavani su mu neodgovornost i zabavljanje u igri.
Igrao je na poziciji isturenog veznog igrača, nekad i napadača. Čini se da mu je najviše odgovarala sloboda na sredini protivničke polovine igrališta, odakle je mogao inicirati akcije prema suparničkom golu, nerijetko bivajući i sam realizatorom.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Covjek zbog kojeg i navijam za Zeljuellaxaz je napisao/la:Haris Škoro
Nesto razmisljam kako bi dobro bilo dovesti http://www.transfermarkt.de/de/stojan-v ... 46346.html
Covjek je nezadovoljan u rumuniji ne igra nikako i rado bi promjenio sredinu po bilo koju cijenu, u opticaju je i povratak u borac ali oni imaju igrace na njegovoj poziciji sumljam da bi gomilali igrace a nama bi itekako valja a i njemu bi bilo u interesu Amar bi ga vratio u zivot definitvno a igrac profila kakav nama fali u sredini...Naravno ovo je samo moja zelja i nema nikave veze sa zeljama ljudi u klubu, mislim da bi nam bio dovoljan jedan ovakav veznjak i jedan napadac slicnog kvaliteta u borbi za prvo mjesto...
Slazem se, da Vranješ ima kvaliteta koji nam je potreban, i siguran sam da bi ga Amar vratio u top formu (naravno tu se podrazumijeva da cijele pripreme prođe kod Amara).pile87 je napisao/la:
Covjek zbog kojeg i navijam za Zeljunajdrazi igrac ikad
![]()
Nesto razmisljam kako bi dobro bilo dovesti http://www.transfermarkt.de/de/stojan-v ... 46346.html
Covjek je nezadovoljan u rumuniji ne igra nikako i rado bi promjenio sredinu po bilo koju cijenu, u opticaju je i povratak u borac ali oni imaju igrace na njegovoj poziciji sumljam da bi gomilali igrace a nama bi itekako valja a i njemu bi bilo u interesu Amar bi ga vratio u zivot definitvno a igrac profila kakav nama fali u sredini...Naravno ovo je samo moja zelja i nema nikave veze sa zeljama ljudi u klubu, mislim da bi nam bio dovoljan jedan ovakav veznjak i jedan napadac slicnog kvaliteta u borbi za prvo mjesto...
A kada je u pitanju to da on razmišlja o povratku u BiH (Borac), onda se tu može štošta uraditi u narednom periodu.
Sumnjam da bi pod istim uslovima koje bi mu ponudio Borac, odbio Želju.
Slazem se, da Vranješ ima kvaliteta koji nam je potreban, i siguran sam da bi ga Amar vratio u top formu (naravno tu se podrazumijeva da cijele pripreme prođe kod Amara).ellaxaz je napisao/la:nama fali u sredini...Naravno ovo je samo moja zelja i nema nikave veze sa zeljama ljudi u klubu, mislim da bi nam bio dovoljan jedan ovakav veznjak i jedan napadac slicnog kvaliteta u borbi za prvo mjesto...
A kada je u pitanju to da on razmišlja o povratku u BiH (Borac), onda se tu može štošta uraditi u narednom periodu.
Sumnjam da bi pod istim uslovima koje bi mu ponudio Borac, odbio Želju.[/quote]
Ma ja to onako vise naglas razmisljam ima kamaru dobrih igraca koji se mogu dovesti( onako na brzinu ) :
http://www.transfermarkt.de/de/amir-mem ... 84714.html
http://www.transfermarkt.de/de/asmir-ka ... 84712.html
http://www.transfermarkt.de/de/nebojsa- ... 50326.html
http://www.transfermarkt.de/de/enver-al ... 61998.html
eto onako niko ne bi bio skup, vjerovatno bi se jedan-dvojica pokazali kao dobri e sad pitanje je u kom pravcu strucni stab razmislja gdje nam najvise skripi po meni napad i zadnji vezni ako se u mogucnosti dovesti i nekog stopera a ovo sa vranjesom i ovima ja vise onako za sebe...
-
MotherFucker
- Kontakt:
nedo turković, inače veliki navijač želje, najbolji strijelac bozicnog, igrac sask napretka, visok 190, razara! 
Zanimljivo stvarno mislim da ima dosta ovako igraca od kojih bi i moglo biti koristi, recimo ove nase djece kao turkovic ili slicnih njemu ili kao onaj kukic sto je bio na probi, ako ko ima jos kakvih prijedloga nek napise pametnije nam je o tome razgovati nego vodisti bjesomucnu raspravu sa pitarima...MotherFucker je napisao/la:nedo turković, inače veliki navijač želje, najbolji strijelac bozicnog, igrac sask napretka, visok 190, razara!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.